Як смачно приготувати пісний квасолевий суп
Бобові страви, у тому числі пісні супи з квасолі, мають велику кількість шанувальників. Якщо ви один з них і вирішили догодити свої смакові потреби, то спеціально для вас представляються кращі рецепти пісних квасолеві супів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля середніх розмірів - | 3-4 штуки |
цибуля ріпчаста - | 1 штука |
морква середніх розмірів - | 2 штуки |
червона квасоля - | півтора склянки об'ємом 200 мл |
приправи (перець, зелень, сіль) - | за смаком |
соняшникова або оливкова олія - | 3 столових ложки |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 50 Ккал |
Послідовність приготування пісного квасоляного супу з червоної квасолі наступна:
- Квасолю необхідно замочувати очищеної прохолодній воді приблизно шість годин. Наприклад, можна зробити це на ніч, щоб продовжити до ранку.
- Розм'якшену квасолю разом з водою перемістити в каструлю, додати ще води і варити, тобто близько 40 хвилин на максимальному вогні до повної готовності.
- У цей час очистити і нарізати цибулю на дрібні кубики, моркву очистити і натерти, використовуючи тертку середніх розмірів.
- Змішати цибулю і моркву, потім обсмажити на соняшниковій або оливковій олії, часто помішуючи.
- Картопля позбавити від шкірки, нарізати невеликими кубиками, відправити до киплячої квасолі і залишити готуватися на 10 хвилин.
- Додати в суп приправи за смаком, обсмажені овочі і знову залишити для кипіння на 10 хвилин.
- Готовий суп зняти з плити, дати охолонути і настоятися ще 15 хвилин обов'язково під кришкою.
Пісний суп з білої квасолі з грибами
Альтернативний спосіб приготування цього чудового блюда, цього разу з білої квасолі з додаванням грибів, любителі яких будуть просто в захваті.
Для приготування потрібно взяти:
- картопля середніх розмірів – 4 штуки;
- біла квасоля – один-півтора склянки, об'ємом 200 мл
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- свіжі гриби (печериці) – 250-300 грам;
- приправи і зелень – за смаком.
Час на приготування — 70 хвилин, а час на замочування квасолі у воді – до 6 годин. Даний варіант трохи більше калорійний (60 ккал на 100 грам), ніж попередній, але теж дуже легкий.
Покрокова інструкція:
- Замочити квасолю у чистій воді (як і в попередньому рецепті), залишити у воді на 6 годин.
- Варити квасолю в каструлі до готовності (це може зайняти до 40 хвилин).
- Очистити і сполоснути цибуля, картопля та гриби.
- Нарізати цибулю та гриби на дрібні шматочки, картоплю на великі кубики.
- Скласти все в каструлю з квасолею і продовжити кип'ятіння хвилин 10.
- Зменшити вогонь і томити до готовності картоплі.
- Додати зелень, приправи, тримати на вогні ще 15 хвилин.
- Зняти посуд з плити і настояти пісний суп з білої квасолі з грибами протягом 10 хвилин.
На десерт приготуйте смачний пиріг з журавлиною і сметаною.
Пропонуємо вам найкращі рецепти соте з баклажанів. Рецепти з фото і нашими підказками допоможуть вам приготувати дуже смачне блюдо.
Домашній рецепт шаурми з курячої начинкою — відмінний варіант для перекусу. До того ж тут є де проявити фантазію.
Квасолевий суп без м'яса в мультиварці
Використання мультиварки в процесі створення пісного страви збільшує час приготування, зате істотно знижує людський фактор, тобто ваша участь.
Для цього візьміть:
- червона квасоля – один стакан;
- ріпчаста цибуля – 1 штука;
- часник – півтора-два зубчики;
- картопля – 4 штуки великого розміру;
- морква – 2 свіжих плода малого розміру;
- томатна паста – 1,5-2 столових ложки;
- олія соняшникова – необхідна кількість для смаження;
- сіль і перець – за бажанням.
Тривалість складе близько 140 хвилин додатково до часу на розмочування квасолі. Калорійність така ж низька, як і в попередніх рецептах.
Готувати суп квасолевий пісний в мультиварці потрібно так:
- Замочити квасолю по вже знайомому принципом.
- Дрібно нашаткувати цибулю і часник, крупно натерти моркву почистити і крупно нарізати картоплю.
- Включити мультиварку на режим «смажити», залити чашу маслом, викласти в неї овочі (цибуля, часник і моркву).
- Помішуючи час від часу, довести все вищеперелічене до золотистого кольору кірки.
- Додати в чашу томатну пасту і трохи води, тушкувати пару хвилин.
- Після цього запустити всередину картоплю і квасолю.
- Влити в каструлю гарячу воду, посипати сіллю і перцем.
- Закрити кришку, перевести в режим «гасіння» і готувати 2 години.
Все, ваш суп готовий.
Веганські суп-пюре з консервованої квасолі
Якщо під рукою немає свіжої або мороженої квасолі, це не привід відмовляти собі в задоволенні поласувати улюбленою стравою, просто замініть цей інгредієнт на консервований аналог. Може бути, смак буде менш насиченим, зате скоротитися час приготування.
Необхідні інгредієнти:
- консервована червона квасоля – 1 банка;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- 2 маленьких зубчики часнику;
- томатна паста (за бажанням) – 2 столових ложки;
- картопля – 4 штуки;
- 2 морквини невеликого розміру;
- сіль, мелений чорний або червоний перець і зелень за смаком;
На це блюдо знадобитися менше всього часу, всього близько півгодини. Енергетична цінність — менше 50 ккал на сто грам готового продукту.
Як готувати пісний суп-пюре з консервованої квасолі:
- Картоплю почистити, крупно нарізати, покласти в киплячу воду.
- Варити не більше 15 хвилин, бажано 10.
- Моркву і ріпчасту цибулю почистити, цибулю нарізати дуже дрібно, моркву крупно натерти.
- Обсмажувати цибулю з морквою в сковороді 5-7 хвилин.
- В цей час відрити банку з квасолею, злити воду, промити боби і додати в сковороду, туди ж відправити і томатну пасту з невеликою кількістю води.
- Обсмажувати ще 3 хвилини.
- Коли картопля буде готова, тобто, зварена, додати туди вміст обжарювання.
- Варити 5 хвилин, додавши спеції.
- Остудити, прибравши з плити. Потім перемолоти в блендері і дати настоятися. Через чверть години ваш суп буде готовий.
Корисні поради
Для зручності у такій нелегкій, але цікавій процесі, як створення кулінарного шедевру, можуть стати в нагоді корисні поради і деякі секрети від справжніх майстрів домашньої кухні:
- якщо ви готуєте суп з грибами, замість води рекомендується використовувати грибний бульйон, залишений після маринування, це додасть страві яскраво виражений смак і аромат;
- частина квасолі можна розім'яти разом з картоплею (якщо не використовуєте мультиварку) прямо в каструлі, але іншу частину все одно потрібно залишити цілою;
- якщо ви плануєте готувати це блюдо неодноразово, зваріть відразу більшу кількість квасолі, ніж потрібно. Надлишок можна заморозити, тоді не буде необхідності в багатогодинному замочуванні бобових;
- у кожному рецепті допустима зелень (петрушка, кріп), але потрібно врахувати, що вона сильно перебиває власний запах і смак супу;
- якщо в інгредієнтах вказана томатна паста, то при готуванні, вона розводиться водою. Інший спосіб – відразу використовувати натуральний томатний сік.
Вибравши найбільш вподобаний рецепт, кожен може приготувати собі пісний суп з червоною або білою квасолею, як кажуть, на свій смак і колір. При цьому можна додати томатну пасту, гриби і моркву, використовувати свіжу або консервовану квасолю, варити на плиті або в мультиварці. А якщо ви до цих пір жодного разу не пробували це блюдо, обов'язково зробіть його. Після цього, ви напевно поповните ряди цінителів смачних і малокалорійних бобових супів.