Як приготувати мексиканське буріто в домашніх умовах
Якщо вам раптом захотілося урізноманітнити своє меню, то буріто буде найбільш підходящим частуванням. Це блюдо одночасно смачне, ситне і незвичайне. Що примітно, готувати його — одне задоволення – все неймовірно легко і просто. Для цього підійдуть продукти, які знайдуться у кожного вдома.
Начинка може бути різноманітною – для неї підійдуть овочі, м'ясо, сир та інші продукти. Перед початком приготування варто ознайомитися з історією цього частування і дізнатися звідки це блюдо прийшло до нас на стіл.
Трохи про страву
У Мексиці буріто буває двох видів — члибо колорадо (chile colorado) і сальса верде (salsa verde). Відмінності цих страв полягає в ступені гостроти В Мексиці ці страви їдять на сніданок, обід і вечерю.
Також це блюдо поширене у США. Наприклад, там, в мексиканському штаті дуже популярні довгі смажені буріто – чивичанга. Начинка цього виду складається з смажених бобових, рису з чилантро або лаймом. Також там готують і інший різновид — мокрий буріто енчілада. Це буріто, який облито червоною члибо соусом і обсипаний тертим сиром. У процесі готування сир розплавляється і утворює скориночку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Кукурудзяна або пшеничне борошно - | 300 грам |
Маргарин - | 70 грам |
Вода - | 150 мл |
Пекарський порошок - | 2 ч. ложки |
Сіль - | пара пучок |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 283 Ккал |
Кулінарний процес такий:
- У засипаємо борошно пекарський порошок і сіль;
- Маргарин протираємо великою теркою і викладаємо в борошно. Добре перемішуємо;
- Далі повільно вливаємо воду і одночасно замішуємо тісто;
- Добре вимішуємо тісто, щоб воно набуло щільну і еластичну структуру;
- Потім розділяємо його на круглі частини з вигляду схожі на курячі яйця, зверху кладемо рушник і наполягаємо 15 хвилин;
- Далі кожну частину розкочуємо качалкою в тонкий круглий пласт з діаметром близько 20 см;
- Обсмажуємо пласти на сухій сковороді без масла. Кожну сторону обсмажуємо по 2 хвилини;
- Готові тортильї повинні бути блідо жовтого кольору з дрібними бульбашками. Також їх слід після обсмажування відразу накрити рушником.
Покроковий рецепт мексиканського буріто
Необхідно придбати наступні інгредієнти:
- Тортилья – 10 штук;
- Помідори – 3 штуки;
- 2 солодкого перцю;
- 2 свіжого огірка;
- Цибуля – 2 штуки;
- 300 грам твердого сиру;
- Печериці – 250 грам;
- Будь-яке м'ясо – 1 кг;
- Майонез – 200 грам;
- Масло соняшнику (рослинна);
- Щіпка солі, чорного меленого перцю.
Готуємо страву за наступною схемою:
- М'ясо слід викласти в холодну воду. Воду підсолюємо і ставимо на середній вогонь. Варимо до готовності;
- Готові грудки ріжемо на маленькі шматочки і гарненько їх перчимо;
- Помідори, цибулю, огірки, солодкий перець очищаємо від зайвого і ріжемо середніми шматочками;
- Викладаємо овочі на сковороду і додаємо до них рослинне масло. Обсмажуємо 3 хвилини;
- Печериці викладаємо в каструлю, заливаємо прохолодну воду і відварюємо близько 5-8 хвилин. Потім витягуємо їх і ріжемо на дольки;
- Сир протирають великою теркою;
- Далі всі овочі змішуємо з сиром, куркою і грибами і додаємо майонез. Ще раз ретельно змішуємо;
- Після цього викладаємо суміш на коржах і загортаємо;
- Духовку (або духова шафа) потрібно розігріти до 180 градусів, і потім поміщаємо туди буріто запікатися на 10 хвилин;
- Готове буріто можна подати зі сметанною, кетчупом або іншим гострим соусом. Для гарнір можна використати відварений рис, тушковані боби.
Тортілья з начинкою рецепт з фото візьміть на замітку.
Як приготувати гарячі бутерброди з сиром на сковороді, читайте тут.
Смачні бутерброди зі шпротами, рецепти прості але улюблені.
Ніжний рецепт буріто з куркою
Підготуйте наступні продукти:
- Тортилії – 4 коржі;
- Консервована квасоля в томатному соусі – 250 грам;
- Цибуля – 1 штука;
- Куряче м'ясо – 600 грам;
- Паприка – за смаком;
- Сир – 100 грам;
- Кукурудза консервована – 100 грам;
- Гострий перець у стручках – за своїм смаком;
- Раст. масло;
- Сіль.
Приступимо:
- М'ясо курки необхідно дрібно порубати або пропустити м'ясорубкою;
- Далі ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію ;
- Гострий перець необхідно порубати і додати в сковороду з м'ясом. Також всі підсолюємо;
- Цибуля очищається від лушпиння і розрізається дрібними кубиками. Додаємо в м'ясо;
- Посипаємо все свіжої або сушеної паприкою. Тушкуємо 5 хвилин;
- Після цього додаємо туди квасоля в томатному соусі і консервовану кукурудзу. Готуємо ще 5 хвилин;
- Сир необхідно протерти дрібної теркою. Зелень дрібно порубати ножем;
- Далі на кожну тортилью викладаємо готову суміш, присипаємо протертим сиром, зеленню і акуратно загортаємо.
Як приготувати буріто з лаваша
Для буріто потрібні такі інгредієнти:
- М'ясний фарш – 300 грам;
- 4 листа лаваша;
- 300 грам квасолі в томатному соусі;
- Твердий сир – 150 грам;
- Часник – 3 зубчики;
- Рослинна олія;
- Аджика і томатний соус;
- Сіль, чорний мелений перець;
- Трохи червоного перцю чилі.
Приготування:
-
- На плиту ставиться жаровня, наливається рослинне масло і розігрівається. На розпечене масло викладається фарш і обсмажується;
-
- Далі додаємо туди квасоля в томатному соусі і смажимо ще 5 хвилин;
-
- Після цього заливаємо все томатом або аджикою;
-
- Підсолюємо і посипаємо чорним перцем. Тушкуємо 10 хвилин;
- Сир протирають дрібної теркою і обсипаємо їм засмажку. Також додаємо в неї гострий червоний перець чілі;
-
- Готову начинку викладаємо по листам лаваша і акуратно загортаємо, щоб начинка не випадала;
- Потім викладаємо буріто в суху жаровню, ставимо на маленький вогонь і трохи підрум'янюємо.
Буріто з куркою і грибами з лаваша
Підготуйте наступні інгредієнти:
- 2 відварені курячі грудки;
- Лаваш – 6 аркушів;
- 2 помідори;
- 1 штука солодкого перцю;
- Гриби – 250 грам;
- Часник – 2 зубчики;
- 2 цибулини ріпчастої цибулі;
- 200 грам сиру;
- Петрушка – 1 пучок;
- Раст. масло;
- Сіль і чорний мелений перець.
Процес приготування такий:
- Цибулю треба очистити від шкірки і розрізати дрібними кубиками;
- Зубчики часнику чистимо і видавлюємо через часникодавку;
- Ставимо На вогонь жаровню, заливаємо туди олію, розігріваємо і засипаємо кубики цибулі. Смажимо до золотистого кольору;
- Потім до цибулі додаємо часник і смажимо пару хвилин;
- Відварене куряче м'ясо ріжемо середніми шматочками. Додаємо їх до цибулі і часнику і смажимо 5 хвилин;
- Гриби ріжемо на шматочки і викладаємо їх в жаровню. Обсмажуємо 5-7 хвилин до готовності;
- Болгарський перець розрізається дрібними пластинками і додається в жаровню до решти продуктів. Все потрібно посолити і поперчити;
- Помідори розрізаємо на кубики і додаємо до інгредієнтів. Засмажуємо ще 5-7 хвилин;
- Зелень дрібно рубаємо і засипаємо в кінці смаження;
- Готову начинку розкладаємо по листам лаваша і гарненько загортаємо, щоб суміш не випадала;
- Сир протирають дрібної теркою;
- Буріто викладаємо на деко і обсипаємо протертим сиром;
- Деко ставиться в розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо до розплавлення сиру.
Буріто з куркою та рисом
Слід підготувати наступні компоненти:
- Тортилья – 6 коржів;
- Півкілограма курячого м'яса;
- 200 грам рису;
- 4 помідори;
- 2 цибулини ріпчастої цибулі;
- 3 солодкого перцю;
- Петрушка, кріп – 8 гілочок;
- Сир – 200 грам;
- 100 грам кетчупу;
- Масло соняшнику (рослинна);
- Сіль і чорний мелений перець.
Етапи готування наступні:
- Куряче м'ясо потрібно порізати дрібними шматочками. Викладаємо на розігріту олію, солимо і посипаємо перцем. Смажимо 10 хвилин;
- Помідори, цибулю і солодкий перець очищаємо від всього непотрібного і розрізаємо у вигляді кубиків;
- Викладаємо овочі до курки, заливаємо кетчупом і тушкуємо 10 хвилин;
- Рис відварюємо до готовності і викладаємо його в овочі з курячим м'ясом. Все перемішуємо;
- Сир протирають теркою, зелень дрібно рубається. Всі засипаємо в начинку і змішуємо;
- Розкладаємо начинку по коржах і загортаємо;
- Буріто поміщаємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
Буріто з вишнею
Компоненти, які будуть потрібні:
- 50 грам вершкового масла;
- Тортилья – 8 пластів;
- 400 грамів вишневого джему;
- Свіжа вишня без ядерець – 200 грам;
- Кориця – 20 грам;
- 1 ст. ложка цукрової пудри;
- Раст. масло.
Приготування:
- Вишневий джем слід розкласти по всім коржикам у рівній кількості;
- Далі викладаємо, також свіжу вишню;
- Загортаємо буріто у вигляді конвертів;
- Деко промазуємо рослинною олією і викладаємо туди конверти з вишнею;
- Вершкове масло розтоплюємо і поливаємо їм буріто;
- Також все посипаємо корицею;
- У розігріту духовку (або духова шафа) до 190 градусів ставимо форму з буріто і запікаємо 15 хвилин;
- Готові конвертики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Існує величезна різноманітність рецептів приготування буріто. Ця страва завжди виходить смачним і поживним. Його можна подавати на сніданок, обід, вечеря, для частування на свята або використовувати в якості десерту з різними солодкими начинками. Це блюдо стане різноманітністю вашого столу.