Як приготувати пампушки з часником до борщу
Пампушки з часником – справжня українська випічка, яка подається до перших страв замість хліба або пампушок. Виготовляються вони з дріжджового тіста, на воді або молоці, і зверху поливаються часниковим соусом і притрушиваются свіжою зеленню.
Іноді це блюдо називають часниковою ромашкою, тому що по формі високі дріжджові булочки нагадують цю квітку.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Борошно - | 1000 м | 
| Яйце - | 1 шт. | 
| Дріжджі «Соф момент» - | 1 упаковка | 
| Сіль, цукор - | щіпка | 
| Вода - | 600 мл | 
| Свіжий кріп - | пучок | 
| Часник - | 4 зубки | 
| Рослинна олія - | 100 мл | 
| Жовток - | для змазування | 
| Вершкове масло - | для змазування | 
| Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 163 Ккал | 
В половині склянки теплої кип'яченої води розмішуємо дріжджі, всипаємо цукор. Даємо постояти до появи характерної дріжджовий шапки. Змішуємо воду, що залишилася з яйцем і сіллю, вливаємо опару і добре промешиваем. Додаємо по трохи протрушенную борошно і замішуємо тісто. Перекладаємо на суху поверхню, накриваємо великою мискою і одну годину залишаємо не чіпаємо.
Подрібнюємо овочевим ножем (або великим шефом) часник і зелень, заливаємо рослинним маслом. Трохи підсолюємо і перемішуємо.
Активуємо електродуховку на 180 °С. Промазуємо деко вершковим маслом і викладаємо сформовані невеликі колобки з тіста на дистанції один від одного, так як вони істотно збільшаться в об'ємі. Промазуємо збитим жовтком і запікаємо півгодини.
Витягаємо, перекладаємо на підготовлену раніше плоске блюдо і поливають часниковим сиропом.
Пампушки з часником від Алли Ковальчук
Всім відомий кулінар-аматор Алла Ковальчук розкрила деякі свої секрети з випікання пампухів з часником.
Компоненти:
- Молоко – 0.5 л;
 - Борошно – 400 г;
 - Маргарин або спред – 50 г;
 - Часник – 3 зубки;
 - Цукор – 1 ч. л.;
 - Сіль – 1 ч. л;
 - Рослинна олія – 50 мл;
 - Дріжджі «Софт момент» — 1 упаковка;
 - Вода – 3 ст. л.
 
У прогріте молоко додаємо сухі дріжджі і один стакан протрушенной борошна. Все добре промешиваем і залишаємо на кілька хвилин. Коли побачите, що з'явилася дріжджову шапку, всипайте сіль, розтоплений спред і борошно.
Все добре вимішуйте до гомогенного стану та м'якої консистенції. Дозування борошна може змінюватися, все залежить від її якості. В кінці змащуємо готове тісто маслом рослинним і, накривши мискою, залишаємо підніматися на одну годину. Воно збільшиться мінімум в два рази.
У невеликій піалі розводимо воду, подрібнений часник і свіжу зелень – це буде соус для пампушок.
Активуємо електродуховку на 185 °С. Застеляємо деко калькою і викладаємо сформовані кульки.
Даємо піднятися ще кілька хвилин, надрізаємо зверху ножицями для надання красивої форми.
Промазуємо збитим яйцем і занурюємо випікатися на півгодини до появи красивого кольору.
Витягаємо і поливають часниковим соусом, поки не охололи.
Пампушки з часником до борщу на сковороді
Компоненти:
- Борошно – 450 г;
 - Вода – 450 мл;
 - Сухі дріжджі – 1 ст. л.;
 - Сіль, цукор – 1 ч. л.;
 - Часник – 4 зубки;
 - Свіжа петрушка пучок;
 - Рослинне масло – 100 мл
 
У склянці теплої кип'яченої води розводимо сухі дріжджі. Поки вони активуються, подрібнюємо зубки часнику. Змішуємо воду, що залишилася, цукор і дріжджову опару. Всипаємо невеликими порціями протрушенную борошно і сіль. Вимішуємо тісто. Коли воно стане досить густим, вивалюємо на гладку поверхню і продовжуємо заміс. Контролюйте, щоб воно вийшло не надто крутим, інакше буде погано підніматися, а пампушки будуть грубими. Нарываем його чистою мискою і чекаємо годину поки воно підніметься в обсязі.
У сковороду наливаємо масло рослинне. Даємо добре прогрітися. Формуємо кульки і занурюємо смажитися. Вони повинні бути покриті жиром наполовину. Виходить ефект фритюрниці.
Змішуємо часник, сіль, зелень, по парі ложок води й олії.
Пожарив всі пампушки, перекладаємо їх у велику скляну миску, поливаємо часниковим сиропом і добре перемішуємо.
Пиріг з ревенем рецепт який вас здивує. Це справжнє задоволення: кислуватий, хрусткий ревінь в поєднанні ніжним тістом — це приголомшливо!
Заливний пиріг з куркою та картоплею — домашній рецепт, ароматного і смачного пирога.
Прочитайте рецепт смачного пирога на рідкому тісті. Це блюдо потрібно обов'язково взяти на замітку в літній сезон.
Корисні поради
- Для тесту на пампушки дуже важливо використовувати свіжі дріжджі, щоб воно вийшло м'яким;
 - Борошно беріть тільки вищого сорту і перед застосуванням обов'язково протрусите, щоб вона наситилася киснем і виключити попадання ниток з мішка;
 - Зелень можна використовувати не тільки свіжу — підійде заморожена або сушена;
 - Обов'язково промазывайте пампушки яйцем, так вони придбають красивий коричневий колір і будуть ще апетитніше;
 - Не використовуйте для приготування тіста холодні продукти, це збільшить час підняття дріжджового тіста;
 - Якщо ви готуєте пампушки на сковороді, використовуйте рафінована олія без запаху;
 - Пампушки можна приготувати і солодкими, потрібно тільки замінити часниковий соус на цукрову пудру, і вийде чудовий десерт до чаю;
 - Якщо ви не відразу з'їли всю порцію випічки, замотайте залишилася в харчовій пакет. Так вона може зберігатися ще декілька днів і не черствіти;
 - Якщо ж вони все-таки зачерствели, не поспішайте їх викидати. Наріжте брусками і злегка зажарте в електродуховці. Вийдуть смачні сухарики до борщу;
 - Щоб здоба вийшла ще більш легким і м'яким, рекомендується кілька разів підмішувати тісто і тільки потім випікати.
 
Дякуємо за увагу та приємного апетиту!














