Колекція салатів з відварною м'ясом яловичини
Наші сьогоднішні салати майже нічим не схожі один на одного (хіба що наявністю яловичини у складі інгредієнтів). Всі вони різні, а значить, всі варіанти обов'язково потрібно спробувати, щоб знайти серед них справжнього переможця смаку!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 3 шт. |
солодка гірчиця - | 5 мл |
огірки - | 2 шт. |
консервований зелений горошок - | 190 г |
майонез - | 0,1 л |
яблуко - | 1 шт. |
цибулю - | 1 головка |
лимонний сік - | 10 мл |
сметана - | 10 мл |
сіль - | за смаком |
яловичина - | 250 г |
чорний перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 138 Ккал |
Як приготувати:
- Для початку потрібно ретельно промити м'ясо.
- Прибрати його на плиту, щоб відварити до готовності.
- Потім остудити в бульйоні і нарізати соломкою.
- Поки м'ясо готується, змішати майонез зі сметаною і гірчицею.
- Цибулю почистити і зрізати коріння, подрібнити голівку.
- Помістити в невелику піалу, залити оцтом і дати настоятися двадцять хвилин.
- Огірки помити проточною водою і зрізати хвостики.
- Якщо є необхідність, очистити овочі від шкірки (якщо вона, приміром, гірчить).
- Яйця відварити до твердих жовтків, остудити, потім очистити і подрібнити кубиками.
- Цибуля злити на чайне сито, щоб прибрати оцет.
- Яблуко очистити від шкірки, вимити і нарізати на кубики.
- Збризнути цитрусовим соком і перемішати.
- Банку з горошком відкрити, злити рідину.
- Змішати його з огірками, м'ясом, яйцями, цибулею і яблуками.
- Полити підготовленої заправкою, посолити і подавати.
Салат з відвареного м'яса яловичини і солоних огірків
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
яловичина | 200 г |
морква | 2 шт. |
майонез | 70 мл |
солоні огірки | 2 шт. |
консервована кукурудза | 100 г |
сир | 0,1 кг |
Скільки по часу – 50 хвилин.
Яка калорійність – 199 калорій.
Як приготувати:
- Моркви зрізати шкірку, вимити її і натерти на тертці будь-якого розміру.
- Солоні огірки нарізати кубиками.
- Сир натерти або нарізати соломкою.
- Яловичину помити, прибрати в каструлю з водою.
- Відправити на плиту і варити до повної готовності.
- Потім м'ясо остудити і нарізати брусками.
- Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
- Змішати з морквою, сиром, огірками та м'ясом.
- Заправити все майонезом і можна їсти.
Рецепт з консервованими ананасами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
консервована кукурудза | 1 банку |
яйця | 2 шт. |
яловичина | 350 г |
сіль | за смаком |
консервовані ананаси | 1 банку |
огірки | 2 шт. |
майонез | 180 мл |
Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.
Яка калорійність – 177 калорій.
Як приготувати:
- Яловичину промити, зварити до готовності в солоній воді.
- Остудити її, нарізати смужками.
- Ананаси відкрити, злити сироп (можна зберегти для іншого рецепту).
- Нарізати кільця на дрібні шматочки.
- Яйця теж відварити до повної готовності (твердого жовтка).
- Очистити їх, коли охолоне, нарізати кубиками.
- Огірки вимити, нарізати соломкою. Якщо потрібно, очистити від шкірки.
- Кукурудзу відкрити, злити рідину.
- Змішати в невеликій ємності м'ясо, ананаси, яйця, огірки і кукурудзу.
- Додати сіль за смаком, майонез, перемішати і салат готовий.
Як приготувати з корейською морквою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірок | 1 шт. |
майонез | 150 мл |
яловичина | 250 г |
цибуля | 1 головка |
корейська морква | 120 г |
сметана | 0,1 л |
черрі | 120 г |
печериці | 150 г |
хрін у вершковому соусі | 5 г |
Скільки по часу – 2 години.
Яка калорійність – 156 калорій.
Як приготувати:
- Гриби почистити і помістити в каструлю з водою.
- Прибрати на вогонь і дочекатися закипання, варити чверть години.
- Злити на друшляк і дати охолонути.
- Яловичину промити, прибрати на плиту і відварити до повної готовності.
- Коли охолоне, розібрати на волокна.
- Майонез змішати зі сметаною і хріном, посолити.
- Викласти м'ясо в салатник, змастити його заправкою.
- Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Викласти соус.
- Гриби нарізати дрібними кубиками і закрити ними цибульний шар.
- Корейську моркву подрібнити, якщо вона занадто довга.
- Розкласти її на гриби, а на неї — кільця огірка.
- Ще раз полити салат заправкою.
- Черрі вимити і нарізати половинками, викласти на поверхню зрізами вниз.
- Прибрати в холодильник на одну годину, потім кликати всіх до столу.
Салат з яловичиною і грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 25 мл |
яйця | 2 шт. |
яловичина | 350 г |
сіль | за смаком |
майонез | 80 мл |
цибуля | 2 головки |
волоські горіхи | 50 г |
печериці | 250 г |
часник | 2 шматочка |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.
Яка калорійність – 188 калорій.
Як приготувати:
- Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти до рум'яності.
- Коли охолонуть, порізати їх гострим ножем.
- З лука зняти лушпиння і зрізати коріння.
- Вимити голівку і нарізати півкільцями.
- У сковороді нагріти масло і всипати цибулю.
- Гасити його, помішуючи, до м'якості.
- З печериць зняти плівки з допомогою ножа.
- Натерти їх на тертці і додати до цибулі.
- Обсмажити до рум'яного кольору, не забуваючи помішувати.
- М'ясо покласти в каструлю з водою, прибрати на плиту.
- Варити до повної готовності, а коли охолоне, нарізати соломкою.
- Яйця відварити, остудити і почистити. Після цього нарізати кубиками.
- У салатниці змішати м'ясо, гриби з цибулею, яйця.
- Часник почистити і пропустити через тисняву.
- Змішати його з майонезом і заправити салат, приправити.
- Перемішати і подавати в кулінарному кільці.
- Перед подачею зняти кільце і порцію посипати горіхами.
Смачне соєве м'ясо по корейськи — рецепт приготування.
Як приготувати свинячі реберця по-канадськи в духовці?
Надзвичайно смачна рисова запіканка з куркою і овочами стане вашим улюбленим вечерею.
Як приготувати м'ясну закуску з яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 140 г |
сік лимона | 15 мл |
майонез | 360 мл |
яловичини | 300 г |
яблуко | 1 шт. |
сіль | за смаком |
картопля | 300 г |
гранат | 1 шт. |
буряк | 0,2 кг |
Скільки по часу – 3 години і 10 хвилин.
Яка калорійність – 206 калорій.
Як приготувати:
- М'ясо промити, покласти в каструлю і прибрати на вогонь, відварити.
- Потім остудити, дістати з бульйону і нарізати дрібними кубиками.
- Моркву відварити в окремій каструлі, попередньо очистивши.
- Коли охолоне, нарізати так само, як і м'ясо.
- Яблуко вимити і почистити, дрібно покришити.
- Скропити лимонним соком, перемішати.
- Картоплю зварити в третій місткості, обов'язково в мундирах.
- Остиглі бульби позбавити від шкірки, подрібнити.
- Гранат очистити від білих плівок, залишити тільки зерна.
- Буряк зварити в четвертій ємності.
- Коли стане м'якою, остудити, витягши з води.
- Потім очистити від шкірки і нарізати в розмір з іншими інгредієнтами.
- Тепер зібрати салат шарами на блюдо, на якому він буде подаватися до столу. Для цього в центр помістити склянку і викладати всі інгредієнти навколо нього.
- Перший шар – яловичина. Обов'язково змастити її олією і посолити.
- Після цього викласти картоплю і точно так само приправити і змастити.
- Далі морква, майонез з сіллю, яблуко і знову майонез і сіль.
- На соус розкласти буряки, змастити її і посолити.
- В останній раз полити все майонезом.
- Тепер викласти зерна граната і салат прибрати в холодильник на дві години.
- Перед подачею прибрати склянку.
Як приготувати салат з вареної яловичини з яблуками, дивіться на відео нижче:
Варіант з помідорами і оливками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
маслини | 1 банку |
червона квасоля | 1 банку |
томати | 2 шт. |
яловичина | 350 г |
майонез | 0,2 л |
мариновані огірки | 4 шт. |
цибуля | 1 головка |
картопля | 2 бульби |
Скільки по часу – 3 години і 30 хвилин.
Яка калорійність – 152 калорії.
Як приготувати:
- М'ясо прополоскати проточною водою, зрізати з нього всі плівки.
- Прибрати на плиту і відварити до повної готовності.
- Потім дістати з бульйону, нарізати на кубики.
- Цибулю почистити і вимити, подрібнити довільно. Щоб салат був оригінальним, цибулю можна замаринувати. Для цього його потрібно залити невеликою кількістю оцту, трохи посолити і додати цукор. Перемішати і дати настоятися близько півгодини. Потім маринад злити і далі використовувати лук за призначенням.
- Квасоля відкрити, злити на друшляк і боби промити під проточною водою.
- Маслини теж розкрити, злити з них рідина.
- Із огірків зрізати кінці, самі овочі нарізати кубиками.
- Картоплю промити і відварити на плиті до готовності.
- Потім очистити і нарізати кубиками.
- Помідори помити і подрібнити, позбавивши від плодоніжки.
- Зібрати салат шарами, змащуючи кожен з них майонезом. Спочатку піде яловичина.
- Після неї — цибуля, квасоля, огірки, картоплю і помідори.
- Зверху розкласти кільця маслин і салат прибрати в холодильник для просочення.
Особливості приготування
Так як абсолютно у всіх салатах у нас використовується майонез, ми радимо вам приготувати його самостійно. Це швидко, просто і в рази смачніше! Для нього знадобляться яйця (або тільки жовтки), сік лимона, цукор, сіль і чорний перець.
Всі ці інгредієнти потрібно подрібнити до однорідності за допомогою заглибного блендера. Далі почати вливати масло, не перестаючи збивати масу (можна будь-яке рослинне). Вливати до тих пір, поки вас не влаштує консистенція соусу.
Після цього прибрати його в холодильник, але обов'язково в герметично закривається контейнері. Дати настоятися хоча б півгодини і далі використовувати за призначенням.
Будь салатів буде виглядати краще, якщо перед подачею посипати його свіжої подрібненої зеленню. Це може бути м'ята, кріп, базилік, розмарин, естрагон, чебрець, петрушка і ін
Як приготувати салат з відвареної яловичиною, дивіться у відео-рецепті:
Приготування яловичини займе трохи більше часу, ніж звичайне куряче філе. Але повірте, воно того варте! Складно передати словами, наскільки м'ясо виходить насиченим і смачним. Приємного апетиту!