07 июнь 2019 416

Як приготувати крем з маскарпоне для торта

Сир маскарпоне завітав до нас із далекої Італії. По виду це ніжна і пастоподібна маса з вершковим смаком. Цей продукт використовують для приготування багатьох десертів і ласощів. Особливо часто його додають в різні кремові суміші для тортів, всілякої іншої випічки.

Торти і тістечка з цим сиром виходять дуже смачними і незвичайно ніжними. А як його можна сготовить на своїй кухні господині самостійно? Все легко і неймовірно просто.

У цій справі головне потрібно дотримувати всі правила приготування, тоді ви отримаєте ідеальну кремову масу для прикраси дивовижних тортиків і духмяної випічки.

Простий рецепт відмінного крему з сиру маскарпоне для торта
Інгредієнти Кількість
Маскарпоне - 0,5 кг
Курячі яйця - 2 штучки
Цукор - 140-150 грам
Сіль - трохи
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 372 Ккал

Покрокова схема готування:

Першим ділом потрібно розбити яйця і розділити білки і жовтки;

Желточки викладаємо в окремий посуд, засипаємо до них підготовлений цукровий пісок і ретельно змішуємо. У процесі змішування потрібно розтирати цукровий пісок;

До білків додаємо сіль і добре збиваємо вінчиком до утворення піни;

Потім в суміш з жовтків і цукру викладаємо сир маскарпоне і перемішуємо міксером. Збиваємо до однорідної єдиної суміші;

У кінці виливаємо крем збиті білки і збиваємо міксером.

Диво-крем з маскарпоне і вершками для торта

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Маскарпоне – півкіло;
  • Вершки – 400 мл;
  • Стакан какао-порошку;
  • Пудра з цукру – 200 грам;
  • Ванілін або ж ванільного цукру;
  • 70 мл фруктового лікеру.

Увага: какао можна виключити з рецепту, якщо господинею передбачений не шоколадний крем.

Отже, приступимо до найцікавішого:

  1. У глибоку миску викладаємо сир і розминаємо ложкою;
  2. Далі насипаємо до нього 100 грам пудри (з цукру) і знову змішуємо;
  3. Додаємо в суміш какао порошок і перемішуємо;
  4. Наливаємо в шоколадну суміш фруктовий лікер і розмішуємо віночком;
  5. Холодні вершки слід змішати з залишилася цукровою пудрою і старанно збити міксером. Повинна вийти повітряна суміш;
  6. Після цього викладаємо збиті вершки до сирної суміші і збиваємо;
  7. У підсумку вмішуємо в крем ванільний цукор.

П'янкий крем з маскарпоне з вином для тірамісу

Інгредієнти для приготування:

  • Маскарпоне – півкіло;
  • Цукрова пудра – 190-200 грам;
  • Желточки – 6 штук;
  • Вершки – 190-200 мл;
  • 100 мл міцного десертного вина Марсала.

Приготування:

  1. Ставимо велику посудину (будь-яку ємність, але бажано каструлю) з водою на газ/плиту і розігріваємо. Потім поміщаємо туди ємність поменше, щоб її ручки спокійно чіплялися за краї каструлі. Створюємо парову баню;
  2. Викладаємо в невелику ємність яєчні жовтки і перемішуємо вінчиком;
  3. Далі не припиняючи збивати, повільно додаємо цукрову пудру;
  4. Все гарненько знову перемішуємо до отримання крему з ніжно-лимонним кольором;
  5. Готуємо суміш ще 7-12 хвилин. Як тільки вона загусне знімаємо її з парової лазні;
  6. Охолоджені вершки збиваємо міксером. Спочатку починаємо збивати на низькій швидкості і далі починаємо її поступово збільшувати до максимальної;
  7. Збиваємо вершки до утворення дуже стійких піків;
  8. Після цього сир маскарпоне змішуємо з желтковым кремом;
  9. Потім перекладаємо суміш збиті вершки і гарненько перемішуємо.

Приготуйте дивовижний торт «Тірамісу в домашніх умовах.

Пропонуємо вам подивитися і, звичайно ж, спробувати приготувати наші фото рецепти азербайджанської випічки.

Читайте як приготувати пиріг з гарбузом і сиром в мультиварці.

Крем-сир з додаванням згущеного молока для торта

Складові компоненти:

  • 1 банку густого згущеного молока;
  • 600 грам маскарпоне;
  • 50 грам цукрової пудри.

Схема готування буде виглядати так:

  1. Сир необхідно перекласти в глибоку скляну чашку;
  2. Потім засипаємо до нього цукрову пудру і ретельно збиваємо міксером до однорідної єдиної консистенції;
  3. Далі суміш виливаємо в згущене молоко і знову збиваємо міксером. Збивати потрібно як можна довше, щоб крем вийшов пишним і повітряним;

Додамо бананів для неповторного смаку

Складові продукти для приготування:

  • 300 грам сиру маскарпоне;
  • 3 банана;
  • Склянка цукрової пудри;
  • 70 мл соку лимона;
  • Ванілін за бажанням і смаком.

Схема готування:

  1. Охолоджений сир виймаємо їх холодильника і залишаємо при кімнатній температурі в спокої на деякий час, щоб він розм'як;
  2. Банани очистити від шкірки і викладаємо в будь-який посуд;
  3. Потім м'якоть бананів розминаємо виделкою до утворення пюре;
  4. Додаємо в бананове пюре сік лимона і перемішуємо;
  5. Пюре змішуємо з сиром і гарненько збиваємо міксером.

Крем з маскарпоне, шоколаду та лікеру для торта

Компоненти:

  • 300 грам сиру;
  • 250 мл вершків;
  • 25 грам желатину;
  • 150-160 грамів цукрової пудри;
  • Лікер – 120 мл;
  • Кава – 50 грам;
  • Шоколад – пів плитки;
  • Трохи кориці і ваніліну.

Процес по кроках:

  1. Першим ділом потрібно замочити желатин у воді і залишити його на деякий час, щоб він розпух;
  2. Потім розігріваємо вершки на повільному вогні і наливаємо в них желатин;
  3. Тримаємо вершки на вогні, але не доводимо до кипіння;
  4. Потім сир викладаємо в посуд і розминаємо ложкою;
  5. Додаємо до сиру лікер, кава, лікер цукрову пудру, корицю і ванілін. Все добре збиваємо міксером;
  6. Далі не перестаючи збивати, вливаємо в сирну суміш вершки з желатином. Збиваємо все до повітряної суміші;
  7. Шоколад протираємо теркою і засипаємо в крем.

Кремовий маскарпоне під лимонної карамеллю

Компоненти, які знадобляться:

  • Півкіло сиру;
  • Півлітра вершків;
  • 150 грам цукру;
  • 200 грам цукрової пудри;
  • Лимон – 3 штуки.

Приступимо до створення неймовірного крему:

  1. Першим ділом потрібно приготувати карамель з лимона. З 3 лимонів вичавлюємо сік і виливаємо його в сковороду;
  2. Потім вмішуємо туди цукровий пісок і ставимо на вогонь;
  3. Готову карамель викладаємо остуджуватися на пергаментний папір;
  4. Далі готуємо крем. У миску викладаємо сир, вершки і цукрову пудру ретельно збиваємо міксером до однорідної суміші;
  5. Збитий крем прибираємо в холодильну камеру на пару-трійку годин, щоб він загус;
  6. Після цього додаємо в крем карамель і розкладаємо по креманкам. Також цим кремом можна прикрашати торти і кондитерські різні кондитерські вироби.

Рецепт торта з кремом маскарпоне

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 300 г пісочного печива;
  • 300 грам вершкового (жирного) масла;
  • Желатин – 40 грам;
  • Один лимон;
  • 100 грам цукру;
  • 400 мл вершків;
  • Маскарпоне – 250 грам;
  • Вершковий сир – 300 грам;
  • Трохи ваніліну;
  • Ягоди для оформлення, прикраси.

Готуємо так:

  1. Печиво необхідно розламати до дрібної крихти. Для цього його слід покласти в чашку блендера і подрібнити;
  2. Вершкове масло слід покласти в каструлю і растомить на невеликому вогні;
  3. Розтоплене масло заливаємо в печиво і перемішуємо;
  4. Суміш з печива і маслечка викладаємо в неглибоку круглу форму;
  5. Желатин викладаємо в невелику ємність з металу, додаємо до нього сік лимона і 1 ч. ложку води. Ставимо на вогонь/плиту і доводимо до кипіння. Далі кип'ятимо до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться;
  6. Потім засипаємо в желатинову суміш цукровий пісок, перемішуємо і проварюємо пару хвилин;
  7. Два види сиру змішуємо і збиваємо міксером до однорідної маси;
  8. Далі в сирну суміш заливаємо желатинову суміш і перемішуємо;
  9. Сирний крем викладаємо на шар печива і масла;
  10. Готовий торт ставимо в холодне місце на 2 години;
  11. Застиглий торт можна прикрасити ягідками.

Бісквітний торт з кремом маскарпоне

Компоненти для приготування:

  • Курячі яйця – 6 штук;
  • Цукровий пісок – 200 грам;
  • Цукрова пудра – 85-100 грам;
  • 60 грам борошна;
  • 40 грам крохмального порошку;
  • 150 мл бренді або лікеру;
  • 100 мл вершків;
  • Кава – 50 грам;
  • 250 грам маскарпоне;
  • Шоколадна крихта;
  • Сіль.

Кулінарний процес створення шедевру виглядає таким чином:

  1. Яйця розбиваємо і поділяємо білки і жовтки;
  2. Далі 3 жовтки слід змішати з половиною цукру і розтерти. Маса повинна стати жовтого кольору однорідної консистенції;
  3. В окрему миску викладаємо білки, додаємо сіль і добре збиваємо до появи піни;
  4. Не перестаючи збивати міксером, засипаємо туди решті цукровий пісок;
  5. Далі борошно змішуємо з крохмальним порошком;
  6. В половину суміші з крохмалю і борошна додаємо суміш з жовтків і цукру;
  7. Відокремлюємо від білкової маси третю частину і змішуємо її з масою з жовтків і борошна;
  8. Після цього додаємо в цю суміш іншу половину суміші з крохмалю і борошна і білкову масу;
  9. Потім змішуємо всі частини і замішуємо тісто;
  10. У форму для запікання викладаємо пергаментний папір, присипаємо борошном і викладаємо густе тісто;
  11. У розігріту до 180 градусів духовку ставимо форму з тестом і випікаємо близько півгодини;
  12. Готовий бісквіт дістаємо і виймаємо з форми;
  13. Після охолодження розрізаємо його на два коржа;
  14. Готуємо крем. Сир маскарпоне збиваємо і ставимо на деякий час в холодильник для охолодження;
  15. Вершки слід добре збити міксером;
  16. Залишилися жовтки розтираємо з цукровою пудрою;
  17. Потім змішуємо сир, вершки, жовтки і шоколадну крихту. Все треба добре перемішати до однорідної маси;
  18. Змішуємо кави і бренді і просочуємо цією сумішшю бісквітні коржі;
  19. Після цього нижній корж змащуємо кремом;
  20. Потім накриваємо другим коржем, і верх промазуємо кремом;
  21. Верх можна присипати шоколадною крихтою.

Корисні поради

  • Замість цукрового піску краще всього використовувати цукрову пудру або цукровий сироп. Ці компоненти добре розчиняються в кремовою масою;
  • Для різноманітності і поліпшення смаку в крем можна додати розтоплений білий шоколад;
  • Для додання незвичайного смаку і аромату в крем можна додати ванілін, ром, лікер;
  • Також крему можна надавати різноманітні кольори за допомогою харчових барвників і наповнювачів.

Якщо ви вирішили зробити якусь випічку і не знаєте, який крем для неї приготувати, не переживайте, крем з маскарпоне буде хорошим варіантом. Він не тільки додасть ніжність і поживність, але і стане чудовою прикрасою будь-якого торта!

Обов'язково скористайтеся цими рецептами і приготуйте смачний десерт для свята або повсякденного меню!

Що ще почитати: