07 апрель 2019 1 496

Як приготувати мексиканське буріто в домашніх умовах

Якщо вам раптом захотілося урізноманітнити своє меню, то буріто буде найбільш підходящим частуванням. Це блюдо одночасно смачне, ситне і незвичайне. Що примітно, готувати його — одне задоволення – все неймовірно легко і просто. Для цього підійдуть продукти, які знайдуться у кожного вдома.

Начинка може бути різноманітною – для неї підійдуть овочі, м'ясо, сир та інші продукти. Перед початком приготування варто ознайомитися з історією цього частування і дізнатися звідки це блюдо прийшло до нас на стіл.

Трохи про страву

Буріто – це мексиканське блюдо, яке складається з коржики з пшеничного або кукурудзяного борошна (тортильї) і загорнутої в неї начинки. Часто в якості начинки використовують дрібні шматочки смаженого м'яса, пересмажені бобові культури, рис, помідори, авокадо або сир. Іноді при необхідності його можна додавати салат, сметану і сальсу з перцю чилі.

У Мексиці буріто буває двох видів — члибо колорадо (chile colorado) і сальса верде (salsa verde). Відмінності цих страв полягає в ступені гостроти В Мексиці ці страви їдять на сніданок, обід і вечерю.

Також це блюдо поширене у США. Наприклад, там, в мексиканському штаті дуже популярні довгі смажені буріто – чивичанга. Начинка цього виду складається з смажених бобових, рису з чилантро або лаймом. Також там готують і інший різновид — мокрий буріто енчілада. Це буріто, який облито червоною члибо соусом і обсипаний тертим сиром. У процесі готування сир розплавляється і утворює скориночку.

Приготування основи для буріто – тортилья
Інгредієнти Кількість
Кукурудзяна або пшеничне борошно - 300 грам
Маргарин - 70 грам
Вода - 150 мл
Пекарський порошок - 2 ч. ложки
Сіль - пара пучок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 283 Ккал

Кулінарний процес такий:

  1. У засипаємо борошно пекарський порошок і сіль;
  2. Маргарин протираємо великою теркою і викладаємо в борошно. Добре перемішуємо;
  3. Далі повільно вливаємо воду і одночасно замішуємо тісто;
  4. Добре вимішуємо тісто, щоб воно набуло щільну і еластичну структуру;
  5. Потім розділяємо його на круглі частини з вигляду схожі на курячі яйця, зверху кладемо рушник і наполягаємо 15 хвилин;
  6. Далі кожну частину розкочуємо качалкою в тонкий круглий пласт з діаметром близько 20 см;
  7. Обсмажуємо пласти на сухій сковороді без масла. Кожну сторону обсмажуємо по 2 хвилини;
  8. Готові тортильї повинні бути блідо жовтого кольору з дрібними бульбашками. Також їх слід після обсмажування відразу накрити рушником.

Покроковий рецепт мексиканського буріто

Необхідно придбати наступні інгредієнти:

  • Тортилья – 10 штук;
  • Помідори – 3 штуки;
  • 2 солодкого перцю;
  • 2 свіжого огірка;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • 300 грам твердого сиру;
  • Печериці – 250 грам;
  • Будь-яке м'ясо – 1 кг;
  • Майонез – 200 грам;
  • Масло соняшнику (рослинна);
  • Щіпка солі, чорного меленого перцю.

Готуємо страву за наступною схемою:

  1. М'ясо слід викласти в холодну воду. Воду підсолюємо і ставимо на середній вогонь. Варимо до готовності;
  2. Готові грудки ріжемо на маленькі шматочки і гарненько їх перчимо;
  3. Помідори, цибулю, огірки, солодкий перець очищаємо від зайвого і ріжемо середніми шматочками;
  4. Викладаємо овочі на сковороду і додаємо до них рослинне масло. Обсмажуємо 3 хвилини;
  5. Печериці викладаємо в каструлю, заливаємо прохолодну воду і відварюємо близько 5-8 хвилин. Потім витягуємо їх і ріжемо на дольки;
  6. Сир протирають великою теркою;
  7. Далі всі овочі змішуємо з сиром, куркою і грибами і додаємо майонез. Ще раз ретельно змішуємо;
  8. Після цього викладаємо суміш на коржах і загортаємо;
  9. Духовку (або духова шафа) потрібно розігріти до 180 градусів, і потім поміщаємо туди буріто запікатися на 10 хвилин;
  10. Готове буріто можна подати зі сметанною, кетчупом або іншим гострим соусом. Для гарнір можна використати відварений рис, тушковані боби.

Тортілья з начинкою рецепт з фото візьміть на замітку.

Як приготувати гарячі бутерброди з сиром на сковороді, читайте тут.

Смачні бутерброди зі шпротами, рецепти прості але улюблені.

Ніжний рецепт буріто з куркою

Підготуйте наступні продукти:

  • Тортилії – 4 коржі;
  • Консервована квасоля в томатному соусі – 250 грам;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Куряче м'ясо – 600 грам;
  • Паприка – за смаком;
  • Сир – 100 грам;
  • Кукурудза консервована – 100 грам;
  • Гострий перець у стручках – за своїм смаком;
  • Раст. масло;
  • Сіль.

Приступимо:

  1. М'ясо курки необхідно дрібно порубати або пропустити м'ясорубкою;
  2. Далі ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію ;
  3. Гострий перець необхідно порубати і додати в сковороду з м'ясом. Також всі підсолюємо;
  4. Цибуля очищається від лушпиння і розрізається дрібними кубиками. Додаємо в м'ясо;
  5. Посипаємо все свіжої або сушеної паприкою. Тушкуємо 5 хвилин;
  6. Після цього додаємо туди квасоля в томатному соусі і консервовану кукурудзу. Готуємо ще 5 хвилин;
  7. Сир необхідно протерти дрібної теркою. Зелень дрібно порубати ножем;
  8. Далі на кожну тортилью викладаємо готову суміш, присипаємо протертим сиром, зеленню і акуратно загортаємо.

Як приготувати буріто з лаваша

Для буріто потрібні такі інгредієнти:

  • М'ясний фарш – 300 грам;
  • 4 листа лаваша;
  • 300 грам квасолі в томатному соусі;
  • Твердий сир – 150 грам;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Рослинна олія;
  • Аджика і томатний соус;
  • Сіль, чорний мелений перець;
  • Трохи червоного перцю чилі.

Приготування:

    1. На плиту ставиться жаровня, наливається рослинне масло і розігрівається. На розпечене масло викладається фарш і обсмажується;

    1. Далі додаємо туди квасоля в томатному соусі і смажимо ще 5 хвилин;

    1. Після цього заливаємо все томатом або аджикою;

    1. Підсолюємо і посипаємо чорним перцем. Тушкуємо 10 хвилин;
    2. Сир протирають дрібної теркою і обсипаємо їм засмажку. Також додаємо в неї гострий червоний перець чілі;

    1. Готову начинку викладаємо по листам лаваша і акуратно загортаємо, щоб начинка не випадала;

  1. Потім викладаємо буріто в суху жаровню, ставимо на маленький вогонь і трохи підрум'янюємо.

Буріто з куркою і грибами з лаваша

Підготуйте наступні інгредієнти:

  • 2 відварені курячі грудки;
  • Лаваш – 6 аркушів;
  • 2 помідори;
  • 1 штука солодкого перцю;
  • Гриби – 250 грам;
  • Часник – 2 зубчики;
  • 2 цибулини ріпчастої цибулі;
  • 200 грам сиру;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Раст. масло;
  • Сіль і чорний мелений перець.

Процес приготування такий:

  1. Цибулю треба очистити від шкірки і розрізати дрібними кубиками;
  2. Зубчики часнику чистимо і видавлюємо через часникодавку;
  3. Ставимо На вогонь жаровню, заливаємо туди олію, розігріваємо і засипаємо кубики цибулі. Смажимо до золотистого кольору;
  4. Потім до цибулі додаємо часник і смажимо пару хвилин;
  5. Відварене куряче м'ясо ріжемо середніми шматочками. Додаємо їх до цибулі і часнику і смажимо 5 хвилин;
  6. Гриби ріжемо на шматочки і викладаємо їх в жаровню. Обсмажуємо 5-7 хвилин до готовності;
  7. Болгарський перець розрізається дрібними пластинками і додається в жаровню до решти продуктів. Все потрібно посолити і поперчити;
  8. Помідори розрізаємо на кубики і додаємо до інгредієнтів. Засмажуємо ще 5-7 хвилин;
  9. Зелень дрібно рубаємо і засипаємо в кінці смаження;
  10. Готову начинку розкладаємо по листам лаваша і гарненько загортаємо, щоб суміш не випадала;
  11. Сир протирають дрібної теркою;
  12. Буріто викладаємо на деко і обсипаємо протертим сиром;
  13. Деко ставиться в розігріту духовку до 180 градусів. Випікаємо до розплавлення сиру.

Буріто з куркою та рисом

Слід підготувати наступні компоненти:

  • Тортилья – 6 коржів;
  • Півкілограма курячого м'яса;
  • 200 грам рису;
  • 4 помідори;
  • 2 цибулини ріпчастої цибулі;
  • 3 солодкого перцю;
  • Петрушка, кріп – 8 гілочок;
  • Сир – 200 грам;
  • 100 грам кетчупу;
  • Масло соняшнику (рослинна);
  • Сіль і чорний мелений перець.

Етапи готування наступні:

  1. Куряче м'ясо потрібно порізати дрібними шматочками. Викладаємо на розігріту олію, солимо і посипаємо перцем. Смажимо 10 хвилин;
  2. Помідори, цибулю і солодкий перець очищаємо від всього непотрібного і розрізаємо у вигляді кубиків;
  3. Викладаємо овочі до курки, заливаємо кетчупом і тушкуємо 10 хвилин;
  4. Рис відварюємо до готовності і викладаємо його в овочі з курячим м'ясом. Все перемішуємо;
  5. Сир протирають теркою, зелень дрібно рубається. Всі засипаємо в начинку і змішуємо;
  6. Розкладаємо начинку по коржах і загортаємо;
  7. Буріто поміщаємо в розігріту духовку до 180 градусів на 15 хвилин.

Буріто з вишнею

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 50 грам вершкового масла;
  • Тортилья – 8 пластів;
  • 400 грамів вишневого джему;
  • Свіжа вишня без ядерець – 200 грам;
  • Кориця – 20 грам;
  • 1 ст. ложка цукрової пудри;
  • Раст. масло.

Приготування:

  1. Вишневий джем слід розкласти по всім коржикам у рівній кількості;
  2. Далі викладаємо, також свіжу вишню;
  3. Загортаємо буріто у вигляді конвертів;
  4. Деко промазуємо рослинною олією і викладаємо туди конверти з вишнею;
  5. Вершкове масло розтоплюємо і поливаємо їм буріто;
  6. Також все посипаємо корицею;
  7. У розігріту духовку (або духова шафа) до 190 градусів ставимо форму з буріто і запікаємо 15 хвилин;
  8. Готові конвертики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Існує величезна різноманітність рецептів приготування буріто. Ця страва завжди виходить смачним і поживним. Його можна подавати на сніданок, обід, вечеря, для частування на свята або використовувати в якості десерту з різними солодкими начинками. Це блюдо стане різноманітністю вашого столу.

Що ще почитати: