05 апрель 2019 2 771

Як правильно приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах

Приготувати смачний в'ялений м'ясний продукт можна з будь-якого м'яса, не тільки зі свинини, але і з будь-якої птиці, а також м'яса, привезеного з полювання.

Термічної обробки не буде, тому добре купувати перевірений продукт. Краще, якщо воно буде охолодженим, а не замороженим.

Щоб уникнути окислення продукту, для засолювання треба використовувати скляний або керамічний посуд. Оптимально використовувати велику морську сіль неочищену, вона гірше розчиняється, що вбереже продукт від надлишку солі.

Рецепт в'яленого м'яса (свинини) в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
Шматок шийки - 2 кг
Сіль - скільки потрібно
Оцет яблучний (або червоний винний) - скільки потрібно
Часник - 5-6 часточок
Суміш перців (можна окремо червоний, чорний, білий) - за смаком
Спеції - за смаком
Час приготування: 43800 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
Своєрідний, ні з чим незрівняний смак в'яленої свинини неодмінно змусить зробити цей спосіб приготування одним з улюблених, а для початку можна спробувати з цього, не найскладнішого рецептом.

М'ясо викладається в посуд і засипається сіллю (перевернути його пару раз, щоб весь шматок був у солі). Потім м'якоть солиться в холодильнику три доби, причому не можна про нього забувати: треба регулярно перевертати його.

Через три дні шийку треба дістати, промити під проточною водою, змити сіль.

Тепер пора взятися за маринад. В оцет додається столова ложка солі, чорний перець, зубчики часнику, пропущених через часникодавку, розмарин. Шийка поміщається в маринад, готувати його треба з тим розрахунком, що шматок повинен бути повністю покритий. В маринаді м'ясо знаходиться ніч.

Тепер черга за присипкою.

Суміш перців, зерна анісу, коріандру стовкти в ступці до однорідності, змішати з іншими спеціями (паприкою, чилі, сушеним часником), до суміші додати розмарин і кілька ложок солі (приблизно з жменя).

Шийку витягнути з маринаду, покласти на приготований пергамент, кілька разів обваляти в присыпке, потім загорнути в той же пергамент і обмотати товстою ниткою.

Тепер потрібно проявити терпіння, тому що м'ясо буде готове, тільки через 30 днів. Весь цей час його треба тримати на поличці на двері холодильника, і час від часу перевертати.

Домашнє в'ялене м'ясо курки

І курячого м'яса можна отримати настільки вишуканий і ніжний делікатес, що його навіть порівняти ні з чим, втім, м'яса, приготованого таким чином, є народна назва – «курячий балик».

Приготувати його зовсім не складно, а якщо врахувати, що собівартість такого ласощі дуже низька, то привабливість страви значно зросте.

Цікаво, що м'ясо не буде варитися, зате буде оброблятися горілкою – це вб'є мікроби.

Для приготування делікатесу з курячої м'якоті потрібні:

  • Ціла куряча грудка (2 філе);
  • Столова ложка солі;
  • 2 столові ложки цукру;
  • Половина чайної ложки чорного перцю;
  • Чайна ложка суміші «Французькі трави» (інша назва – трави Провансу, специфічний набір спецій і трав: фенхелю, квіток лаванди, чебрецю, чебрецю та ін);
  • Половина ложки червоного перцю;
  • 2 столові ложки горілки;
  • 3 зубчики часнику.

Всі приправи висипаються в ємність, туди ж вливається горілка, ретельно перемішати до однорідності.

Грудину вимити й обсушити серветками. Тепер його треба ретельно натерти сумішшю приправ, просто втирати її в м'ясо по всі поверхні. Потім помістити в посуд з кришкою і маринувати при кімнатній температурі не менше 6 годин. Кожні 1,5-2 години м'ясо перевертати.

Після того, як пройде відведений на маринування час, філе витягнути промити під проточною водою, обсушити серветкою.

Часник пропустити через часникодавку, натерти їм м'якоть. Останній етап: філе загортається в марлю, обв'язується ниткою. Підвісити його можна в будь-дуже тепле місце з гарним рухом повітря, наприклад, на трубу батареї.

Висіти і вялиться воно повинно добу, потім має полежати 2-3 години в холодильнику, після чого його можна пробувати, а потім з'їсти.

Круасани рецепти з фото і рекомендаціями. Вишуканий французький сніданок.

Йогуртовий рецепт крему для бісквітного торта, читайте і вибирайте свій варіант.

Рецепт крему для торта з манки. Це справжня насолода!

Рецепт в'яленого м'яса яловичини в домашніх умовах

Смачне поживне м'ясо, не таке жирне, як свинина, відмінний інгредієнт для бутербродів, апетитна нарізка для святкового столу.

Знадобляться:

  • Філе або вирізка – кілограм;
  • Морська сіль – кілограм;
  • Чорний перець – столова ложка;
  • Часник – 4 зубчики;
  • Різні спеції – по столовій ложці (розмарин, чебрець, орегано, паприка, інші).

З яловичини треба зняти плівочки, можна порізати його на 2-3 смужки. Сіль змішати з перцем.

У посуд насипається шар суміші солі з перцем, потім викласти м'ясо, зверху засипається тієї ж сіллю з перцем. Вся композиція накривається плівкою і ставиться в холодильник на 12 годин.

Потім мяско треба промити, обсушити і, не закриваючи, покласти в холодильник ще на 12 годин.

Спеції, підібрані із смаком, змішуються і подрібнюються. Можна потовкти у ступці або змолоти в кавомолці. Часник треба пропустити через часникодавку і змішати зі спеціями.

Яловичина натирається приготовленою сумішшю, потім загортається в 2-3 шари марлі і перев'язується ниткою. Поміщається в холодильник на тиждень, при цьому. Якщо вона лежить на полиці, то доведеться його перевертати 1-2 рази в день. Краще підвісити його до полиці, тоді про неї можна буде забути на тиждень-іншу.

Вживати його можна вже через тиждень, але краще, якщо воно повисить трохи довше – буде смачніше.

В'ялене м'ясо лося

Дуже простий універсальний рецепт, відмінно підходить і до інших сортів м'яса.

Готуємо розсіл:

  • 2 літри води;
  • 4-6 столових ложок солі;
  • Лавровий лист 2 листочка;
  • 2 гвоздички;
  • Запашний перець;
  • Можна додати цедру лимона.

Інгредієнти розраховані десь на кілограм м'яса.

Воду закип'ятити, додати всі перераховані інгредієнти, кип'ятити кілька хвилин. Потім зняти з вогню, остудити, вийняти лавровий лист і цедру.

Мяско порізати на довгі шматки і помістити і помістити в охолоджений розсіл. При кімнатній температурі коштує близько 6 годин, потім ще в холодильнику три доби.

На четверту добу м'ясо треба вийняти з розсолу і на годину покласти під гніт – це допоможе вигнати з м'яса розсіл, щоб процес провяліванія не затягнувся.

Потім шматки натираються перцем, чорним і червоним, іншими спеціями за смаком (сушений часник, кмин і інші). По закінченні процесу м'ясо загортається в марлю і поміщається в холодильник ще на тиждень.

Через тиждень шматки знову треба дістати, розгорнути і знову натерти спеціями, особливо червоним перцем і сушеним часником.

Далі шматки розвішуються в сухому місці для просушування і пров'ялювання. Щоб уберегти їх від пилу та комах, краще їх загорнути в марлю. Через 7-8 днів м'ясо готове до вживання.

Зберігається таке м'ясо довго – в холодильнику можна тримати його до трьох місяців.

Корисні поради

В'ялити можна будь-яке м'ясо, але яловичина більше підходить людям, які намагаються вживати продукти з меншою кількістю калорій.

Зберігати його краще в холодильнику, при цьому доступ повітря краще обмежити, наприклад, помістивши його в контейнер.

Відмінний спосіб зберігання – в вакуумних пакетах.

Різні сорти м'яса треба зберігати окремо, шматки, приготовані за різними рецептами, теж не варто складати разом – щоб зберегти оригінальний смак і аромат.

Неприпустимо поява конденсату або вологи в контейнерах з м'ясом. Якщо м'ясо вялилось з жиром, то це скорочує його термін зберігання, так як жир є джерелом вологи.

Шматки м'яса можна перекласти серветками, які потрібно буде перевіряти і змінювати в міру зволоження – так можна захистити м'ясо від скупчування вологи.

Якщо м'ясо вялилось біля джерел тепла, перед тим, як упакувати його для зберігання, треба дати йому охолонути, інакше появи конденсату не уникнути.

Що ще почитати: