Рецепти смачних салатів з корисною червоної капусти
Страви з червоної (синій) капусти досить багаті кальцієм, вітаміном C, флавоноїдами. Але найбільш корисно вживати даний продукт в сирому вигляді. Тому він використовується переважно в салатах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
червонокачанна капуста - | 1 невеликий вилок |
яблуко (велике) - | 2 штуки |
цибуля ріпчаста - | 1 штука |
лимон - | 1 штука |
сіль, цукор - | за смаком |
рослинна олія - | 10-20 мл |
зелень (петрушка, кріп) - | 10-20 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 г: 91 Ккал |
Хід приготування:
- Як слід сполоснути вилок капусти, позбутися від верхніх листків і досить тонко нарізати інші капустяні листи;
- З допомогою великої терки натерти обидва яблука (можна порізати соломкою);
- Як можна дрібніше нашаткувати цибулю;
- Все, що було нарізано або потерто, зібрати в одну ємність і приступити до заправки салату;
- Посолити, додати цукру і лимонного соку, все як слід перемішати;
- В останню чергу влити рослинне масло і додати подрібнену зелень;
- Страва готова!
Дієтичний салат з червоною капустою, морквою і яблуками
Інгредієнти:
- червонокачанна капуста – ½ вилка;
- болгарський перець – 1 штука;
- яблуко – 2 штуки;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- лимон – 0,5 штуки;
- оливкова олія – 10-20 мл;
- сіль і зелень – за смаком.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 105 ккал.
Хід приготування:
- Помити овочі та яблука, почистити;
- Тонко нарізати капустяні листи і цибулю (у вигляді півкілець);
- Вручну перемять разом капусту і цибулю, додавши сіль і лимонний сік;
- В момент додавання лимонного соку колір капустяних листів повинен стати червоним;
- На даному етапі за класичним рецептом потрібно додати цукровий пісок, однак, зважаючи на те, що цей варіант є дієтичним, доведеться відмовитися від солодкого;
- Моркву і обидва яблука натерти з допомогою великої терки;
- Натерті яблука необхідно збризкувати лимонним соком, щоб вони не потемніли;
- Тонко порізати болгарський перець;
- Всі компоненти зібрати разом, змішати і заправити за допомогою оливкової олії.
Салат з пекінської капусти і червоної риби
Цікавий рецепт з незвичайним ароматом і смаком. Відрізняється ситністю. Чудово підійде на роль святкової страви. Мало того, користь червоної капусти доповнюється необхідними для здоров'я жирними кислотами, що містяться в червоній рибі.
Інгредієнти:
- червона риба (солона) – 200 гр.;
- червона капуста – 200 гр.;
- пекінська капуста – 200 гр.;
- сир твердих сортів – 400 гр.;
- сметана (майонез) – 4 столові ложки;
- спеції та зелень – за смаком.
Час приготування: 20 – 25 хвилин.
Калорійність: 128 ккал.
Хід приготування:
- Розташувати на обробній дошці червону рибу, підчепити її шкуру ножем і обережно зняти;
- Видалити кістки з м'якоті (кістки в червоній рибі розташовуються дуже близько до краю і в результаті їх можна просто зрізати разом з тонким шаром філе);
- Зайнятися отриманого подрібненням рибного філе, нарізаючи його у вигляді кубиків;
- Взяти по шматку червоної і пекінської капусти потрібних розмірів, позбутися від млявих і пожухлі листя, сполоснути все інше в проточній воді;
- Гострим ножем подрібнити капустяні листи;
- Щоб розм'якшити капустяні листи до того, як вони будуть додані в салат, слід додати до них солі і вручну пом'яти;
- Нарізати сир у вигляді кубиків (якщо замість твердого сорту є тільки м'який, то перед нарізкою його слід охолодити);
- В якості соусу для заправки салату слід використовувати змішану з спеціями та зеленню сметану (але слід проявляти обережність при додаванні солі, оскільки і сир, і риба вже досить солоні; з тієї ж причини, краще буде відмовитися від майонезу);
- Поєднати всі компоненти в одній ємності і ретельно перемішати, перекласти в красиву салатницю і можна пригощати гостей!
Читайте як приготувати вишуканий суп-пюре з цвітної капусти.
Надзвичайно смачні баклажани запечені в духовці з сиром і овочами. Рецепт тут.
Читайте як правильно зробити смачне тісто для чебуреків, кілька смачних рецептів.
Салат з ковбасою і майонезом
Даний варіант салату з червоної капусти абсолютно анти-дієтичний, але це компенсується його відмінним смаком і простотою рецептури. Блюдо свіже, поживне, трохи гострий на смак напевно багатьом припаде до душі. Та й часу на приготування багато не потрібно.
Інгредієнти:
- червонокачанна капуста – ½ вилка;
- ковбаса напівкопчена – 200 гр.;
- яйце – 4 штуки;
- петрушка – 20 гр.;
- часник – 1 зубчик;
- майонез – 200 мл
Час приготування: 20 — 25 хвилин.
Калорійність: 154 ккал.
Хід приготування:
- Тонко нарізати капустяні листи;
- Викласти в миску і посолити;
- Вручну перетерти посолену капусту, поки вона не розм'якшиться;
- Шматок ковбаси теж порізати у вигляді смужок;
- Змішати капусту з ковбасою;
- Яйця відварити, остудити і почистити, а після – нарізати у вигляді кубиків;
- Яйця змішати з капустою та ковбасою;
- Обполоснути петрушку в проточній воді і подрібнивши додати до решти інгредієнтів;
- Почистити і подрібнити часточку часнику, додати в ємність з салатом;
- Заправити салат з допомогою майонезу;
- Ретельно перемішати і подати на стіл.
Салат з крабовими паличками і кукурудзою
Крабові палички і кукурудза – два абсолютно різних інгредієнта, які відмінно доповнюють один одного, а в поєднанні з червонокачанної капустою вони перетворюються на відмінний варіант страви для легкої вечері.
Інгредієнти:
- крабові палички — 200 гр.;
- яйце куряче – 3 штуки;
- червонокачанна капуста – 400-450 гр.;
- зелень (кріп) – 20 гр.;
- майонез – 4 столові ложки;
- сіль – за смаком.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність: 122 ккал.
Хід приготування:
- Розморозити і нарізати крабові палички у вигляді маленьких шматочків або кубиків і викласти в ємність, приготовану під салат;
- Відварити яйця, нарізати у вигляді кубиків і покласти до крабовим паличкам;
- Помити і нашаткувати капустяні листи, теж визначити в ємність під салат;
- Змити в проточній воді зелень нашаткувати покласти до інших інгредієнтів;
- Салат посолити, заправити його майонезом і, ретельно перемішавши, подавати на стіл.
Корисні поради
Нижче прописані рекомендації, які допоможуть вам бездоганно втілити в життя наведених у статті рецепти салатів з червоною капустою:
- особливо вражаюче салати з червоними (синіми) капустяними листами виглядають в салатницях з прозорого матеріалу або якщо викладати їх на плоскі білосніжні тарілки;
- розморожуючи крабові палички, ні в якому разі не можна класти їх у воду, вони повинні розморожуватися без допоміжних засобів при кімнатній температурі;
- курячі яйця цілком замінені перепелиними, але їх відповідно треба брати більше, або застосувати як декоративний елемент, відваривши їх, розрізаємо на четвертинки і виклавши поверх салату;
- червонокачанну капусту цілком можна замінювати білокачанної, або пекінської, оскільки це мало позначиться на смакових якостях, хіба що святковий червоно-синій колір страви зміниться більш блідою гамою;
- у салати зі свіжих овочів і фруктом можна додавати тільки свіжу зелень, але зате будь-яку;
- в будь-якому рецепті майонез можна спокійно замінювати сметаною або навіть йогуртом;
- нарізаючи капустяні листи соломкою, переконайтеся, що вони не надмірно довгі, і їх буде досить зручно є;
- для будь-якого рецепту салату з червоною капустою з-за природного жорсткості її листя буде актуально попередньо розім'яти їх з сіллю і дочекатися, поки не з'явиться сік.
Приємного апетиту!