Як приготувати булочки для гамбургерів в домашніх умовах
Гамбургери, що прийшли до нас з Америки, цілком органічно вписалися в нашу кулінарію. Їх стали готувати так само часто, як пиріжки, біляші або млинці. Спосіб приготування хитромудрий, але не такий вже і складний.
Це блюдо складається з м'ясної котлети, соусу, овочів, сиру і, звичайно ж, смачною м'якої булки з кунжутом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 550 г |
Яйце - | 2 шт. |
Дріжджі «Саф-момент» - | 1 упаковка |
Сіль - | 1 ч. л. |
Цукор - | 1 ч. л. |
Вода очищена - | 150 мл |
Молоко домашнє - | 0.5 л |
Кунжут - | 50 г |
Рослинна олія - | 2 ч. л. |
Вершкове масло або спред - | 3 ст. л. |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
Запорукою смачного домашнього гамбургера є правильно приготовлена булочка.
У склянці з теплою кип'яченою водою розчиняємо сухі дріжджі, додаємо цукор, столову ложку борошна. Все змішуємо і залишаємо рідина, поки не з'явиться характерна дріжджова шапка. Зазвичай це займає хвилин 10.
В глибоку скляну миску виливаємо підігріте, але не гаряче молоко, вбиваємо яйця, м'яке вершкове масло збиваємо.
Виливаємо опару і повторно всі промешиваем, додаємо сіль і невеликими частинами протрушенную борошно.
При цьому продовжуємо заважати, щоб не утворилося борошняних грудок. Коли тісто почне густіти і його важко буде мішати в мисці, викладаємо на рівну чисту поверхню, посипану борошном, і продовжуємо замішувати.
Занурюємо дріжджове тісто в миску, накриваємо ще однією посудиною і залишаємо на годину підніматися.
Кладемо на деко пергаментний папір, обмазуємо рослинним маслом. Активуємо духову шафу в режим випічки (200 °С). З тіста формуємо невеличкі кульки і викладаємо на підготовлений лист. В середньому таких булок вийти 15 штук. Змащуємо їх зверху залишками молока, посипаємо кунжутом і даємо постояти хвилин 15. Потім відправляємо випікатися на 20 хвилин.
Виймаємо, даємо охолонути, розрізаємо навпіл і робимо блюдо.
Булочки як в Макдональдсі
Компоненти:
- Очищена Вода – 200 мл;
- Цукор – 3 ч. л.;
- Живі дріжджі – 100 г;
- Борошно – 650 г;
- Яйце – 1 шт.;
- Сухе молоко – 150 г;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Вершкове масло – 4 ст. л;
- Кунжут – 50 р.
У теплій воді розчиняємо живі дріжджі. Велике значення має їх свіжість, тоді опара добре підніметься, і випічка буде м'якою і повітряної.
На рівну суху поверхню гіркою протряхиваем через сито борошно і сухе молоко. По центру робимо ямку, додаємо сіль і вбиваємо яйця, починаємо формувати подобу кулі. Вливаємо дріжджову опару і продовжуємо вимішувати тісто.
Накриваємо його сухий посудом і не чіпаємо одну годину. Розтоплюємо вершкове масло. На деко для випічки вистилаємо пекарський лист. Обмазуємо рослинним маслом. Прогріваємо духовку до 190 °С. Знімаємо миску і замішуємо ще раз тісто, виливаючи остигле масло.
Ділимо його на рівні частини, формуючи невеликі клубки. Викладаємо на пергаментний папір з інтервалом одна від інший, так як в процесі вони збільшаться в об'ємі. Посипаємо кунжутом і випікаємо 20 хвилин.
Булочка з кунжутом без дріжджів
Булочку для гамбургера можна їсти з борщем або супом, навіть м'ясними стравами, намазувати згущеним молоком і пити з неї чай. Але не всі люблять дріжджове тісто або з яких-небудь причин мають протипоказання до нього. Для цього придумали рецепт бездріжджового тесту, за смаком абсолютно не відрізняється від класичного варіанту.
Компоненти:
- Борошно – 450 г;
- Кефір нежирний – 250 мл;
- Цукор – 1 ч. л.;
- Сіль – 2 ч. л.;
- Рослинне масло – 3 ст. л.;
- Розпушувач для тіста – 1 упаковка;
- Яйце – 1 шт.;
- Кунжут – 50 р.
В пластмасову миску вливаємо кімнатної температури кефір, всипаємо пекарський порошок, сіль, яйце і цукор. Даємо постояти 10 хвилин.
Потроху починаємо всипати просіяне борошно і рукою формувати пластичне тісто. Коли робити це в посуді стане незручно, викладаємо на рівну поверхню і завершуємо процес замішування. Змастіть лист для випікання рослинним маслом.
Відщипуючи шматки тіста, формуйте овальні коржики і через відстань викладіть на лист. Посипте кунжутом і дайте підійти хвилин 5. Випікайте 20 хвилин при 190 °С.
Як приготувати смачний гамбургер
Приготувати смачний гамбургер – ціла наука, що викликає складності у початківців кулінарів. Проте методом проб і помилок усе-таки можна добитися хорошого результату і згодом порадувати себе і близьких.
Компоненти:
- Молода Телятина – 500 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Помідор – 2 шт.;
- Сир пластинами – 1 упаковка;
- Рослинна олія – 2 ст. л.;
- Сіль, перець – за смаком;
- Яблучний оцет – 1 ст. л.;
- Огірок маринований – 2 шт.;
- Очищена Вода – 50 мл;
- Майонез, гірчиця, соус – за смаком;
- Булочки для гамбургера – 5 шт.;
- Листя салату – 6 шт.
Розрізаємо булочку на дві рівні частини. Ставимо сковороду на конфорку, прогріваємо і злегка обсмажуємо здобу з двох сторін. Це можна зробити на грилі, якщо доступна така функція.
Беремо м'ясо, саме підходяще – це молода телятина. Розбираємо на шматки і пропускаємо на електром'ясорубці два рази. У фарш нічого стороннього (крім солі і перцю) не додаємо, інакше вийдуть звичайні котлети, хіба що трохи мінеральної води, це додасть соковитості.
Чистимо і шаткуємо великими кільцями цибулю, заливаємо водою, яблучним оцтом і залишаємо промаринуватися хвилин на 30. Наливаємо в сковороду олію. Коли воно розігріється, кладемо дві плоскі коржі з фаршу.
Засмажуємо на сильному вогні з двох сторін не довше однієї хвилини. Викладаємо м'ясну котлету на підготовлену булку, зверху швидко кладемо пластинку сиру, м'ясистий кружечок помідора, кілька кілець маринованої цибулі, тонкі слайсы огірка, рясно поливаємо соусами, накриваємо листом салату і другою половиною булки.
Майонез, гірчицю, кетчуп краще використовувати домашнього приготування, особливо якщо гамбургер будуть їсти діти.
Замість кунжуту при випіканні булки можна використовувати насіння льону. А в тісто покласти насіння гарбуза або соняшника. Не зайвим буде змішати пшеничне біле борошно з висівками і частиною житнього борошна. Це додасть незвичайний пікантний присмак звичного гамбургеру.
Риба у вершковому соусі в духовці, це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати майже кожен день.
Дієтичні сирники із сиру — це корисний сніданок для всієї родини. Рецепт тут.
Дізнайтеся, як правильно приготувати заморожені овочі на сковороді.
До цієї страви можна подати смажену картоплю і свіжий овочевий салат, а не дуже корисну кока-колу замінити лимонадом. Соуси можна поставити на стіл, а не додавати відразу в основний склад і кожен на свій смак буде приправляти блюдо.
Можна поекспериментувати і включити в блюдо солодкий перець або грибний соус.