20 март 2019 1 013

Як спекти булочки з дріжджового тіста в духовці

Любителі страв з превеликим задоволенням пізнають і оцінять булочки з дріжджового тіста, запечені в духовці.

Подібне ласощі представляється в різних видах: з усілякою начинкою або без, з посипанням солодкої пудрою або корицею, виконані у всіляких формах.

Дане частування — це чудовий варіант для домашнього чаювання і посиденьок з гостями.

Найсмачніше дріжджове тісто
Інгредієнти Кількість
Молоко, борошно, сметана (рекомендується не менше 20% жирності) - по половині склянки
Яйця - три штуки
Маргарин, цукровий пісок - по 150 г
Ванілін - 5 г
Масло рослинне - 2 столові ложки
Сіль - щіпка
Сухі дріжджі - три чайних ложки
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 339 Ккал

Головна умова смачною, пишною випічки — тривалий вимішування. Місити тісто для булочок слід вручну або за допомогою хлібопічки.

Щоб випічка мала симпатичний вигляд, борошно треба неодмінно просіяти, а яйця, вживаються в заміс, довгостроково збивати.

Виготовлення:

  1. У теплому молоці розмішати цукровий пісок і дріжджі;
  2. Коли отримана маса почне пінитися, додається весь обсяг рослинної олії, солі, ваніліну, борошна, сметани, збиті яйця, розтоплений маргарин;
  3. Все це вимішується до м'якої консистенції;
  4. Посуд з замісом накрити рушником і виставити на пару годин в тепле місце;
  5. Коли збільшиться обсяг, заміс розкачують;
  6. Верх отриманої коржі посипають корицею і скручують у форму рулету;
  7. Ріжуть на окремі шматочки і укладають на деко, накритий заздалегідь пергаментним папером;
  8. Верх булочок помазати збитим яєчком, це додасть випічці рум'янець;
  9. Запікати 20-25 хвилин.

Продукти, що застосовуються при виготовленні тіста, не можуть бути прохолодними. Найкраща для них температура — кімнатна. Це прискорить процес підняття тесту.

Швидкі булочки на дріжджах в духовці

Якщо часу на готування мало, а потрібно швидко нагодувати сім'ю смачним і корисним сніданком, або напоїти неждано гостей чаєм з частуваннями, можна випекти швидкі булочки з дріжджового тіста.

Інгредієнти:

  • Тепла вода — 300 мл;
  • Сухі дріжджі і ванілін — по одному пакетику;
  • Пісок цукровий — три столових ложки;
  • Масло (використовувати будь — рослинне або розтоплене вершкове масло) — 50 гр;
  • Борошно — приблизно 300 гр (враховувати станом тесту);
  • Сіль — половина чайної ложки.

Загальний час виготовлення займає 40 хвилин.

Енергетична цінність — 318 Ккал.

Виготовлення:

  1. Спершу заготовляємо опару. У теплій воді розчиняємо цукор, олію, дріжджі. Перемішуємо, недовго наполягаємо;
  2. Коли опара підніметься, починаємо всипати борошно, при цьому постійно заважаючи, щоб не відбулося утворення грудок;
  3. Гріємо духовку і ставимо в неї заміс хвилин на 10, там він краще і швидше підніметься;
  4. Катаємо кульки і відправляємо їх у духовку на змащеному олією деку;
  5. Випікаємо при температурі 190 градусів 20 хвилин.

Здоба з сиром

Альтернативою любителям ватрушок пропонуються здобні булочки з дріжджового тіста з сиром.

Інгредієнти:

  • Свіжі дріжджі — 50 гр;
  • Молоко — половина склянки;
  • Яйця — три штуки;
  • Цукор-пісок і вершкове масло — по 125 гр;
  • Рослинне масло — три столові ложки;
  • Борошно — три склянки;
  • Сіль — на кінчику ножика.

Для начинки:

  • Сир — 400 гр;
  • Яйце — одна штука;
  • Пісок цукровий — п'ять столових ложок;
  • Ванільний цукор – пакетик.

На виготовлення буде потрібно всього лише 90 хвилин.

Калорійність цього продукту становить 368 Ккал.

Спосіб виготовлення:

  1. Заготовляємо опару — розтираємо дріжджі з парою ложок цукрового піску;
  2. З'єднуємо з молоком;
  3. Висипаємо один стакан муки, розмішуємо до однорідної суміші і ховаємо в тепле місце, заздалегідь укривши рушником;
  4. Займаємося начинкою: подрібнюємо і змішуємо сир з цукровим піском, ваніліном і яєчком;
  5. Місимо тісто: збиваємо яйця, додаємо цукор і заздалегідь розтоплене масло;
  6. Рівномірно всипаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи. В кінці вливаємо олію, з розчиненою в ньому дрібкою солі;
  7. Після замішування тіста вкриваємо його рушником і знову прибираємо в тепле місце хвилин на 20-30;
  8. Потім відокремлюємо маленькі шматочки тіста і розгортаємо їх на столі. В серединку кладемо приготовану начинку і звертаємо конвертик;
  9. Деко устеляємо пергаментним папером, викладаємо на нього скручені конвертики, змащуємо кожен збитим яєчком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Збите яйце додасть булочкам апетитний рум'янець.

Рецепт виробів з листкового дріжджового тіста

Незвичайним частуванням може похвалитися будь-яка господиня, яка вміє пекти в духовці булочки з листкового дріжджового тіста.

Тісто досить просто приготувати в домашніх умовах, а начинка для таких булочок може бути сама різна.

Інгредієнти для виготовлення тіста:

  • Молоко — 250 гр;
  • Цукор-пісок — 5 столових ложок;
  • Дріжджі — 1 столова ложка;
  • Борошно — приблизно 1 кілограм;
  • Кефір (рекомендована жирність 3,2 %) — 400 гр;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Масло вершкове — 80 гр;
  • Сіль – щіпка.

Час виготовлення такого частування — приблизно 3 години.

Енергетична цінність булочок без начинки становить 323 Ккал.

Про те, як смачно приготувати холодець в мультиварці, інформує наш сайт.

Рецепти приготування квасолі в мультиварці читайте тут. Докладні інструкції і покрокове фото.

Ах, який смачний виходить сир із сиру у домашніх умовах. Переконатися в цьому можна тут. Все якісно і натурально!

Виготовлення:

  1. З теплим молоком з'єднуємо сіль, цукор, дріжджі і трохи борошна;
  2. Перемішуємо і залишаємо на час;
  3. Потім вливаємо кефір, яйця і знову перемішуємо;
  4. Рівномірно вводимо борошно і вимішуємо. Вкриваємо рушником і залишаємо приблизно на дві години, щоб тісто зійшло;
  5. Коли тісто збільшиться в об'ємі, ділимо його на 8 частин. Їх розгортаємо в окремі пласти, товщина яких приблизно два сантиметри;
  6. Кожен шар рясно змащуємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом і викладаємо їх стопкою один на одного, як млинці;
  7. Потім його слід розкачати в пласт, приблизно 3 сантиметри товщиною. Тісто готове. Розрізаємо ножем на порційні частини і формуємо булочки;
  8. Випікають вироби з листкового дріжджового тіста при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин, заздалегідь змастивши їх яєчним жовтком.

Особливість таким булочкам може надати начинка — сир, ягоди, варення, шоколад і т. д.

Солодкі булочки з кунжутом

Незвичайні, смачні, оригінальні виходять булочки з кунжутом, виготовлені з дріжджового тіста. Витративши на їх напоготові 3 години, ви зможете насолодитися смачним незвичайним ласощами.

Інгредієнти:

  • Свіжі дріжджі — 15 гр;
  • Цукор-пісок — 100 гр;
  • Молоко — 250 гр;
  • Вершкове масло — 50 гр;
  • Макуха кунжуту — 100 гр;
  • Борошно пшеничне — 500 гр;
  • Сіль — половина чайної ложки.

Для посипання:

  • Солодка пудра — 30 гр;
  • Кунжут — 50 гр.

Загальний час приготування — 3 години.

Енергетична цінність даного продукту становить 363 ккал.

Спосіб виготовлення:

  1. Розтираємо дріжджі з чайною ложкою цукрового піску і залишаємо на десять хвилин;
  2. Додаємо тепле молоко, вершкове масло, заздалегідь розтоплене, сіль, борошно, кунжутний макуха;
  3. Замішуємо тісто, щоб воно вийшло м'яке;
  4. Вкриваємо рушником і відставляємо на 30 хвилин;
  5. Потім ще раз вимішуємо тісто і залишаємо вже на цілу годину;
  6. Після чого від тесту відокремлюємо шматки, з кожного ліпимо булочку;
  7. У каструлі розтоплюємо трохи вершкового масла, додаємо солодку пудру і кунжут і мажемо цієї консистенцією кожну булочку перед випічкою;
  8. Запікати кунжутне булочки треба при температурі 200 градусів. Час випічки — 30 хвилин.

Секрети приготування

Є певний ряд секретів, дотримання яких зробить будь-яку випічку смачною і ніжною, ароматною, повітряної. Які ж традиції слід дотримуватися при виготовленні даного ласощі:

  • Температура продуктів, з яких замішується тісто, має бути приблизно кімнатна. Ні за яких обставин не можна брати продукти з холодильника, тому що тісто буде повільно підніматися;
  • Молоко, що використовується при приготуванні хлібобулочних продуктів, слід підігрівати до температури приблизно 36-37 градусів Цельсія, тоді в ньому краще будуть розчинятися дріжджі і цукор-пісок;
  • Вершкове масло, вживане при замісі, заздалегідь слід розтоплювати. Тоді воно рівномірно розподілиться по всьому об'єму тіста;
  • Борошно перед використанням потрібно просіяти. Таким чином, вона насититься киснем, що не тільки допоможе тесту жвавіше піднятися, але і запобіжить утворенню грудочок;
  • Якщо ви не обмежені часом на приготування, то краще використовувати свіжі дріжджі. Процес піднімання тіста буде збільшено часу, але булочні вироби вийдуть ніжніше і смачніше;
  • З обережністю слід використовувати цукор. Надлишки даного продукту можуть призвести до закисання;
  • Так само не варто переборщувати з сіллю, щоб не зіпсувати смак випічки;
  • Додавання в заміс пакетика розпушувача посприяє більш тривалого його зберігання.

Якщо дотримуватися всі перераховані вище правила, ваша випічка буде коханим частуванням рідних, друзів і близьких.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: