27 март 2019 1 840

Як приготувати суп з консервованої квасолі

Консерви з квасолі повинні бути присутніми у всіх холодильниках. З них можливе приготування всіляких поживних, швидких і смачних страв. До них відносяться і супи. Якщо їх правильно приготувати, то ці страви стануть найулюбленішими у вашій родині.

Для супу цілком доречна буде як біла, так і червона консервована квасоля. Вона хороша тим, що не вимагає попереднього замочування у воді. Навіть в консервованому вигляді вона зберігає свої корисні якості. Але краще поменше вживати квасоля, так як вона погано перетравлюється в шлунку.

Пропонуємо вашій увазі підбірку з 6-ти смачних рецептів цього супчика. Сподіваємося, вони стануть улюбленими в вашій родині. Також ви дізнаєтеся про деякі поради досвідчених кухарів.

Простий суп з консервованої квасолі
Інгредієнти Кількість
Квасоля в консервах - 500 грам
Цибулю - 2 штуки
Часник - 2 зубки
Томатна паста - 3 столові ложки
Насіння гірчиці - 2 чайні ложки
Рослинна олія - 4 столові ложки
Картопля - 3 штуки
Яловичина - 300 грам
Бекон - 110 грам
Вода - 1,5 л
Зелень - за смаком
Солм і перець - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал
Цей рецепт дуже простий у приготуванні. А результат дуже сильно вас порадує. Він виходить ситним та смачним. Особливо його люблять спортсмени з-за сприятливого впливу квасолі на м'язи і масу тіла.

Рецептура приготування:

  1. Ріжемо м'ясо крупними шматочками;
  2. Дрібно рубаємо цибулю і часник;
  3. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю з часником. Потім вводимо яловичину і зерна гірчиці. Тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин;
  4. Додаємо до м'яса пасту з томатів і змішуємо. Смажимо до потемніння яловичини;
  5. Далі пасеруємо квасоля;
  6. Попередньо зваріть яловичий бульйон. У ньому зваріть нарізану кубиками картоплю протягом 25-ти хвилин. Вона повинна стати м'якою;
  7. Бекон тонко ріжемо і смажимо на вершковому маслі. Він повинен стати хрустким;
  8. Додати у готовий суп спеції і кріп.

Подавати суп потрібно в порційних піалах. Зверху покладіть смужки бекону і ложку сметани. Приємного всім апетиту!

Рецепт квасоляного супу з консервованої квасолі з м'ясом

Готується суп 1 година 35 хвилин. Калорійність – 120кКал на 100 грам супу. Виходить 5 порцій. Зберігати тільки в холодильнику.

Склад:

  • 1 банку квасолі;
  • 250 грам яловичини
  • 250 мл м'ясного бульйону;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • 5 картоплин;
  • Половинка болгарського перцю;
  • 2 зубки часнику;
  • 1 томат
  • 3 столові ложки рослинної олії;
  • Сіль, спеції.

Приготування:

    1. Дрібно ріжемо яловичину. Заливаємо крижаною водою. Прибираємо на повільний вогонь варитися. Після зняття піни вливаємо м'ясний бульйон. Варити до готовності м'яса. Трохи солимо;
    2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Моркву натираємо теркою. Обсмажуємо все в олії до рум'яного кольору;

    1. Додаємо до цибулі з морквою болгарський перчик і помідори з часником. Трохи солимо, додаємо спеції. Смажимо 7 хвилин, помішуючи;

    1. Очищаємо, нарізаємо кубиками картоплю. Вводимо її в киплячий бульйон. Варимо картоплю до готовності. Додаємо лавровий листочок;

    1. Промиваємо квасолю, щоб стала прозорою;
    2. Підлозі готовий суп з'єднуємо з зажаркою;

  1. Всипаємо промиті бобові. Проварюємо ще 5 хвилин.

Наш суп готовий. Подають у красивих піали з зеленою цибулькою. Доречними тут будуть тоненькі каблучки оливок. Всім приємного апетиту!

Квасолевий суп з червоної консервованої квасолею і копченостями

Перед вами досить простий та оригінальний рецепт квасоляного супу. Він цілком легко стане конкурентом для багатьох супів.

Склад:

  • Одна баночка червоної квасолі;
  • 2 копчених курячих стегна;
  • 5 картоплин;
  • 4 томата;
  • Луковичка;
  • Рослинне масло, щоб смажити;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Спеції.

Етапи приготування:

  1. Проварюємо стегенця півгодини. Це необхідно для насиченості бульйону;
  2. Очищаємо і дрібно шаткуємо помідори з цибулею;
  3. Обсмажуємо цибулю в олії. Вводимо в цибуля томати. Тушкуємо 30 хвилин;
  4. Витягаємо з бульйону стегенця;
  5. Очищаємо і ріжемо брусками картоплю. Вводимо його в бульйон;
  6. Дрібно розбираємо стегенця;
  7. В кінці приготування вводимо зажарку, курку, бобові і рідина від них;
  8. Додаємо сіль і спеції.

Готовий суп повинен трохи настоятися. Подавати з зеленню і сметаною в красивих піалах. Приємного всім апетиту!

Суп з консервованої квасолі в томатному соусі в мультиварці

Завдяки появі мультиварки з'явилася можливість полегшити собі життя на кухні. З її допомогою можна приготувати багато смачних і корисних страв. Винятком не став і квасолевий суп. Ось незвичайний рецепт. На його приготування у вас піде півтори години. Вийде 4 порції.

Потрібно:

  1. Один бульйонний кубик;
  2. 1 літр води;
  3. Одна морквина;
  4. Одна цибулина;
  5. 100 грам курки;
  6. Один лавровий листочок;
  7. Одна банка квасолі в томаті;
  8. 4 картоплини;
  9. Два зубки часнику;
  10. Зелень.

Приготування:

  1. Цибулину дрібно шаткуємо;
  2. Натираємо на середній тертці моркву;
  3. Ріжемо невеликими шматками куряче м'ясо;
  4. В мультиварці смажимо моркву з цибулею. Це займе 20 хвилин в режимі «Випічка»;
  5. Вводимо бобові, картоплю, бульйонний кубик, лавровий лист;
  6. Заливаємо все окропом;
  7. Готується суп в режимі «Гасіння» 1 год.

Готову страву подавати в піалах з часником і зеленню. Всім приємного апетиту!

Грінки з білого хліба стануть відмінним доповненням для супу з квасолею.

Смажені креветки з часником, непогана закуска: корисне і смачне блюдо.

Приготуйте рибу з овочами на пару в мультиварці або скороварці. Це найкраще блюдо для тих, хто намагається правильно харчуватися.

Курячий суп з білої консервованої квасолею

Перед вами дієтичний, але досить ситний супчик. Він також хороший для діток. Ви приготуєте його всього за годину.

Склад:

  • 1 банку білої квасолі;
  • Півтора літра бульйону курки;
  • Одне куряче яйце;
  • Три картоплини;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Лавровий лист;
  • Роздавлений часник.

Приготування:

  1. Варимо курячий бульйон з кропом і цибулею 20 хвилин;
  2. Зваріть круто яйце;
  3. Очищену і нарізану картоплю вводимо в бульйон. Варимо ще 15 хвилин;
  4. Філе курки дістаємо з навару. Студим. Розбираємо на дрібні шматочки;
  5. Дрібно рубаємо зелень;
  6. Яйце також необхідно дрібно порубати;
  7. Вводимо в навар бобові, половину зелені, яєчко, курку. Змішуємо всі. Варимо близько 5 хвилин;
  8. Додаємо спеції і сіль на смак.

Готову страву подають порційно у красивих піалах. Приправляють часником і залишилася зеленню. Приємного всім апетиту!

Квасолевий суп-пюре з консервованої квасолі «По-східному»

Це дуже цікавий рецепт квасоляного супу.

Продукти:

  • 1 банка консервованої червоної квасолі;
  • 4,5 склянки готового овочевого бульйону;
  • 3 помідори;
  • Морквина;
  • Цибуля-порей;
  • Соняшникова олія для обсмажування;
  • 1, ч. л. кмину;
  • Лавровий листочок;
  • Мускатний горіх;
  • Мелений запашний перець;
  • 1,5 столові ложки соєвого соусу.

Приготування:

  1. Злийте рідину і промийте червону квасолю;
  2. Цибульку з морквою очистіть, наріжте кільцями;
  3. Обсмажте овочі на рослинному маслі при постійному помішуванні;
  4. Зніміть шкірку з помідорів. Видаліть у них насіння. Щоб зручніше було це зробити, попередньо обдайте окропом томати;
  5. Томати дрібно порубаєте;
  6. Введіть їх до цибулі і моркви;
  7. Посоліть, поперчіть і додасте до них лавровий листочок;
  8. Протушкувати з додаванням однієї склянки бульйону до розм'якшення овочів;
  9. Проварити 30 хвилин квасоля з рештою бульйоном і кмином;
  10. Введіть соєвий соус і мускатний горіх в суп. Варіть ще 7 хвилин;
  11. Збийте Блендером супчик готовий.

Цей суп подають в красивих піалах. Їдять його з сухариками. Всім приємного апетиту!

Поради досвідчених кухарів

Як відомо, квасоля є дуже корисною для організму людини. Вона надає сприятливу дію на людський мозок і організм в цілому. Квасоля багата на вітаміни та мікроелементи. Також квасоля дуже необхідна діабетикам, так як містить аргінін.

Квасоля високо цінують багато світові шеф-кухаря. Вони роблять з квасолі неперевершені шедеври кулінарії. На першому місці серед них стоять різноманітні квасолеві супчики. Також існують певні секрети по їх приготуванню:

  1. Для приготування квасоляного супу з консервованої квасолі, не важливо, якого кольору буде квасоля. Це ви вирішуєте самі. Якщо хочете дієтичний супчик, то краще взяти квасоля білого кольору;
  2. Щоб не морочитися з тривалого замочуванню квасолі перед приготуванням, краще використовувати консервовану квасолю;
  3. Обов'язково зливайте рідина, в якій знаходилася квасоля. Вона містить шкідливі для організму речовини, що викликають розлад кишечника;
  4. Якщо квасоля в якомусь соусі, то його краще додати безпосередньо в суп. Робити це краще в кінці варіння.

Сподіваємося, ці рецепти вам знадобляться і порадують ваших близьких. Адже смачна і корисна їжа ніколи не залишалася без уваги. Приємного і корисного вам апетиту!

Що ще почитати: