24 май 2019 3 564

Як спекти морквяний пиріг в мультиварці

Випічка на основі овочів нічим не поступається за смаком такий, приготовленої з фруктів, ягід і повидла. У моркві міститься глюкоза, яка й надає їй приємний солодкуватий присмак. А це дозволяє їй відмінно поєднуватися з різними продуктами при створенні солодких страв.

Проте в сирому вигляді, як стверджують спеціалісти, вона гірше засвоюється організмом, тому її рекомендують вживати після теплової обробки з іншими інгредієнтами. У цьому овочі багато корисних речовин і мікроелементів, включаючи вітамін А, який відповідає за оновлення клітин, зір і імунітет.

Оскільки в борошні і інших продуктах, які використовуються в процесі приготування пирога, присутній білок і деяку кількість жиру, то морквина виявляється особливо корисною і легко засвоюється організмом. Відмінно поєднується такий овоч і з фаршем.
Простий рецепт пирога в мультиварці
Інгредієнти Кількість
курячі яйця - 2 штуки
борошно пшеничне - 300 г
терта морква - 250 г
масло вершкове (70%) - 130 г
подрібнені волоські горішки - 120 г
розпушувач харчової - 7 р
кориця - 20 г
цукрова пудра - 10 г
марципан - 5 г
сіль - на кінчику ножа
цукровий пісок - 200-250 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Готувати таке блюдо – одне задоволення. Якщо все зробити правильно, пиріг вийде неймовірно смачним і корисним. При цьому не потрібно витрачати багато часу, так як мультиварка вирішує багато проблем і прискорює процес приготування.

Завдяки їй не потрібно возитися з тестом занадто довго, а легкість використання та наявність належних опцій значно спрощують процедуру приготування.

Щоб приготувати пиріг даного ваги з наведеного вище списку продуктів, достатньо мультиварки невеликого розміру. Що стосується більш об'ємною, то в цьому випадку можна додати інгредієнтів, збільшивши дозу кожного в півтора рази.

Спосіб приготування пирога з моркви:

  1. В мультиварці розчиняють вершкове масло, вибравши опцію «підігрівання»;
  2. Курячі яйця ретельно збивають в окремій посудині до отримання пишної білої маси (це додасть легкості готового пирога, а якщо такої мети немає, посилено намагатися не потрібно);
  3. До яєчної піні додають цукор і продовжують збивати;
  4. Борошно спочатку просівають, потім висипають в неї розпушувач, перемішують і додають в ємність з збитими яйцями, висипають горіхи;
  5. Все грунтовно змішують, уникаючи грудок;
  6. Тісто переливають в мультиварку (там вже готове соняшникова олія), перемішують;
  7. Виставляють опцію «випікання» і чекають повної готовності приблизно годину;
  8. Після того, як пиріг спечеться, його краще потримати в мультиварці ще приблизно хвилин 15, потім акуратно витягти з ємності;
  9. Цукрову пудру змочують водою і покривають нею поверхню пирога;
  10. Прикрашають його з допомогою марципана (дозу вибирають самостійно).

Бісквітний морквяно-яблучний пиріг

Бісквітне тісто завжди є найкращим вибором при вирішенні приготувати смачний пиріг. У поєднанні з морквою воно дасть можливість створити справжній витвір кулінарного мистецтва.

Пишна м'якоть пирога і солодка морква приносять справжню насолоду всім, хто їсть таку страву. Тому його можна вибрати в якості святкового. При цьому бісквіт готувати дуже легко і швидко, не потрібні ніякі навички і знання.

Інгредієнти для приготування бісквітного пирога з морквою:

  • морквина — 3 штуки (середнього розміру);
  • яйця курячі — 5 штук;
  • цукор – 1 стандартний стакан;
  • борошно – 200 г;
  • родзинки – 50 г;
  • масло — для змазування ємності;
  • сіль – на кінчику ложки.

Час приготування: до 60 хвилин. Калорійність: 400 кілокалорій.

Для виготовлення пишного бісквіта підійде об'ємна мультиварка. У маленькій може не вміститися весь пиріг.

Приготування бісквітного пирога з морквою:

  1. Моркву очищають від шкірки, промивають і натирають на дрібній тертці;
  2. Білок яєць відокремлюють від жовтків;
  3. Жовтки збивають з цукром, білки – окремо, до отримання пишної піни;
  4. Борошно просівають, змішують з жовтками;
  5. Додають білок;
  6. Все з'єднують з морквою і промитим ізюмом;
  7. Викладають тісто в змащену маслом ємність мультиварки;
  8. Виставляють режим «випічка» і чекають повної готовності пирога.

Пісний пиріг на морквяної основі

Пиріг, який відрізняється відсутністю продуктів, заборонених при дотриманні дієти і посади, разом з тим можна приготувати досить апетитним. У цьому випадку рецепт виключає курячі яйця, вершкове масло і всі ті інгредієнти, які вважаються недоречними у разі створення саме пісної випічки.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування пирога:

  • морква – 1 штука (великого розміру);
  • ванільний цукор – 5-7 г;
  • борошно – 200 г;
  • лимонна цедра – за смаком;
  • цукор – 100 г (або трохи більше);
  • розпушувач харчової – 7 г;
  • сіль – 3 г;
  • яблука – 2-1 шт.;
  • олія соняшникова – 60 мл

Час приготування: до 60 хвилин. Калорійність: 250 кілокалорій.

Спосіб приготування пирога:

  1. Моркву і яблука миють, видаляють шкірку, труть на тертці;
  2. Отриману фруктово-овочеву масу змішують з цукром;
  3. Додають масло;
  4. Борошно в першу чергу просівають, потім висипають в неї ванільний цукор і розпушувач харчової, а так само сіль;
  5. Потім ці інгредієнти змішують з тертими яблуками і морквою;
  6. Після цього додається цедра лимона;
  7. Ємність мультиварки рясно змащують олією і наливають тісто;
  8. Виставляється опція «випікання», після чого слід очікувати закінчення готовності;
  9. Приблизно через годину пиріг можна діставати з мультиварки.

М'ясний рулет з яйцем — яскраве і смачне блюдо, яке стане прикрасою столу.

Люля кебаб з курки — читайте як його приготувати на мангалі і в духовці.

У переддень посту наш рецепт пісного квасоляного супу буде дуже до речі. Готуйте разом з нами!

Морквяний десерт з сиром

Сир – дуже цінний з точки зору змісту корисних речовин продукт харчування. І якщо його поєднувати з морквою, можна отримати відмінний набір найбільш цінних мікроелементів і вітамінів. Крім цього, пиріг виходить особливо смачним і поживним.

Інгредієнти для приготування сирно-морквяного пирога в мультиварці:

  • морква (готова натерта) – 400 г;
  • ананас – 200 г;
  • масло вершкове – 230 г;
  • молоко – 100 мл;
  • стружка кокоса – 20 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • яйця курячі – 3 штуки;
  • кориця – 20 г;
  • горіхи волоські здрібнені – 100 г;
  • борошно – 400 г;
  • горіх мускатний – 4 г;
  • горіх кокоса – 1 штука;
  • цукровий пісок – 250 г;
  • масло вершкове для глазурі – 40 г;
  • ванільний цукор – 4 г;
  • пудра цукрова — 600 г;
  • вершки високої жирності – 150 мл

Час приготування: 1,5 години. Калорійність: 500 кілокалорій.

Спосіб приготування пирога з сиром і морквою:

  1. Спочатку просівають борошно (вищого ґатунку);
  2. У неї висипають мускатний горіх і корицю, а так же розпушувач;
  3. Ананас подрібнюють (можна з допомогою спеціального кухонного комбайна, можна просто нарізати на дрібні скибочки);
  4. Масло розтоплюють і змішують з цукровим піском;
  5. Все перемішують, виливають розбиті яйця, збивають;
  6. Спочатку деяку частину загальної кількості борошна висипають в отриману масу, потім знову все збивають;
  7. Додають ще борошно і молока, знову використовують міксер (і так до тих пір, поки не витратиться молоко і борошно);
  8. Горіхи подрібнюють, а так само дрібно рубають м'якоть кокоса;
  9. Грунтовно перемішують інгредієнти;
  10. Ємність мультиварки змащують маслом і викладають частина отриманого тесту;
  11. Після розрівнювання включають опцію «випікання» і чекають готовність коржа;
  12. Потім його охолоджують 10 хвилин і печуть так само другий коржик;
  13. Для того, щоб створити глазур, потрібно перелити вершки в ємність з металу, поставити на плиту (вогонь мінімальний);
  14. Додають масло вершкове і чекають, коли воно розчиниться;
  15. Висипають ванільний цукор і цукрову пудру;
  16. Важливо не допустити кипіння рідини, зняти її своєчасно з плити;
  17. Отриману масу збивають у міксері;
  18. Один з коржів змащують глазур'ю і накривають другим коржем;
  19. Поверхня другого коржа теж промащують і прикрашають стружкою кокоса.

Незвичайний морквяний пиріг з фаршем

Цей пиріг виявиться дуже смачним і корисним для всіх. Він відрізняється аппетитностью і ситні, тому його можна навіть взяти з собою на пікнік або на роботу, якщо колись відвідувати кафе.

Продукти, які потрібні для приготування пирога з фаршем і морквою:

  • фарш з м'яса (птиця, свинина, яловичина) – 500 г;
  • масло вершкове – 230 г;
  • яйце куряче — 1 штука (для тесту) і 4 штуки (для начинки);
  • вершки – 200 мл;
  • сіль – на смак;
  • перець — за смаком;
  • сир – 140 г;
  • морквина – 3 штуки;
  • рубана зелень – 20 г;
  • борошно – 350 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • олія соняшникова — 60 мл

Час приготування: 60 хвилин. Калорійність: 600 кілокалорій.

Спосіб приготування пирога з фаршем і морквою:

  1. Борошно просівають і з'єднують з тертою морквою;
  2. Потім протирають, додають розбите куряче яйце;
  3. Висипають сіль і все перемішують до однорідності (у разі розсипчастості тіста в нього додають воду, холодну);
  4. З тіста катають кулька, накривають його і ставлять в холодне місце на 30 хвилин;
  5. Моркву нарізати на тонкі смужки;
  6. Виставляють на вогонь сковороду і наливають олію;
  7. Фарш в олії просмажують;
  8. До нього додають перець та моркву (час гасіння — приблизно десять хвилин);
  9. Потім тісто розкочують і кладуть у каструлю;
  10. Зверху кладуть начинку з м'яса і моркви;
  11. Дрібно рубаний часник, зелень, вершки і яйця перемішують і збивають в міксері;
  12. Отриману масу виливають поверх тіста і зверху посипають тертим твердим сиром;
  13. Після включення опції «випічка» пиріг готується близько 40 хвилин або трохи більше.

Поради на замітку

Якщо дотримуватися найпростіші правила приготування пирога з різними начинками, можна домогтися вражаючого результату. Морквина відмінно поєднується як з солодкими начинками (сир, фрукти, ягоди та інше), так і з солоними (м'ясо, овочі).

Основні поради від кулінарів:

  1. Якщо ставиться завдання приготувати пиріг з морквою і м'ясом, краще віддати перевагу пісочному тісту (для того, щоб воно було повноцінним можна додавати по ложці холодної води);
  2. Вершкове масло слід розтоплювати в мультиварці, якщо передбачається його потім там же використовувати для приготування пирога;
  3. Для отримання особливо якісного тесту рекомендується використовувати розпушувач, але замість нього можна застосувати лимонну кислоту, картопляний крохмаль і соду;
  4. Замість глазурі з цукрової пудри допустимо використовувати какао з цукром або топлений шоколад – відмінний варіант для солодкої випічки;
  5. У тому випадку, коли рецепт передбачає вершки, їх жирність має бути високою.

Фахівці радять відразу після готовності в мультиварці не діставати морквяний пиріг або корж, а дати йому трохи постояти – приблизно хвилин 10 – 15. Таку випічку готувати зовсім нескладно, тому із завданням впорається навіть новачок.

Що ще почитати: