28 апрель 2019 1 731

Як приготувати яблука в карамелі в домашніх умовах

Яблука в карамелі являють собою традиційне ласощі, яке готують в основному восени, після збору врожаю. Готувати цю страву можна самими різними способами.

Рецепти

Розглянемо найбільш вдалі рецепти приготування десертних яблук в карамелі в домашніх умовах.

Британські яблука в цукровій глазурі
Інгредієнти Кількість
коричневого цукру - 240 г
яблук - 5 шт.
води - 100 мл
оцту - 1 ч. л.
вершкового (жирного) олії - 5 грам
кориці - 1/2 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Примітка! Купуйте фрукти одного з трьох сортів: Кокс, Бабусю Сміт або Голден.

Підготуйте також 5 довгих паличок з дерева, схожих на шампури і восковий папір.

Приготування займе у вас мінімум часу, а це блюдо стане дуже актуальним спочатку Хеллоуїна.

Процес приготування:

  1. Поставте невелику каструльку на плиту і змішайте в ній воду з цукром;
  2. Перемішувати до повного розчинення цукру;
  3. Після того, як сироп закипить, зменшіть вогонь;
  4. У каструлю, додайте олію, оцет і корицю за бажанням;
  5. Після цього сироп повинен прокипіти ще протягом десяти хвилин;
  6. Весь час помішуйте;
  7. Сироп почне густіти, вода википить;
  8. При бажанні можете додати червоний харчовий барвник;
  9. Налийте у велику каструлю окропу і поставте її на вогонь;
  10. Надіньте фрукти на шпажки приблизно до середини і опустіть їх в киплячу воду на 2 хвилини. Це необхідно для того, щоб вони стали більш м'якими і зруйнувався шар природного воску, без якого карамель краще схопиться з поверхнею фрукта;
  11. Вийміть плоди і промокніть їх кухонним рушником;
  12. Перевірте готовність карамелі, капнувши трохи на тарілку. Спочатку вона повинна бути липкою і добре тягнутися. Крапля досить швидко повинна застигнути навіть при кімнатній температурі;
  13. Якщо карамель вже досягла потрібної густоти, то однією рукою тримайте каструлю під кутом, щоб утворилася ванночка, а інший опускайте яблука в карамель, прокручуючи їх у розчині кілька разів повного покриття їх поверхні;
  14. Оброблені фрукти сушіть на пергаментним папері.

Приготовлені плоди можна вживати в їжу відразу ж після їх приготування. Зберігають їх не більше двох днів.

Традиційні яблучка в карамелі

Інгредієнти:

  • 12 дрібних яблук;
  • 400 грам цукру;
  • 3 ст. л. лимонного соку;
  • Трохи ваніліну;
  • Харчовий барвник червоного кольору в рідкій формі;
  • Оливкова олія.

Етапи наступні:

    1. Фрукти добре промити і витерти насухо. В іншому випадку карамель може не пристати до шкірці;
    2. Надіньте плоди на довгі пластикові або дерев'яні шпажки;

    1. Каструлю поставте на повільний вогонь, додайте в неї цукор і лимонний сік;

    1. Постійно перемішуйте за допомогою ложки з дерева;
    2. В розчинений цукор додайте ванілін і барвник, якщо бажаєте, щоб глазур вийшла червоною;

    1. Суміш перемішайте і зніміть з плити;

    1. Тарілку змастіть оливковою олією і викладайте на неї приготовані яблука в карамелі. Таке покриття страви обереже вас від прилипання;

  1. Яблука повинні пролежати на тарілці до тих пір, поки карамель не стане твердою.

Плоди, приготовані за цим рецептом, виходять яскравими і солодкими, і виглядають просто чудово. Після повного застигання карамельного шару, фрукти можна загорнути в красиву упаковку.

Китайські яблука в карамелі

Китайці приписують собі первооткрытие рецепта яблук в карамелі. У чому ж полягає специфіка їх рецепту?

Інгредієнти:

  • Одне яблуко;
  • 200 грам цукру;
  • 1 ч. л. кунжуту;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Дистильована вода – неповну стопочку;
  • 4 ст. л. борошна вищого сорту;
  • Одне куряче яйце;
  • 1 ч. л. олії соняшника (раст.).

Отже, процес поетапно:

  1. Розігрійте духовку до 200оС;
  2. У маленькій каструльці змішайте воду з вершковим маслом і доведіть до кипіння;
  3. Зніміть з вогню і підмішайте борошно;
  4. Дайте отриманого заварному тісту охолонути кілька хвилин;
  5. До тесту додайте одне яйце і перемішайте;
  6. Яблуко очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими квадратиками;
  7. Додайте нарізані шматочки яблук в каструлю з заварним тістом і гарненько перемішайте;
  8. Візьміть чайну ложку і з її допомогою викладайте яблука на змащений маргарином деко;
  9. Поставте блюдо в розігріту духовку на 25 хвилин;
  10. Як тільки блюдо буде готове, дістаньте його з духовки і дайте охолонути;
  11. Поки плоди в тесті остигають, приготуйте у товстостінній каструлі карамель з рослинного масла і цукру. В кінці підмішайте в неї кунжут;
  12. Зніміть вариво з плити;
  13. У глибоку миску налити холодну воду;
  14. Піднос застеліть рушником і тримаєте неподалік;
  15. Кілька шматочків яблука в тесті киньте в каструлю з розплавленої карамеллю, перемішайте, вийміть шумівкою і занурте в холодну воду;
  16. Після цього відразу виймайте і викладайте на паперову серветку;
  17. Проробіть ту ж процедуру з усіма шматочками яблук.

Після того як серветки вбере зайву вологу, десерт можна вживати в їжу.

Яблука в карамелі з мікрохвильовки

Ще одна варіація приготування яблук в карамелі.

Інгредієнти:

  • 10 середніх яблук різних кольорів;
  • 400 грам карамельок;
  • 3 ст. л. жирного молока;
  • Обсипання, щоб прикрасити.

Процес приготування:

  1. Візьміть глибоку тарілку насипте туди обсипання для того, щоб прикрасити глазуровані яблука зверху;
  2. Злегка підігрійте яблучка в мікрохвильовці, щоб вони розм'якли;
  3. Видаліть хвостики, а на їх місце всуньте шпажки з дерева;
  4. У глибоку тарілку викладіть карамельні цукерки і залийте їх молоком;
  5. Поставте в мікрохвильовку і тримати там до тих пір, поки вони не перетворяться в густу карамельну масу;
  6. Обваляйте яблуко в карамелі, при цьому притримуйте його за паличку;
  7. Проведіть липким яблуком круговими рухами по обсипання;
  8. На стіл подавайте, виставивши яблука на тарілку.

Бісквітний торт, рецепти з фото і всілякими варіантами начинок. У вас з'явиться як мінімум десять нових варіантів простого бісквіта.

Дивіться відео як зробити морозиво в домашніх умовах. Плимбир, фруктове, італійське джелато — все це в нашій статті.

Ніжний вершково-йогуртовий крем для торта вам сподобається. Вам точно сподобається його вишуканий смак. Читайте рецепт.

Яблука в карамелі ванільною

Інгредієнти:

  • До 20 середніх яблук;
  • 500 грам ванільних карамельок;
  • 3 ст. л. коров'ячого молока;
  • 3 склянки рубаних горіхів;
  • 200 грам молочного та чорного шоколаду;
  • 0,5 ст. л. борошна;
  • 0,5 ст. л. вершкового (жирного) олії.

Етапи такі:

  1. Гарненько промийте та підсушіть плоди;
  2. Видаліть хвостики;
  3. У місця, де перебували хвостики, вставте шпажки;
  4. Виберіть невелику товстостінну каструлю і висипте в неї карамель, влийте молоко;
  5. Готуйте сироп на невеликому вогні, при цьому, не забуваючи постійно перемішувати;
  6. Проводити термічну обробку до тих пір, поки карамель не розчиниться;
  7. Коли побачите, що готова карамель і являє собою однорідну тягнеться жижу, зніміть з вогню;
  8. По одному вмочайте яблука в м'якій карамельної масі, прокручуючи таким чином, щоб покриття було по всій поверхні фрукта;
  9. Потримайте трохи яблуко над каструлею, щоб з нього стекли надлишки карамельного сиропу;
  10. Після цього обваляйте фрукти дрібно порубаних горішках;
  11. Далі покладіть фрукти на промаслений пергаментний папір;
  12. Залиште на півгодини, щоб карамель добре загусла;
  13. В інший товстостінній каструлі розчиніть шоколад з маслом і борошном. Робити це необхідно лише на слабкому вогні, щоб шоколад повільно танув і не підгорав;
  14. Як тільки маса стане однорідною, зніміть її з вогню і збийте вінчиком, щоб виключити появу грудочок;
  15. Візьміть ложку трохи шоколадної маси і полийте за глазурованою яблук, створюючи при цьому вигадливий малюнок;
  16. Після застигання шоколадної помадки – блюдо готове до вживання.

Корисні поради

  • Такі ласощі можна готувати на такі свята Хеллоуїн, День Гая Фокса, День Подяки, Новий рік, Різдво або ж просто для різноманітності щоденного меню;
  • Щоб готове блюдо було легше зберігати, то кожне яблуко слід обернути в пергаментний папір або фольгу і поставити в холодильник. Так вони не будуть липнути і бруднитися;
  • Як правило, одного шару карамелі замало і на яблуках можуть утворитися лисини. Тому, як тільки трохи подстынет перший шар, нанесіть ще один шар, зануривши плід в карамельну ванну;
  • Якщо карамель стала дуже густий, то її потрібно розігріти на невеликому вогні, весь час помішуючи;
  • Якщо яблука в карамелі помістити в пластиковий пакет і герметичний лоточок, то вони можуть зберігатися в холодильнику близько тижня. Перед вживанням фруктів з холодильника їх треба вийняти і дати постояти на столі протягом години.

Смачне і корисне ласощі, яке дуже просто приготувати вдома — діснеївські яблучка:

Яблука в карамелі дуже подобаються і дітям, і дорослим. Вибирайте рецепт, який вам більше до душі і радуйте цим неймовірно смачним ласощами близьких.

Що ще почитати: