27 июнь 2019 4 692

Рецепти простих і смачних пирогів з м'ясом

Пироги з м'ясом можна приготувати абсолютно з будь-якого тесту, будь воно листковим, дріжджовим або пісочним – це на смак кожного. Різновиди м'ясних пирогів не мають меж, вони можуть бути заливні, відкриті або звичайні закриті, млинцеві, картопляні без застосування тесту.

М'ясні Пироги дуже ситні, тому їх можна споживати як самостійне блюдо на обід або вечерю, або в якості випічки до чаю. Для отримання смачного пирога тісто треба розкачати дуже тонко, а начинку робити соковитою.

Начинки для пирога, крім м'ясної, можуть бути здійснена різноманітними, оскільки м'ясо поєднується з багатьма продуктами: з картоплею, рисом, капустою, фаршем і картоплею (наприклад, картопляний пиріг без тіста з м'ясом або фаршем, картопляний пиріг з грибами і м'ясом).

Вибір багатий, тому підібрати для себе і своїх домочадців улюблений рецепт або придумати свій власний зможе навіть починаюча господиня.

Простий відкритий пиріг з м'ясом, покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
швидких дріжджів - половина ч. л.
томатів - 2 шт.
будь-якого фаршу - 500 г
масло вершкове - 50 г
картопля - 0,3 кг
спеції - за смаком
борошно - 500 г
яйце куряче - 1 шт.
нежирного молока - 1 склянка
цукру - 25 г
цибулі ріпчастої - 2 середні головки
твердого сиру - 0,1 кг
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал
Пиріг дуже простий, але незвичайний тим, що він відкритий. Виходить м'яким і соковитим, завдяки додаванню томатів. Готувати випливає з дріжджового тіста, але за бажанням можна замінити сдобно-дріжджовим.

Спосіб приготування тіста:

  1. Молоко розігріти, всипати в нього дріжджі і цукор;
  2. В отриману молочну рідину поступово додаємо 50 г борошна, помішуючи, щоб не утворилося грудок. Поставити отриману суміш в тепло;
  3. Масло розм'якшити і додати до суміші, туди ж відправити яйце;
  4. Додати поступово решту борошно, вимісити тісто і поставити в тепло.

Тісто має піднятися, бути м'яким, але не прилипати до рук.

Спосіб приготування пирога:

  1. Деко з високим бортом застелити фольгою;
  2. Трохи розкачати тісто, потім викласти на деко, розподілити його пальцями, зробивши невеликі бортики;
  3. На вершковому маслі підсмажити дрібно нарізаний цибулю, слідом додати фарш зі спеціями;
  4. Картоплю почистити, тонко нарізати пластинками, посолити і поперчити;
  5. На тісто викладаємо спочатку картоплю, потім шар фаршу;
  6. Помідори нарізати тонко і викласти на фарш;
  7. Натерти сир на тертці, посипати поверх помідорів;
  8. Розігріти духовку до 175 градусів і поставити пиріг на 40 хвилин. Начинка пирога виходить соковитою, а кірка — хрусткою.

Осетинський пиріг з м'ясом

Цей національний пиріг має свою назву – «Фыдчин». Такий пиріг сподобається чоловічій половині, оскільки він ситний і дуже смачний. Рецепт приготування осетинського пирога в кожній родині різний, він може бути звичайним або багатошаровим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 400 гр;
  • 1 куряче яйце;
  • Молоко – 1,5 склянки;
  • 250 мл води;
  • Яловиче м'ясо – 500 гр;
  • 1 цибулина;
  • Часник;
  • 0,1 л бульйону;
  • 25 г вершкового масла;
  • 7 г соди;
  • 7 г солі;
  • Спеції.

Спосіб приготування тіста:

  1. Просіяне борошно висипати в посуд. Зробити посередині заглиблення, в нього вилити воду, молоко, розбити яйце, поперчити і посолити. Замісити тісто;
  2. З яловичини зробити фарш, прокрутивши на м'ясорубці або дрібно нарізати ножем;
  3. Цибулю очистити і подрібнити, часник вичавити через прес;
  4. М'ясо змішати з цибулею, часником і спеціями;
  5. Влити у фарш частину бульйону, за бажанням можна замінити водою;
  6. Тісто розділити на кілька частин, при цьому одна повинна бути більше іншої в 1,5 рази;
  7. Вимісити кожен шматочок тіста і розкачати коржі, нижня частина повинна бути товщиною 5 мм, верхня в 2 рази тонше;
  8. Круглу посуд для запікання змастити вершковим маслом. Викласти у форму коржика більшого розміру, на ній рівномірно розподілити м'ясну начинку;
  9. Укласти Поверх меншу коржик, в центрі зробити отвір і від нього по колу зробити надрізи у формі сонця (розрізи не повинні доходити до отвору). Краї пирога з'єднати, при необхідності видалити зайве тісто;
  10. Духовку розігріти до 185 градусів. Поставити форму і по закінченню 15-20 хвилин вилити бульйон, що залишився в прорізи, через рівний проміжок духовку вимкнути. Пиріг готовий.

Суп курячий з вермішеллю рецепт простого блюда, яке щоб приготувати не треба довго стояти біля плити.

Приготуйте королівські смажені креветки з часником як закуску на ваше свято. Рецепти.

Рецепт супу з консервованої квасолі — це цікаве блюдо з іспанськими нотками, що різноманітить ваше меню.

Рецепт швидкого заливного м'ясного пирога

Незвичайний, але в той же час дуже простий пиріг з м'ясом з додаванням грибів. Це блюдо вважається середнім між запіканкою і пирогом.

Для приготування знадобиться два види тіста: один вид буде підставою пирога, другий – заливна частина.

Інгредієнти:

  • Просеянная борошно – 2,5 склянки;
  • 3 курячих яйця;
  • 0,1 кг маргарину для випічки;
  • 30 г розпушувача;
  • 80 мл холодної води;
  • 200 г майонезу;
  • М'ясо або фарш – 500 гр;
  • 300 гр свіжих печериць;
  • Ріпчаста цибуля – 0,3 кг;
  • Зелень;
  • Приправи.

Спосіб приготування:

  1. Тісто № 1: розпушувач змішати з 1,5 склянками борошна, додати натертий маргарин і розтерти все між собою до утворення крихти. Розбити в цю масу 1 яйце, влити воду, перемішати і зліпити кулю. У такому стані він повинен побути в холодильнику;
  2. Тісто № 2: збити в мисці віночком майонез з двома яйцями і 15 г розпушувача. Додати 200 гр борошна і все ретельно перемішати. Тісто повинне вийти густе, як на оладки;
  3. Цибулю почистити, дрібно нарізати півкільцями і обсмажити;
  4. Гриби промити, просушити рушником, нарізати пластинками і підсмажити на сковороді;
  5. М'ясне філе нарізати середніми шматочками і обсмажити в сковороді з додаванням спецій;
  6. У форму для випікання помістити тісто № 1, попередньо трохи розгорнувши його. Краї форми повинні бути прикриті тестом. Зробити виделкою проколи на дні тіста, нагріти духовку до 200 градусів і відправити в неї форму з тестом;
  7. Через 10 хвилин вийняти корж для пирога і рівномірно на нього викласти шарами: м'ясо, гриби, цибулю;
  8. Зверху залити тестом № 2, начинка повинна бути закрита вся, поставити в духовку, знизивши температуру до 180 градусів.

Через 30 хвилин пиріг можна витягувати, його слід трохи остудити, потім вийняти з форми. Пиріг можна їсти як гарячим, так і в охолодженому вигляді.

Вишуканий пиріг з м'ясом «Хризантема»

Такий пиріг дуже гарний, їм можна прикрасити навіть святковий стіл, оскільки форма його нагадує квітку хризантему.

Інгредієнти:

  • Змішаний фарш – 500 гр;
  • Рослинна (звичайне) олію;
  • Ріпчаста цибуля;
  • 30 г цукру;
  • Часник;
  • 0,1 л курячого бульйону;
  • 150 г будь-якого сиру;
  • Вершкове (жирне) олію;
  • Спеції;
  • Молоко – ½ склянки;
  • Кефір – ½ склянки;
  • ½ Ч. л. швидких дріжджів;
  • 1 яйце;
  • Борошно – 0,5 кг.

Спосіб приготування:

  1. У молоко додати дріжджі і цукор. Залишити для бродіння на 15 хвилин;
  2. Через час в молоко розбити яйце і влити кефір, змішаний з сіллю. Все змішати, всипати борошно і приготувати тісто. Його потрібно накрити і прибрати в тепло;
  3. Через годину ще раз вимісити тісто і поділити на 2 частини, одну прибрати назад в тепло, другу розкачати товщиною 0,4 см;
  4. Взяти склянку і їм видавити кружечки з пласта тіста. Обрізки вимісити, розкачати і знову вирізати склянкою кружечки;
  5. Тепер на кожен гурток потрібно викласти по чайній ложки фаршу, розподілити його і посипати сиром. Скласти вдвічі, трохи притиснувши і знову навпіл, защипнувши край. Вийде якийсь пелюстка;
  6. На деко постелити пергаментний папір. Пелюстки викласти по колу, розподіляючи щільно між собою. Коли все буде викладено, зробити те ж саме з іншою частиною тіста;
  7. Серединку викласти трьома кругляшками, зробивши бутон;
  8. Накрити пиріг плівкою і дати трохи постояти;
  9. Збити молоко з яйцем і промазати поверхню пирога.

Пекти пиріг при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Готовий пиріг змастити вершковим маслом і дати трохи охолонути.

М'ясний пиріг з млинцями

Основа пирога складається з млинчиків, між якими знаходиться м'ясна прошарок.

Інгредієнти для млинців:

  • 0,4 кг борошна;
  • 50 гр цукру;
  • 2 яйця;
  • 1000 мл молока;
  • Щіпка солі;
  • 50 мл рослинного (звичайного) олії.

Інгредієнти для начинки:

  • 0,8 кг м'яса;
  • Спеції;
  • 3 яйця;
  • Твердий сир – 150 г;
  • Цибуля ріпчаста;
  • Вершки – 100 мл;
  • Масло вершкове.

Спосіб приготування:

  1. Зробити тісто для млинців: збити цукор з яйцями, потім потроху всипати борошно. Вилити в суміш молоко з рослинним маслом і добре збити віночком. Набравши половину ополоники отриманої суміші, акуратно вилити в сковороду. Обсмажити млинці з двох сторін;
  2. Нарубати м'ясо з цибулею пропустити через м'ясорубку, додавши спеції і сіль;
  3. Отриманий фарш підсмажити на сковороді, додавши нарізане варене яйце. З фаршу зробити паштет блендером;
  4. Сир натерти;
  5. Взяти глибоку форму і викласти шарами: блін, фарш, блін, фарш і т. д., кожен шар змастити вершковим маслом;
  6. Збити яйця з вершками в блендері, трохи посолити;
  7. Залити отриманою сумішшю млинцевий пиріг, зверху посипати сиром;

Накрити пиріг фольгою і поставити в духовку на 15 хвилин. Запікати при температурі 190 градусів. Прибрати фольгу і випікати ще 10 хвилин. Пиріг готовий!

Листковий пиріг з фаршем

Інгредієнти:

  • 1 упаковка листкового тіста;
  • Фарш змішаний;
  • Цибуля;
  • Картопля – 0,3 кг;
  • Перець болгарський.

Спосіб приготування:

    1. Розкачати 2 половинки тіста і покласти на деко;

    1. Зверху на перший лист тіста укласти шарами: фарш подрібнений цибулю, картоплю і перець скибочками;

  1. Зверху накрити іншим шматком тіста.

Випікати 35-45 хвилин при температурі 200 градусів. Пиріг готовий!

Маленькі підказки

Для того щоб тісто було повітряним, перед тим як застосувати борошно, її потрібно через сито просіяти. Борошно збагатиться киснем, що додасть тесту пишність.

Для додання м'ясу пікантності і особливого аромату, замість звичайного меленого перцю можна додати подрібнений червоний стручковий перець. Дякуємо за увагу та чудових вам пирогів!

Що ще почитати: