Як приготувати печиво з кокосовою стружкою
Печиво з кокосової стружки — одне із самих смачних і ніжних. Існує величезна безліч варіантів того, як приготувати таку насолоду. Пісочне, з борошном і без неї, вівсяне, сирне – печиво на будь-який смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сіль - | щіпка |
стружка кокосова - | 300 грам |
сода - | 0,5 чайної ложки |
ванілін - | щіпка |
борошно - | 220 грам |
цукор - | 180 грам |
масло вершкове - | 100 грам |
яйце - | 1 шт. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 450 Ккал |
М'яке, ніжне печиво, яке тане в роті – справжня насолода як для дітей, так і для дорослих. Готується вона просто і легко.
- Розм'якшене вершкове масло збити з цукром і ваніліном до пишноти;
- В окремій ємності змішати борошно, трохи солі і соду, ввести їх в яєчну суміш, перемішати, додати стружку, замісити рідке тісто;
- Деко застелити пергаментним папером, викласти на нього з допомогою ложки печінка і відправити на 10 хвилин у духовку.
Випікати таке тісто з борошном краще всього при невеликій температурі, до 180 градусів. Тісто добре підніметься і рівномірно пропечеться.
Печиво «Кокосанки» з кокосових стружок
Приготувати печінку без борошна не так складно, як це здається на перший погляд. Саме з кокосової стружки готуються різні десерти, які особливо люблять маленькі діти.
Інгредієнти:
- яйця – 6 штук;
- 0,5 кілограма кокосової стружки;
- цукор-1,5 склянки.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 467 ккал.
- У глибоку ємність вбити яйця, всипати цукор і з допомогою віночка збити до пишноти;
- В отриману яєчну рідину всипати стружку кокоса і добре перемішати;
- З густої маси руками сформувати невеликі кульки, які викладаються на деко, застелене папером;
- Випікати 25 хвилин при 190 градусах.
Рум'яні, золотисті кульки дуже сподобаються дітям. Їх ніжний смак і вишуканий аромат ідеально підходить для чаювання з друзями.
Вівсяне печиво
Вівсяне печиво дуже смачне, але часом воно швидко стає черствим, але з допомогою кокосової стружки можна продовжити термін його придатності і при цьому воно буде більш м'яким, повітряним.
Інгредієнти:
- сіль;
- ваніль;
- вівсяні пластівці – 200 грам;
- розпушувач – 5 грам;
- 100 грам кокосової стружки;
- цукор – 0,5 склянки;
- масло вершкове – 100 грам;
- борошно – 100 грам.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 341 ккал.
- Масло розтопити, додати до нього ванілін, яйця і добре збити;
- Всипати в миску стружку, вівсяні пластівці, борошно з розпушувачем, замісити тісто;
- Сформувати з тіста кульки, перекласти їх на деко і відправити на 15 хвилин у духовку;
- Випікати при 200 градусах.
Печиво можна формувати у вигляді кульок, трохи придавлювати його і робити округлим або ж викладати за допомогою ложки.
Пісочне печиво зі стружкою і шоколадною крихтою
Якщо є трохи вільного часу і сильне бажання порадувати своїх рідних чимось смачним і незвичайним, можна приготувати печиво з шоколадною крихтою.
Інгредієнти:
- 140 грам масла;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 2 яйця;
- 160 грам цукру;
- 160 грам кокосової стружки;
- 8 столових ложок борошна;
- 100 грам шоколадних крапель.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 490 ккал.
- Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром за допомогою віночка, додати до утвореної маси яйця, перемішати;
- В яєчну масу всипати стружку, перемішати і дати 10 хвилин часу, щоб вона трішки розм'якла;
- У тісто додати гашену лимонним соком соду, шоколадні краплі і борошно, все перемішати, приготувати тісто;
- За допомогою чайної ложки відокремлюються невеликі шматочки тіста і скочуються кульками, викладаються на деко з папером;
- Випікати в духовці 7 хвилин при 200 градусах 15 хвилин при 170.
Шоколадні краплі краще всього вибирати з хорошого какао, щоб під час приготування вони не розтанули повністю, а зберегли свою форму. Замінити краплі можна плиткою шоколаду, яка кришиться на дрібні шматочки, а потім додається в тісто.
Як приготувати торт футбольне поле з мастики або крему читайте в нашій статті.
Як готують шоколадні мафіни в мікрохвильовці читайте тут.
Дізнайтеся, як правильно приготувати гороховий суп з копчено куркою. Краща добірка рецептів.
Сирне печиво з кокосової стружки
Дієтичне, смачне, ніжне печиво – справжня знахідка для дівчат, які стежать за своєю фігурою.
Інгредієнти:
- 1 стакан кокосової стружки;
- ванілін;
- цукрова пудра – 160 грам;
- білки яєчні – 6 штук;
- 100 грамів сиру.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 220 ккал.
- Сир перетерти через сито, щоб надати йому пишності і легкості;
- Білки збити на невеликих оборотах міксера з цукровою пудрою до утворення пишної і стійкої піни;
- Додати до білків ваніль, сир і стружку, все перемішати і викласти з допомогою ложки майбутнє печиво на пергаментний папір;
- Випікати 12 хвилин при температурі 200 градусів.
Щоб печиво залишилося ніжним, легким і повітряним, його потрібно випікати не більше 15 хвилин, оскільки далі воно почне пригорати і стане дуже жорстким і несмачним.
Бельгійське печиво
Печиво, яке за своїм смаком нагадує цукерки з кокосової стружки – улюблені ласощі і дорослих, і дітей. Готується воно з простих інгредієнтів, які часто можна знайти в будинку у кожної господині.
Інгредієнти:
- 150 грам цукру;
- 150 грам борошна;
- 3 білка;
- 40 мілілітрів меду;
- 150 грам кокосової стружки;
- ванілін;
- сіль.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 430 ккал.
- Охолоджені білки збити до пишноти, додати до них трохи солі і крапельку лимонного соку, щоб маса була пухкою, всипати цукор, влити мед і продовжити збивання;
- В отриману масу додати стружку, перемішати, ввести борошно, акуратно перемішуючи силіконової лопаткою;
- Готове тісто перекласти в миску, накрити плівкою і поставити на 15 хвилин у холодильник;
- З тіста сформувати вологими руками кульки, покласти їх на деко і готувати півгодини при 150 градусах.
Печиво виходить надзвичайно ароматним, а перед подачею можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.
Корисні поради
Печиво з кокосової стружки завжди відрізняється ніжністю, легкістю. Готувати його можна без борошна, тоді печива виходять легкими і повітряними. Якщо в тісто додається пшеничне борошно, то в такому разі її потрібно просіяти кілька разів, щоб вона наситилася киснем.
Для приготування вівсяного печива обов'язково потрібно вибирати вівсяні пластівці дрібного помелу, щоб тісто після приготування залишилося ніжним.
Печиво з шоколадною крихтою – ще один різновид випічки, яку люблять і дорослі, і діти. Для його приготування обов'язково потрібно купувати тільки якісний шоколад, виготовлений з хороших і якісних продуктів.
Щоб печиво залишилося ніжним і повітряним, випікати його треба не дуже довго і при невисокій температурі від 160 до 200 градусів. Печиво легко буде зніматися з дека, якщо застелити його пергаментним папером.
Ті дівчата, які сидять на дієті і захоплюються здоровим харчуванням, можуть легко і швидко приготувати печиво з кокосової стружки і сиру. Вибирати сир для печива потрібно тільки найякісніший, хорошою жирності. Якщо він трохи сухуватий, то його обов'язково потрібно перетерти через сито, щоб його консистенція стала ніжнішою. Якщо немає бажання возитися з ситом, то сир можна помістити в чашу блендера і все акуратно збити.
Печиво з кокосової стружки – випічка, яку варто навчитися готувати для себе і своїх близьких людей. Вона низькокалорійна, корисна і дуже смачна.