04 апрель 2019 2 229

Легкі рецепти других страв на кожен день

Існує безліч смачних, вишуканих і водночас простих і нехитрих страв на кожен день. Давайте розширюємо свій побут і навчимося готувати деякі з них.

Цвітна капуста на сирі і гірчиці в клярі
Інгредієнти Кількість
цвітна капуста - 1 качан
яєць - 2 шт.
сухий гірчиці - дві чайні ложки
сметани - дві столові ложки
зелені - за смаком
твердого сиру - 100 грам
соди - щіпка
борошна - три столові ложки
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 104 Ккал
Капуста – продукт унікальний, має незліченною кількістю усіляких корисних для людського організму.

Капусту розділити на невеликі суцвіття. Потім проварити в підсоленій воді три хвилини.

Протерти на дрібній тертці сир. Перемішати його з збитими яйцями. Додати зелень, гірчицю, сметану, соду і борошно. Трохи присолити і ретельно перемішати складу.

Відварені суцвіття капусти гарненько мачає в отриману суміш. Після чого обсмажуємо в рослинному маслі на сковороді.

Яєчня з черемшею

Яєчня ідеально підходить для ранкової трапези. Яйця — це джерело білка, а черемша — джерело численних природних вітамінів і мікроелементів. Це блюдо незвичайне і дуже смачне.

Інгредієнти:

  • 50 грам бекону;
  • Чорний перець мелений;
  • Трохи лимонного соку;
  • 150 грам черемші;
  • 1 зубчик часнику;
  • Одне куряче яйце;
  • Олія соняшникова;
  • Сіль.

Трохи обсмаживши скибочки бекону, відкладіть їх на деякий час в сторону на тарілку.

Розігріти Сковороду з маслом і трохи підсмажити на ній різаний скибочками часник.

Вимиті і очищені стебла черемші викладаємо на сковороду, перемішуємо і смажимо їх до ступеня, поки вона не стане м'якою. В процесі побризкайте все лимонним соком.

Розсуньте черемшу по кроям сковороди, вбивши в центр яйце. Зверху викладіть підготовлений бекон. Додайте трохи солі і перцю.

Яєчню з черемшею подавайте до столу в гарячому вигляді, можна прикрасити страву часточками помідор Шматочками авокадо або перцю.

Час на приготування — десять-п'ятнадцять хвилин. Калорійність такого швидкого страви – 453 ккал.

Картопля по-китайськи

Блюдо виходить смачним і яскравим на вигляд. Продукти всі прості, доступні кожному.

Інгредієнти:

  • Три картоплини середнього розміру;
  • Перець чорний мелений;
  • 150 грамів свинини (м'якоть);
  • Кілька зубчики часнику;
  • Одна морквина;
  • Пару столових ложок соєвого соусу;
  • Сіль;
  • Одна головка ріпчастої цибулі;
  • Оцет;
  • Соняшникова олія.

Картоплю очистити і промити. Далі, його необхідно тонко нашаткувати, можна нарізати на корейській тертці.

Заливаємо різану картоплю на хвилинку окропом, після чого зливаємо всю воду.

М'ясо ріжемо на маленькі шматочки, після чого відразу обсмажуємо його. Додаємо картоплю і смажимо шість хвилин.

Моркву тонко шаткуємо, цибулю ріжемо півкільцями, часник нарізаємо маленькими шматочками або пропускаємо через прес. Все це обсмажуємо разом з картоплею і м'ясом 3-4 хвилинки.

Час готування страви — двадцять п'ять хвилин. Подавати до столу можна як окреме повноцінне блюдо. Картопля по-китайськи може виступати і в ролі вишуканого гарніру.

Тушкована мойва

Це, мабуть, саме швидке блюдо, приготоване з мойви. Для такої страви у вигляді гарнір ідеально підійде відварний рис.

Інгредієнти:

  • Один кілограм мойви (свіжої або замороженої);
  • Соняшникова олія;
  • Лавровий лист;
  • 30 грам пшеничного борошна;
  • 60 грам сметани;
  • Сіль;
  • Трохи лимонного соку;
  • Дві головки ріпчастої цибулі;
  • Чорний перець мелений;
  • 30 мл води.

Якщо риба заморожена, її необхідно розморозити в прохолодному місці. При бажанні мойву можна випатрати, ціла риба виходить дуже соковита і смачна. Вимиту, висушену рибу посолити, поперчити, побризкати лимонним соком.

Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в олії до напівготовності. Запанірувати рибу в борошні і викласти її поверх лука. Сметану розвести з водою і залити в сковорідку поверх рибки.

Зверху покласти пару лаврових листів. Закрити сковороду і тушкувати мойву десять-п'ятнадцять хвилин на повільному вогні. Видаливши лавровий лист, подаємо страву до столу.

Час на приготування – тридцять-сорок хвилин. Калорійність готового продукту – 217 ккал.

Міні-шаурма

Всі хочуть хоч зрідка з'їсти що-небудь шкідливе. Але замість того щоб купувати в кіоску швидке харчування, приготоване з невідомих продуктів, ви можете недорого і в сто разів корисніше приготувати у себе вдома шаурму.

Інгредієнти:

  • Два тонких лаваша;
  • 350 грам м'якоті свинини;
  • Один помідорчик;
  • Столова ложка приправи до м'яса;
  • Дві столові ложки майонезу;
  • 60 грам плавленого сиру;
  • Дві столові ложки сметани;
  • Чайна ложка меленого сушеного часнику;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль, перець.

М'ясо нарізати невеликими шматочками, після чого замаринувати його з соняшниковою олією і приправою до м'яса на п'ятнадцять-двадцять хвилин.

Тим часом зробіть соус, змішавши майонез, сметану і часник між собою.

Помідор наріжте півкільцями. Сир натріть на тертці, також можна використовувати вже готові пластинки сиру.

М'ясо обсмажуємо на сковороді, масло вже додавати більше не потрібно, достатньо маринаду.

Лаваш покриваємо соусом, зверху викладаємо м'ясо, потім помідор, після сир. Загортаємо шаурму і на п'ять хвилин поміщаємо на решітку в мікрохвильовку з метою розігріти. Також підійде і сковорода.

На приготування такої шаурми вам доведеться витратити всього 20-25 хвилин.

Що приготувати з курки швидко і смачно на сніданок, вечерю або на святковий стіл.

Вівсянка на воді — рецепт самого корисного сніданку в світі.

А ви знаєте як приготувати роли «Філадельфія» в домашніх умовах?

Локшин ник з гарбузом і фаршем

Цей рецепт точно не для тих, хто хоче схуднути, ситна страва і грунтовне. Воно чудово як у гарячому, так і в охолодженому вигляді. Відмінно поєднується з соусами і соліннями.

Інгредієнти:

  • 300 мл молока;
  • 50 грам вершкового масла;
  • Гілочка свіжого кропу;
  • Перець чорний мелений;
  • 350 грам яловичого фаршу;
  • 250 грам свіжого гарбуза;
  • Три курячих яйця;
  • Сіль;
  • 150 грам твердого сиру;
  • Соняшникова олія.

В підсоленому окропі відварити локшину, процідити через друшляк.

Фарш яловичий (можна взяти свинину або курку) поперчити. Потім обсмажувати на сковороді з рослинним маслом протягом чотирьох хвилин.

Випарити весь сік, що утворився зверху посипати нарізану кубиками гарбуз, після чого відразу зняти з вогню.

Змастити форму для випічки вершковим маслом і викласти в неї вже перемішану локшину з гарбузом і м'ясом.

Далі збиваємо яйця, додаємо в них молоко і знову збиваємо, додаємо сирну стружку, і спеції, після чого знову збиваємо. Заливаємо цією сумішшю формочку з блюдом, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку на сорок хвилин.

Нарешті страва готова! Виготовлення цього шедевра займе приблизно одну годину вашого часу.

Пісний овочевий плов

Такий плов припаде до смаку людям, котрі худнуть або тим, хто тримає піст. Легкий, вітамінний плов може стати і гарніром до м'яса, при бажанні. Найкраща посуд для приготування – це казан, як і для традиційного плову.

Інгредієнти:

  • Одна морква;
  • Один маленький помідор;
  • Один стебло селери;
  • Чотири зубчики часнику;
  • 50 грам кабачків;
  • 50 грам баклажанів;
  • Трохи зеленої цибулі;
  • Один корінь селери;
  • Перець чорний горошок;
  • Півтора склянки води;
  • 120 грам білокачанної капусти;
  • Головка ріпчастої цибулі;
  • Маленький солодкий перчик;
  • Півтора склянки рису;
  • Чайна ложка солі;
  • 10 грам петрушки.

Всі овочі, крім часнику, зелені і помідори миємо й ріжемо. Моркву і капусту — соломкою, коріння, стебла селери і цибулю — невеликими кубиками, перець кабачки і баклажани – великими кубиками.

Всі ці овочі смажимо на олії п'ятнадцять-двадцять хвилин, постійно помішуючи. Додаємо туди ж рис, перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.

Вливаємо в плов окріп, солимо, додаємо горошок і лавровий лист, щільно накриваємо кришкою, залишаємо готуватися на повільному вогні двадцять хвилин.

Цим часом рубаємо зелень і часник, помідор ріжемо. Після того, як плов приготується, змішуємо його з рештою нарізаними овочами і закриваємо кришкою на п'ять-сім хвилин. Ароматне овочеве блюдо готове.

На приготування зазвичай йде 50-60 хвилин.

Частіше Балуйте себе і своїх улюблених різноманітними корисними і новими другими стравами.

Що ще почитати: