20 май 2019 1 034

Який смачний салат приготувати з яловичиною

Одне з найбільш затребуваних дієтичних видів м'яса – це яловичина. Люди, що стежать за правильністю харчування, неодмінно включають його в своє меню. М'ясо корови містить невелику кількість жиру, при цьому містить величезний запас білка. При щоденному вживанні в їжу яловичини можна бути спокійним за стан свого волосся, нігтів і здоров'я шкіри.

Це м'ясо часто запікають у духовці, смажать у вигляді відбивних і готують з них салати. В цілому — якість страви залежить від правильності його приготування. Так, м'ясо молодого теляти називається телятиною. Воно вариться не більш півгодини. А ось яловичина – трохи довше – від одного до півтора годин.

Салати з нею роблять зі свіжих овочів, з маринованих огірків і безлічі інгредієнтів. Заправляють майонезом, гірчично-вершковим соусом, оливковою олією.
Простий салат з яловичиною
Інгредієнти Кількість
Яловичина - 400 г
Помідори - 4 шт.
Перець солодкий - 2 шт.
Салат зелений - 50 г
Сир Фета - 200 г
Оливки - 150 г
Оливкова олія - для заправки
Сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 112 Ккал

Самий звичайний салат з яловичого м'яса готується з простих продуктів, які не є дефіцитом.

М'ясо промиваємо і проварюємо одну годину. Після закипання обов'язково зніміть піну – це виходять кров і зайва рідина. Овочі вимиваємо і розкладаємо на кухонні паперові рушники просохнути.

Банку з оливками відкриваємо і виливаємо розсіл (потрібно брати без кісточок), нарізаємо великими кільцями, помідори і сир – кубиками, перець – довгою соломкою. Листя салату рвемо довільно руками.

Виймаємо м'ясо, даємо охолонути і шаткуємо середніми брусками. З'єднуємо всі підготовлені інгредієнти в один салатник, посипаємо сіллю і петрушкою. Вливаємо олію оливкова і старанно промешиваем.

Ситний, м'ясний салат «Обжорка»

Цей рецепт не надто відомий, як інші фуршетні салати, але приготувавши його один раз, ви зробите його постійним гостем на столі. Його викладають пошарово або перемішують всі складові – це за бажанням.

Компоненти:

  • Печериці – 200 г;
  • Телятина – 300 г;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Олія – для смаження;
  • Сулугуні – 200 г;
  • Свіжий огірок – 1 шт.;
  • Нежирний Майонез – 100 мл;
  • Сметана нежирна – 100 мл;
  • Сіль – за смаком.

Час приготування – годину.

Енергетична цінність становить 260 Ккал/100 р.

Проварюємо телятину в просоленої воді. Печериці, цибулю та моркву шаткуємо слайсами і засмажуємо на прогрітому олії.

Огірок моєму і подрібнюємо в кухонному комбайні або филейным ножем. Сир ріжемо смужками, потім – кубиками. У маленькій піалі змішуємо майонез і сметану.

Остуджуємо м'ясо і рубаємо довільно на скибочки. Всі продукти викладаємо разом. Підсолюємо, поливаємо змішаним соусом і ретельно вимішуємо.

Залишаємо на десять хвилин просочитися.

Класичний «Празький» салат

Класичний варіант цієї страви, який прийшов до нас з Праги, готується з декількох сортів м'яса і прикрашається яблуками. Але ми злегка його змінимо і приготуємо тільки з яловичиною. Робити його просто.

Компоненти:

  • М'ясо яловичини – 350 г;
  • Солодкі яблука – 2 шт.;
  • Огірки мариновані – 3 шт.;
  • Листя салату – 5 шт.;
  • Лимон – 0.5 шт;
  • Олія соняшникова 50 мл;
  • Гірчиця – 2 ст. л.;
  • Нежирний Майонез – 150 мл;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Сіль –за смаком;
  • Кріп – пучок;
  • Паприка – 1 шт.

Час приготування страви — близько години.

Калорійність складе 113 Ккал/100 р.

Помивши і обсушивши овочі, починаємо їх обробляти. Цибулю шаткуємо півкільцями, огірки – на слайсы, потім дрібними кубиками, перець –соломкою, яблука – на чвертки, вирізаємо середину і далі – дрібними шматочками.

Краще використовувати жовті або червоні солодкі фрукти, разом з гірчичною заправкою вони будуть відмінно відтіняти смак салату. Якщо не любите гіркоту цибулі, вимочіть її в воді.

М'ясо розрізаємо на шматки. Занурюємо в харчовій пакет і відбиваємо молотком. Обсмажуємо на олії до появи скоринки. Прикриваємо кришкою, щоб не встигло охолонути.

Беремо половину лимона, проколюємо виделкою м'якоть в декількох місцях і видавлюємо сік в маленьку піалу. Додаємо майонез, гірчицю, сіль і добре промешиваем. Якщо не знайшлося лимона, замініть його ложкою оцту розведений з лимонною кислотою.

Викладаємо чисті зелені листя салату на плоску тарілку, зверху – тепле м'ясо, а на нього – змішані овочі, поливаємо заправкою і завершуємо оформлення яблуками.

Поливати заправкою необхідно виключно перед їжею, щоб весь сік не стек раніше часу.

Салат «Мисливський» з яловичим м'ясом

Назва салату ніякого відношення до мисливцям не має, просто до складу первісного рецепта входили мисливські ковбаски, але з часом з'явилися інтерпретації з яловичиною, свининою чи куркою. У будь-якому виконанні виходить смачний і незвичайний салат. Готувати його швидко – півгодини, і страва готова.

Компоненти:

  • Молода яловичина – 500 г;
  • Мариновані гриби – 1 банка;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Гірчиця – 2 ст. л.;
  • Сметана – 3 ст. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Солоні огірки – 3 шт.;
  • Перець – дві щіпки;
  • Оливкова олія – 50 мл;
  • Морква – 1 шт.

Час приготування салату – 30 хвилин.

У 100 грамах міститься 219 Ккал енергії.

Вимиваємо і просушуємо м'ясо, занурюємо в просолену воду і варимо півгодини. Очищаємо цибулю і шаткуємо півкільцями, моркву – довільними брусками. Набираємо масло в сковороду і підсмажити овочі до прозорості. Огірки розрізаємо навпіл, потім соломкою.

З печериць зливаємо розсіл і один раз промиваємо теплою водою. Якщо гриби дрібні залишаємо цілими, великі розрізаємо навпіл.

Змішуємо разом гірчицю, сіль і нежирну сметану. М'ясо подрібнюємо на кубики. Всі з'єднуємо у великому салатнику, вливаємо соус і промешиваем до гомогенної консистенції.

Цей салат готують не тільки з маринованими грибами, їх можна замінити свіжими смаженими печерицями.

Східний салат з червоною квасолею

Смачний кавказький салатик з консервованою квасолею, горіхами і кінзою в поєднанні з м'ясом яловичини.

Компоненти:

  • Горіхи волоські – 100 г;
  • Хмелі-сунелі – 0.5 ч. л.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Кінза – пучок;
  • Солодкий перець – 2 шт.;
  • Червона квасоля – 1 банка;
  • Червоний цибуля – 2 головки;
  • Перець – щіпка;
  • Олія оливкова – 6 ст. л;
  • Сіль – за смаком;
  • М'якоть яловичини – 400 р.;
  • Оцет винний – 2 ст. л.

Час на приготування – півгодини.

Калорійність – висока (537 Ккал/100 г), не залишить вас голодними.

Відварюємо півгодини молоде м'ясо. Очищаємо цибулю кільцями і шаткуємо, якщо він соковитий і домашній, занурюємо в окріп, щоб вийшла гіркота і не перебила весь смак салату. Перець миємо і вирізаємо серцевину, шаткуємо филейным ножем на смужки. Квасоля відкриваємо, розсіл виливаємо і промиваємо теплою водою.

Знімаємо з шкаралупу горіхів і злегка порубавши засмажуємо на сухій сковороді кілька хвилин, періодично змішуючи.

Часник подрібнюємо ножем або на тертці. Перевіряємо готовність м'яса, протикаючи м'якоть ножем, якщо виділяється прозорий сік – готово. Виймаємо і, давши охолонути, нарізаємо великими шматочками. Кінзу моєму, просушуємо і рвемо руками.

Змішуємо олія оливкова оцет винний. Перекладаємо підготовлені продукти в салатник і, притрусивши сіллю, хмелі-сунелі і перцем, заливаємо заправкою. Добре перемішуємо.

Кролик в мультиварці рецепт дієтичного і смачної страви.

Неймовірно смачний рецепт мексиканського чилі кон корені, який обов'язково варто спробувати.

Як зробити сыровяленную ковбасу в домашніх умовах. Дивіться відео з найкращими рецептами.

Корисні поради

  1. Для відварювання яловичини каструлю використовуйте трохи більших розмірів, ніж шматок м'яса, так вона вийде соковитіше;
  2. Салати з яловичиною рекомендується заправляти майонезными або сметанно-горчичными заправками. Але якщо це блюдо зі свіжими овочами, то краще – рослинними маслами;
  3. Чудово доповнюють смак салатів з яловичиною зелень свіжа: кріп, м'ята, череда, базилік, черемша, петрушка. Кладіть її в блюдо навіть, якщо за рецептом їх немає;
  4. М'ясо необхідно відварювати під герметично закритою кришкою. Якесь підливання води в процесі неприпустимо, це впливає на подальший результат і смакові якості;
  5. Після відварювання м'ясо одразу ж вийміть з бульйону, щоб воно не вымокало. І відразу ж після остигання разделывайте, щоб воно не висихало і не обветривалось;
  6. При відварюванні яловичини у воду додайте одну чайну ложку негострої гірчиці, колір бульйону вийде більш насиченим, а м'ясо – м'якше. Присмак спеції випарується після півгодинного проварювання.

Приємного всім апетиту!

Що ще почитати: