29 июнь 2019 2 103

Як смачно приготувати незвичайний пиріг з ревенем

Ревінь – це корисний овоч, який часто використовується в приготуванні різних страв. Що примітно, в їжу використовуються тільки стебла або черешки ревеню. А ось листя їсти не можна, тому що вони вважаються отруйними з-за великого вмісту щавлевої кислоти.

Стебла ревеню можна додавати в супи, салати, борщі. У солодкі страви – киселі, мармелад, компоти, варення. А які смачні пироги виходять з солодкою начинкою з ревеню. Спробувавши один раз, не забудеш смак ніколи.

Тому варто навчитися готувати випічку з цією начинкою і постійно балувати нею своїх рідних. Розглянемо рецепти приготування цих ласощів.

Класичний пиріг з ревенем
Інгредієнти Кількість
Пшеничне борошно - півтора склянки
Шматок вершкового масла - 150 грам
Яйця курячі - 2 штуки
Цукор-пісок - 150 грам
Ревінь - 0,5 кг
Кориця - одна маленька ложечка
Сіль - щіпка
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 Ккал

Як зробити:

  1. Борошно необхідно висипати в чашку або на дошку;
  2. Вершкове масло ріжемо на невеликі кубики або протерти великою теркою. Кладемо його в борошно;
  3. Потім засипаємо туди 2 великі ложки цукрового піску і додаємо сіль;
  4. Всі інгредієнти ретельно перемішуйте, повинна вийти розсипчаста суха суміш;
  5. Одне розбиваємо яйце і додаємо до сухих інгредієнтів. Замішуємо м'яке тісто. Якщо яйце раптом виявиться невеликим і його буде недостатньо, то в тісто можна підлити трохи теплої води;
  6. Після вимішування кладемо тісто в холодне місце на годину для охолодження. Не забудьте загорнути його в целофанову плівку;
  7. Поки воно охолоджується, робимо начинку. Стебла ревеню очищаємо від шкірки;
  8. Далі розрізаємо їх на середні кубики;
  9. Викладаємо їх у миску, присипаємо корицею і цукровий пісок. Добре перемішуємо;
  10. 2/3 охолодженого тіста розкачуємо круглим пластом і вкладаємо в форму для запікання. Борти повинні бути високими;
  11. Потім засипаємо начинку і рівномірно розкладаємо;
  12. Тісто протираємо теркою і викладаємо його зверху пирога;
  13. Ставимо форму в прогрітий духовку до 200 градусів і залишаємо випікатися близько 30 хвилин;
  14. Після цього пиріг виймаємо, остуджуємо, виймаємо на плоску тарілку і розрізаємо порційними шматочками.

Листкове тісто швидкого приготування підійде для будь-якої начинки як солодкою, так і солоною. Читайте як приготувати його смачно.

Спробуйте цей рецепт пирога зі щавлем відрізняється соковитістю і приємним смаком. Читайте як його зробити.

Як зробити «Медовик» зі сметанним кремом читайте за нашим покроковим фото і відео.

Пиріг з ревенем і полуницею

Компоненти для тіста:

  • Шматочок вершкового масла на 100 грам;
  • Одне куряче яйце;
  • Півсклянки цукрового піску;
  • 100 мл сметани або вершків;
  • Борошно – 300 грам.

Для начинки:

  • 150 грам стебел ревеню;
  • Цукровий пісок – 4 великі ложки;
  • Свіжа полуниця – 150 грам;
  • 2 великі ложки крохмального порошку;
  • 2 ст. ложки панірувальних сухарів.

Як готується:

  1. Шматочок вершкового масла слід розм'якшити при кімнатній температурі або покласти на кілька хвилин у мікрохвильовку;
  2. Розм'якшене масло викладаємо в миску і додаємо туди курячі яйця, сметану, цукровий пісок. Все збиваємо міксером до однорідної суміші;
  3. Далі невеликими порціями засипаємо туди борошно, замішуємо м'яке і ніжне тісто;
  4. Пару хвилин місимо його і викладаємо в поліетиленовий пакет. Ставимо в холодне місце на 2 години;
  5. В цей час робимо начинку. Полуницю промиваємо, просушуємо і засипаємо в блендер. Подрібнюємо її на дрібні шматочки;
  6. Потім додаємо до полуниці 2 ложки цукру і знову все перемішуємо;
  7. Стебла ревеню чистимо від шкірки і ріжемо на дрібні шматочки;
  8. Потім засипаємо його цукром і залишаємо настоятися 30-40 хвилин;
  9. Охолоджене тісто виймаємо з холодильника, ділимо на 2 рівні порції. Одну частину прокатуємо тонким шаром і викладаємо у форму, робимо високі бортики;
  10. Ревінь і полуницю змішуємо, викладаємо в металеву ємність, додаємо крохмальний порошок і добре перемішуємо;
  11. Кладемо начинку на плиту і варимо 5 хвилин;
  12. Тісто у формі присипаємо панірувальними сухарями і викладаємо начинку;
  13. Іншу частину тіста розкачуємо на тонкий пласт і ріжемо на невеликі смужки;
  14. Викладаємо смужки зверху пирога, акуратно притискаємо їх до бортів;
  15. Ставимо форму в розігріту духовку до 220 градусів і випікаємо півгодини;
  16. Готовий пиріг ріжемо на невеликі квадратики і подаємо з морозивом.

Заливний пиріг з ревенем

Компоненти для тіста:

  • 250 мл кефіру;
  • 3 курячого яйця;
  • Півкілограма борошна;
  • 250 грам цукрового піску.

Для заливки:

  • 2 яйця;
  • 250 мл сметани або жирних вершків;
  • 150 грам цукру.

Для начинки:

  • Ревінь – 300 грам;
  • 2 великі ложки цукрового піску;
  • 20 грам кориці.

Як зробити:

    1. Для початку замішуємо тісто. У миску викладаємо яйця, засипаємо до них цукровий пісок і ретельно розтираємо суміш міксером, поки цукор повністю не розійдеться. Повинна вийти пишна маса;
    2. Потім в суміш заливаємо кефір і гарненько розмішуємо до однорідності;
    3. Засипаємо невеликими порціями борошно і розмішуємо, цілковито розбити грудки;
    4. Форму для запікання застеляємо папером для випічки або промазуємо рослинним маслом;
    5. Далі заливаємо у форму рідке кефірний тісто;

    1. Після цього готуємо начинку. Стебла ревеню чистимо від шкірки і ріжемо середніми шматочками;

    1. Потім шматочки ревеню викладаємо шаром поверх рідкого тіста, присипаємо його цукром і корицею;

  1. Робимо заливку. У миску розбиваємо курячі яйця, додаємо туди сметану або вершки і засипаємо цукровий пісок;
  2. Збиваємо всі інгредієнти міксером до однорідного стану;
  3. Виливаємо заливку поверх пирога;
  4. Ставимо форму в прогріту духовку до 180 градусів і залишаємо випікатися 40-50 хвилин;
  5. Готовий пиріг повинен спочатку охолонути, а потім його можна буде вийняти з форми.

Пиріг з ревенем і вишнею

Продукти:

  • Упаковка листкового тіста;
  • Півкілограма стебел ревеню;
  • 450 грам свіжої вишні без кісточок;
  • 350 грам цукрового піску;
  • 3 великі ложки тапіоки;
  • Упаковка ваніліну;
  • Трохи червоного харчового барвника.

Рецептура:

  1. Листкове тісто потрібно розморозити і прокатати на 2 тонких пласта під розмір форми для запікання;
  2. Стебла ревеню необхідно ретельно промити, очистити від шкірки, розрізати на дрібні кубики;
  3. Вишню промиваємо в холодній воді, вичищаємо все насіння;
  4. У миску викладаємо кубики ревеню і очищену вишню;
  5. Додаємо туди цукровий пісок і тапіоку. Замість тапіоки можна використовувати кукурудзяний та картопляний крохмаль;
  6. Всі інгредієнти ретельно змішуємо і наполягаємо при кімнатній температурі протягом 2-3 годин;
  7. Деко змащуємо рослинним маслом і кладемо туди пласт листкового тіста;
  8. Далі кладемо начинку з вишні і ревеню, рівномірно розподіляємо її;
  9. Накриваємо все другим пластом. Краї притискаємо до бортикам пирога. На поверхні робимо ножем кілька проколів;
  10. Духова шафа потрібно прогріти до 200-220 градусів. У вже прогрітий шафа ставимо форму;
  11. Запікаємо пиріг приблизно 45-50 хвилин;
  12. Хвилин за 15 до готовності температуру потрібно буде зменшити, а верх пирога прикрити фольгою, щоб він не згорів;
  13. Готову випічку виймаємо, остуджуємо, викладаємо на тарілку і розрізаємо на шматочки.

Пироги з ревенем — це дуже смачна і досить незвичайна випічка. Ревінь додасть їй приємний аромат і відмінний смак з кислинкою. Крім цього, його можна поєднувати з різними фруктами, ягодами, сметаною і варенням. Ця випічка відмінно підходить до чаю, кави, соків та інших солодких напоїв. Її навіть можна готувати на свята для гостей.

Якщо ви досі не знаєте, як її зробити, обов'язково збережіть ці рецепти і приготуйте будь-який з них.

Що ще почитати: