11 июнь 2019 1 321

Покрокові рецепти теплих салатів з яловичиною

Особливий смак і аромат правильно приготовленої яловичини змінюють салат до невпізнання. Нерідко старше покоління записує рецепти в поварені книги, які читають їхні діти та онуки. Найпопулярніші види теплого салату з говяжьими шматочками цілком реально приготувати вдома.

Простий покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичина - 400 грам
болгарський перець - 1 штука
цукіні - 0,5 штуки
морква - 1 штука
рослинна олія - для обсмажування
броколі (заморожений продукт) - 0,5 упаковки
сіль, прованські трави - щіпка
лляне або оливкова олія - 4 столові ложки
кунжут - 2 столових ложки
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Є багато простих і нескладних способів сфабрикувати салатну суміш. Вона цілком може замінити другу страву за своєю ситності і обробці інгредієнтів. До складу такого страви господині включають овочі та олії, багаті на вітаміни і корисні мінерали. Свіжі або печені овочі відмінно доповнюють салатну суміш.

Як приготувати теплий салат з яловичиною та овочами? Для початку розберемося з м'ясом. Буде легше, якщо шматок відразу порізати на маленькі тонкі смужки шириною в півсантиметра. Для отримання на виході м'якої яловичини досвідчені кухарі маринують м'ясо в прованських травах і солі і залишають на кілька хвилин.

Поки м'ясо просочується сумішшю, цукіні порізати на дрібні кубики або соломкою, пасеровать на оливковій олії з перцем, морквою і брокколі. Перець також порізати тонкою соломкою. Моркву – кружечками. Нечасто перемішувати до золотистої скоринки. Після обжарювання злегка посолити.

Тепер яловичина готова до пасеровке. На сковорідку додати кілька крапель рафінованої олії, швидко обсмажити м'ясо на великому вогні. Важливо не перетримати яловичі шматочки, інакше волокна стануть жорсткими.

Тепер можна приступити до змішування інгредієнтів та заправки. Для цього покласти в блюдо м'ясо, овочі, заправити оливковою олією і кунжутом, перемішати. Подавати можна з сухариками, соусами, гарнірами (наприклад, рис, відварений картопля).

Тайський теплий салат з яловичиною

Тепла закуска користується популярністю серед шанувальників тайської кухні, яка характеризується поєднанням гострого і кисло-солодкого смаків, способом приготування і спеціями. Для цього використовуються такі інгредієнти:

  • яловичі шматочки для харчо – 300 грам;
  • часник – 3 зубчики;
  • імбир – 20-30 грам;
  • соєвий соус – 4 столових ложки;
  • лайм – 0,5 штуки;
  • салат «Айсберг» — 60 грам;
  • кунжут – 2 столових ложки.

За часом приготування салату не займе більше п'ятнадцяти хвилин. Калорійність страви на 100 грам буде становити 250 Ккал.

Страви тайської кухні в основному готуються в спеціальній ємності – воке. Техніка приготування відрізняється тим, що інгредієнти швидко піддаються тепловій обробці.

Для початку розігрівається на середньому вогні вок, в який тут же додається соєвий соус. Швидко обсмажити часник з імбиром. Вичавити сік лайма, додати заздалегідь порізані шматочки яловичини.

Коли м'ясо покриється скоринкою карамельного кольору, викласти суміш на тарілку, посипати кунжутом.

Салат «Айсберг» порвати на шматочки приблизно 3 на 4 сантиметри, перемішати з м'ясом, імбиром і часником.

Рецепт з яловичиною і баклажанами

Тепла суміш не обов'язково повинна складатися з декількох десятків інгредієнтів. Частіше виявляється, що чим простіше зроблено блюдо, тим швидше воно засвоюється. Інгредієнти для салату з яловичиною і баклажанами:

  • яловичина – 300 грам;
  • баклажан – 1 штука;
  • стручкова квасоля – 100 грам;
  • сіль – 2 щіпки;
  • оливкова олія – за смаком;
  • орегано – за смаком.

За часом приготування займе 15-20 хвилин. Калорійність страви на 100 грам буде становити 300-350 Ккал.

Так як баклажан володіє жорсткою шкіркою, краще його запекти. Для цього нагріти духовку і запікати баклажани до тих пір, поки шкірка не буде вільно відділятися від м'якоті (проколоти зубочисткою для перевірки). Акуратно зняти шкірку, порізати м'якоть на смужки або кубики.

Обсмажити яловичину, заздалегідь замаринувавши її оливковою олією і сіллю з орегано. Додати свіжу або заморожену стручкову квасолю до яловичині, перемішати. Заправити салатну суміш маслом.

Рецепт тушкованої риби з овочами — один з найпростіших рецептів на кожен день.

Борщ без м'яса — рецепт страви, яка не поступається наваристим супів, які стали візитною карткою традиційної української кухні.

Свинина у вершковому соусі — м'ясо виходить дуже ніжним і соковитим. Рецепт тут.

Варіант з болгарським перцем

З приходом весни хочеться мати в своєму раціоні свіжі овочі для створення оригінальних салатів і страв. Болгарський перець – відмінне додаток до яловичині. Свіжий, запечений, обсмажений болгарський перець гарний у будь-якому приготованому способі. Список інгредієнтів для теплого салату:

  • яловичина шматочками – 200 грам;
  • оливкова олія, суміш італійських прянощів і сіль – за смаком;
  • солодкий болгарський перець – 1 штука;
  • салат «Айсберг» — 60 грам;
  • огірок – 1 штука.

За часом приготування займе 10 хвилин. Калорійність страви на 100 грам становитиме 170 Ккал.

Салат досить швидко робиться: нарізати тонкою соломкою перець, огірок. Обсмажити на оливковій олії з італійськими травами і сіллю яловичі шматочки. Додати в блюдо кілька покришені листів салату, ретельно перемішати.

Теплий м'ясний салат з руколою

В теплих салатах дрібно нарізати свіжу зелень: петрушку, кріп, листя салату, рукколу. Така суміш відрізняється легкістю, швидким засвоєнням організмом. Не потрібно забувати, що листочки рукколи можуть гірчити, тому додавати в салат її варто з обережністю.

Кисломолочні продукти «приглушає» різко виражену гіркоту, тому серед інгредієнтів теплій суміші буде значитися сметана в якості заправки. Інгредієнти:

  • рукола – половина упаковки;
  • томат – 2 штуки;
  • яловичина – 200 грам;
  • оливкова олія, суміш італійських прянощів і сіль – за смаком;
  • сметана 15% — 3 столових ложки;
  • редис – 4 штуки.

За часом приготування займе 10 хвилин. Калорійність страви на 100 грам становитиме 145 Ккал.

Обсмажити яловичину до золотистої скоринки на оливковій олії з італійськими травами і сіллю. Додати в блюдо для салату вимиту рукколу, порізані на часточки томати. Порізати на тонкі кружечки редис, заправити салат сметаною і ретельно перемішати.

Корисні поради

  1. Для того щоб яловичу вирізку було зручніше різати на шматочки, необхідно заздалегідь поставити її в морозилку. Таким чином, м'ясо буде твердіше, ніж не буде зісковзувати, навіть якщо різати проти волокон;
  2. Заправляти салат можна різними видами масел: лляним, гарбузовим, гірчичним, оливковою, з виноградних кісточок;
  3. Щоб яловичина залишалася м'якою після обжарювання, необхідно замаринувати її перед тепловою обробкою (оливкова олія+спеції). Чудово поєднуються часник і розмарин, орегано і майоран;
  4. Для того щоб рукола не віддавала гіркотою, необхідно в якості заправки використовувати сметану;
  5. Вок будинку – корисна річ. В ньому можна швидко обсмажувати продукти без порушення текстури, змішувати смаки. З воком можна створювати салатні суміші з авторськими рецептами;
  6. Теплі салатні суміші краще з'їдати відразу після подачі. Масло в охолодженому салаті з яловичиною стече на дно, листя салату стануть олійними, яловичина – жорсткою;
  7. До теплих салатів з яловичиною часто подають сухарики, запечені на три-чотири хвилини в духовці на оливковій олії з додаванням дрібно нарізаного часнику і кропу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: