25 апрель 2019 2 193

Як приготувати смачний рибний пиріг з листкового тіста

Ситний пиріг з рибою буде найкращою їжею під час пікніка, походу або дачного чаювання. Смачне листкове тісто і ніжна рибна начинка роблять пиріг улюбленим ласощами маленьких дітей – таку випічку можна приготувати на дитяче свято, і всі гості від мала до велика залишаться задоволені.

Рибний пиріг виручає в повсякденному житті – це і смачний сніданок, і обід з собою на роботу.

Рибний пиріг на основі листкової
Інгредієнти Кількість
Борошно - 200 г
Вершкове масло - 120 г
Сметана - 60 г
Філе рибки - 300 г
Морква - 1 штука
Квасоля - 100 г
Цибулю - 1 штука
Сир - 50 г
Сіль - за смаком
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 205 Ккал
Поєднання риби, квасолі і соковитих овочів надають пирога чудовий смак. Самостійно приготувати листкове тісто, можна отримати ніжну випічку, таїть у роті.

Висипаємо все борошно, додаємо 1/3 олії і сіль, ретельно розтираємо. Додаємо сметану і все замішуємо. Місимо 5-10 хвилин, а потім розкачуємо на довільний прямокутник. У середину кладемо масло, що залишилося, закриваємо його тестом «конвертом» і знову розгортаємо.

Тісто не буде прилипати, якщо щедро посипати борошном стіл і обсипати качалку. Необхідно повторити процес складання і розкатування 5-6 разів. Якщо тісто починає танути, то його треба на якийсь час покласти в холодильник.

Промиваємо рибу, перевіряємо його на відсутність кісток. Нарізаємо філе невеликими смужками, чистимо моркву і цибулю та нарізаємо невеликими брусочками.

Квасолю треба замочувати з вечора і варити до м'якості. Також можна використовувати консервовану квасолю з банки. Змішуємо квасоля з рибою, морквою і цибулею, пробуємо на сіль.

Розкачуємо тісто діаметром трохи більше самої форми і викладаємо його.

Додаємо начинку і посипаємо її дрібно потертим сиром. Защипуємо краю пирога.

Пиріг випікається в гарячій духовці півгодини.

Рецепт можна урізноманітнити додаванням олійною крихти – залишити невеликий шматочок тіста, потерти його на тертці і обсипати верх пирога перед випіканням.

Пиріг з листкового тіста з начинкою з рибних консервів

Такий пиріг швидко готується за рахунок консервованої риби і готового тіста. Якщо основа заморожена, то її потрібно дістати перед приготуванням – вона відтане, поки будуть готуватися інші продукти.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 500 г;
  • Консервована риба – 2 банки;
  • Картопля – 4 шт;
  • Зелень;
  • 3 яйця;
  • Сир – 100 г;
  • Сіль.

Почищену картоплю порізати на кружечки і злегка відварити. Поки картопля остигає, підготувати рибу: витягнути кісточки і дрібно порізати рибу або розім'яти виделкою. Заливка: збиваємо яйця до піни, додаємо дрібку солі, додати порізану зелень і дрібно порізаний сир.

На форму викласти розкатаний пласти сформувати невеликі бортики. Зверху йдуть рибні консерви – робимо шар рівномірним. Далі картопля – одні кружечки накладаються поверх інших, і створюється вигляд рибної луски.

Заливаємо пиріг яєчно-сирною сумішшю і підгинаємо бортики пирога до центру. Пиріг випікається на помірній температурі до рум'яної скоринки.

Цей пиріг можна відразу порізати на порції і прикрасити їх пір'ям зеленого лука.

Телятина запечена в духовці — ніжне м'ясо, містить у роті.

Що приготувати з свинини на вечерю швидко, смачно і ситно. Читайте наші рецепти.

Як приготувати мексиканське буріто, читайте простий рецепт з фото.

Пиріг з горбушею на основі листкової

З-за великої кількості масла в цьому рецепті, рибний пиріг з листкового тіста вийде просоченим вершковим смаком і дуже соковитим.

Інгредієнти:

  • Борошно – 300 г;
  • Вершкове масло – 1 пачка;
  • Вода – півсклянки;
  • Горбуша (філе) – 500 г;
  • 3 яйця;
  • Рис – 13 склянки;
  • Вершки – 150 г;
  • 1 ріпчаста цибулина;
  • Сіль.

Готуємо тісто: половину борошна замішуємо з водою і сіллю і даємо їй настоятися. Другу половину борошна змішуємо з дрібно порубаним олією і залишаємо в холодильнику на годину.

Тепер розкачуємо тісто на воді, на нього кладемо розкатане масленое тісто, звертаємо їх разом і прибираємо в морозилку на кілька хвилин. Повторюємо 3-4 рази: основу розкачуємо, згортаємо і прибираємо в морозильну камеру на кілька хвилин. У підсумку залишаємо тісто в холодильнику до приготування начинки.

Горбушу промиваємо, видаляємо кісточки і розрізаємо на маленькі шматочки. Рибу солимо, заливаємо вершками і залишаємо маринуватися на годину. Яйця відварюємо 10 хвилин, охолодити, очистити і подрібнюємо на яйцерезке або тертці.

Рис промиваємо до прозорої води, і після закипання варимо 15 хвилин. Змішуємо рибу з яйцями і рисом, додаємо дрібно порізану цибулю.

Поділяємо тісто навпіл і обидві частини розкачуємо за формою дека. Змащуємо маслом форму, викладаємо на неї пласт тіста, начинку, невеликі шматочки масла і другий шар основи.

Пальцями скріплюємо половинки тіста і робимо зверху невеликі прорізи ножем – так начинка краще пропечеться. Пиріг випікається на невеликій температурі до рум'яної скоринки (приблизно 40 хвилин).

Готовий пиріг з горбушею можна змастити розтопленим вершковим маслом і дати настоятися поза плити – так верхня скоринка стане більш м'якою.

Пиріг з листкового тіста з рибним фаршем

У пирога оригінально чергується начинка: після пропеченного фаршу йде м'яке пюре і скоринка листкового тіста. Таку випічку можна подавати як основну страву.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 500 г;
  • Кета – 1 кг;
  • 1 біла цибулина;
  • 1 яйце;
  • Молоко – півсклянки;
  • Хліб – 150 г;
  • Картопляне пюре – 350 г;
  • Сметана 70 г;
  • Сіль.

Готуємо фарш: моєму рибу, відокремлюємо голову, видаляємо нутрощі і знімаємо шкіру. Прибираємо кістки – для фаршу знадобиться тільки рибне філе. Додаємо до м'яса подрібнену цибулю і всі разом перекручуємо м'ясорубкою або кришимо блендером.

Заливаємо молоком хліб, і коли він розмокне, додаємо до заготівлі для фаршу. В кінці солимо за смаком, додаємо яйце і ще раз замішуємо.

Застеляємо деко папером для випічки. Розкатане тісто викладаємо на деко. На нього переносимо пюре з картоплі і фарш (додаємо до нього сметану). Краї тіста потрібно підняти і защипати. В гарячій духовці пирогс рибним фаршем з листкового тіста буде готовий через 40 хвилин.

Крім кети, смачний рибний фарш можна приготувати з щуки, окуня, сьомги або судака. Також в магазині можна купити вже готовий фарш.

Корисні рекомендації

Часто запікаючи рибні пироги, можна додати страві оригінальності:

  • Приготувати більше листкового тіста, і вирізати з нього прикраси для пирога – це можуть бути фігурки або різні візерунки, що прикривають начинку;
  • Зробити маленькі рибні пиріжки – це займе трохи більше часу, але здивує членів сім'ї новим видом страви;
  • Подати пиріг як холодну закуску – наприклад, до супу, замість хліба.

Не бійтеся експериментувати – так можна знайти нові смачні поєднання продуктів і придбати улюблені рецепти.

Отже, готуючи рибний пиріг, слід звернути увагу на наступні особливості:

  1. Основа може бути покупної і домашній, але замішуючи тісто самостійно, можна контролювати його консистенцію і смак;
  2. Пироги готуються з риби в будь-якому вигляді: консервованої, свіжою, солоною, копченою, з рибного фаршу – все це смачно поєднується з підсмаженою тестом і різними начинками;
  3. Про готовність страви можна говорити, якщо проткнувши його зубочисткою, не видно прилиплого тесту.

Листкова випічка з рибкою швидко готується і не вимагає великих витрат – освоївши кілька рецептів, можна зробити рибний пиріг улюбленим блюдом для всієї сім'ї.

Що ще почитати: