15 апрель 2019 6 842

Як приготувати печиво з кокосовою стружкою

Печиво з кокосової стружки — одне із самих смачних і ніжних. Існує величезна безліч варіантів того, як приготувати таку насолоду. Пісочне, з борошном і без неї, вівсяне, сирне – печиво на будь-який смак.

Рецепт м'якого печива
Інгредієнти Кількість
сіль - щіпка
стружка кокосова - 300 грам
сода - 0,5 чайної ложки
ванілін - щіпка
борошно - 220 грам
цукор - 180 грам
масло вершкове - 100 грам
яйце - 1 шт.
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 450 Ккал

М'яке, ніжне печиво, яке тане в роті – справжня насолода як для дітей, так і для дорослих. Готується вона просто і легко.

  1. Розм'якшене вершкове масло збити з цукром і ваніліном до пишноти;
  2. В окремій ємності змішати борошно, трохи солі і соду, ввести їх в яєчну суміш, перемішати, додати стружку, замісити рідке тісто;
  3. Деко застелити пергаментним папером, викласти на нього з допомогою ложки печінка і відправити на 10 хвилин у духовку.

Випікати таке тісто з борошном краще всього при невеликій температурі, до 180 градусів. Тісто добре підніметься і рівномірно пропечеться.

Печиво «Кокосанки» з кокосових стружок

Приготувати печінку без борошна не так складно, як це здається на перший погляд. Саме з кокосової стружки готуються різні десерти, які особливо люблять маленькі діти.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 штук;
  • 0,5 кілограма кокосової стружки;
  • цукор-1,5 склянки.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 467 ккал.

  1. У глибоку ємність вбити яйця, всипати цукор і з допомогою віночка збити до пишноти;
  2. В отриману яєчну рідину всипати стружку кокоса і добре перемішати;
  3. З густої маси руками сформувати невеликі кульки, які викладаються на деко, застелене папером;
  4. Випікати 25 хвилин при 190 градусах.

Рум'яні, золотисті кульки дуже сподобаються дітям. Їх ніжний смак і вишуканий аромат ідеально підходить для чаювання з друзями.

Вівсяне печиво

Вівсяне печиво дуже смачне, але часом воно швидко стає черствим, але з допомогою кокосової стружки можна продовжити термін його придатності і при цьому воно буде більш м'яким, повітряним.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • ваніль;
  • вівсяні пластівці – 200 грам;
  • розпушувач – 5 грам;
  • 100 грам кокосової стружки;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • масло вершкове – 100 грам;
  • борошно – 100 грам.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 341 ккал.

  1. Масло розтопити, додати до нього ванілін, яйця і добре збити;
  2. Всипати в миску стружку, вівсяні пластівці, борошно з розпушувачем, замісити тісто;
  3. Сформувати з тіста кульки, перекласти їх на деко і відправити на 15 хвилин у духовку;
  4. Випікати при 200 градусах.

Печиво можна формувати у вигляді кульок, трохи придавлювати його і робити округлим або ж викладати за допомогою ложки.

Пісочне печиво зі стружкою і шоколадною крихтою

Якщо є трохи вільного часу і сильне бажання порадувати своїх рідних чимось смачним і незвичайним, можна приготувати печиво з шоколадною крихтою.

Інгредієнти:

  • 140 грам масла;
  • 0,5 чайної ложки соди;
  • 2 яйця;
  • 160 грам цукру;
  • 160 грам кокосової стружки;
  • 8 столових ложок борошна;
  • 100 грам шоколадних крапель.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 490 ккал.

  1. Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукром за допомогою віночка, додати до утвореної маси яйця, перемішати;
  2. В яєчну масу всипати стружку, перемішати і дати 10 хвилин часу, щоб вона трішки розм'якла;
  3. У тісто додати гашену лимонним соком соду, шоколадні краплі і борошно, все перемішати, приготувати тісто;
  4. За допомогою чайної ложки відокремлюються невеликі шматочки тіста і скочуються кульками, викладаються на деко з папером;
  5. Випікати в духовці 7 хвилин при 200 градусах 15 хвилин при 170.

Шоколадні краплі краще всього вибирати з хорошого какао, щоб під час приготування вони не розтанули повністю, а зберегли свою форму. Замінити краплі можна плиткою шоколаду, яка кришиться на дрібні шматочки, а потім додається в тісто.

Як приготувати торт футбольне поле з мастики або крему читайте в нашій статті.

Як готують шоколадні мафіни в мікрохвильовці читайте тут.

Дізнайтеся, як правильно приготувати гороховий суп з копчено куркою. Краща добірка рецептів.

Сирне печиво з кокосової стружки

Дієтичне, смачне, ніжне печиво – справжня знахідка для дівчат, які стежать за своєю фігурою.

Інгредієнти:

  • 1 стакан кокосової стружки;
  • ванілін;
  • цукрова пудра – 160 грам;
  • білки яєчні – 6 штук;
  • 100 грамів сиру.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 220 ккал.

  1. Сир перетерти через сито, щоб надати йому пишності і легкості;
  2. Білки збити на невеликих оборотах міксера з цукровою пудрою до утворення пишної і стійкої піни;
  3. Додати до білків ваніль, сир і стружку, все перемішати і викласти з допомогою ложки майбутнє печиво на пергаментний папір;
  4. Випікати 12 хвилин при температурі 200 градусів.

Щоб печиво залишилося ніжним, легким і повітряним, його потрібно випікати не більше 15 хвилин, оскільки далі воно почне пригорати і стане дуже жорстким і несмачним.

Бельгійське печиво

Печиво, яке за своїм смаком нагадує цукерки з кокосової стружки – улюблені ласощі і дорослих, і дітей. Готується воно з простих інгредієнтів, які часто можна знайти в будинку у кожної господині.

Інгредієнти:

  • 150 грам цукру;
  • 150 грам борошна;
  • 3 білка;
  • 40 мілілітрів меду;
  • 150 грам кокосової стружки;
  • ванілін;
  • сіль.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 430 ккал.

  1. Охолоджені білки збити до пишноти, додати до них трохи солі і крапельку лимонного соку, щоб маса була пухкою, всипати цукор, влити мед і продовжити збивання;
  2. В отриману масу додати стружку, перемішати, ввести борошно, акуратно перемішуючи силіконової лопаткою;
  3. Готове тісто перекласти в миску, накрити плівкою і поставити на 15 хвилин у холодильник;
  4. З тіста сформувати вологими руками кульки, покласти їх на деко і готувати півгодини при 150 градусах.

Печиво виходить надзвичайно ароматним, а перед подачею можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.

Корисні поради

Печиво з кокосової стружки завжди відрізняється ніжністю, легкістю. Готувати його можна без борошна, тоді печива виходять легкими і повітряними. Якщо в тісто додається пшеничне борошно, то в такому разі її потрібно просіяти кілька разів, щоб вона наситилася киснем.

Для приготування вівсяного печива обов'язково потрібно вибирати вівсяні пластівці дрібного помелу, щоб тісто після приготування залишилося ніжним.

Печиво з шоколадною крихтою – ще один різновид випічки, яку люблять і дорослі, і діти. Для його приготування обов'язково потрібно купувати тільки якісний шоколад, виготовлений з хороших і якісних продуктів.

Щоб печиво залишилося ніжним і повітряним, випікати його треба не дуже довго і при невисокій температурі від 160 до 200 градусів. Печиво легко буде зніматися з дека, якщо застелити його пергаментним папером.

Ті дівчата, які сидять на дієті і захоплюються здоровим харчуванням, можуть легко і швидко приготувати печиво з кокосової стружки і сиру. Вибирати сир для печива потрібно тільки найякісніший, хорошою жирності. Якщо він трохи сухуватий, то його обов'язково потрібно перетерти через сито, щоб його консистенція стала ніжнішою. Якщо немає бажання возитися з ситом, то сир можна помістити в чашу блендера і все акуратно збити.

Печиво з кокосової стружки – випічка, яку варто навчитися готувати для себе і своїх близьких людей. Вона низькокалорійна, корисна і дуже смачна.

Що ще почитати: