Як приготувати тушковану картоплю з фаршем
Кожна господиня хоче урізноманітнити меню своїх рідних смачними і поживними стравами. Якщо набридло готувати одне і те ж кожен день, можна навчитися створювати нові кулінарні шедеври з простих продуктів, які використовуються щодня.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
фарш - | 450 грам |
сіль - | за смаком |
морква - | 2 штуки |
цибулю - | 100 грам |
картопля - | 950 грам |
приправи - | за смаком |
масло пісне - | 0,1 літра |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Щоб приготувати тушкована картопля, можна вибирати будь-фарш з одного або кількох видів м'яса. Найкраще робити його самостійно, але якщо є покупної, нічого страшного в цьому немає.
- Нарізати невеликими брусочками почищену картоплю, також цибулю і моркву;
- Каструлю поставити на вогонь, налити в неї масло, розігріти, додати цибулю і обсмажити 2 хвилини, покласти моркву, протушкувати ще 5 хвилин;
- Викласти в каструлю фарш, перемішати, смажити 10 хвилин, кинути картоплю, сіль, приправи, влити окріп, щоб він трохи не покривав інгредієнти;
- Тушкувати овочі на невеликому вогні 35 хвилин.
Такий смачний вечерю можна приготувати і швидше, але тоді страва вийде більш рідким, а картопля буде щільним.
Як загасити картоплю з м'ясом і грибами
З допомогою звичайних грибів можна приготувати дуже смачну вечерю, який порадує і членів сім'ї і гостей. Вони обов'язково повинні бути хорошими, купленими в магазині.
Інгредієнти:
- картопля – 2 кг;
- масло;
- 600 грам фаршу;
- морква;
- спеції;
- цибулина;
- шампіньйони – 300 грам.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 131 ккал.
- На тертці натерти очищену моркву, подрібнити цибулю, після цього картоплю з допомогою ножа нарізати кубиками, гриби – на 4 частини;
- На маслі пропассеровать цибулю, покласти до нього моркву, протушкувати не дуже довго, додати фарш протушкувати до напівготовності, кинути гриби, перемішати;
- Коли печериці підсмажаться, викласти на нього картоплю, влити окріп, варити 25 хвилин.
Таке блюдо може зберігатися кілька днів і при цьому воно залишиться таким же смачним, на відміну від смаженої картоплі з грибами.
Тушкована картопля в сметанному соусі
За допомогою звичайної сметани можна приготувати смачний і ніжний картоплю, який буде дуже ніжним і всі домочадці попросять добавки.
Інгредієнти:
- 1 цибулина;
- фарш – 600 грам;
- сіль;
- сметана – 200 мілілітрів;
- 300 грам грибів;
- вода – 100 мл;
- картопля – 7 штук;
- спеції.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 143 ккал.
- Печериці і цибулю нарізати кубиками, залити сметаною, додати трохи води, сіль, приправи і перемішати;
- У каструлю викласти картоплю, порізану брусочками, фарш, гриби в сметанному соусі, спеції і готувати 40 хвилин.
Незважаючи на те, що цей рецепт дуже простий, блюдо радує своїм ніжним смаком, а сметана робить його ще пахучіше.
Рецепт тушкованої капусти з фаршем і картоплею
Навіть взимку, коли мало свіжих овочів, можна приготувати оригінальне блюдо, яке досить проста у виконанні. Замість м'яса, в цьому рецепті використовується фарш, що значно спрощує весь процес.
Інгредієнти:
- сіль;
- 5 штук картоплі;
- капуста – 0,8 кілограм;
- 400 грам фаршу;
- спеції;
- цибулина;
- 400 грам фаршу.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 г: 85 ккал.
- Очистити картоплю і цибулю, добре промити під водою і подрібнити кубиками;
- На сковороді протушкувати цибулю, додати нього фарш, спеції, трохи солі і витримати ще 10 хвилин;
- Влити в сковороду ще трохи олії, перекласти картоплю, перемішати, смажити 9 хвилин;
- Капусту дрібно нашаткувати, відправити її до овочів, перемішати, тушкувати 15 хвилин;
- Влити в сковороду 60 мілілітрів води, покласти кришку і повністю доготувати.
Капуста з овочами і фаршем виходить дуже ніжною, м'якою і завдяки воді, вона не пригорає. Подавати її найкраще у гарячому вигляді, полив трохи майонезом або будь-яким іншим соусом.
Салат з сухариками і кукурудзою — надзвичайно ситна, але в той же час простий і смачний.
Читайте як приготувати шашлик зі свинини по-грузинськи — вам цей рецепт стане в нагоді, якщо ви любите відпочинок на природі.
Найсмачніші рецепти салатів з баклажанів на зиму — спробуйте приготувати.
Рагу з м'ясом і картоплею в мультиварці
На сьогоднішній день, з допомогою кухонних приладів можна приготувати все, що завгодно: перші страви, каші, пюре, випічку, але особливо добре виходить тушкована картопля. Вона не тільки ситна, смачна, але ще і завдяки курячого фаршу низькокалорійна.
Інгредієнти:
- цибулина;
- 0,6 кілограма картоплі;
- спеції;
- 1 зубчик часнику;
- морква;
- сіль;
- масло;
- 350 грам фаршу.
Час приготування:65 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 123 ккал.
- Морква помити, почистити, подрібнити з допомогою терки, нарізати кубиками цибулю і все обсмажити 7 хвилин в мультиварці на режимі «смаження».
- Картоплю помити, видалити з неї шкірку, нарізати у вигляді брусочків, помістити в каструлю, додати сіль, фарш, приправи, перемішати;
- Воду нагріти в чайнику, коли закипить, залити нею овочі, щоб вона трохи покривала їх, готувати півгодини в режимі «гасіння»;
- Зубчик часнику очистити, придавити його трохи ножем, покласти в каструлю, вимкнути її і дати страві настоятися.
Перед подачею тушкована картопля можна трохи посипати свіжою зеленню, тоді її смак буде ще цікавіше.
Підказки досвідчених кухарів
Тушкована картопля – одне з найпростіших страв, яке готується швидко і без зайвих клопотів. З його приготуванням може правитися не тільки досвідчена господиня, але і дитина, потрібно тільки дотримуватися технологію. Для його приготування краще всього вибирати старий картопля, яка швидко розварюється і володіє насиченим смаком.
Щоб смак страви став ще цікавіше, можна додати в нього сметану, томатну пасту, часник, різні приправи. Після того, як вона приготується, краще всього посипати його свіжою зеленню, на свій смак і вибір, але її не повинно бути дуже багато.
Лаврове листя, мелений перець, сушений часник, паприка, коріандр і базилік – ці приправи ідеально підходять для приготування тушкованої картоплі з фаршем, їх найкраще додавати в самому кінці, а потім дати трохи часу настоятися.
Фарш краще робити в домашніх умовах, вибираючи для нього гарне, ніжне м'ясо рожевого кольору і регулюючи його якість, використовуючи різні насадки для м'ясорубки. Щоб блюдо було як можна смачніше, можна брати кілька видів м'яса – яловичину, свинину, курку в різних пропорціях.