Як приготувати яблука в карамелі в домашніх умовах
Яблука в карамелі являють собою традиційне ласощі, яке готують в основному восени, після збору врожаю. Готувати цю страву можна самими різними способами.
Рецепти
Розглянемо найбільш вдалі рецепти приготування десертних яблук в карамелі в домашніх умовах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
коричневого цукру - | 240 г |
яблук - | 5 шт. |
води - | 100 мл |
оцту - | 1 ч. л. |
вершкового (жирного) олії - | 5 грам |
кориці - | 1/2 ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал |
Примітка! Купуйте фрукти одного з трьох сортів: Кокс, Бабусю Сміт або Голден.
Підготуйте також 5 довгих паличок з дерева, схожих на шампури і восковий папір.
Приготування займе у вас мінімум часу, а це блюдо стане дуже актуальним спочатку Хеллоуїна.
Процес приготування:
- Поставте невелику каструльку на плиту і змішайте в ній воду з цукром;
- Перемішувати до повного розчинення цукру;
- Після того, як сироп закипить, зменшіть вогонь;
- У каструлю, додайте олію, оцет і корицю за бажанням;
- Після цього сироп повинен прокипіти ще протягом десяти хвилин;
- Весь час помішуйте;
- Сироп почне густіти, вода википить;
- При бажанні можете додати червоний харчовий барвник;
- Налийте у велику каструлю окропу і поставте її на вогонь;
- Надіньте фрукти на шпажки приблизно до середини і опустіть їх в киплячу воду на 2 хвилини. Це необхідно для того, щоб вони стали більш м'якими і зруйнувався шар природного воску, без якого карамель краще схопиться з поверхнею фрукта;
- Вийміть плоди і промокніть їх кухонним рушником;
- Перевірте готовність карамелі, капнувши трохи на тарілку. Спочатку вона повинна бути липкою і добре тягнутися. Крапля досить швидко повинна застигнути навіть при кімнатній температурі;
- Якщо карамель вже досягла потрібної густоти, то однією рукою тримайте каструлю під кутом, щоб утворилася ванночка, а інший опускайте яблука в карамель, прокручуючи їх у розчині кілька разів повного покриття їх поверхні;
- Оброблені фрукти сушіть на пергаментним папері.
Приготовлені плоди можна вживати в їжу відразу ж після їх приготування. Зберігають їх не більше двох днів.
Традиційні яблучка в карамелі
Інгредієнти:
- 12 дрібних яблук;
- 400 грам цукру;
- 3 ст. л. лимонного соку;
- Трохи ваніліну;
- Харчовий барвник червоного кольору в рідкій формі;
- Оливкова олія.
Етапи наступні:
-
- Фрукти добре промити і витерти насухо. В іншому випадку карамель може не пристати до шкірці;
- Надіньте плоди на довгі пластикові або дерев'яні шпажки;
-
- Каструлю поставте на повільний вогонь, додайте в неї цукор і лимонний сік;
-
- Постійно перемішуйте за допомогою ложки з дерева;
- В розчинений цукор додайте ванілін і барвник, якщо бажаєте, щоб глазур вийшла червоною;
-
- Суміш перемішайте і зніміть з плити;
-
- Тарілку змастіть оливковою олією і викладайте на неї приготовані яблука в карамелі. Таке покриття страви обереже вас від прилипання;
- Яблука повинні пролежати на тарілці до тих пір, поки карамель не стане твердою.
Плоди, приготовані за цим рецептом, виходять яскравими і солодкими, і виглядають просто чудово. Після повного застигання карамельного шару, фрукти можна загорнути в красиву упаковку.
Китайські яблука в карамелі
Китайці приписують собі первооткрытие рецепта яблук в карамелі. У чому ж полягає специфіка їх рецепту?
Інгредієнти:
- Одне яблуко;
- 200 грам цукру;
- 1 ч. л. кунжуту;
- Шматочок вершкового масла;
- Дистильована вода – неповну стопочку;
- 4 ст. л. борошна вищого сорту;
- Одне куряче яйце;
- 1 ч. л. олії соняшника (раст.).
Отже, процес поетапно:
- Розігрійте духовку до 200оС;
- У маленькій каструльці змішайте воду з вершковим маслом і доведіть до кипіння;
- Зніміть з вогню і підмішайте борошно;
- Дайте отриманого заварному тісту охолонути кілька хвилин;
- До тесту додайте одне яйце і перемішайте;
- Яблуко очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими квадратиками;
- Додайте нарізані шматочки яблук в каструлю з заварним тістом і гарненько перемішайте;
- Візьміть чайну ложку і з її допомогою викладайте яблука на змащений маргарином деко;
- Поставте блюдо в розігріту духовку на 25 хвилин;
- Як тільки блюдо буде готове, дістаньте його з духовки і дайте охолонути;
- Поки плоди в тесті остигають, приготуйте у товстостінній каструлі карамель з рослинного масла і цукру. В кінці підмішайте в неї кунжут;
- Зніміть вариво з плити;
- У глибоку миску налити холодну воду;
- Піднос застеліть рушником і тримаєте неподалік;
- Кілька шматочків яблука в тесті киньте в каструлю з розплавленої карамеллю, перемішайте, вийміть шумівкою і занурте в холодну воду;
- Після цього відразу виймайте і викладайте на паперову серветку;
- Проробіть ту ж процедуру з усіма шматочками яблук.
Після того як серветки вбере зайву вологу, десерт можна вживати в їжу.
Яблука в карамелі з мікрохвильовки
Ще одна варіація приготування яблук в карамелі.
Інгредієнти:
- 10 середніх яблук різних кольорів;
- 400 грам карамельок;
- 3 ст. л. жирного молока;
- Обсипання, щоб прикрасити.
Процес приготування:
- Візьміть глибоку тарілку насипте туди обсипання для того, щоб прикрасити глазуровані яблука зверху;
- Злегка підігрійте яблучка в мікрохвильовці, щоб вони розм'якли;
- Видаліть хвостики, а на їх місце всуньте шпажки з дерева;
- У глибоку тарілку викладіть карамельні цукерки і залийте їх молоком;
- Поставте в мікрохвильовку і тримати там до тих пір, поки вони не перетворяться в густу карамельну масу;
- Обваляйте яблуко в карамелі, при цьому притримуйте його за паличку;
- Проведіть липким яблуком круговими рухами по обсипання;
- На стіл подавайте, виставивши яблука на тарілку.
Бісквітний торт, рецепти з фото і всілякими варіантами начинок. У вас з'явиться як мінімум десять нових варіантів простого бісквіта.
Дивіться відео як зробити морозиво в домашніх умовах. Плимбир, фруктове, італійське джелато — все це в нашій статті.
Ніжний вершково-йогуртовий крем для торта вам сподобається. Вам точно сподобається його вишуканий смак. Читайте рецепт.
Яблука в карамелі ванільною
Інгредієнти:
- До 20 середніх яблук;
- 500 грам ванільних карамельок;
- 3 ст. л. коров'ячого молока;
- 3 склянки рубаних горіхів;
- 200 грам молочного та чорного шоколаду;
- 0,5 ст. л. борошна;
- 0,5 ст. л. вершкового (жирного) олії.
Етапи такі:
- Гарненько промийте та підсушіть плоди;
- Видаліть хвостики;
- У місця, де перебували хвостики, вставте шпажки;
- Виберіть невелику товстостінну каструлю і висипте в неї карамель, влийте молоко;
- Готуйте сироп на невеликому вогні, при цьому, не забуваючи постійно перемішувати;
- Проводити термічну обробку до тих пір, поки карамель не розчиниться;
- Коли побачите, що готова карамель і являє собою однорідну тягнеться жижу, зніміть з вогню;
- По одному вмочайте яблука в м'якій карамельної масі, прокручуючи таким чином, щоб покриття було по всій поверхні фрукта;
- Потримайте трохи яблуко над каструлею, щоб з нього стекли надлишки карамельного сиропу;
- Після цього обваляйте фрукти дрібно порубаних горішках;
- Далі покладіть фрукти на промаслений пергаментний папір;
- Залиште на півгодини, щоб карамель добре загусла;
- В інший товстостінній каструлі розчиніть шоколад з маслом і борошном. Робити це необхідно лише на слабкому вогні, щоб шоколад повільно танув і не підгорав;
- Як тільки маса стане однорідною, зніміть її з вогню і збийте вінчиком, щоб виключити появу грудочок;
- Візьміть ложку трохи шоколадної маси і полийте за глазурованою яблук, створюючи при цьому вигадливий малюнок;
- Після застигання шоколадної помадки – блюдо готове до вживання.
Корисні поради
- Такі ласощі можна готувати на такі свята Хеллоуїн, День Гая Фокса, День Подяки, Новий рік, Різдво або ж просто для різноманітності щоденного меню;
- Щоб готове блюдо було легше зберігати, то кожне яблуко слід обернути в пергаментний папір або фольгу і поставити в холодильник. Так вони не будуть липнути і бруднитися;
- Як правило, одного шару карамелі замало і на яблуках можуть утворитися лисини. Тому, як тільки трохи подстынет перший шар, нанесіть ще один шар, зануривши плід в карамельну ванну;
- Якщо карамель стала дуже густий, то її потрібно розігріти на невеликому вогні, весь час помішуючи;
- Якщо яблука в карамелі помістити в пластиковий пакет і герметичний лоточок, то вони можуть зберігатися в холодильнику близько тижня. Перед вживанням фруктів з холодильника їх треба вийняти і дати постояти на столі протягом години.
Смачне і корисне ласощі, яке дуже просто приготувати вдома — діснеївські яблучка:
Яблука в карамелі дуже подобаються і дітям, і дорослим. Вибирайте рецепт, який вам більше до душі і радуйте цим неймовірно смачним ласощами близьких.