Фото-рецепти приготування незвичайних святкових салатів
Часто на свята багато запрошують гостей – родичів, друзів, колег, яких хочеться порадувати смачними й незвичайними стравами. Найголовніше — потрібно приготувати оригінальні салати, які стануть головною прикрасою святкового столу.
Ці страви можна зробити абсолютно з різних компонентів – з овочів або фруктів, з риби або м'яса, сиру чи грибів.
Так які можна зробити оригінальні і в теж час смачні салати на свято? Пропонуємо розглянути кілька варіантів приготування.
Рецепти святкових салатів
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячий окорочок - | 1 шт. |
шинки - | 100 грам |
курячих яєць - | 2 штуки |
печериць - | 100 грам |
яйця перепелині - | 5-6 штук |
огірок маринований - | 1 штука |
картоплини - | 3 шт. |
сметани - | 100 мл |
зерниста гірчиця - | 2 ст. ложки |
рослинна олія - | 50 мл |
солі і чорного меленого перцю - | трохи |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 215 Ккал |
Як робити:
Першим ділом промиваємо курячий окіст, викладаємо в каструлю, наливаємо воду і підсолюємо. Ставимо на газ і варимо до готовності, хвилин 40;
Гриби миємо й ріжемо на середні скибочки;
На сковорідку наливаємо олію і насипаємо туди грибну нарізку. Смажимо 20 хвилин, знімаємо з плити і охолодити;
З картоплі знімаємо шкірку, промиваємо та нарізаємо у вигляді соломки;
Смажимо картопляну соломку у фритюрі до м'якості;
Відварене куряче стегно очищаємо від шкірки, відокремлюємо м'якоть від кісточок і розрізаємо його на невеликі шматочки;
Шинку і маринований огірок нарізаємо кубиками;
Відварені яйця необхідно очистити від шкаралупи і розрізати кубиками;
У салатницю або глибоку миску викладаємо всі нарізані компоненти, додаємо сіль, перець і добре змішуємо;
Робимо заправку. У чашу викладаємо сметану, додаємо зернову гірчицю і перемішуємо;
Додаємо соус до нарізці і перемішуємо до повного розподілу соусу;
Потім викладаємо салат на плоску тарілку у вигляді гірки;
Навколо салату викладаємо картоплю фрі у вигляді гнізда;
В середину гнізда викладаємо відварені і очищені перепелині яйця.
«Прага»
Які інгредієнти потрібні:
- 200 грам м'якоті свинини;
- 200 грам копченої грудинки;
- Банку корнішонів;
- 2 яблука;
- Зелена цибуля – 5 пір'я;
- 200 грам майонезу;
- Зернова французька гірчиця – 200 грам;
- 150 мл лимонного соку;
- Оливкова олія – 1 велика ложка;
- Паприка мелена – 1 десертна ложка;;
- Чорний мелений перець – 30 грам;
- 2 часникового зубця;
- Листя салату – 2-3 штуки;
- Трохи солі.
Як робити:
- Свиняче м'ясо необхідно промити, видалити всі прожилки, плівки і просушити паперовою серветкою. Після цього його можна трохи відбити;
- На газ ставимо жаровню, наливаємо оливкову олію і прогріваємо;
- Зубчик часнику очистити і раздавливаем ножем. Викладаємо його в прогріте масло і смажимо;
- Далі поміщаємо туди відбитий шматок м'ясо і обсмажуємо до легкої рум'яної скоринки;
- Потім м'ясо викладаємо на тарілку, остуджуємо, приправляємо сіллю, перцем і меленою паприкою з усіх сторін;
- Як тільки свинина охолоне, ріжемо її невеликою соломкою;
- М'ясо грудинки відокремлюємо від кісток і розрізаємо його брусочками або смужками;
- Яблука з корнішонами розрізаємо на соломку;
- У зеленого цибулі зрізаємо білу частину і трохи зелену, дрібно шаткуємо кільцями;
- Всі складові поміщаємо в глибоку чашку;
- У мисці робимо соус для заправки. Викладаємо туди майонез, зернову гірчицю, сік лимона і змішуємо;
- Додаємо соус в салат і змішуємо;
- На плоску тарілку викладаємо листя зеленого салату і поміщаємо на них салат у вигляді гірки.
Салат з маринованими грибами і кукурудзою
Складові компоненти:
- Картопля – 300-400 грам;
- Яйця курячі – 4 штуки;
- 300 грам маринованих грибів;
- Банку солодкої кукурудзи;
- Майонез.
Готування:
- Картопля промиваємо, видаляємо всю бруду, викладаємо в каструлю і відварюємо разом зі шкіркою. Готуємо в підсоленій воді на невеликому вогні;
- Яйця відварюємо до крутого стану і охолоджуємо в холодній воді;
- З відварного картоплі знімаємо шкірку і нарізаємо його брусками;
- Охолоджені яйця чистимо від шкаралупи і рубаємо на середні шматочки. Краще всього скористатися яйцерезкой;
- Мариновані грибочки викладаємо в миску, наливаємо воду і ретельно промиваємо. Бажано їх промити в декількох водах, а потім викласти в друшляк, щоб стекла вся вода з маринадом. Це потрібно для того, щоб змити весь маринад, який може зіпсувати смак салату;
- Як тільки весь маринад стече, гриби ріжемо соломкою або пластинками;
- Всі нарізані інгредієнти викладаємо в глибоку миску, додаємо до них банку кукурудзи і розмішуємо. За необхідності можна підсолити і поперчити;
- Заправляємо салат майонезом і відправляємо на годину в холодне місце, щоб він просочився.
Салат з квасолею, шинкою і сухариками
Що нам потрібно:
- Квасоля консервована — 1 банка;
- Шматочок шинки на 200 грам;
- 2 маринованих огірка;
- Невелика пачка сухариків будь-якого смаку;
- 3 курячих яйця;
- Трохи солі і чорного меленого перцю;
- Пучок петрушки і кропу;
- 1 зубчик часнику;
- Майонез.
Готуємо:
- Відкриваємо банку з квасолею, виливаємо рідину і висипаємо її в глибоку чашку;
- Шматочок шинки розрізаємо на смужки і викладаємо до квасолі;
- Курячі яйця відварюємо до крутого стану, охолоджуємо в холодній воді, знімаємо шкірку і протираємо їх на крупній тертці;
- Мариновані огірки ріжемо кубиками;
- Зубчик часнику очистити і дрібно ріжемо;
- Петрушку з кропом дрібно шаткуємо;
- Всі складові змішуємо, підсолюємо і перчимо;
- Заправляємо все майонезом і змішуємо;
- Поміщаємо салат в холодильник на годину, щоб він просочився.
Салат з трьох перців з окостом і сиром
Продукти:
- Перчики солодкі червоного, жовтого забарвлення — по 2 штуки;
- Консервовані ананаси в сиропі – 400 грам;
- Окіст тамбовський – 400 грам;
- Сир копчений – 300 грам;
- 150 мл яблучного оцту;
- 100 мл коньяку;
- Листя салату – 3-4 штуки;
- Трохи чорного меленого перцю.
Рецептура:
- Солодкі перчики очищаємо від насіння, видаляємо плодоніжки і ретельно промиваємо;
- Далі м'якоть перців розрізаємо на невеликі квадратики;
- Сир ріжемо на шматочки товщиною підлогу см і рівнобедрені трикутниками зі сторонами 2,5 см;
- Окіст розрізаємо у вигляді довжиною прямий соломки;
- Банку з ананасами відкриваємо, зливаємо сироп в окрему миску, ананаси викладаємо в друшляк і обсушуємо;
- Розрізаємо кружечки ананасів на невеликі скибочки;
- Далі в невелику металеву ємність наливаємо сироп від ананасів, додаємо туди трохи коньяку і оцту;
- Ставимо на плиту і уварюють до половини;
- Знімаємо соус з плити і охолодити;
- Всі нарізані компоненти змішуємо в мисці і поливаємо остившім соусом;
- На плоске блюдо викладаємо листя салату, поміщаємо на них салат і посипаємо його свіжомеленим чорним перцем.
Легкі і прості десерти на швидку руку — вони смачні і підійдуть для будь-якого свята.
Що приготувати з свинини швидко і смачно. Цікаві страви, найнеймовірніші поєднання смаків. Читайте рецепти.
Як зробити профітролі зі згущеним молоком рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. А також пропонуємо вам вивчити покроковий рецепт торта з профітролей з цукровою вуаллю.
Салат з крабових паличок і пекінської капусти
Підготуємо наступне:
- 300 г пекінської капусти;
- Упаковка крабових паличок;
- Банку консервованої солодкої кукурудзи;
- 2 курячих яйця;
- Одне яблуко;
- 2 великі ложки ікри з водоростей або білкової;
- Твердий плавлений сирок — шматочок на 70 грам;
- Майонез.
Як зробити:
- Пекінську капусту обполіскуємо, обсушуємо і ріжемо у вигляді тонкої соломки;
- З крабових паличок прибираємо упаковку і ріжемо їх на тонкі смужки. Викладаємо соломку крабових паличок і пекінської капусти в одну глибоку чашку;
- Банку консервованої кукурудзи відкриваємо, зливаємо всю рідину і висипаємо кукурудзу до крабів і капусті;
- Шматочок плавленого або твердого сиру протираємо на крупній тертці і викладаємо до нарізки з кукурудзою;
- Відварюємо яйця до крутого стану, охолоджуємо, знімаємо шкаралупу і подрібнюємо великою теркою. Також висипаємо в салат;
- Яблуко слід очистити і потерти на крупній тертці. Також викладаємо на салат, воно додасть йому кисло-солодкий смак;
- Далі додаємо до інгредієнтів трохи ікри з водоростей або білкової ікри;
- Додаємо в салат заправку з майонезу або сметани і гарненько розмішуємо;
- Викладаємо салат у вигляді гірки на плоску тарілку і прикрашаємо гілочками зелені.
Салат з яловичиною і болгарським перцем
Продукти для приготування:
- 200 грам яловичого м'яса;
- 2 помідори;
- Зелений болгарський перець – 1 штука;
- Головка ріпчастої цибулі фіолетового кольору;
- Трохи солі і чорного перцю;
- Кріп і петрушка – пару гілочок;
- Оливкова олія;
- Лимонний сік – 50 мл;
- Половина великої ложки гірчиці.
Як робиться:
- Яловиче м'ясо готуємо в солоній воді протягом 1,5-2 годин до готовності;
- Готове м'ясо охолоджуємо і ріжемо у вигляді смужок;
- З лука знімаємо піну і рубаємо у вигляді півкілець;
- Помідори розрізаємо на часточки;
- Перець очищаємо від насіння, прибираємо плодоніжку і ріжемо м'якоть на тонку соломку;
- У мисці робимо соус. Наливаємо в неї оливкова олія, сік лимона, додаємо гірчицю, сіль, чорний молоти перець. Все змішуємо;
- Заправляємо все нарізані інгредієнти соусом і змішуємо;
- Салат покласти в салатницю і прикрашаємо зеленню.
Готування салатів для свят — це найцікавіше заняття, під час якого можна проявити фантазію і кмітливість. Навіть можна придумати свої, не менш красиві і смачні салатики, які стануть улюбленим частуванням ваших гостей. Обов'язково запам'ятайте ці рецепти і приготуйте на будь-яке ваше свято.