30 май 2019 3 185

Фото-рецепти приготування незвичайних святкових салатів

Часто на свята багато запрошують гостей – родичів, друзів, колег, яких хочеться порадувати смачними й незвичайними стравами. Найголовніше — потрібно приготувати оригінальні салати, які стануть головною прикрасою святкового столу.

Ці страви можна зробити абсолютно з різних компонентів – з овочів або фруктів, з риби або м'яса, сиру чи грибів.

В якості заправки для них можна використовувати різні соуси – лимонний сік, соєвий соус, сметану, вершки і нарешті, наш, хоч і некорисний, але всіма улюблений майонез!

Так які можна зробити оригінальні і в теж час смачні салати на свято? Пропонуємо розглянути кілька варіантів приготування.

Рецепти святкових салатів

«Гніздо Глухаря»
Інгредієнти Кількість
курячий окорочок - 1 шт.
шинки - 100 грам
курячих яєць - 2 штуки
печериць - 100 грам
яйця перепелині - 5-6 штук
огірок маринований - 1 штука
картоплини - 3 шт.
сметани - 100 мл
зерниста гірчиця - 2 ст. ложки
рослинна олія - 50 мл
солі і чорного меленого перцю - трохи
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал

Як робити:

Першим ділом промиваємо курячий окіст, викладаємо в каструлю, наливаємо воду і підсолюємо. Ставимо на газ і варимо до готовності, хвилин 40;

Гриби миємо й ріжемо на середні скибочки;

На сковорідку наливаємо олію і насипаємо туди грибну нарізку. Смажимо 20 хвилин, знімаємо з плити і охолодити;

З картоплі знімаємо шкірку, промиваємо та нарізаємо у вигляді соломки;

Смажимо картопляну соломку у фритюрі до м'якості;

Відварене куряче стегно очищаємо від шкірки, відокремлюємо м'якоть від кісточок і розрізаємо його на невеликі шматочки;

Шинку і маринований огірок нарізаємо кубиками;

Відварені яйця необхідно очистити від шкаралупи і розрізати кубиками;

У салатницю або глибоку миску викладаємо всі нарізані компоненти, додаємо сіль, перець і добре змішуємо;

Робимо заправку. У чашу викладаємо сметану, додаємо зернову гірчицю і перемішуємо;

Додаємо соус до нарізці і перемішуємо до повного розподілу соусу;

Потім викладаємо салат на плоску тарілку у вигляді гірки;

Навколо салату викладаємо картоплю фрі у вигляді гнізда;

В середину гнізда викладаємо відварені і очищені перепелині яйця.

«Прага»

Які інгредієнти потрібні:

  • 200 грам м'якоті свинини;
  • 200 грам копченої грудинки;
  • Банку корнішонів;
  • 2 яблука;
  • Зелена цибуля – 5 пір'я;
  • 200 грам майонезу;
  • Зернова французька гірчиця – 200 грам;
  • 150 мл лимонного соку;
  • Оливкова олія – 1 велика ложка;
  • Паприка мелена – 1 десертна ложка;;
  • Чорний мелений перець – 30 грам;
  • 2 часникового зубця;
  • Листя салату – 2-3 штуки;
  • Трохи солі.

Як робити:

  1. Свиняче м'ясо необхідно промити, видалити всі прожилки, плівки і просушити паперовою серветкою. Після цього його можна трохи відбити;
  2. На газ ставимо жаровню, наливаємо оливкову олію і прогріваємо;
  3. Зубчик часнику очистити і раздавливаем ножем. Викладаємо його в прогріте масло і смажимо;
  4. Далі поміщаємо туди відбитий шматок м'ясо і обсмажуємо до легкої рум'яної скоринки;
  5. Потім м'ясо викладаємо на тарілку, остуджуємо, приправляємо сіллю, перцем і меленою паприкою з усіх сторін;
  6. Як тільки свинина охолоне, ріжемо її невеликою соломкою;
  7. М'ясо грудинки відокремлюємо від кісток і розрізаємо його брусочками або смужками;
  8. Яблука з корнішонами розрізаємо на соломку;
  9. У зеленого цибулі зрізаємо білу частину і трохи зелену, дрібно шаткуємо кільцями;
  10. Всі складові поміщаємо в глибоку чашку;
  11. У мисці робимо соус для заправки. Викладаємо туди майонез, зернову гірчицю, сік лимона і змішуємо;
  12. Додаємо соус в салат і змішуємо;
  13. На плоску тарілку викладаємо листя зеленого салату і поміщаємо на них салат у вигляді гірки.

Салат з маринованими грибами і кукурудзою

Складові компоненти:

  • Картопля – 300-400 грам;
  • Яйця курячі – 4 штуки;
  • 300 грам маринованих грибів;
  • Банку солодкої кукурудзи;
  • Майонез.

Готування:

  1. Картопля промиваємо, видаляємо всю бруду, викладаємо в каструлю і відварюємо разом зі шкіркою. Готуємо в підсоленій воді на невеликому вогні;
  2. Яйця відварюємо до крутого стану і охолоджуємо в холодній воді;
  3. З відварного картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо його брусками;
  4. Охолоджені яйця чистимо від шкаралупи і рубаємо на середні шматочки. Краще всього скористатися яйцерезкой;
  5. Мариновані грибочки викладаємо в миску, наливаємо воду і ретельно промиваємо. Бажано їх промити в декількох водах, а потім викласти в друшляк, щоб стекла вся вода з маринадом. Це потрібно для того, щоб змити весь маринад, який може зіпсувати смак салату;
  6. Як тільки весь маринад стече, гриби ріжемо соломкою або пластинками;
  7. Всі нарізані інгредієнти викладаємо в глибоку миску, додаємо до них банку кукурудзи і розмішуємо. За необхідності можна підсолити і поперчити;
  8. Заправляємо салат майонезом і відправляємо на годину в холодне місце, щоб він просочився.

Салат з квасолею, шинкою і сухариками

Що нам потрібно:

  • Квасоля консервована — 1 банка;
  • Шматочок шинки на 200 грам;
  • 2 маринованих огірка;
  • Невелика пачка сухариків будь-якого смаку;
  • 3 курячих яйця;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю;
  • Пучок петрушки і кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • Майонез.

Готуємо:

  1. Відкриваємо банку з квасолею, виливаємо рідину і висипаємо її в глибоку чашку;
  2. Шматочок шинки розрізаємо на смужки і викладаємо до квасолі;
  3. Курячі яйця відварюємо до крутого стану, охолоджуємо в холодній воді, знімаємо шкірку і протираємо їх на крупній тертці;
  4. Мариновані огірки ріжемо кубиками;
  5. Зубчик часнику очистити і дрібно ріжемо;
  6. Петрушку з кропом дрібно шаткуємо;
  7. Всі складові змішуємо, підсолюємо і перчимо;
  8. Заправляємо все майонезом і змішуємо;
  9. Поміщаємо салат в холодильник на годину, щоб він просочився.

Салат з трьох перців з окостом і сиром

Продукти:

  • Перчики солодкі червоного, жовтого забарвлення — по 2 штуки;
  • Консервовані ананаси в сиропі – 400 грам;
  • Окіст тамбовський – 400 грам;
  • Сир копчений – 300 грам;
  • 150 мл яблучного оцту;
  • 100 мл коньяку;
  • Листя салату – 3-4 штуки;
  • Трохи чорного меленого перцю.

Рецептура:

  1. Солодкі перчики очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки і ретельно промиваємо;
  2. Далі м'якоть перців розрізаємо на невеликі квадратики;
  3. Сир ріжемо на шматочки товщиною підлогу см і рівнобедрені трикутниками зі сторонами 2,5 см;
  4. Окіст розрізаємо у вигляді довжиною прямий соломки;
  5. Банку з ананасами відкриваємо, зливаємо сироп в окрему миску, ананаси викладаємо в друшляк і обсушуємо;
  6. Розрізаємо кружечки ананасів на невеликі скибочки;
  7. Далі в невелику металеву ємність наливаємо сироп від ананасів, додаємо туди трохи коньяку і оцту;
  8. Ставимо на плиту і уварюють до половини;
  9. Знімаємо соус з плити і охолодити;
  10. Всі нарізані компоненти змішуємо в мисці і поливаємо остившім соусом;
  11. На плоске блюдо викладаємо листя салату, поміщаємо на них салат і посипаємо його свіжомеленим чорним перцем.

Легкі і прості десерти на швидку руку — вони смачні і підійдуть для будь-якого свята.

Що приготувати з свинини швидко і смачно. Цікаві страви, найнеймовірніші поєднання смаків. Читайте рецепти.

Як зробити профітролі зі згущеним молоком рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. А також пропонуємо вам вивчити покроковий рецепт торта з профітролей з цукровою вуаллю.

Салат з крабових паличок і пекінської капусти

Підготуємо наступне:

  • 300 г пекінської капусти;
  • Упаковка крабових паличок;
  • Банку консервованої солодкої кукурудзи;
  • 2 курячих яйця;
  • Одне яблуко;
  • 2 великі ложки ікри з водоростей або білкової;
  • Твердий плавлений сирок — шматочок на 70 грам;
  • Майонез.

Як зробити:

  1. Пекінську капусту обполіскуємо, обсушуємо і ріжемо у вигляді тонкої соломки;
  2. З крабових паличок прибираємо упаковку і ріжемо їх на тонкі смужки. Викладаємо соломку крабових паличок і пекінської капусти в одну глибоку чашку;
  3. Банку консервованої кукурудзи відкриваємо, зливаємо всю рідину і висипаємо кукурудзу до крабів і капусті;
  4. Шматочок плавленого або твердого сиру протираємо на крупній тертці і викладаємо до нарізки з кукурудзою;
  5. Відварюємо яйця до крутого стану, охолоджуємо, знімаємо шкаралупу і подрібнюємо великою теркою. Також висипаємо в салат;
  6. Яблуко слід очистити і потерти на крупній тертці. Також викладаємо на салат, воно додасть йому кисло-солодкий смак;
  7. Далі додаємо до інгредієнтів трохи ікри з водоростей або білкової ікри;
  8. Додаємо в салат заправку з майонезу або сметани і гарненько розмішуємо;
  9. Викладаємо салат у вигляді гірки на плоску тарілку і прикрашаємо гілочками зелені.

Салат з яловичиною і болгарським перцем

Продукти для приготування:

  • 200 грам яловичого м'яса;
  • 2 помідори;
  • Зелений болгарський перець – 1 штука;
  • Головка ріпчастої цибулі фіолетового кольору;
  • Трохи солі і чорного перцю;
  • Кріп і петрушка – пару гілочок;
  • Оливкова олія;
  • Лимонний сік – 50 мл;
  • Половина великої ложки гірчиці.

Як робиться:

  1. Яловиче м'ясо готуємо в солоній воді протягом 1,5-2 годин до готовності;
  2. Готове м'ясо охолоджуємо і ріжемо у вигляді смужок;
  3. З лука знімаємо піну і рубаємо у вигляді півкілець;
  4. Помідори розрізаємо на часточки;
  5. Перець очищаємо від насіння, прибираємо плодоніжку і ріжемо м'якоть на тонку соломку;
  6. У мисці робимо соус. Наливаємо в неї оливкова олія, сік лимона, додаємо гірчицю, сіль, чорний молоти перець. Все змішуємо;
  7. Заправляємо все нарізані інгредієнти соусом і змішуємо;
  8. Салат покласти в салатницю і прикрашаємо зеленню.

Готування салатів для свят — це найцікавіше заняття, під час якого можна проявити фантазію і кмітливість. Навіть можна придумати свої, не менш красиві і смачні салатики, які стануть улюбленим частуванням ваших гостей. Обов'язково запам'ятайте ці рецепти і приготуйте на будь-яке ваше свято.

Що ще почитати: