Як приготувати яблука в карамелі в домашніх умовах
Яблука в карамелі являють собою традиційне ласощі, яке готують в основному восени, після збору врожаю. Готувати цю страву можна самими різними способами.
Рецепти
Розглянемо найбільш вдалі рецепти приготування десертних яблук в карамелі в домашніх умовах.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| коричневого цукру - | 240 г | 
| яблук - | 5 шт. | 
| води - | 100 мл | 
| оцту - | 1 ч. л. | 
| вершкового (жирного) олії - | 5 грам | 
| кориці - | 1/2 ч. л. | 
| Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 Ккал | 
Примітка! Купуйте фрукти одного з трьох сортів: Кокс, Бабусю Сміт або Голден.
Підготуйте також 5 довгих паличок з дерева, схожих на шампури і восковий папір.
Приготування займе у вас мінімум часу, а це блюдо стане дуже актуальним спочатку Хеллоуїна.
Процес приготування:
- Поставте невелику каструльку на плиту і змішайте в ній воду з цукром;
 - Перемішувати до повного розчинення цукру;
 - Після того, як сироп закипить, зменшіть вогонь;
 - У каструлю, додайте олію, оцет і корицю за бажанням;
 - Після цього сироп повинен прокипіти ще протягом десяти хвилин;
 - Весь час помішуйте;
 - Сироп почне густіти, вода википить;
 - При бажанні можете додати червоний харчовий барвник;
 - Налийте у велику каструлю окропу і поставте її на вогонь;
 - Надіньте фрукти на шпажки приблизно до середини і опустіть їх в киплячу воду на 2 хвилини. Це необхідно для того, щоб вони стали більш м'якими і зруйнувався шар природного воску, без якого карамель краще схопиться з поверхнею фрукта;
 - Вийміть плоди і промокніть їх кухонним рушником;
 - Перевірте готовність карамелі, капнувши трохи на тарілку. Спочатку вона повинна бути липкою і добре тягнутися. Крапля досить швидко повинна застигнути навіть при кімнатній температурі;
 - Якщо карамель вже досягла потрібної густоти, то однією рукою тримайте каструлю під кутом, щоб утворилася ванночка, а інший опускайте яблука в карамель, прокручуючи їх у розчині кілька разів повного покриття їх поверхні;
 - Оброблені фрукти сушіть на пергаментним папері.
 
Приготовлені плоди можна вживати в їжу відразу ж після їх приготування. Зберігають їх не більше двох днів.
Традиційні яблучка в карамелі
Інгредієнти:
- 12 дрібних яблук;
 - 400 грам цукру;
 - 3 ст. л. лимонного соку;
 - Трохи ваніліну;
 - Харчовий барвник червоного кольору в рідкій формі;
 - Оливкова олія.
 
Етапи наступні:
- 
- Фрукти добре промити і витерти насухо. В іншому випадку карамель може не пристати до шкірці;
 - Надіньте плоди на довгі пластикові або дерев'яні шпажки;
 
 
- 
- Каструлю поставте на повільний вогонь, додайте в неї цукор і лимонний сік;
 
 
- 
- Постійно перемішуйте за допомогою ложки з дерева;
 - В розчинений цукор додайте ванілін і барвник, якщо бажаєте, щоб глазур вийшла червоною;
 
 
- 
- Суміш перемішайте і зніміть з плити;
 
 
- 
- Тарілку змастіть оливковою олією і викладайте на неї приготовані яблука в карамелі. Таке покриття страви обереже вас від прилипання;
 
 
- Яблука повинні пролежати на тарілці до тих пір, поки карамель не стане твердою.
 
Плоди, приготовані за цим рецептом, виходять яскравими і солодкими, і виглядають просто чудово. Після повного застигання карамельного шару, фрукти можна загорнути в красиву упаковку.
Китайські яблука в карамелі
Китайці приписують собі первооткрытие рецепта яблук в карамелі. У чому ж полягає специфіка їх рецепту?
Інгредієнти:
- Одне яблуко;
 - 200 грам цукру;
 - 1 ч. л. кунжуту;
 - Шматочок вершкового масла;
 - Дистильована вода – неповну стопочку;
 - 4 ст. л. борошна вищого сорту;
 - Одне куряче яйце;
 - 1 ч. л. олії соняшника (раст.).
 
Отже, процес поетапно:
- Розігрійте духовку до 200оС;
 - У маленькій каструльці змішайте воду з вершковим маслом і доведіть до кипіння;
 - Зніміть з вогню і підмішайте борошно;
 - Дайте отриманого заварному тісту охолонути кілька хвилин;
 - До тесту додайте одне яйце і перемішайте;
 - Яблуко очистіть від шкірки і насіння, наріжте невеликими квадратиками;
 - Додайте нарізані шматочки яблук в каструлю з заварним тістом і гарненько перемішайте;
 - Візьміть чайну ложку і з її допомогою викладайте яблука на змащений маргарином деко;
 - Поставте блюдо в розігріту духовку на 25 хвилин;
 - Як тільки блюдо буде готове, дістаньте його з духовки і дайте охолонути;
 - Поки плоди в тесті остигають, приготуйте у товстостінній каструлі карамель з рослинного масла і цукру. В кінці підмішайте в неї кунжут;
 - Зніміть вариво з плити;
 - У глибоку миску налити холодну воду;
 - Піднос застеліть рушником і тримаєте неподалік;
 - Кілька шматочків яблука в тесті киньте в каструлю з розплавленої карамеллю, перемішайте, вийміть шумівкою і занурте в холодну воду;
 - Після цього відразу виймайте і викладайте на паперову серветку;
 - Проробіть ту ж процедуру з усіма шматочками яблук.
 
Після того як серветки вбере зайву вологу, десерт можна вживати в їжу.
Яблука в карамелі з мікрохвильовки
Ще одна варіація приготування яблук в карамелі.
Інгредієнти:
- 10 середніх яблук різних кольорів;
 - 400 грам карамельок;
 - 3 ст. л. жирного молока;
 - Обсипання, щоб прикрасити.
 
Процес приготування:
- Візьміть глибоку тарілку насипте туди обсипання для того, щоб прикрасити глазуровані яблука зверху;
 - Злегка підігрійте яблучка в мікрохвильовці, щоб вони розм'якли;
 - Видаліть хвостики, а на їх місце всуньте шпажки з дерева;
 - У глибоку тарілку викладіть карамельні цукерки і залийте їх молоком;
 - Поставте в мікрохвильовку і тримати там до тих пір, поки вони не перетворяться в густу карамельну масу;
 - Обваляйте яблуко в карамелі, при цьому притримуйте його за паличку;
 - Проведіть липким яблуком круговими рухами по обсипання;
 - На стіл подавайте, виставивши яблука на тарілку.
 
Бісквітний торт, рецепти з фото і всілякими варіантами начинок. У вас з'явиться як мінімум десять нових варіантів простого бісквіта.
Дивіться відео як зробити морозиво в домашніх умовах. Плимбир, фруктове, італійське джелато — все це в нашій статті.
Ніжний вершково-йогуртовий крем для торта вам сподобається. Вам точно сподобається його вишуканий смак. Читайте рецепт.
Яблука в карамелі ванільною
Інгредієнти:
- До 20 середніх яблук;
 - 500 грам ванільних карамельок;
 - 3 ст. л. коров'ячого молока;
 - 3 склянки рубаних горіхів;
 - 200 грам молочного та чорного шоколаду;
 - 0,5 ст. л. борошна;
 - 0,5 ст. л. вершкового (жирного) олії.
 
Етапи такі:
- Гарненько промийте та підсушіть плоди;
 - Видаліть хвостики;
 - У місця, де перебували хвостики, вставте шпажки;
 - Виберіть невелику товстостінну каструлю і висипте в неї карамель, влийте молоко;
 - Готуйте сироп на невеликому вогні, при цьому, не забуваючи постійно перемішувати;
 - Проводити термічну обробку до тих пір, поки карамель не розчиниться;
 - Коли побачите, що готова карамель і являє собою однорідну тягнеться жижу, зніміть з вогню;
 - По одному вмочайте яблука в м'якій карамельної масі, прокручуючи таким чином, щоб покриття було по всій поверхні фрукта;
 - Потримайте трохи яблуко над каструлею, щоб з нього стекли надлишки карамельного сиропу;
 - Після цього обваляйте фрукти дрібно порубаних горішках;
 - Далі покладіть фрукти на промаслений пергаментний папір;
 - Залиште на півгодини, щоб карамель добре загусла;
 - В інший товстостінній каструлі розчиніть шоколад з маслом і борошном. Робити це необхідно лише на слабкому вогні, щоб шоколад повільно танув і не підгорав;
 - Як тільки маса стане однорідною, зніміть її з вогню і збийте вінчиком, щоб виключити появу грудочок;
 - Візьміть ложку трохи шоколадної маси і полийте за глазурованою яблук, створюючи при цьому вигадливий малюнок;
 - Після застигання шоколадної помадки – блюдо готове до вживання.
 
Корисні поради
- Такі ласощі можна готувати на такі свята Хеллоуїн, День Гая Фокса, День Подяки, Новий рік, Різдво або ж просто для різноманітності щоденного меню;
 - Щоб готове блюдо було легше зберігати, то кожне яблуко слід обернути в пергаментний папір або фольгу і поставити в холодильник. Так вони не будуть липнути і бруднитися;
 - Як правило, одного шару карамелі замало і на яблуках можуть утворитися лисини. Тому, як тільки трохи подстынет перший шар, нанесіть ще один шар, зануривши плід в карамельну ванну;
 - Якщо карамель стала дуже густий, то її потрібно розігріти на невеликому вогні, весь час помішуючи;
 - Якщо яблука в карамелі помістити в пластиковий пакет і герметичний лоточок, то вони можуть зберігатися в холодильнику близько тижня. Перед вживанням фруктів з холодильника їх треба вийняти і дати постояти на столі протягом години.
 
Смачне і корисне ласощі, яке дуже просто приготувати вдома — діснеївські яблучка:
Яблука в карамелі дуже подобаються і дітям, і дорослим. Вибирайте рецепт, який вам більше до душі і радуйте цим неймовірно смачним ласощами близьких.















