12 май 2019 1 348

Колекція салатів з відварною м'ясом яловичини

Наші сьогоднішні салати майже нічим не схожі один на одного (хіба що наявністю яловичини у складі інгредієнтів). Всі вони різні, а значить, всі варіанти обов'язково потрібно спробувати, щоб знайти серед них справжнього переможця смаку!

Смачний салат з відвареної яловичиною
Інгредієнти Кількість
яйця - 3 шт.
солодка гірчиця - 5 мл
огірки - 2 шт.
консервований зелений горошок - 190 г
майонез - 0,1 л
яблуко - 1 шт.
цибулю - 1 головка
лимонний сік - 10 мл
сметана - 10 мл
сіль - за смаком
яловичина - 250 г
чорний перець мелений - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 138 Ккал

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно ретельно промити м'ясо.
  2. Прибрати його на плиту, щоб відварити до готовності.
  3. Потім остудити в бульйоні і нарізати соломкою.
  4. Поки м'ясо готується, змішати майонез зі сметаною і гірчицею.
  5. Цибулю почистити і зрізати коріння, подрібнити голівку.
  6. Помістити в невелику піалу, залити оцтом і дати настоятися двадцять хвилин.
  7. Огірки помити проточною водою і зрізати хвостики.
  8. Якщо є необхідність, очистити овочі від шкірки (якщо вона, приміром, гірчить).
  9. Яйця відварити до твердих жовтків, остудити, потім очистити і подрібнити кубиками.
  10. Цибуля злити на чайне сито, щоб прибрати оцет.
  11. Яблуко очистити від шкірки, вимити і нарізати на кубики.
  12. Збризнути цитрусовим соком і перемішати.
  13. Банку з горошком відкрити, злити рідину.
  14. Змішати його з огірками, м'ясом, яйцями, цибулею і яблуками.
  15. Полити підготовленої заправкою, посолити і подавати.

Салат з відвареного м'яса яловичини і солоних огірків

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яловичина 200 г
морква 2 шт.
майонез 70 мл
солоні огірки 2 шт.
консервована кукурудза 100 г
сир 0,1 кг

Скільки по часу – 50 хвилин.

Яка калорійність – 199 калорій.

Як приготувати:

  1. Моркви зрізати шкірку, вимити її і натерти на тертці будь-якого розміру.
  2. Солоні огірки нарізати кубиками.
  3. Сир натерти або нарізати соломкою.
  4. Яловичину помити, прибрати в каструлю з водою.
  5. Відправити на плиту і варити до повної готовності.
  6. Потім м'ясо остудити і нарізати брусками.
  7. Кукурудзу відкрити, злити з неї рідину.
  8. Змішати з морквою, сиром, огірками та м'ясом.
  9. Заправити все майонезом і можна їсти.

Рецепт з консервованими ананасами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
консервована кукурудза 1 банку
яйця 2 шт.
яловичина 350 г
сіль за смаком
консервовані ананаси 1 банку
огірки 2 шт.
майонез 180 мл

Скільки по часу – 1 годину і 15 хвилин.

Яка калорійність – 177 калорій.

Як приготувати:

  1. Яловичину промити, зварити до готовності в солоній воді.
  2. Остудити її, нарізати смужками.
  3. Ананаси відкрити, злити сироп (можна зберегти для іншого рецепту).
  4. Нарізати кільця на дрібні шматочки.
  5. Яйця теж відварити до повної готовності (твердого жовтка).
  6. Очистити їх, коли охолоне, нарізати кубиками.
  7. Огірки вимити, нарізати соломкою. Якщо потрібно, очистити від шкірки.
  8. Кукурудзу відкрити, злити рідину.
  9. Змішати в невеликій ємності м'ясо, ананаси, яйця, огірки і кукурудзу.
  10. Додати сіль за смаком, майонез, перемішати і салат готовий.

Як приготувати з корейською морквою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
огірок 1 шт.
майонез 150 мл
яловичина 250 г
цибуля 1 головка
корейська морква 120 г
сметана 0,1 л
черрі 120 г
печериці 150 г
хрін у вершковому соусі 5 г

Скільки по часу – 2 години.

Яка калорійність – 156 калорій.

Як приготувати:

  1. Гриби почистити і помістити в каструлю з водою.
  2. Прибрати на вогонь і дочекатися закипання, варити чверть години.
  3. Злити на друшляк і дати охолонути.
  4. Яловичину промити, прибрати на плиту і відварити до повної готовності.
  5. Коли охолоне, розібрати на волокна.
  6. Майонез змішати зі сметаною і хріном, посолити.
  7. Викласти м'ясо в салатник, змастити його заправкою.
  8. Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  9. Викласти соус.
  10. Гриби нарізати дрібними кубиками і закрити ними цибульний шар.
  11. Корейську моркву подрібнити, якщо вона занадто довга.
  12. Розкласти її на гриби, а на неї — кільця огірка.
  13. Ще раз полити салат заправкою.
  14. Черрі вимити і нарізати половинками, викласти на поверхню зрізами вниз.
  15. Прибрати в холодильник на одну годину, потім кликати всіх до столу.

Салат з яловичиною і грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 25 мл
яйця 2 шт.
яловичина 350 г
сіль за смаком
майонез 80 мл
цибуля 2 головки
волоські горіхи 50 г
печериці 250 г
часник 2 шматочка
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 188 калорій.

Як приготувати:

  1. Горіхи висипати на суху сковороду, прогріти до рум'яності.
  2. Коли охолонуть, порізати їх гострим ножем.
  3. З лука зняти лушпиння і зрізати коріння.
  4. Вимити голівку і нарізати півкільцями.
  5. У сковороді нагріти масло і всипати цибулю.
  6. Гасити його, помішуючи, до м'якості.
  7. З печериць зняти плівки з допомогою ножа.
  8. Натерти їх на тертці і додати до цибулі.
  9. Обсмажити до рум'яного кольору, не забуваючи помішувати.
  10. М'ясо покласти в каструлю з водою, прибрати на плиту.
  11. Варити до повної готовності, а коли охолоне, нарізати соломкою.
  12. Яйця відварити, остудити і почистити. Після цього нарізати кубиками.
  13. У салатниці змішати м'ясо, гриби з цибулею, яйця.
  14. Часник почистити і пропустити через тисняву.
  15. Змішати його з майонезом і заправити салат, приправити.
  16. Перемішати і подавати в кулінарному кільці.
  17. Перед подачею зняти кільце і порцію посипати горіхами.

Смачне соєве м'ясо по корейськи — рецепт приготування.

Як приготувати свинячі реберця по-канадськи в духовці?

Надзвичайно смачна рисова запіканка з куркою і овочами стане вашим улюбленим вечерею.

Як приготувати м'ясну закуску з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
морква 140 г
сік лимона 15 мл
майонез 360 мл
яловичини 300 г
яблуко 1 шт.
сіль за смаком
картопля 300 г
гранат 1 шт.
буряк 0,2 кг

Скільки по часу – 3 години і 10 хвилин.

Яка калорійність – 206 калорій.

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, покласти в каструлю і прибрати на вогонь, відварити.
  2. Потім остудити, дістати з бульйону і нарізати дрібними кубиками.
  3. Моркву відварити в окремій каструлі, попередньо очистивши.
  4. Коли охолоне, нарізати так само, як і м'ясо.
  5. Яблуко вимити і почистити, дрібно покришити.
  6. Скропити лимонним соком, перемішати.
  7. Картоплю зварити в третій місткості, обов'язково в мундирах.
  8. Остиглі бульби позбавити від шкірки, подрібнити.
  9. Гранат очистити від білих плівок, залишити тільки зерна.
  10. Буряк зварити в четвертій ємності.
  11. Коли стане м'якою, остудити, витягши з води.
  12. Потім очистити від шкірки і нарізати в розмір з іншими інгредієнтами.
  13. Тепер зібрати салат шарами на блюдо, на якому він буде подаватися до столу. Для цього в центр помістити склянку і викладати всі інгредієнти навколо нього.
  14. Перший шар – яловичина. Обов'язково змастити її олією і посолити.
  15. Після цього викласти картоплю і точно так само приправити і змастити.
  16. Далі морква, майонез з сіллю, яблуко і знову майонез і сіль.
  17. На соус розкласти буряки, змастити її і посолити.
  18. В останній раз полити все майонезом.
  19. Тепер викласти зерна граната і салат прибрати в холодильник на дві години.
  20. Перед подачею прибрати склянку.

Як приготувати салат з вареної яловичини з яблуками, дивіться на відео нижче:

Варіант з помідорами і оливками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
маслини 1 банку
червона квасоля 1 банку
томати 2 шт.
яловичина 350 г
майонез 0,2 л
мариновані огірки 4 шт.
цибуля 1 головка
картопля 2 бульби

Скільки по часу – 3 години і 30 хвилин.

Яка калорійність – 152 калорії.

Як приготувати:

  1. М'ясо прополоскати проточною водою, зрізати з нього всі плівки.
  2. Прибрати на плиту і відварити до повної готовності.
  3. Потім дістати з бульйону, нарізати на кубики.
  4. Цибулю почистити і вимити, подрібнити довільно. Щоб салат був оригінальним, цибулю можна замаринувати. Для цього його потрібно залити невеликою кількістю оцту, трохи посолити і додати цукор. Перемішати і дати настоятися близько півгодини. Потім маринад злити і далі використовувати лук за призначенням.
  5. Квасоля відкрити, злити на друшляк і боби промити під проточною водою.
  6. Маслини теж розкрити, злити з них рідина.
  7. Із огірків зрізати кінці, самі овочі нарізати кубиками.
  8. Картоплю промити і відварити на плиті до готовності.
  9. Потім очистити і нарізати кубиками.
  10. Помідори помити і подрібнити, позбавивши від плодоніжки.
  11. Зібрати салат шарами, змащуючи кожен з них майонезом. Спочатку піде яловичина.
  12. Після неї — цибуля, квасоля, огірки, картоплю і помідори.
  13. Зверху розкласти кільця маслин і салат прибрати в холодильник для просочення.

Особливості приготування

Якщо ви хочете приготувати не дуже калорійний салат, використовуйте для нього пісну яловичину: вирізку, філе, лопатку. Ці частини не повинні містити ні краплі жиру, вони ідеально підійдуть.

Так як абсолютно у всіх салатах у нас використовується майонез, ми радимо вам приготувати його самостійно. Це швидко, просто і в рази смачніше! Для нього знадобляться яйця (або тільки жовтки), сік лимона, цукор, сіль і чорний перець.

Всі ці інгредієнти потрібно подрібнити до однорідності за допомогою заглибного блендера. Далі почати вливати масло, не перестаючи збивати масу (можна будь-яке рослинне). Вливати до тих пір, поки вас не влаштує консистенція соусу.

Після цього прибрати його в холодильник, але обов'язково в герметично закривається контейнері. Дати настоятися хоча б півгодини і далі використовувати за призначенням.

Будь салатів буде виглядати краще, якщо перед подачею посипати його свіжої подрібненої зеленню. Це може бути м'ята, кріп, базилік, розмарин, естрагон, чебрець, петрушка і ін

Як приготувати салат з відвареної яловичиною, дивіться у відео-рецепті:

Приготування яловичини займе трохи більше часу, ніж звичайне куряче філе. Але повірте, воно того варте! Складно передати словами, наскільки м'ясо виходить насиченим і смачним. Приємного апетиту!

Що ще почитати: