Як приготувати суп з консервованої квасолі
Консерви з квасолі повинні бути присутніми у всіх холодильниках. З них можливе приготування всіляких поживних, швидких і смачних страв. До них відносяться і супи. Якщо їх правильно приготувати, то ці страви стануть найулюбленішими у вашій родині.
Для супу цілком доречна буде як біла, так і червона консервована квасоля. Вона хороша тим, що не вимагає попереднього замочування у воді. Навіть в консервованому вигляді вона зберігає свої корисні якості. Але краще поменше вживати квасоля, так як вона погано перетравлюється в шлунку.
Пропонуємо вашій увазі підбірку з 6-ти смачних рецептів цього супчика. Сподіваємося, вони стануть улюбленими в вашій родині. Також ви дізнаєтеся про деякі поради досвідчених кухарів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Квасоля в консервах - | 500 грам |
Цибулю - | 2 штуки |
Часник - | 2 зубки |
Томатна паста - | 3 столові ложки |
Насіння гірчиці - | 2 чайні ложки |
Рослинна олія - | 4 столові ложки |
Картопля - | 3 штуки |
Яловичина - | 300 грам |
Бекон - | 110 грам |
Вода - | 1,5 л |
Зелень - | за смаком |
Солм і перець - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
Рецептура приготування:
- Ріжемо м'ясо крупними шматочками;
- Дрібно рубаємо цибулю і часник;
- Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю з часником. Потім вводимо яловичину і зерна гірчиці. Тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин;
- Додаємо до м'яса пасту з томатів і змішуємо. Смажимо до потемніння яловичини;
- Далі пасеруємо квасоля;
- Попередньо зваріть яловичий бульйон. У ньому зваріть нарізану кубиками картоплю протягом 25-ти хвилин. Вона повинна стати м'якою;
- Бекон тонко ріжемо і смажимо на вершковому маслі. Він повинен стати хрустким;
- Додати у готовий суп спеції і кріп.
Подавати суп потрібно в порційних піалах. Зверху покладіть смужки бекону і ложку сметани. Приємного всім апетиту!
Рецепт квасоляного супу з консервованої квасолі з м'ясом
Склад:
- 1 банку квасолі;
- 250 грам яловичини
- 250 мл м'ясного бульйону;
- 2 цибулини;
- 2 моркви;
- 5 картоплин;
- Половинка болгарського перцю;
- 2 зубки часнику;
- 1 томат
- 3 столові ложки рослинної олії;
- Сіль, спеції.
Приготування:
-
- Дрібно ріжемо яловичину. Заливаємо крижаною водою. Прибираємо на повільний вогонь варитися. Після зняття піни вливаємо м'ясний бульйон. Варити до готовності м'яса. Трохи солимо;
- Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Моркву натираємо теркою. Обсмажуємо все в олії до рум'яного кольору;
-
- Додаємо до цибулі з морквою болгарський перчик і помідори з часником. Трохи солимо, додаємо спеції. Смажимо 7 хвилин, помішуючи;
-
- Очищаємо, нарізаємо кубиками картоплю. Вводимо її в киплячий бульйон. Варимо картоплю до готовності. Додаємо лавровий листочок;
-
- Промиваємо квасолю, щоб стала прозорою;
- Підлозі готовий суп з'єднуємо з зажаркою;
- Всипаємо промиті бобові. Проварюємо ще 5 хвилин.
Наш суп готовий. Подають у красивих піали з зеленою цибулькою. Доречними тут будуть тоненькі каблучки оливок. Всім приємного апетиту!
Квасолевий суп з червоної консервованої квасолею і копченостями
Перед вами досить простий та оригінальний рецепт квасоляного супу. Він цілком легко стане конкурентом для багатьох супів.
Склад:
- Одна баночка червоної квасолі;
- 2 копчених курячих стегна;
- 5 картоплин;
- 4 томата;
- Луковичка;
- Рослинне масло, щоб смажити;
- Зелень;
- Сіль;
- Спеції.
Етапи приготування:
- Проварюємо стегенця півгодини. Це необхідно для насиченості бульйону;
- Очищаємо і дрібно шаткуємо помідори з цибулею;
- Обсмажуємо цибулю в олії. Вводимо в цибуля томати. Тушкуємо 30 хвилин;
- Витягаємо з бульйону стегенця;
- Очищаємо і ріжемо брусками картоплю. Вводимо його в бульйон;
- Дрібно розбираємо стегенця;
- В кінці приготування вводимо зажарку, курку, бобові і рідина від них;
- Додаємо сіль і спеції.
Готовий суп повинен трохи настоятися. Подавати з зеленню і сметаною в красивих піалах. Приємного всім апетиту!
Суп з консервованої квасолі в томатному соусі в мультиварці
Завдяки появі мультиварки з'явилася можливість полегшити собі життя на кухні. З її допомогою можна приготувати багато смачних і корисних страв. Винятком не став і квасолевий суп. Ось незвичайний рецепт. На його приготування у вас піде півтори години. Вийде 4 порції.
Потрібно:
- Один бульйонний кубик;
- 1 літр води;
- Одна морквина;
- Одна цибулина;
- 100 грам курки;
- Один лавровий листочок;
- Одна банка квасолі в томаті;
- 4 картоплини;
- Два зубки часнику;
- Зелень.
Приготування:
- Цибулину дрібно шаткуємо;
- Натираємо на середній тертці моркву;
- Ріжемо невеликими шматками куряче м'ясо;
- В мультиварці смажимо моркву з цибулею. Це займе 20 хвилин в режимі «Випічка»;
- Вводимо бобові, картоплю, бульйонний кубик, лавровий лист;
- Заливаємо все окропом;
- Готується суп в режимі «Гасіння» 1 год.
Готову страву подавати в піалах з часником і зеленню. Всім приємного апетиту!
Грінки з білого хліба стануть відмінним доповненням для супу з квасолею.
Смажені креветки з часником, непогана закуска: корисне і смачне блюдо.
Приготуйте рибу з овочами на пару в мультиварці або скороварці. Це найкраще блюдо для тих, хто намагається правильно харчуватися.
Курячий суп з білої консервованої квасолею
Перед вами дієтичний, але досить ситний супчик. Він також хороший для діток. Ви приготуєте його всього за годину.
Склад:
- 1 банку білої квасолі;
- Півтора літра бульйону курки;
- Одне куряче яйце;
- Три картоплини;
- Зелень;
- Сіль;
- Спеції;
- Лавровий лист;
- Роздавлений часник.
Приготування:
- Варимо курячий бульйон з кропом і цибулею 20 хвилин;
- Зваріть круто яйце;
- Очищену і нарізану картоплю вводимо в бульйон. Варимо ще 15 хвилин;
- Філе курки дістаємо з навару. Студим. Розбираємо на дрібні шматочки;
- Дрібно рубаємо зелень;
- Яйце також необхідно дрібно порубати;
- Вводимо в навар бобові, половину зелені, яєчко, курку. Змішуємо всі. Варимо близько 5 хвилин;
- Додаємо спеції і сіль на смак.
Готову страву подають порційно у красивих піалах. Приправляють часником і залишилася зеленню. Приємного всім апетиту!
Квасолевий суп-пюре з консервованої квасолі «По-східному»
Це дуже цікавий рецепт квасоляного супу.
Продукти:
- 1 банка консервованої червоної квасолі;
- 4,5 склянки готового овочевого бульйону;
- 3 помідори;
- Морквина;
- Цибуля-порей;
- Соняшникова олія для обсмажування;
- 1, ч. л. кмину;
- Лавровий листочок;
- Мускатний горіх;
- Мелений запашний перець;
- 1,5 столові ложки соєвого соусу.
Приготування:
- Злийте рідину і промийте червону квасолю;
- Цибульку з морквою очистіть, наріжте кільцями;
- Обсмажте овочі на рослинному маслі при постійному помішуванні;
- Зніміть шкірку з помідорів. Видаліть у них насіння. Щоб зручніше було це зробити, попередньо обдайте окропом томати;
- Томати дрібно порубаєте;
- Введіть їх до цибулі і моркви;
- Посоліть, поперчіть і додасте до них лавровий листочок;
- Протушкувати з додаванням однієї склянки бульйону до розм'якшення овочів;
- Проварити 30 хвилин квасоля з рештою бульйоном і кмином;
- Введіть соєвий соус і мускатний горіх в суп. Варіть ще 7 хвилин;
- Збийте Блендером супчик готовий.
Цей суп подають в красивих піалах. Їдять його з сухариками. Всім приємного апетиту!
Поради досвідчених кухарів
Як відомо, квасоля є дуже корисною для організму людини. Вона надає сприятливу дію на людський мозок і організм в цілому. Квасоля багата на вітаміни та мікроелементи. Також квасоля дуже необхідна діабетикам, так як містить аргінін.
Квасоля високо цінують багато світові шеф-кухаря. Вони роблять з квасолі неперевершені шедеври кулінарії. На першому місці серед них стоять різноманітні квасолеві супчики. Також існують певні секрети по їх приготуванню:
- Для приготування квасоляного супу з консервованої квасолі, не важливо, якого кольору буде квасоля. Це ви вирішуєте самі. Якщо хочете дієтичний супчик, то краще взяти квасоля білого кольору;
- Щоб не морочитися з тривалого замочуванню квасолі перед приготуванням, краще використовувати консервовану квасолю;
- Обов'язково зливайте рідина, в якій знаходилася квасоля. Вона містить шкідливі для організму речовини, що викликають розлад кишечника;
- Якщо квасоля в якомусь соусі, то його краще додати безпосередньо в суп. Робити це краще в кінці варіння.
Сподіваємося, ці рецепти вам знадобляться і порадують ваших близьких. Адже смачна і корисна їжа ніколи не залишалася без уваги. Приємного і корисного вам апетиту!