21 март 2019 6 810

Як спекти сирне печиво «Трикутники»

Для того щоб приготувати смачний і приємний десерт, не потрібно кваліфікація досвідченого кулінара. Сирне печиво «Трикутники» — це випічка спеціально для тих, хто любить прості, але незвичайні рецепти, приготовані на швидку руку.

Крім того, сир, використовується для приготування тіста до цих печеньям, дає випічці ряд переваг. По-перше, за своїм складом він постачає організм безліччю корисних сполук – кальцієм, білком та іншими вітамінами.

Така харчова цінність також дає можливість ситно поїсти, не переїдаючи. По-друге, завдяки сиру, тісто печива виходить дуже ніжним і м'яким.

Класичний рецепт сирного печива «Трикутники»
Інгредієнти Кількість
Сир - 250 г
Пшеничне борошно - 250 г
Масло вершкове - 125 г
Цукор - 3 ст. ложки
Розпушувач для тіста - 1,5 ч. ложки
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 261 Ккал

Для приготування найпростіших печива не потрібно великого бюджету. Всі інгредієнти досить дешеві.

Спершу необхідно зробити тісто для випічки. Для цього потрібна окрема миска, в яку слід покласти сир і масло. При цьому останнє краще попередньо розм'якшити, залишивши постояти при кімнатній температурі. За допомогою ложки або спеціальної кулінарної лопатки треба перемішати сир з маслом так, щоб вийшла однорідна маса.

В іншу суху ємність потрібно насипати борошно і розпушувач для тіста, а також перемішати їх між собою. Тепер слід з'єднати маси з обох мисок між собою, щоб в результаті отримати невеликий ком тесту.

Вимішувати його необхідно руками, при цьому він не повинен прилипати до долонь. Щоб цього уникнути, можна руки і посипати робочу поверхню борошном. Якщо ж, навпаки, тісто вийде дуже сухим по виду і втратить свою еластичність, треба додати до нього трохи топленого вершкового масла.

Результат слід обернути спеціальною харчовою плівкою, після чого відправити охолоджуватися на пів години.

Самий цікавий момент приготування – це формування самих печенюшек. Ком тесту для цього треба витягти з під харчової плівки, а поверхня столу обсипати невеликою кількістю борошна.

За допомогою качалки потрібно розкачати з тіста пласт, висота якого становитиме не більше сантиметра (оптимальна висота – 0, 5 см). Тепер потрібно склянку або гуртка, яка замінить формочки для печива.

За допомогою цієї посуду слід вирізати з тіста рівні кружечки. Що стосується залишків тіста, що не увійшли під склянку, то з них необхідно зліпити новий ком, розкачати його і повторно вирізати майбутні печива.

Цукровий пісок потрібно насипати в зручну неглибоку миску. Печива слід вмочити однією стороною в цукор, а потім скласти навпіл цією стороною всередину. Потім одну з половинок знову обмокнуть в цукрі і скласти цією стороною. В результаті повинен вийти трикутник. Залишається лише верхню поверхню печива посипати цукром.

На деко краще постелити фольгу, щоб цукрові печеньки не підгоріли. Після чого потрібно акуратно викласти всю випічку так, щоб між собою трикутники мали достатньо вільного місця. Оптимальний варіант – 2-3 сантиметри.

Попередньо розігрів духовку до стандартної температури (180-200 градусів), залишається лише відправити трикутники випікатися на 10-15 хвилин. Перед подачею бажано дати випічці подстыть.

Сирне печиво «Трикутники» з цукром і горіхами

Щоб трохи урізноманітнити класичний рецепт, можна додати до нього інші інгредієнти. Наприклад, горішки або шматочки сухофруктів.

Так, для приготування «Трикутників» з горіхами, будуть потрібні наступні продукти:

  • Сир – 250 г;
  • Пшеничне борошно – 250 г;
  • Горіхи (фундук, мигдаль або волоські) – 150 г;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Яйце – 1 штука;
  • Цукор – 3 ст. ложки.

Насамперед необхідно перемішати між собою трохи отогретое вершкове масло і сир. Домігшись гладкої маси, можна додати до суміші пшеничне борошно. З цього моменту слід розпочати ретельно вимішувати сирне тісто до тих пір, поки воно не отримає свій ідеальний стан – еластичність і м'якість. В результаті повинен вийти ємний ком, якому треба дати можливість трохи охолодитися.

Поки тісто лежить в холодильнику, можна зайнятися горішками. Їх необхідно подрібнити зручним способом – в блендері або м'ясорубці. Слід зауважити, що якщо якість блендера залишає бажати кращого, то м'ясорубка буде більш вигідна для використання. Так, можна попередити псування техніки.

Після подрібнення горіхів треба збити тільки білок яйця. Під час збивання слід почасово додати цукровий пісок і горішки.

Тепер потрібно дістати з холодильника тісто і розкачати його на столі, попередньо обсипаного борошном. За допомогою звичайного гострого ножика треба вирізати з пласта рівні за розміром невеликі квадрати приблизно 5 на 5 см).

Начинку з білка і горішок необхідно викласти на поверхню квадратиків, а потім загорнути останні по діагоналі, сформувавши трикутник. Краї випічки краще заліпити.

Залишається лише випекти печиво в заздалегідь розігрітій духовці. Час приготування – 15-20 хвилин при стандартній температурі.

Горохове пюре в мультиварці, як правильно готувати, це здавалося б просте блюдо. Але чи це так?

Як приготувати фарширований перець в мультиварці, цікаві начинки і рецепти смачних соусів.

Як зробити із звичайного курячого філе, смачну курячу грудку в клярі, з скоринкою що тане у роті. Рецепт тут.

Корисні поради по приготуванню

  • Пшеничне борошно, що використовується для печива, потрібно просіяти, або купувати вищого сорту. Це дасть випічці особливу пишність;
  • Сир для випічки краще як слід розштовхати перед приготуванням, щоб позбавити його від всіх грудок. Так, поверхню тіста теж вийде гладкою;
  • Щоб контролювати калорійність страви, можна використовувати сир з різним відсотком жиру;
  • Щоб прикрасити печиво, його можна посипати розтертим шоколадом, яскравою посипкою або цукровою пудрою.

Таким чином, печиво «Трикутники» — дійсно відмінне блюдо:

  • Час його приготування не займає більше півгодини з урахуванням заготовки тіста і самої випічки;
  • Всі використовувані продукти вкрай бюджетны, а головне – завжди під рукою кожної господині;
  • Можна використовувати як класичний рецепт, так і урізноманітнити його бажанням;
  • Рецепт відноситься до низькокалорійним стравам, так як можна використовувати знежирений сир.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: