Що приготувати з курки швидко і смачно щодня
Страви з курки займають досить вагоме місце в світовій кулінарії. Цей продукт так популярний за рахунок ніжного дієтичного м'яса, легкості приготування і невисокої собівартості. Її смажать, варять, запікають, роблять салати, різні начинки і багато іншого, на що здатна фантазія кулінарного майстра.
У деяких країнах курку подають у найурочистіші моменти. Так що ж цікавого можна приготувати з курки швидко і смачно? Відповіддю будуть рецепти нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Куряче філе - | 500 г |
Борошно - | 2 ст. л. |
Вершкове масло - | 100 г |
Вершки - | 100 мл |
Сир - | 200 г |
Помідори - | 3 шт. |
Перець солодкий - | 2 шт. |
Цибуля біла - | 2 шт. |
Зелень - | пучок |
Сіль, спеції - | за смаком |
Нежирний Майонез - | 50 мл |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 Ккал |
Промивши і обсушивши куряче м'ясо, розділіть грудку навпіл. Покладіть в харчовій кульок і відбийте молотком. Посоліть, притрусіть спеціями і дайте промаринуватися.
На маленькій сковороді топите вершкове масло, протрусите через сито зверху борошно і зажарте безперервно помішуючи, близько 5 хвилин, влийте свіжі холодні вершки, всипте подрібнену зелень, протушкувати 3 хвилини.
Помивши і почистивши овочі, шаткуємо дрібними кубиками. Помідори можна попередньо окропити окропом, щоб злізла шкірка і було простіше.
Подрібнюємо сир на тертці. Викладаємо на жаровню м'ясо, зверху шарами підготовлені продукти: цибуля, помідори, перець, сир і закінчуємо сіткою з майонезу. поливаємо соусом вершковим маслом і запікаємо в духовій шафі 40 хвилин.
Котлети курячі з сиром в мультиварці на пару
Це блюдо, приготоване на пару, прекрасно підходить для раннього сніданку перед школою.
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 600 г;
- Часник – 2 зубки;
- Яйце – 1 шт.;
- Сир – 100 г;
- Вершкове масло – 100 г;
- Зелень – пучок;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Цибуля – 1 головка;
- Морква – 1 шт.;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Білий хліб – 2 шматка;
- Молоко – 0.5 склянки;
- Вода – 1 л.
Фарш краще виготовити в домашніх умовах, або придбати в гастрономі готовий. В нашому випадку використовується куряче філе, нашинковане на середні скибочки і пропущене два рази разом з часником через електром'ясорубку.
Очищаємо овочі і шаткуємо дрібною соломкою. Набираємо в ємність приладу олія рослинна, активуємо режим смаження і засмажуємо цибулю і моркву до прозорості.
Натертий сир з'єднуємо з помитою подрібненою зеленню і размякшим вершковим маслом. Хліб замочуємо в невеликій пластмасовій мисці молоко кімнатної температури.
У великій скляній мисці змішуємо курячий фарш, яйце, овочеву зажарку і розм'яклий хліб. Підсолюємо, притрушиваем за смаком меленим перцем і добре вимішуємо. Перемикаємо функцію на пар, встановлюємо спеціальну ємність.
В долоню беремо жменю фаршу, розрівнюємо, в середину ложкою накладаємо сирно-вершкову начинку, защепляем краю і формуємо овальну котлетку. За цим принципом ліпимо інші котлети. Занурюємо в прилад і готуємо близько 30 хвилин.
Курячий шніцель картопляної шубці
Компоненти:
- Куряча грудина – 700 г;
- Картопля – 3 шт.;
- Борошно – 3 ст. л.;
- Яйце – 2 шт.;
- Рослинна олія – 150 мл;
- Часник – 2 зубки;
- Сіль, перець – за смаком;
- Цибуля – 1 головка;
- Майонез – для змазування.
М'ясо вимиваємо і просушуємо паперовими кухонними рушниками. Розбираємо на кілька шніцелів гострим ножем. Обмотуємо плівкою і відбиваємо.
Очищаємо картоплю і цибулю, добре вимиваємо і натираємо на тертці. На дрібній – часник. В окремій невеликій піалі з'єднуємо борошно з яйцями, підсолюємо і збиваємо тісто виделкою. Додаємо натерті продукти.
У сотейник набираємо рослинне масло і прогріваємо. Відбивну підсолюємо, притрушиваем перцем і обвалюємо в картопляному клярі. Засмажуємо з обох сторін. Якщо ви любите засмажене хрустке м'ясо на цьому етапі і зупиняйтеся.
Далі можна скласти їх на деко, помазати зверху домашнім майонезом і занурити в духовку на 15 хвилин. У цьому випадку шніцелі будуть м'якше і ніжніше.
Салат з курячої печінки рецепти з фото і рекомендаціями.
Холодець з курячих лапок зварений в мультиварці виходить таким надзвичайно смачним якщо знати кілька секретів. Про це тут.
Користь і шкода курячих шлунків для організму. Як правильно готувати їх, рецепти.
Курка з овочами в духовці
Цілісна курка, приготована в духовці, може сміливо займати центральне місце на святковому столі. Молодий смажений картопля з овочами додасть їй відсутніх фарб.
Компоненти:
- Картопля невелика – 2 кг;
- Домашній бройлер – 3 кг;
- Помідори черрі – 6 шт.;
- Кефір – 200 мл;
- Базилік – кілька гілочок;
- Овочевий бульйон – 1 л;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Патисон – 1 шт.;
- Часник – 3 зубки;
- Розмарин – для прикраси;
- Вода – 2 л;
- Сіль, спеції – за смаком.
Промиваємо і добре обсушуємо курячу тушку. Застосувавши фізичну силу, переламываем грудну клітку. Занурюємо в глибоку пластмасову миску, поливаємо кефіром і поміщаємо в холодильник на годину.
Очищаємо і моєму овочі. Набираємо воду в алюмінієву каструлю, ставимо на конфорку, кладемо варитися морква, одну цибулину і кілька картоплин.
Патисон поділяємо на кілька частин, картоплю залишаємо цілою. Виймаємо курку з кефіру маринаду, даємо добре просохнути. Викладаємо у велику скляну жаровню, обтираем скрізь сіллю і спеціями.
Всередину кладемо часник і залишився лук, з боків викладаємо патисон, картоплю, базилік. Заливаємо овочевим бульйоном, обтягуємо зверху щільно фольгою і занурюємо в прогрітий духовку на півтори години.
Хвилин за 10 до припинення процесу знімаємо фольгу, щоб блюдо придбало красивий яскравий відтінок. Перед подачею викладаємо розрізані навпіл черрі з гілочками розмарину.
Курячий жульєн з грибами
Жульєн – поширене блюдо європейської кухні. Воно соковите, ситне і смачне. Подають його в маленьких піали з чайною ложечкою.
Компоненти:
- Куряче м'ясо – 450 г;
- Печериці – 300 г;
- Сир – 150 г;
- Вершки – 120 мл;
- Рослинне масло – 100 мл;
- Вершкове масло – 100 г;
- Борошно – 3 ст. л.;
- Сіль, перець – за смаком;
- Мускатний горіх – за смаком.
Куряче м'ясо проварюємо в очищеній солоній воді до напівготовності, 25 хвилин. Коли вода почне закипати, зніміть піну.
Остудіть м'ясо і наріжте кубиками, або дрібною соломкою на ваш розсуд.
Гриби помийте, якщо потрібно почистіть і наріжте тонкими слайсами. Налийте олія рослинна на сковороду. Цибулю очистіть і наріжте скибочками. Засмажуйте до прозорого кольору на олії.
Додайте гриби і перемішайте.
Коли випарується вода, протрусите зверху борошно, мускатний горіх, перець і сіль. Протушкувати кілька хвилин.
Розкладіть в маленькі кокотниці, залийте вершками, притрусіть натертим сиром і готуйте в духовій шафі, прогрітій до 180 ° С 20 хвилин.
Для цієї страви краще використовувати напівтверді сорти сиру, щоб він рівномірно расплавлялся по поверхні і утворювалась красива сирна скоринка.
Жульєн потрібно подавати виключно в гарячому вигляді.
Дякую за увагу. Готуйте із задоволенням!