08 май 2019 3 265

Як спекти пиріг на сметані в мультиварці

Пиріг на основі сметани готується дуже просто, навіть займатися підготовкою бісквіта набагато складніше. Виходить, він був високим, повітряним і тане в роті. Варто зауважити, що калорійність цього десерту набагато нижче інших, оскільки основу рецепта становить саме сметана, а не вершкове масло або інші тяжкі компоненти.

Пиріг на сметані в мультиварці
Інгредієнти Кількість
яйця курячі - 4 штуки
пісок цукровий - 1 склянка
сметана, середня жирність - 200 мл
ягоди (смородина червона) - від 1 ½ до 2 склянок
борошно пшеничне - 1 повний стакан
сода - маленька щіпка
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 244 Ккал

Цей рецепт пирога включає в себе червону смородину, яку можна використовувати як в свіжому вигляді, так і в замороженому. Але також можна замість них використовувати і будь-які інші ягоди, наявні під рукою.

Докладно про підготовку десерту:

  1. З'єднати в глибокій ємності курячі яйця з цукровим піском і збити, використовуючи міксер, протягом 8 хвилин. Додати соду і продовжувати збивати ще не менше 2 хвилин. В результаті має утворитися біла піна густої консистенції.
  2. Додати сметану і за допомогою ложки акуратно вимішати масу. Висипати попередньо просіяне пшеничне борошно і так само повільно перемішати ложкою.
  3. Обробити мультиварочную чашу розм'якшеним маслом і вкласти в неї першу половину підготовленого сметанного тесту. Потім зробити шар з ягід, попередньо добре промитих і висушених. Залити все другою половиною тіста.
  4. Перевести пристрій в режим «Випічка», виставити час на 1 годину, закрити кришку і залишити пиріг випікатися. При необхідності потім можна додати ще 20 хвилин.

Як спекти з яблуками

Пиріг, приготований за цим рецептом, виходить дуже солодким, смачним і ситним. Для того щоб його приготувати, потрібно:

  • 150 грам цукрового піску;
  • 100 грам м'якого вершкового масла;
  • середньої жирності сметана – 200 мл;
  • 2 яйця;
  • 200 грам борошна;
  • ванілін – за смаком;
  • горіхи волоські – 100 грам;
  • розпушувач – 1 чайна ложка заповнена;
  • яблука великих розмірів – 2 або 3 штуки;
  • кориця (подрібнена) – 1 чайна ложка.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність – 250 ккал.

Як приготувати пиріг:

  1. Волоські горіхи потрібно добре подрібнити, використовуючи звичайний гострий ніж. Потім додати до них цукор (2 столових ложки), корицю. З яблук зчистити шкірку, видалити серцевину і нарізати на тонкі скибочки.
  2. Окремо розм'якшене масло збити з рештою цукром, яйцями і ваніліном. Додати підготовлену сметану і знову добре збити склад, використовуючи міксер. В цю ж масу просіяти борошно разом з розпушувачем і обережно перемішати збитий складу.
  3. У тісто додати нарізані яблука і дуже обережно вимішати тісто ложкою.
  4. Чашу мультиварочную обробити розм'якшеним вершковим маслом і відправити туди половину підготовленого тіста.
  5. Викласти подрібнені горіхи (половину) і покрити їх другою частиною тіста. Присипати поверхню залишилися горіхами.
  6. Прилад поставити в режим випікання і не чіпати протягом 1 години 20 хвилин.

З ягідною начинкою

Для приготування ягідного ласощі будуть потрібні:

  • сметана середньої жирності – 1 повний стакан;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • 100 грам вершкового масла кімнатної температури;
  • борошно – 1 ½ склянки;
  • яйця – 2 штуки;
  • смородина чорна в свіжому вигляді – 1 склянка;
  • повна столова ложка коричневого цукру;
  • сіль – половина чайної ложки;
  • 1 чайна ложка ваніліну;
  • розпушувач – 1 повна чайна ложка.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 205 ккал.

Як правильно приготувати ягідний пиріг на сметані:

  1. Вершкове масло добре розтопити і збити у блендері разом з цукровим піском, яйцями, ваніліном і сіллю.
  2. Борошно просіяти разом з розпушувачем. Додати 1 склянку до отриманої масі, збити. Викласти сметану, перемішати і висипати борошно. Отриману масу добре подрібнити в блендері.
  3. Ягоди вимити, просушити і змішати з коричневим цукром.
  4. Чашу мультиварки обробити м'яким маслом і відправити туди половину тіста. На нього розкласти 1/2 всіх ягід і залити рештою тестом. Помістити на поверхню ягоди і закрити кришку кухонного приладу.
  5. Виставити в мультиварці режим «Випічка» на 1 годину 20 хвилин.

Лимонний пиріг з тіста на сметані

Будь-лимонний пиріг володіє незвичайним насиченим смаком і ароматом, а якщо цей десерт на сметані, то ще вийде ніжна текстура тіста. Для того щоб приготувати його, знадобляться:

  • вершкове масло, попередньо розм'якшене вершкове – 100 грам;
  • 1 склянку цукрового піску;
  • свіжий лимон – 1,5 або 2 штуки;
  • сметана 20% жирності;
  • сода – половина чайної ложки;
  • 2 склянки борошна пшеничного;
  • курячі яйця – 1 штука;
  • трохи цукрової пудри.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 270 ккал.

Докладно про підготовку десерту:

  1. У ємності з глибокими бортами потрібно змішати сметану з содою.
  2. Масло вершкове добре розтопити і додати до сметані. Перемішувати до утворення однорідного складу.
  3. Борошно просіяти і додати до цієї маси поступово. У результаті повинно вийти еластичне тісто, не прилипающее до рук. Його необхідно поділити на 2 однакові частини.
  4. Лимони добре вимити, бажано щіткою і нарізати на тонкі часточки, не прибираючи при цьому шкірку. Відправити їх в блендер і подрібнити до утворення кашоподібної маси, в яку відразу ж додати 1 склянку цукрового піску.
  5. Мультиварочную чашу обробити розм'якшеним маслом і викласти в неї першу половину тіста, формуючи бортики.
  6. На тісто покласти лимонну масу, накрити другою частиною тіста, сформованої в млинець. Добре защипнути краю, проколоти вилкою в декількох місцях для вільного виходу утворює пари.
  7. Поверхню тіста необхідно змастити попередньо збитим яєчним жовтком для отримання апетитною скоринки.
  8. Закрити кришку мультиварки і виставити опцію «Випічка». Залишити на 40 хвилин. Перед подачею до столу можна присипати десерт цукровою пудрою.

Дізнайтеся, як зробити сирно-сметанний крем для бісквіта.

Дітям сподобається пісочне печиво з сметани. Тут можна подивитися покроковий рецепт з фото.

Спробуйте зробити йогуртовий крем для торта. Тут ви знайдете рецепт.

Корисні поради

  1. При випіканні лимонного пирога, щоб пом'якшити трохи кислий смак, можна замінити половину даних цитрусових апельсинами.
  2. При розтопленні вершкового масла не можна доводити його до кипіння. При наявності часу варто надати йому можливість самостійно розм'якнути при кімнатній температурі.
  3. Для того щоб пиріг вийшов дуже м'яким, необхідно в обов'язковому порядку просіяти борошно.
  4. Всі підготовлені інгредієнти сипучого складу в першу чергу змішувати з борошном і тільки після цього — з рідкими компонентами.

На відео — рецепт приготування сметанного пирога з яблуками в мультиварці:

Пиріг на основі сметани, приготований в мультиварці, як правило, виходить дуже ніжним, смачним і пухким. Його можна приготувати в чистому вигляді, а можна використовувати самі різноманітні начинки, такі як свіжі або заморожені ягоди, яблука, лимони, апельсини. Кожен варіант буде за своїм смачним, цікавим і неповторним.

Що ще почитати: