Як смачно приготувати салат з пекінської капусти з куркою
Пекінська капуста – чудовий дієтичний продукт, в якому є необмежена кількість клітковини, при насиченні якої довго не виникає відчуття голоду. Продукт практично не має енергетично цінних речовин, і його калорійність всього 16 ккал/100 р.
При вживанні цього овочу добре очищається кишечник, нормалізується травна система, однак не варто упускати, що все це діє тільки при помірному і збалансованому харчуванні. Для салатів з капусти рекомендується використовувати йогуртові або сметанні соуси майонезні істотно підвищать їх жирність.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Капуста пекінська - | 300 г |
Куряча грудка - | 300 г |
Сир - | 150 г |
Нежирний Майонез - | 150 мл |
Яйця перепелині - | 5 шт. |
Яблуко кисле - | 2 шт. |
Зелень - | пучок |
Сіль - | за смаком |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 г: 85 Ккал |
Відварюємо куряче м'ясо в закипаючою воді близько 30 хвилин. З яблук знімаємо шкірку і шаткуємо тонкою соломкою. Сир натираємо. Відварені яйця розрізаємо на четвертини. Капусту шаткуємо гострим ножем.
Охолоджену курячу грудинку ріжемо шматочками, потім кубиками. Всі підготовлені продукти з'єднуємо в глибокій скляній салатниці, підсолюємо, поливаємо майонезом. Вимішуємо, присипаємо зеленню.
Салат з пекінкі з курячим м'ясом і сухариками
Відмінна холодна закуска або навіть повноцінне ситне блюдо виходить з капусти, дієтичного курячого м'яса і житніх сухариків.
Компоненти:
- Куряче філе – 400 г;
- Житній хліб – 3 шматка;
- Часник – 2 зубки;
- Капуста пекінська – 400 г;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Вершкове масло – 100 г;
- Нежирний Майонез – 200 мл;
- Сіль – за смаком.
Кубиками нарізаємо житній хліб. Ставимо маленьку сковороду на конфорку, кладемо масло вершкове і засмажуємо сухарики.
Проварюємо помытое і обсушенное паперовими кухонними рушниками філе в киплячій воді.
Виймаємо, даємо охолонути і, нарізавши шматочками, злегка засмажуємо в окремій сковороді на рослинному маслі.
Капусту шаткуємо соломкою.
Викладаємо всі підготовлені продукти у скляну миску, посипаємо изрубленным часником, сіллю і поливаємо майонезом.
Якщо салат готується заздалегідь, сухарики кладуться перед подачею, інакше вони розм'якнуть і зіпсується все блюдо.
Дуже смачний салат з китайської капусти і копченої курки
Цю страву готують з майонезом і оливковою олією. У будь-якому варіанті воно вийде смачним і пікантним.
Компоненти:
- Копчений окіст курячий – 2 шт.;
- Кукурудза солодка консервована – 0.5 банки;
- Капуста пекінська – 600 г;
- Оливки – 1 банка;
- Помідори черрі – 6 шт.;
- Солодкий перець, чи паприка – 1 шт.;
- Зелень – пучок;
- Сіль – за смаком;
- Майонез або оливкова олія – 100 мл
Знімаємо м'ясо з кістки, нарізаємо соломкою. Капусту шаткуємо довгою соломкою. Овочі миємо й шаткуємо дрібними кубиками. Відкриваємо кукурудзу і оливки, зливаємо розсіл і промиваємо теплою водою через сито. Всі компоненти салату складаємо в пластмасову миску, солимо і заправляємо за бажанням.
Чудовий салатик з капустою, куркою і ананасами
Якщо до пекінської капусти додати курячу грудку і консервовані ананаси, то цей салат буде мрією будь-якого спортсмена, оскільки цей фрукт, потрапивши до нас в організм, здатний спалювати зайві жири.
Компоненти:
- Капуста – 550 г;
- Куряча грудина – 450 г;
- Ананаси консервовані – 1 банка;
- Горошок зелений консервований – 1 банка;
- Оливкова олія – 150 мл;
- Сіль – за смаком;
- Часник – 2 зубки;
- Вершкове масло – 100 р.
Капусту шаткуємо соломкою гострим ножем. Відварене куряче м'ясо шаткуємо невеликими скибочками, перекладаємо на сотейник і злегка засмажуємо на вершковому маслі.
Чистимо часник, натираємо і кладемо до м'яса. Відкриваємо консервацію, зливаємо розсіл. Якщо шматки ананасів занадто великі, ріжемо їх кубиками.
Соком не потрібно виливати – їм можна запивати. На плоскому блюді з'єднуємо всі продукти, солимо і поливаємо оливковою олією.
Незвичайний салат з пекінською капустою, курочкою і виноградом
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 450 г;
- Пекінська капуста – 550 г;
- Шинка – 150 г;
- Сир – 100 г;
- Сіль – за смаком;
- Йогурт домашній – 200 мл;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Зелень – пучок;
- Виноград – 200 р.
Промиваємо і обсушуємо куряче м'ясо. Шаткуємо невеликими кубиками. Ставимо сковороду на конфорку, виливаємо масло рослинне і засмажуємо м'ясо.
Сир ріжемо великими кубиками, шинку – брусками.
Капусту обмиваємо під проточною водою, стряхиваем, вона любить вбирати в себе вологу. Шаткуємо тонкою соломкою довжиною.
Помитий виноград (краще брати кишмиш або чорний без кісточок), гострим ножем розрізаємо навпіл. Всі продукти змішуємо в спеціальну ємність і солимо.
Поливаємо домашнім йогуртом невеликими порціями, щоб блюдо не вийшло рідким.
Рецепти других страв на кожен день, які вам не набридне готувати.
Приготуйте ситний салат з сухариками і копченою ковбасою. Це неймовірне поєднання смаків!
Спробуйте найцікавіші рецепти других страв кавказької кухні. Наші рецепти з фото допоможуть вам приготувати.
Капуста+курка+кукурудза= простий салат
Будь сорт капусти прекрасно гармонує з кукурудзою, але саме з пекінської салат виходить легким і повітряним.
Компоненти:
Капуста невелика – 1 шт.;
- Паприка – 2 шт.;
- Кукурудза консервована – 1 банка;
- Батон білий – 3 скибки;
- Курячий окіст – 3 шт.;
- Помідори – 2 шт.;
- Бринза – 200 г;
- Сметана нежирна – 150 мл;
- Сіль – за смаком.
Відварюємо помиті курячі стегенця в підсоленій воді. Батон нарізаємо брусками. Розподіляємо на деко і відправляємо засмажитися в духову шафу.
Помідори і паприку миємо й ріжемо кубиками бринзу – довгими смужками. Виймаємо м'ясо і від'єднуємо від кістки. Шкіру можна зняти і не використовувати в салаті. Можна взяти будь-куряче м'ясо, але в стегенець воно більш ніжне. Рвемо його руками на шматки.
У спеціальній посуді з'єднуємо всі підготовлені продукти. Підсолюємо, додаємо сметану і добре вимішуємо.
Грибний салат з пекінською капустою і курячим філе
У цьому варіанті салату використовують як мариновані, так і смажені гриби.
Компоненти:
- Куряче філе – 300 г;
- Гриби мариновані – 1 банка;
- Пекінська капуста – 600 г;
- Гірчиця негостра – 2 ст. л.;
- Кукурудза – 0.5 банки;
- Сир – 100 г;
- Огірок свіжий – 2 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Нежирний Майонез – 100 мл
Відкриваємо гриби і кукурудзу, зливаємо розсіл. Якщо печериці занадто великі, ріжемо на дві – три частини, якщо маленькі – залишаємо цілими.
Подрібнюємо сир на тертці.
Огірки та капусту промиваємо в холодній воді, просушуємо.
Куряче філе засмажуємо на олії, попередньо помивши і нашаткувати кубиками. Капусту нарізаємо гострим ножем поперек качана.
Огірок подрібнюємо дрібними кубиками.
Майонез з'єднайте з гірчицею в невеликій піалі. Всі порізані продукти занурюємо в глибоку пластмасову миску, підсолюємо і заправляємо гірчично-майонезним соусом.
Морський рецепт салату з кальмарами, пекінської капусти і курочкою
Відмінний варіант салату для урочистого заходу. Легкий у приготуванні і неважкий.
Компоненти:
- Капуста пекінська – 400 г;
- Кальмари – 300 г;
- Куряче м'ясо – 300 г;
- Зелений горошок – 1 банку;
- Огірок – 2 шт.;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Соєвий соус – 40 мл;
- Сіль – за смаком;
- Яблучний оцет – 3 ст. л.;
- Вода очищена – 2 л.;
- Рослинна олія – 50 мл
Моєму у воді розморожені щупальця. Кладемо в закипающую воду, буквально 2 хвилини. Довше варити їх не треба, інакше стануть жорсткими. Виймаємо й даємо охолонути. Знімаємо верхній шар шкіри, пінцетом дістаємо серцевину і шаткуємо тонкими кільцями.
Овочі промиваємо й обсушуємо. Капусту шаткуємо відразу в салатник. Туди ж відправляємо сцеженный горошок, нарізану соломкою огірок.
М'ясо, попередньо помытое і нашинковане кубиками засмажуємо на олії. Даємо охолонути і перекладаємо до решти продуктів.
Зверху збризкуємо оцтом, цукром, поливаємо соусом і все добре вимішуємо.
Екзотичний салат з китайської капусти, курячого та крабового м'яса
Досить непоганий варіант салату для сімейного обіду.
Компоненти:
- Крабове м'ясо – 300 г;
- Капуста – 300 г;
- Куряче філе – 400 г;
- Огірок – 2 шт.;
- Яйця – 4 шт.;
- Сіль – за смаком;
- Часник – 2 зубки;
- Нежирний Майонез – 150 мл;
- Креветки – кілька штук для прикраси;
- Помідори черрі – 6 шт.;
- Рослинне масло – 100 мл
Розморожене крабове м'ясо подрібнюємо в довільній формі. Овочі миємо й даємо обсохнути. М'ясо обробляємо на довгі смужки. Засмажуємо на олії рослинній і додаємо подрібнений часник.
Креветки відварюємо в киплячій воді 2 хвилини. Даємо охолонути і зчищаємо панцир.
Капусту нарізаємо довгими смужками. Овочі шаткуємо соломкою, варені яйця – кубиками. В попередньо підготовлене блюдо складаємо порізані продукти.
Підсолюємо і заправляємо нежирним майонезом. Зверху прикрашаємо великими креветками.
Корисні поради
Багато в чому якість страви залежить від правильно вибраних основних інгредієнтів. Так, під час придбання пекінської капусти, варто загострити увагу на стан листя. Якщо вони мляві і тьмяне, овоч давно зберігається і не відрізняється свіжістю.
Колір повинен бути насиченим, світлий відтінок свідчить про соковитості, а більш темний – про волокнистості і сухості. На дотик вона повинна мати гарну щільність і пружність. При нарізуванні обов'язково зверніть увагу, чи немає захованих в стержні слимаків і жучків.
Подавати салат найкраще в скляній прозорій салатниці, так він буде виглядати більш апетитно.
Будь-які продукти, що використовуються для салату – куряче філе, кальмари, крабове м'ясо – краще всього купувати в охолодженому вигляді.
Якщо ви вирішили засмажити курку, а не відварити, занадто довго не тримайте її на вогні, м'ясо досить ніжне і легко пересушити.
Як вже згадувалося вище, заправляти салат можна будь-якими соусами на ваш розсуд, але робити це потрібно виключно перед подачею страви. Інакше він стече, стане вологим і несмачним.
Приємного апетиту!