Як спекти булочки з дріжджового тіста в духовці
Любителі страв з превеликим задоволенням пізнають і оцінять булочки з дріжджового тіста, запечені в духовці.
Подібне ласощі представляється в різних видах: з усілякою начинкою або без, з посипанням солодкої пудрою або корицею, виконані у всіляких формах.
Дане частування — це чудовий варіант для домашнього чаювання і посиденьок з гостями.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Молоко, борошно, сметана (рекомендується не менше 20% жирності) - | по половині склянки |
Яйця - | три штуки |
Маргарин, цукровий пісок - | по 150 г |
Ванілін - | 5 г |
Масло рослинне - | 2 столові ложки |
Сіль - | щіпка |
Сухі дріжджі - | три чайних ложки |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 339 Ккал |
Головна умова смачною, пишною випічки — тривалий вимішування. Місити тісто для булочок слід вручну або за допомогою хлібопічки.
Виготовлення:
- У теплому молоці розмішати цукровий пісок і дріжджі;
- Коли отримана маса почне пінитися, додається весь обсяг рослинної олії, солі, ваніліну, борошна, сметани, збиті яйця, розтоплений маргарин;
- Все це вимішується до м'якої консистенції;
- Посуд з замісом накрити рушником і виставити на пару годин в тепле місце;
- Коли збільшиться обсяг, заміс розкачують;
- Верх отриманої коржі посипають корицею і скручують у форму рулету;
- Ріжуть на окремі шматочки і укладають на деко, накритий заздалегідь пергаментним папером;
- Верх булочок помазати збитим яєчком, це додасть випічці рум'янець;
- Запікати 20-25 хвилин.
Продукти, що застосовуються при виготовленні тіста, не можуть бути прохолодними. Найкраща для них температура — кімнатна. Це прискорить процес підняття тесту.
Швидкі булочки на дріжджах в духовці
Якщо часу на готування мало, а потрібно швидко нагодувати сім'ю смачним і корисним сніданком, або напоїти неждано гостей чаєм з частуваннями, можна випекти швидкі булочки з дріжджового тіста.
Інгредієнти:
- Тепла вода — 300 мл;
- Сухі дріжджі і ванілін — по одному пакетику;
- Пісок цукровий — три столових ложки;
- Масло (використовувати будь — рослинне або розтоплене вершкове масло) — 50 гр;
- Борошно — приблизно 300 гр (враховувати станом тесту);
- Сіль — половина чайної ложки.
Загальний час виготовлення займає 40 хвилин.
Енергетична цінність — 318 Ккал.
Виготовлення:
- Спершу заготовляємо опару. У теплій воді розчиняємо цукор, олію, дріжджі. Перемішуємо, недовго наполягаємо;
- Коли опара підніметься, починаємо всипати борошно, при цьому постійно заважаючи, щоб не відбулося утворення грудок;
- Гріємо духовку і ставимо в неї заміс хвилин на 10, там він краще і швидше підніметься;
- Катаємо кульки і відправляємо їх у духовку на змащеному олією деку;
- Випікаємо при температурі 190 градусів 20 хвилин.
Здоба з сиром
Альтернативою любителям ватрушок пропонуються здобні булочки з дріжджового тіста з сиром.
Інгредієнти:
- Свіжі дріжджі — 50 гр;
- Молоко — половина склянки;
- Яйця — три штуки;
- Цукор-пісок і вершкове масло — по 125 гр;
- Рослинне масло — три столові ложки;
- Борошно — три склянки;
- Сіль — на кінчику ножика.
Для начинки:
- Сир — 400 гр;
- Яйце — одна штука;
- Пісок цукровий — п'ять столових ложок;
- Ванільний цукор – пакетик.
На виготовлення буде потрібно всього лише 90 хвилин.
Калорійність цього продукту становить 368 Ккал.
Спосіб виготовлення:
- Заготовляємо опару — розтираємо дріжджі з парою ложок цукрового піску;
- З'єднуємо з молоком;
- Висипаємо один стакан муки, розмішуємо до однорідної суміші і ховаємо в тепле місце, заздалегідь укривши рушником;
- Займаємося начинкою: подрібнюємо і змішуємо сир з цукровим піском, ваніліном і яєчком;
- Місимо тісто: збиваємо яйця, додаємо цукор і заздалегідь розтоплене масло;
- Рівномірно всипаємо просіяне борошно, постійно перемішуючи. В кінці вливаємо олію, з розчиненою в ньому дрібкою солі;
- Після замішування тіста вкриваємо його рушником і знову прибираємо в тепле місце хвилин на 20-30;
- Потім відокремлюємо маленькі шматочки тіста і розгортаємо їх на столі. В серединку кладемо приготовану начинку і звертаємо конвертик;
- Деко устеляємо пергаментним папером, викладаємо на нього скручені конвертики, змащуємо кожен збитим яєчком і відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Збите яйце додасть булочкам апетитний рум'янець.
Рецепт виробів з листкового дріжджового тіста
Незвичайним частуванням може похвалитися будь-яка господиня, яка вміє пекти в духовці булочки з листкового дріжджового тіста.
Інгредієнти для виготовлення тіста:
- Молоко — 250 гр;
- Цукор-пісок — 5 столових ложок;
- Дріжджі — 1 столова ложка;
- Борошно — приблизно 1 кілограм;
- Кефір (рекомендована жирність 3,2 %) — 400 гр;
- Яйця — 2 штуки;
- Масло вершкове — 80 гр;
- Сіль – щіпка.
Час виготовлення такого частування — приблизно 3 години.
Енергетична цінність булочок без начинки становить 323 Ккал.
Про те, як смачно приготувати холодець в мультиварці, інформує наш сайт.
Рецепти приготування квасолі в мультиварці читайте тут. Докладні інструкції і покрокове фото.
Ах, який смачний виходить сир із сиру у домашніх умовах. Переконатися в цьому можна тут. Все якісно і натурально!
Виготовлення:
- З теплим молоком з'єднуємо сіль, цукор, дріжджі і трохи борошна;
- Перемішуємо і залишаємо на час;
- Потім вливаємо кефір, яйця і знову перемішуємо;
- Рівномірно вводимо борошно і вимішуємо. Вкриваємо рушником і залишаємо приблизно на дві години, щоб тісто зійшло;
- Коли тісто збільшиться в об'ємі, ділимо його на 8 частин. Їх розгортаємо в окремі пласти, товщина яких приблизно два сантиметри;
- Кожен шар рясно змащуємо заздалегідь розтопленим вершковим маслом і викладаємо їх стопкою один на одного, як млинці;
- Потім його слід розкачати в пласт, приблизно 3 сантиметри товщиною. Тісто готове. Розрізаємо ножем на порційні частини і формуємо булочки;
- Випікають вироби з листкового дріжджового тіста при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин, заздалегідь змастивши їх яєчним жовтком.
Особливість таким булочкам може надати начинка — сир, ягоди, варення, шоколад і т. д.
Солодкі булочки з кунжутом
Незвичайні, смачні, оригінальні виходять булочки з кунжутом, виготовлені з дріжджового тіста. Витративши на їх напоготові 3 години, ви зможете насолодитися смачним незвичайним ласощами.
Інгредієнти:
- Свіжі дріжджі — 15 гр;
- Цукор-пісок — 100 гр;
- Молоко — 250 гр;
- Вершкове масло — 50 гр;
- Макуха кунжуту — 100 гр;
- Борошно пшеничне — 500 гр;
- Сіль — половина чайної ложки.
Для посипання:
- Солодка пудра — 30 гр;
- Кунжут — 50 гр.
Загальний час приготування — 3 години.
Енергетична цінність даного продукту становить 363 ккал.
Спосіб виготовлення:
- Розтираємо дріжджі з чайною ложкою цукрового піску і залишаємо на десять хвилин;
- Додаємо тепле молоко, вершкове масло, заздалегідь розтоплене, сіль, борошно, кунжутний макуха;
- Замішуємо тісто, щоб воно вийшло м'яке;
- Вкриваємо рушником і відставляємо на 30 хвилин;
- Потім ще раз вимішуємо тісто і залишаємо вже на цілу годину;
- Після чого від тесту відокремлюємо шматки, з кожного ліпимо булочку;
- У каструлі розтоплюємо трохи вершкового масла, додаємо солодку пудру і кунжут і мажемо цієї консистенцією кожну булочку перед випічкою;
- Запікати кунжутне булочки треба при температурі 200 градусів. Час випічки — 30 хвилин.
Секрети приготування
Є певний ряд секретів, дотримання яких зробить будь-яку випічку смачною і ніжною, ароматною, повітряної. Які ж традиції слід дотримуватися при виготовленні даного ласощі:
- Температура продуктів, з яких замішується тісто, має бути приблизно кімнатна. Ні за яких обставин не можна брати продукти з холодильника, тому що тісто буде повільно підніматися;
- Молоко, що використовується при приготуванні хлібобулочних продуктів, слід підігрівати до температури приблизно 36-37 градусів Цельсія, тоді в ньому краще будуть розчинятися дріжджі і цукор-пісок;
- Вершкове масло, вживане при замісі, заздалегідь слід розтоплювати. Тоді воно рівномірно розподілиться по всьому об'єму тіста;
- Борошно перед використанням потрібно просіяти. Таким чином, вона насититься киснем, що не тільки допоможе тесту жвавіше піднятися, але і запобіжить утворенню грудочок;
- Якщо ви не обмежені часом на приготування, то краще використовувати свіжі дріжджі. Процес піднімання тіста буде збільшено часу, але булочні вироби вийдуть ніжніше і смачніше;
- З обережністю слід використовувати цукор. Надлишки даного продукту можуть призвести до закисання;
- Так само не варто переборщувати з сіллю, щоб не зіпсувати смак випічки;
- Додавання в заміс пакетика розпушувача посприяє більш тривалого його зберігання.
Якщо дотримуватися всі перераховані вище правила, ваша випічка буде коханим частуванням рідних, друзів і близьких.
Приємного апетиту!