Як приготувати булочки для хот-догів
Багато хто вважає, що важливим у приготуванні хот-догів є вибір сосиски. Частково це так, але жоден м'ясної інгредієнт не зможе врятувати фаст-фуд, якщо використовується тверда, не пишна і навіть не хрустка булочка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 2 шт. |
сухі дріжджі - | упаковка |
сіль - | щіпка |
молоко - | 400 мл |
масло - | 50 мл |
цукор - | 50 г |
борошно - | 750 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 252 Ккал |
Кращі булочки для хот-догів можна знайти...у себе на кухні. Так-так-так, ні один хлібобулочний продукт не зрівняється з домашньою аналогом.
Як готувати:
- Об'єднати дріжджі з борошном, цукром і сіллю;
- Вбити яйце, влити молоко з маслом;
- Вимісити тісто, накрити і залишити на годину для вистоювання;
- Через зазначений проміжок часу обім'яти борошняний напівфабрикат і розділити на 18 частин;
- Кожну розкачати в корж;
- Краю з двох сторін акуратно защипати до центру;
- Вироби викласти на змащене деко «швом» вниз " і залишити для вистоювання приблизно на півгодини;
- Випікати при 180С 15 хвилин. В результаті має утворитися золотиста скоринка.
Як зробити тісто на екстра м'які булочки
Спочатку здається, що приготувати дуже м'які булочки самостійно будинку просто неможливо. Але як показує практика, з цим рецептом справляють навіть самі недосвідчені господині.
Інгредієнти для рецепта:
- яйця – 4 шт.;
- олія – 100 мл;
- для посипання трохи кунжуту;
- дрібнокристалічний цукор – 100 г;
- борошно -750 г;
- 15% вершки – 500 мл;
- сіль – 2 ч. л.;
- пресовані дріжджі – 30 р.
Час готування: 2,5 години.
Калорійність: 264 ккал.
Як готувати:
- В половину борошна всипати дріжджі, цукор, влити вершки і вбити одне яйце. Перемішати віночком;
- Через 40 хвилин влити половину масла і засипати борошно. Після замісу тесту, отриманий колобок змастити маслом;
- Через 50 хвилин сформувати однакові за розміром довгасті булочки;
- Дати 40 хвилин на расстойку, змастити яйцем;
- Вироби обсипати кунжутом і відправити випікатися;
- Піч до золотистої скоринки при температурі 180С.
Як спекти булочку для французького хот-дога
Зробити булку ще смачніше допоможе гриль. Досить обсмажити її в бутербродне олії. Гриль можна замінити сковородою.
Інгредієнти для рецепта:
- масло вершкове – 50 г;
- дві великі щіпки солі «Екстра»;
- тепле молоко – 0.5 л;
- цукор – 50 г;
- упаковка дріжджів;
- борошно -1 кг.
Час приготування: 2 години.
Калорійність: 268 ккал.
Як готувати:
- Розтоплене в СВЧ-печі вершкове масло влити в молоко;
- Борошно кілька разів просіяти. Від цього залежить пишність майбутніх булочок;
- У заглиблення і висипати пачку дріжджів;
- В цей же поглиблення влити підготовлене молоко і місити, поки текстура не стане м'якою і перестане прилипати до пальців;
- Вкрити готовий борошняний колобок рушником і залишити на годину для вистоювання в теплому місці;
- Готове тісто нарізати на 8 частин;
- Розкачати в корж. Постарайтеся, щоб діаметр досяг 15 см;
- Згорнути рулетом і перекласти на деко (заздалегідь застелити пергаментом), і промазати кулінарним жиром;
- Всі рулети накрити і прибрати на расстойку;
- Через 40 хвилин рясно змастити напівфабрикати простою водою;
- Випікати 20 хвилин при 200С.
Рецепт приготування булочок для данської хот-дога
Рецептурні компоненти:
- дрібнокристалічний цукор – 100 г;
- молоко – 500 мл;
- масло -100 г;
- для присипки білий кунжут;
- борошно – 1100 м;
- сіль – 2 ч. л.;
- упаковка дріжджів;
- яйця – 2 шт.
Час приготування: 2 години.
Калорійність: 278 ккал.
Як готувати:
- Молоко розігріти. Всипати в теплу рідину дріжджі і почекати 15 хвилин;
- Влити попередньо розтоплене масло, всипати сіль з цукром, перемішати;
- Замісити м'яке тісто, частинами засинаючи просіяне борошно. Готовий борошняний напівфабрикат скачати з куля, поверхню промазати рослинним маслом і накрити кухонним рушником. Залишити на годину;
- Після вистоювання тісто обов'язково обім'яти і розділити на шматки, приблизно по 70 г кожен;
- Розкачати кожен шматок в пласт і згорнути рулетом, так само як і в приготуванні французьких булочок. Тільки в датських краю потрібно защипати;
- Напівфабрикати перекласти на деко, змащене кулінарним жиром, швом вниз;
- Залишити на расстойку, приблизно на півгодини;
- Кожну булочку змастити яйцем, обсипати білим кунжутом і відправити випікатися на 20 хвилин при 200С.
Желе з сметани з желатином — спробуйте цей ніжний десерт, який до того ж не дуже калорійний.
Як приготувати смачні ледачі біляші — дуже проста випічка в нашій колекції рецептів.
Візьміть на замітку рецепт смаженого рису з креветками.
Як приготувати смачний хот-доги в домашніх умовах
Після того, як ви вже навчилися самостійно випікати булочки, саме час приступити до найцікавішого етапу – приготування хот-дога.
Незважаючи на значний список інгредієнтів і декілька етапів приготування, процес займе буквально 1 годину. Починати приготування начинки бажано з замочування цибулі, щоб не втрачати час.
Рецептурні компоненти для овочевого релиша:
- гірчиця (можна використовувати діжонську) – 1 ч. л.;
- картопляний крохмаль – 10 г;
- голівка великого ріпчастої цибулі;
- селера – 3 стебла;
- цукор – 100 г;
- оцет винний 100 мл;
- перець болгарський – 1 шт.;
- огірок (бажано на довгий) – 1 шт.;
- перчик чилі – ½ стручка;
- дрібка морської солі.
Рецептурні компоненти для домашнього томатного соусу:
- чебрець – 4 гілки;
- цукор – 25 г;
- орегано в сушеному вигляді – 1 ч. л.;
- подрібнена цибулина – 1 шт.;
- кумін і коріандр (мелені) – по ½ ч. л.;
- томати консервовані – 500 м (сік не виливати);
- олія – 4 ст. л.
Рецептурні компоненти для смаженої цибулі:
- великі цибулини – 2 шт.;
- молоко – півсклянки;
- борошно – 50 р.
Час готування: 1 год.
Калорійність: 219 ккал.
Як готувати релиш:
- Огірок, перець чилі, цибулю і селеру дрібно нашаткувати, перекласти в глибоку посуд. Засипати сіллю і через 15 хвилин віджати соки викласти на сито;
- У неглибокій каструлі змішати з гірчицею, оцет, всипати цукор. і чекати повного розчинення останнього інгредієнта;
- Ввести овочі і варити релиш 10 хвилин;
- Крохмаль розмішати в кількох ложках води і відправити в каструлю;
- Варити 5-7 хвилин. Остудити.
Як приготувати томатний соус:
- Цибулю обсмажити до світло-коричневого відтінку;
- Томати подрібнити додати до цибулі разом з соком;
- Додати цукор і всі зазначені приправи;
- Тушкувати 20 хвилин;
- Чебрець подрібнити, додати в пасту, яку після охолодження перелити в пляшку від кетчупу.
Як готувати смажену цибулю:
- Для приготування потрібні цибулини, які нарізати кільцями в товщину 4 мм;
- Інгредієнт залити молоком і залишити на годину, щоб видалити гіркоту;
- Відкинути на сито, а потім перекласти на паперові серветки (рушники) і обсушити;
- Цибуля засипати борошном і обсмажити у фритюрі до рум'яного кольору;
- Викладати на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
Як формувати хот-доги:
Готову булку при необхідності розігріти. У центр покласти холодний овочевий релиш, потім сосиску. Полити томатним соусом, а зверху рясно присипати цибулею.
Корисні поради
- Томатний соус, зазначений в останньому рецепті зберігається до кількох тижнів. Тому можна приготувати його у великій кількості;
- Щоб булочку помістилося в 2 рази більше начинки, досвідчені кулінари роблять два надрізи один до одного під кутом. Виходить так, що вирізається частина м'якушки;
- Щоб хот-доги залишився максимально свіжим, булку і сосиску рекомендується обсмажувати окремо.
Приємного апетиту!