Як приготувати салат «Гніздо глухаря» покроково з фото
Салат «Гніздо глухаря» відомий в кулінарії ще з стародавньої Русі, саме в ті часи популярністю користувалася полювання на цього птаха, яка й була головним інгредієнтом цього страви. «Гніздо глухаря» мало відповідну форму, а зверху були викладені яйця.
Але з часом глухар став вимираючим видом дичини, і до складу салату стали класти курку, яка дуже близька за смаковими якостями. Дуже яскравий, смачний і незвичайний салат буде відмінною прикрасою будь-якого святкового столу.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Картопля - | 3 шт. | 
| Куряче філе - | 300 г | 
| Огірок - | 2 шт. | 
| Яйця перепелині - | 10 шт. | 
| Часник - | 3 зубки | 
| Листя салату - | 4 шт. | 
| Майонез домашній - | 250 мл | 
| Плавлений сирок - | 3 шт. | 
| Рослинна олія - | 200 мл | 
| Сіль - | за смаком | 
| Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 175 Ккал | 
Заливаємо яйця водою і варимо хвилин 15. Чистимо картоплю і цибулю. Шаткуємо довгою соломкою, промиваємо в декількох водах, щоб пішов крохмаль і зайва гіркота, просушуємо. Наливаємо в сковороду олію, прогріваємо і занурюємо картоплю.
Виймаємо шумівкою фрі і перекладаємо на серветки, щоб просочилося зайве масло. Поділяємо яйця. Натираємо жовток разом з сиром і часником, додаємо зелень, заправляємо майонезом.
Миємо і ставимо отвариваться на конфорку куряче м'ясо. Огірок шаткуємо кубиками. Велику частину картоплі необхідно з'єднати з тертим білком, цибулею, курячим м'ясом, порізаною кубиками і свіжим огірком, посолити, заправити майонезом і викласти гіркою на тарілку.
По центру викладаємо картоплю у вигляді гнізда, сформовані яйця, а по краях – зелене листя салату.
Салат «Гніздо глухаря» з грибами
Існує кілька варіантів незвичайного салату «Гніздо глухаря», один з яких – з шинкою і грибами.
Компоненти:
- Яйця – 5 шт.;
 - Шинка – 350 г;
 - Картопля – 4 шт.;
 - Нежирний Майонез – 200 мл;
 - Печериці консервовані – 200 г;
 - Рослинне масло – 100 мл;
 - Часник – 3 зубки;
 - Плавлений сир – 2 шт.;
 - Сіль – за смаком;
 - Зелень – пучок;
 - Куряча грудина – 200 р.
 
Набираємо в ємність воду і ставимо отвариваться куряче м'ясо.
Очищаємо картоплю, шаткуємо соломкою.
Занурюємо у фритюрницю і смажимо, не перемішуючи.
Ріжемо кубиками шинку і гриби.
Складаємо в глибоку скляну миску.
Відварюємо яйця в підсоленій воді. Виймаємо куряче м'ясо, шаткуємо смужками.
Тремо сир, жовтки яєць і часник на дрібну тертку, додаємо зелень, заправляємо майонезом, підсолюємо, перемішуємо і ліпимо невеликі яєчка.
Подрібнюємо білки, що залишилися, і відправляємо до основних інгредієнтів, додаємо майонез, вимішуємо і викладаємо у вигляді гірки на плоске блюдо, устеленное зеленими листям салату. Покриваємо зверху картоплею фрі, яка схожа на павутинку і в центр кладемо імпровізовані яєчка.
Оригінальний рецепт салату пікантного
Для приготування салату з пікантними інгредієнтами не буде потрібно багато часу і витрат.
Компоненти:
- Селера – 3 шт.;
 - Морква – 2 шт.;
 - Цибуля – 1 шт.;
 - Куряче м'ясо – 250 г;
 - Яйця перепелині – 5 шт.;
 - Огірок свіжий – 2 шт.;
 - Сіль – за смаком;
 - Рослинна олія – 150 мл;
 - Свіжа зелень – пучок.
 
Поставте отвариваться куряче м'ясо. Охолодіть і наріжте соломкою. Очистіть картоплю, моркву, селеру і цибулю. Поставте на конфорку сотейник, налийте рослинне масло, прогрійте і обсмажте порізані брусками овочі (крім огірка).
Перекладіть у вигляді гірки на велику тарілку, додайте свіжий огірок, м'ясо і посоліть. Зверху прикрасити вареними перепелиними яйцями і дрібно нашаткованої зеленню.
Салат «Гніздо глухаря» з телятиною
Компоненти:
- Яйця – 5 шт.;
 - Молода Телятина – 300 г;
 - Сир – 100 г;
 - Огірок – 1 ш.;
 - Картопля – 4 шт.;
 - Сіль –за смаком;
 - Майонез домашній – 210 мл;
 - Цибуля – 1 шт.;
 - Рослинна олія – 150 мл;
 - Зелень – пучок;
 - Печериці – 150 р.
 
Промивши і обсушивши м'ясо, ставимо його варити. Це займе 40 хвилин. Чистимо овочі. Цибулю шаткуємо півкільцями.
Картоплю тремо на тертці для моркви по-корейськи, це значно заощадить час. Занурюємо обсмажуватися в рослинне масло, не перемішуючи. Ставимо варити яйця.
Після картоплі злегка засмажуємо цибулю і підготовлені заздалегідь гриби (нарізані тонкими слайсами). Огірок шаткуємо довгою соломкою. Подрібнюємо зелень.
Виймаємо відварене остигле м'ясо і ріжемо кубиками. У глибокій скляній мисці з'єднуємо всі підготовлені компоненти (крім фрі та сиру), солимо, заправляємо майонезом і добре вимішуємо і робимо подобу гірки.
Зверху посипаємо тертим сиром, кладемо картоплю і прикрашаємо зеленню.
Азербайджанська кухня рецепти з фото та покроковими інструкціями.
Як смачно приготувати заморожені, очищені мідії в домашніх умовах. Рецепти відомих кулінарів.
Конвертики з листкового тіста з фаршем — найсмачніші рецепти у нашій статті.
Салат «Гніздо глухаря» з копченою куркою
Цей салат можна зустріти не тільки на фуршетному столі в гостях, але і в ресторанному меню. Іноді він зустрічається під назвами «Гніздо ластівки», «Гніздо зозулі», але смак один.
Компоненти:
- Курячі копченості – 400 г;
 - Сир – 150 г;
 - Картопля – 3 шт.;
 - Яйця перепелині – 8 шт.;
 - Рослинне масло – 100 мл;
 - Зелена цибуля – 4 пера;
 - Нежирний Майонез – 150 мл;
 - Білі гриби мариновані – 1 банка;
 - Солоний огірок – 2 шт.;
 - Сіль – за смаком.
 
Відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо кубиками. Картоплю чистимо, натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви натрете на звичайній, великої, картопля в процесі обсмажування злипнеться. Занурюємо її у фритюрницю.
Відварюємо яйця. Зливаємо розсіл з грибів, відокремлюємо від прянощів і нарізаємо разом з огірками довгою соломкою. Виймаємо картоплю, перекладаємо на паперовий рушник і даємо полежати, щоб пішов зайвий жир.
Цибуля моєму і дрібно нарізаємо. У великій пластмасовій мисці змішуємо огірки, гриби, м'ясо, яйця і тертий сир. Все заправляємо майонезом, бажано домашнім, і добре перемішуємо.
На плоске блюдо кладемо листя салату, на них основну масу перекладаємо, покриваємо картоплею фрі, притрушиваем зеленою цибулею і викладаємо залишилися перепелині яйця, створюючи ефект пташиного гнізда.
Спасибі за увагу, виявлену до рецептами нашого сайту, пора насолоджуватися чудовим салатом!














