Як приготувати крем з сиру рікотта для торта та інших десертів
Сирний крем на основі рікотти підійде для будь-якого десерту. Рікотта чудово поєднується з різними продуктами, тому смак крему може бути практично будь-яким: шоколадний, фруктовий, ягідний, вершковим.
Калорійність цього сиру досить низька, тому крем виходить нежирним, повітряним.
У самого сиру досить нейтральний вершковий присмак, тому солодкість регулюється за допомогою цукру, меду чи згущеного молока.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
рікотти - | 450 – 500 г |
цукру (можна взяти цукрову пудру) - | 2-4 ст. л. |
порошку кориці - | 1 ч. л. |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
У поєднанні з фруктами, печивом або випічкою крем з рікотти може стати самостійним десертом. Він виходить дуже легким і повітряним, без масляного присмаку.
У мисці ретельно перемішують цукор і сир. Можна використовувати блендер на невеликій потужності. Цукор повинен повністю розчинитися, тому зручніше брати цукрову пудру.
Засипають корицю і продукти перемішують знову. Можна посипати отриману масу тертим шоколадом або кокосовою стружкою. Є готовий десерт можна з шматочками фруктів, печивом, булочками.
Перед подаванням страву охолоджують в холодильнику протягом двох годин. Краще готувати таку порцію, щоб не залишалися надлишки, так як зберігати десерт більше доби не рекомендується.
Класичний крем для торта
Не дуже калорійний рецепт крему з сиру рікотта та вершків за рахунок відсутності олії підійде тим, хто стежить за своєю фігурою.
Продукти:
- 500 г рікотти;
- 135 р сах. пудри;
- 1 ч. л. порошку кориці;
- можна додати цедру 1 лимона;
- 50 г вершків (33%-них).
Час приготування: 15 хв.
Калорійність на 100 г: 214 ккал.
Перед приготуванням вершки і сир повинні прогрітися до кімнатної температури, тому з холодильника їх слід дістати заздалегідь.
У мисці збивають вершки з пудрою (можна блендером).
Коли пудра розчиниться, додають решту продукти і перемішують все ще раз, поки маса не стане однорідною. Після цього можна намастити кремом коржі торта. Для кращої просочення торт ставлять у холодильник на кілька годин.
Крем з риккотой і фруктами
Сирний крем з фруктами підійде до шоколадним, бісквітним тортів, кексів та капкейкам.
Продукти:
- 500 г рікотти;
- 150 г цукру;
- 350 г свіжих або консервованих мандаринів;
- 250 г консервованих ананасів;
- 500 мл 33%-них вершків;
- 50 г мигдалю (пелюсток).
Час на виготовлення крему: 15 хв.
Калорійність на 100 г: 254 ккал.
Вершки (ледь теплі) збивають з цукром до повітряного стану. Потім масу змішують з рікоттою, поки вона не придбає однорідну кремоподібну консистенцію.
Потім акуратно ложкою крем втручаються порізані ананаси шматочками. Мандарини краще викладати безпосередньо на коржі або на нанесений на них крем, тому що при перемішуванні вони можуть деформуватися.
Замість ананаса і мандаринів можна використовувати будь-які інші фрукти: персики, вишня, банани, груші, абрикоси. Краще, щоб м'якоть у фруктів була не твердою.
Тісто для пиріжків з опари на молоці — спробуйте нашу колекцію рецептів.
Рецепт салату з копченої риби — спробуйте це ситне блюдо.
Рецепт тонких ажурних млинців на молоці — візьміть на замітку рецепт випічки.
Начинка для панкейків
У цьому рецепті використовуються сири рікотта та маскарпоне. За рахунок використання другого виходить легкий вершковий присмак і стійка консистенція, як у сирної маси.
Подавати цей крем краще з великими товстими млинцями – панкейками чи можна прикрашати їм капкейки.
Продукти:
- 125 г рікотти;
- 125 г сиру маскарпоне;
- від 2 до 4 ст. л. цукру.
Час на приготування крему: 15 хв.
Калорійність на 100 г: 224 ккал.
Для початку маскарпоне збивають з цукром, домагаючись однорідності. Потім також ретельно змішують крем з рікоттою. Перед подачею можна трохи охолодити отриману масу, щоб вона краще тримала форму (якщо планується використовувати її для прикраси капкейків).
Сирний крем з рікотти можна робити з різними смаками, додаючи в нього трохи ягідного або фруктового пюре, какао тертого шоколаду або кокосової стружки. Також можна використовувати харчові барвники, щоб зробити страву більш оригінальним і яскравим.
Крем ягідний з рікоттою
Цей крем виходить з легким кислуватим присмаком, що дуже освіжає солодкі торти. Після застигання стає желеподібним. Також він підійде для використання в якості верхнього покриття для чізкейків. Замість зазначеної в рецепті малини можна додати вишню, смородину, ожину, суницю.
Продукти:
- 8 г желатину (розвести, як зазначено в інструкції на упаковці);
- 500 г рікотти;
- 400 г малини (свіжої або замороженої);
- 2 жовтка;
- по 1 ч. л. цедри лимона і апельсина;
- 1 ст. л. соку лимона;
- 2 ст. л. будь-якого рідкого меду;
- 4 ст. л. сах. пудри.
Час на приготування крему: 20 хв.
Калорійність на 100 г: 215 ккал.
Жовтки перемішують до утворення невеликої піни з двома столовими ложками пудри. Додають рікотту, мед, цедру, сік лимона, знову перемішують. Підготовлений по інструкції (розпущений у воді на середньому вогні) желатин змішують з сирною масою.
Потім їм можна намазати товстим шаром коржі, чізкейк або розкласти по окремим формочках, щоб вийшов самостійний десерт. Охолоджуватися в холодильнику перед подачею крем повинен не менше трьох годин.
Крем з шоколадно-кавовим смаком
Цей оригінальний рецепт дозволить зробити смачну, не жирну шоколадно-кавову просочення для будь-якого десерту.
Продукти:
- 250 г рікотти;
- 1 ст. л. натурального порошку какао;
- 1 ст. л. тертого шоколаду (краще темного);
- 1 ч. л. розчинної кави (перетерти в дрібний порошок);
- 2 ст. л. молока (злегка теплого);
- 4 ст. л. цукру.
Затрати часу: 10-15 хв.
Калорійність на 100 г: 245 ккал.
Тертий шоколад, какао, кава, молоко і цукор перемішують в посуді, що підходить для мікрохвильової печі. Потім відправляють суміш в мікрохвильовку на 40 секунд. Шоколад розплавиться, і продукти можна буде перемішати.
Маса повинна бути однорідною, але невеликі грудочки розійдуться при подальшому збиванні з сиром. Після охолодження додають рікотту і заважають до отримання однорідної консистенції (доцільно скористатися блендером для цих цілей).
Перед тим як подавати крем або після намазування на коржі, потрібно поставити річне виріб в холодильник на 1-2 години.
Лимонний крем
Ще один дуже простий рецепт для солодких десертів.
Продукти:
- 200 г рікотти;
- 2 ч. л. соку лимона;
- цедра 1 лимона;
- 150 мл 35 %-них вершків;
- 60 г сах. пудри;
- 1 ч. л. ванн. цукру.
Затрати часу: 10-15 хв.
Калорійність на 100 г: 185 ккал.
Сир змішують з ванільним цукром, цедрою і соком лимона, збивають за допомогою блендера пишну масу. Вершки і пудру збивають окремо. Дві суміші перемішуються.
Крем повинен охолонути перед подачею, тому змазане їм виріб ставиться в холодильник на два-три години.
Крем з сиром і згущеним молоком
Солодкий крем зі смаком згущеного молока складається всього з двох інгредієнтів і готується дуже швидко.
Продукти:
- 500 г рікотти;
- від 100 до 300 г згущеного молока (мається на увазі не варене молоко).
Затрати часу: 5-10 хв.
Калорійність на 100 г: 210 ккал.
Кількість згущеного молока залежить від того, наскільки солодким повинно вийти виріб. Сир і згущене молоко повинні бути кімнатної температури. Збивати два інгредієнти потрібно блендером, додаючи згущене молоко, поки крем не стане досить солодким. Перед вживанням виріб охолоджують в холодильнику.
Густину маси при необхідності регулюють, додаючи сир, вершкове масло.
Варіантів приготування просочення для десерту з рікотти може бути дуже багато, адже можна поєднувати різні продукти. Основна вимога до приготування – ретельне змішування інгредієнтів, щоб суміш була однорідною, а також охолодження в холодильнику перед подачею.