Як приготувати мексиканське буріто в домашніх умовах
Якщо вам раптом захотілося урізноманітнити своє меню, то буріто буде найбільш підходящим частуванням. Це блюдо одночасно смачне, ситне і незвичайне. Що примітно, готувати його — одне задоволення – все неймовірно легко і просто. Для цього підійдуть продукти, які знайдуться у кожного вдома.
Начинка може бути різноманітною – для неї підійдуть овочі, м'ясо, сир та інші продукти. Перед початком приготування варто ознайомитися з історією цього частування і дізнатися звідки це блюдо прийшло до нас на стіл.
Трохи про страву
У Мексиці буріто буває двох видів — члибо колорадо (chile colorado) і сальса верде (salsa verde). Відмінності цих страв полягає в ступені гостроти В Мексиці ці страви їдять на сніданок, обід і вечерю.
Також це блюдо поширене у США. Наприклад, там, в мексиканському штаті дуже популярні довгі смажені буріто – чивичанга. Начинка цього виду складається з смажених бобових, рису з чилантро або лаймом. Також там готують і інший різновид — мокрий буріто енчілада. Це буріто, який облито червоною члибо соусом і обсипаний тертим сиром. У процесі готування сир розплавляється і утворює скориночку.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| Кукурудзяна або пшеничне борошно - | 300 грам | 
| Маргарин - | 70 грам | 
| Вода - | 150 мл | 
| Пекарський порошок - | 2 ч. ложки | 
| Сіль - | пара пучок | 
| Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 283 Ккал | 
Кулінарний процес такий:
- У засипаємо борошно пекарський порошок і сіль;
 - Маргарин протираємо великою теркою і викладаємо в борошно. Добре перемішуємо;
 - Далі повільно вливаємо воду і одночасно замішуємо тісто;
 - Добре вимішуємо тісто, щоб воно набуло щільну і еластичну структуру;
 - Потім розділяємо його на круглі частини з вигляду схожі на курячі яйця, зверху кладемо рушник і наполягаємо 15 хвилин;
 - Далі кожну частину розкочуємо качалкою в тонкий круглий пласт з діаметром близько 20 см;
 - Обсмажуємо пласти на сухій сковороді без масла. Кожну сторону обсмажуємо по 2 хвилини;
 - Готові тортильї повинні бути блідо жовтого кольору з дрібними бульбашками. Також їх слід після обсмажування відразу накрити рушником.
 
Покроковий рецепт мексиканського буріто
Необхідно придбати наступні інгредієнти:
- Тортилья – 10 штук;
 - Помідори – 3 штуки;
 - 2 солодкого перцю;
 - 2 свіжого огірка;
 - Цибуля – 2 штуки;
 - 300 грам твердого сиру;
 - Печериці – 250 грам;
 - Будь-яке м'ясо – 1 кг;
 - Майонез – 200 грам;
 - Масло соняшнику (рослинна);
 - Щіпка солі, чорного меленого перцю.
 
Готуємо страву за наступною схемою:
- М'ясо слід викласти в холодну воду. Воду підсолюємо і ставимо на середній вогонь. Варимо до готовності;
 - Готові грудки ріжемо на маленькі шматочки і гарненько їх перчимо;
 - Помідори, цибулю, огірки, солодкий перець очищаємо від зайвого і ріжемо середніми шматочками;
 - Викладаємо овочі на сковороду і додаємо до них рослинне масло. Обсмажуємо 3 хвилини;
 - Печериці викладаємо в каструлю, заливаємо прохолодну воду і відварюємо близько 5-8 хвилин. Потім витягуємо їх і ріжемо на дольки;
 - Сир протирають великою теркою;
 - Далі всі овочі змішуємо з сиром, куркою і грибами і додаємо майонез. Ще раз ретельно змішуємо;
 - Після цього викладаємо суміш на коржах і загортаємо;
 - Духовку (або духова шафа) потрібно розігріти до 180 градусів, і потім поміщаємо туди буріто запікатися на 10 хвилин;
 - Готове буріто можна подати зі сметанною, кетчупом або іншим гострим соусом. Для гарнір можна використати відварений рис, тушковані боби.
 
Тортілья з начинкою рецепт з фото візьміть на замітку.
Як приготувати гарячі бутерброди з сиром на сковороді, читайте тут.
Смачні бутерброди зі шпротами, рецепти прості але улюблені.
Ніжний рецепт буріто з куркою
Підготуйте наступні продукти:
- Тортилії – 4 коржі;
 - Консервована квасоля в томатному соусі – 250 грам;
 - Цибуля – 1 штука;
 - Куряче м'ясо – 600 грам;
 - Паприка – за смаком;
 - Сир – 100 грам;
 - Кукурудза консервована – 100 грам;
 - Гострий перець у стручках – за своїм смаком;
 - Раст. масло;
 - Сіль.
 
Приступимо:
- М'ясо курки необхідно дрібно порубати або пропустити м'ясорубкою;
 - Далі ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію ;
 - Гострий перець необхідно порубати і додати в сковороду з м'ясом. Також всі підсолюємо;
 - Цибуля очищається від лушпиння і розрізається дрібними кубиками. Додаємо в м'ясо;
 - Посипаємо все свіжої або сушеної паприкою. Тушкуємо 5 хвилин;
 - Після цього додаємо туди квасоля в томатному соусі і консервовану кукурудзу. Готуємо ще 5 хвилин;
 - Сир необхідно протерти дрібної теркою. Зелень дрібно порубати ножем;
 - Далі на кожну тортилью викладаємо готову суміш, присипаємо протертим сиром, зеленню і акуратно загортаємо.
 
Як приготувати буріто з лаваша
Для буріто потрібні такі інгредієнти:
- М'ясний фарш – 300 грам;
 - 4 листа лаваша;
 - 300 грам квасолі в томатному соусі;
 - Твердий сир – 150 грам;
 - Часник – 3 зубчики;
 - Рослинна олія;
 - Аджика і томатний соус;
 - Сіль, чорний мелений перець;
 - Трохи червоного перцю чилі.
 
Приготування:
- 
- На плиту ставиться жаровня, наливається рослинне масло і розігрівається. На розпечене масло викладається фарш і обсмажується;
 
 
- 
- Далі додаємо туди квасоля в томатному соусі і смажимо ще 5 хвилин;
 
 
- 
- Після цього заливаємо все томатом або аджикою;
 
 
- 
- Підсолюємо і посипаємо чорним перцем. Тушкуємо 10 хвилин;
 - Сир протирають дрібної теркою і обсипаємо їм засмажку. Також додаємо в неї гострий червоний перець чілі;
 
 
- 
- Готову начинку викладаємо по листам лаваша і акуратно загортаємо, щоб начинка не випадала;
 
 
- Потім викладаємо буріто в суху жаровню, ставимо на маленький вогонь і трохи підрум'янюємо.
 
Буріто з куркою і грибами з лаваша
Підготуйте наступні інгредієнти:
- 2 відварені курячі грудки;
 - Лаваш – 6 аркушів;
 - 2 помідори;
 - 1 штука солодкого перцю;
 - Гриби – 250 грам;
 - Часник – 2 зубчики;
 - 2 цибулини ріпчастої цибулі;
 - 200 грам сиру;
 - Петрушка – 1 пучок;
 - Раст. масло;
 - Сіль і чорний мелений перець.
 
Процес приготування такий:
- Цибулю треба очистити від шкірки і розрізати дрібними кубиками;
 - Зубчики часнику чистимо і видавлюємо через часникодавку;
 - Ставимо На вогонь жаровню, заливаємо туди олію, розігріваємо і засипаємо кубики цибулі. Смажимо до золотистого кольору;
 - Потім до цибулі додаємо часник і смажимо пару хвилин;
 - Відварене куряче м'ясо ріжемо середніми шматочками. Додаємо їх до цибулі і часнику і смажимо 5 хвилин;
 - Гриби ріжемо на шматочки і викладаємо їх в жаровню. Обсмажуємо 5-7 хвилин до готовності;
 - Болгарський перець розрізається дрібними пластинками і додається в жаровню до решти продуктів. Все потрібно посолити і поперчити;
 - Помідори розрізаємо на кубики і додаємо до інгредієнтів. Засмажуємо ще 5-7 хвилин;
 - Зелень дрібно рубаємо і засипаємо в кінці смаження;
 - Готову начинку розкладаємо по листам лаваша і гарненько загортаємо, щоб суміш не випадала;
 - Сир протирають дрібної теркою;
 - Буріто викладаємо на деко і обсипаємо протертим сиром;
 - Деко ставиться в розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо до розплавлення сиру.
 
Буріто з куркою та рисом
Слід підготувати наступні компоненти:
- Тортилья – 6 коржів;
 - Півкілограма курячого м'яса;
 - 200 грам рису;
 - 4 помідори;
 - 2 цибулини ріпчастої цибулі;
 - 3 солодкого перцю;
 - Петрушка, кріп – 8 гілочок;
 - Сир – 200 грам;
 - 100 грам кетчупу;
 - Масло соняшнику (рослинна);
 - Сіль і чорний мелений перець.
 
Етапи готування наступні:
- Куряче м'ясо потрібно порізати дрібними шматочками. Викладаємо на розігріту олію, солимо і посипаємо перцем. Смажимо 10 хвилин;
 - Помідори, цибулю і солодкий перець очищаємо від всього непотрібного і розрізаємо у вигляді кубиків;
 - Викладаємо овочі до курки, заливаємо кетчупом і тушкуємо 10 хвилин;
 - Рис відварюємо до готовності і викладаємо його в овочі з курячим м'ясом. Все перемішуємо;
 - Сир протирають теркою, зелень дрібно рубається. Всі засипаємо в начинку і змішуємо;
 - Розкладаємо начинку по коржах і загортаємо;
 - Буріто поміщаємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.
 
Буріто з вишнею
Компоненти, які будуть потрібні:
- 50 грам вершкового масла;
 - Тортилья – 8 пластів;
 - 400 грамів вишневого джему;
 - Свіжа вишня без ядерець – 200 грам;
 - Кориця – 20 грам;
 - 1 ст. ложка цукрової пудри;
 - Раст. масло.
 
Приготування:
- Вишневий джем слід розкласти по всім коржикам у рівній кількості;
 - Далі викладаємо, також свіжу вишню;
 - Загортаємо буріто у вигляді конвертів;
 - Деко промазуємо рослинною олією і викладаємо туди конверти з вишнею;
 - Вершкове масло розтоплюємо і поливаємо їм буріто;
 - Також все посипаємо корицею;
 - У розігріту духовку (або духова шафа) до 190 градусів ставимо форму з буріто і запікаємо 15 хвилин;
 - Готові конвертики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
 
Існує величезна різноманітність рецептів приготування буріто. Ця страва завжди виходить смачним і поживним. Його можна подавати на сніданок, обід, вечеря, для частування на свята або використовувати в якості десерту з різними солодкими начинками. Це блюдо стане різноманітністю вашого столу.














