05 апрель 2019 3 476

Як смачно і просто приготувати бісквітний торт

Бісквіт можна назвати фундаментом світового кондитерського мистецтва. Розроблена маса рецептів тортів, тістечок та інших десертів на його основі. Працювати з бісквітним тістом можна і вдома. Головне – дотримання дозування і технології.

Простий бісквітний торт
Інгредієнти Кількість
Борошно - 450 г
Цукор - 2 склянки
Яйця - 6 шт.
Розпушувач - 1 упаковка
Крохмаль (звичайний картопляний) - 1 ст. л.
Куркума - 1 ч. л.
Сіль - щіпка
Ванілін - 1 пакетик
Масло соняшнику (раст.) - для змазування
Сметана домашня - 0.7 л
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Розберемо рецепт приготування покроково. Для початку необхідно протрусити борошно з розпушувачем.

Охолоджені яйця поділяємо. Перебиваємо білки, потроху збільшуючи швидкість обертання віночка. Коли вони стануть білосніжною масою, потроху підсипаємо половину цукру.

Можна попередньо перемолоти його в пудру, тоді процес розчинення відбуватиметься швидше.

Прибираємо білкову масу в холодильник і приступаємо до жовтків. Діємо за цією ж схемою. В окремому посуді змішуємо всі сипучі компоненти. Куркума потрібно для того, щоб колір бісквіту був більш насиченим, що важливо, якщо яйця – з блідими жовтками.

Крохмаль сприятиме підняттю коржів і збереження їх форми.

Обережно спеціальною лопаткою змішуємо яєчні маси. Додаємо сухі інгредієнти і добре промешиваем.

Для крему підготовлену сметану збиваємо з цукром до остаточного розщеплення. Якщо у вас магазинна сметана, попередньо зцідіть з неї сироватку, зануривши в сито з марлею і придавивши важким вантажем.

Активуємо функцію випічки на духовому шафі і виставляємо на 180 °С.

Беремо роз'ємну форму, вистилаємо дно змащеної маслом рослинним калькою, зрізаємо по колу зайве. Протираємо маслом боки ємності, щоб бісквіт не пристав під час випікання. Але не дуже старайтеся, інакше надлишок масла не дасть тісту піднятися.

Виливаємо готову масу і занурюємо запікатися на одну годину. Не заглядайте в духовку до закінчення процесу: торт може впасти від різкого перепаду температур. Готовність можна перевірити натисканням на поверхню дерев'яною лопаткою.

Якщо випічка повернулася у вихідну форму – вона готова. Виймаємо, накриваємо чистим рушником і даємо охолонути 10 хвилин. Розрізаємо спеціальним ножем на три частини, промазуємо рясно сметанним кремом.

Бісквітний торт зі згущеним молоком

Неймовірно смачною випічка виходить при додаванні до складу згущеного молока, бісквітний торт – не виняток.

Компоненти:

  • Борошно – 600 г;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Оцет – 1 ст. л.;
  • Молоко – 7 ст. л.;
  • Ванілін – пакетик;
  • Цукровий пісок – 250 г;
  • Масло (жирне) вершкове – 250 г;
  • Горіхи – 200 г;
  • Вода – 5 ст. л.
  • Какао – 3 ст. л.

Збиваємо в склянці блендера холодні яйця, в цьому випадку не обов'язково відокремлювати білки і жовтки. Тісто добре підніметься за рахунок гашеного соди. Підсипаємо пісок. Яєчна суміш збільшується на очах у два рази.

Молоко прогріваємо, вливаємо в яєчну суміш. Продовжуємо перебивати. Якщо ви не любите надто приторную (солодку) випічку або передбачається такий крем, то дозу можна зменшити вдвічі.

Додаємо сіль, ванілін і протрушенную борошно. Тісто вийде редковатым. У ложці гасимо соду оцтом піну і додаємо в готову суміш.

Змащуємо маслом спеціальну форму для випічки, виливаємо туди тісто. Поверхня затягуємо фольгою і занурюємо в прогрітий духову шафу до 195 °С. Через 40 хвилин знімаємо покриття і залишаємо пропектися на 10 хвилин.

М'яке масло ріжемо шматками в скляну миску. Перебиваємо комбайном до збільшення обсягу і тоненькою цівкою підливаємо згущене молоко, продовжуючи процес збивання. Густий крем відправляємо в холодильник.

Горіхи можна застосувати будь-які: волоські, мигдаль, фундук, арахіс. Очищаємо від шкаралупи, злегка подрібнюємо качалкою.

В залізній мисочці з'єднуємо очищену воду, какао і холодне молоко. Всипаємо 2 ложки піску і варимо глазур, весь час помішуючи, не даючи їй закипіти. Охолоджуємо і додаємо трохи вершкового масла.

З форми виймаємо торт, ниткою розрізаємо на три рівні частини. Рясно промазуємо все коржі кремом і посипаємо горішками. Самий верхній шар поливаємо глазур'ю і даємо просочитися два – три години.

Рогалики з дріжджового тіста прекрасний рецепт для недільного обіду.

Читайте, як зробити морозиво в домашніх умовах. Найсмачніші рецепти улюбленого дитячого ласощі.

Ви навіть не уявляєте скільки ласощів можна просто приготувати в домашніх умовах. Ви знаєте з чого роблять цукати? Приготуйте їх з гарбуза, кавуна, апельсинів або інших фруктів.

Шоколадний бісквітний торт

Шоколад – один з найбільш затребуваних в кондитерській справі продуктів. Введення какао в тісто додасть йому відповідний смак і колір.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Какао – 4 ст. л;
  • Лікер – 100 г;
  • Пекарський порошок – 1 упаковка;
  • Кава розчинна – 1 стік;
  • Вода – 1 склянка;
  • Шоколадне масло – 250 г;
  • Кокосова стружка – 100 г;
  • Пудра цукрова – 1 упаковка;
  • Вершкове (жирне) масло – для змащення.

У глибокій скляному посуді робимо гоголь-моголь з яєць і цукру, додаємо протрушенную борошно з какао і розпушувачем. В гарячій воді розчиняємо кави, вливаємо в тісто і швидко промешиваем.

Промазуємо форму для випікання вершковим маслом і виливаємо тісто. Відправляємо випікатися на 40 хвилин. Не заглядаємо в духовку.

М'яке масло рубаємо скибочками в окрему ємність, додаємо цукрову пудру і збиваємо в густу повітряну масу.

Виймаємо бісквіт з духовки, даємо охолонути. Ділимо на дві частини. Всі коржі просочуємо сиропом (будь-яким, наявними в наявності). Промазуємо коржі шоколадним кремом і прикрашаємо кокосовою стружкою.

Бісквітний торт з фруктами

Коли настає сезон свіжих фруктів, неможливо не скористатися нагодою і не приготувати смачний бісквіт на десерт.

Компоненти:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Вершки в аерозолі – 1 флакон;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Крохмаль – 1 ст. л.;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Куркума – 1 ч. л.;
  • Ківі – 2 шт.;
  • Малина – 1 склянка;
  • Полуниця – 1 склянку;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Вода -1 склянка;
  • Ванілін – 1 упаковка.

Цукор збиваємо з яйцями комбайном на високій швидкості, поки не вийде стійкий і щільний гоголь-моголь.

Підсипаємо протрушенную борошно з крохмалем, содою, куркумою і ваніліном. Маса вийде досить густий. Нагріваємо духовку до 180 °С. Устеляємо калькою, обережно викладаємо тісто.

Форму доведеться трохи покачати з боку в бік, щоб маса розтеклася однорідно. Тримаємо в духовці 45 хвилин.

Фрукти промиваємо і обтираем паперовими кухонними рушниками. Шаткуємо слайсами.

Лимон перерезаем на дві частини, протикаємо довільно м'якоть виделкою і видавлюємо сік. Якщо є спеціальний прес – це полегшить завдання.

Додаємо в сік воду, три столові ложки цукру і ставимо на конфорку, помішуємо і знімаємо після утворення однорідного лимонного сиропу.

Дістаємо бісквіт з духовки, поділяємо на дві частини. Просочуємо сиропом, даємо полежати 10 хвилин. Зверху кожного коржа викладаємо довільно фрукти, поливаємо вершками. Даємо просочитися 4 години, а бажано – всю ніч.

Бісквітний торт в мультиварці

У цьому незамінному електроприладі можна не тільки готувати супи і м'ясні страви, але і смачні десерти.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Яйце – 5 шт.;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Кефір – 0.5 л.;
  • Масло соняшнику (раст.) – 100 мл;
  • Молоко – 0.5 л;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Шоколад – 1 плитка.

У кімнатної температури кефір додаємо соду, даємо постояти до появи пухирців. Вливаємо олію рослинну, яйце, один стакан цукру і протрушенную борошно. Все добре промешиваем. Активуємо прилад на функцію випічки. Виливаємо тісто в спеціальну чашу і пропекаем одну годину.

Набираємо молоко в залізну миску, додаємо решту яйця, цукор і ставимо на вогонь. Проварюємо до загустіння, періодично помішуючи, інакше крем пригорить і у нього з'явитися гіркий присмак. Знімаємо, даємо трохи охолонути, додаємо ванілін і розм'якшене вершкове масло.

Ділимо бісквіт на три частини, рясно промазуємо заварним кремом, щільно стискаючи коржі. Зверху посипаємо натертим шоколадом: можна комбінувати чорні і білі сорти.

Якими ще кремами можна просочити бісквіт: рецепти

Сирний крем для бісквітного торта

Крем на основі сиру вважається самим низькокалорійним і легким.

Компоненти:

  • Сир нежирний – 600 г;
  • Цукрова пудра – 0,5 склянки;
  • Вершки – 150 мл;
  • Ванілін – 1 пакетик.

Сир пропускаємо через сито, також це можна зробити в електром'ясорубці. Перекладаємо в міксер. Підсипаємо ванілін і цукрову пудру. Повільно вливаємо охолоджені вершки, продовжуючи процес збивання. Коли маса збільшиться втричі, занурюємо в холодильник на годину.

Крем для торта на основі молочного киселю

В міру солодкий і досить простий у приготуванні крем для бісквіта.

Компоненти:

  • Крохмаль – 4 ст. л.;
  • Молоко – 5 склянки;
  • Цукор – 5 ст. л.;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Вершкове масло (не спред) – 1 пачка.

Цукор кип'ятимо з 3 склянками молока. Окремо з'єднуємо залишився молоко і крохмаль і ванілін. Добре промешиваем, щоб не утворилося грудок. Вливаємо холодну рідину в гарячу і проварюємо 10 хвилин, постійно заважаючи. Даємо охолонути, додаємо масло вершкове і збиваємо до збільшення в об'ємі.

Йогуртовий крем для бісквіта

Незвичайний і в міру солодкий крем виходить на основі натурального йогурту.

Компоненти:

  • Йогурт домашній – 1 склянка;
  • Желатин – 1 упаковка;
  • Вода – 50 мл;
  • Вершки жирні – 200 мл;
  • Цукор – 150 р.

Розводимо в невеликій піалі желатин в охолодженій воді. Даємо постояти 10 хвилин. Ставимо на плиту газову, постійно помішуємо і варимо 7 хвилин. Знімаємо, даємо охолонути. Охолоджені свіжі вершки збиваємо міксером, поступово збільшуючи швидкість.

В окремому посуді збиваємо йогурт із цукром, вливаємо остиглий желатин. Обережно дерев'яною ложкою додаємо збиті вершки. Все добре промешиваем і поміщаємо в холодильник.

Підсумки

У приготуванні бісквітів важлива не тільки компонентна база, але і обладнання. В хорошій духовці з рівномірним розподілом температур і відсутністю «протягів», викликаних нещільним приляганням дверцята, коржі вийдуть високими і повітряними.

Що ще почитати: