Як спекти пиріг з замороженої вишнею на швидку руку
Заморожувати фрукти на зиму стало такою ж традицією, як консервувати помідори або огірки, варити варення і компоти. У морозилці плоди зберігають більшу частину вітамінів і смакових якостей.
Вишня, при додаванні в випічку, надає їй кислинку і терпкість, характерну для свіжих, тільки що зірваних ягід.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 550 грамів |
Цукор - | 220 грамів |
Ваніль - | 1 пакетик |
Куряче яйце - | 3 штуки |
Кефір - | 250 мілілітрів |
Сода харчова - | 1 чайна ложка |
Оливкова олія - | 150 мілілітрів |
Заморожені вишні - | 300 грамів |
Пудра цукрова - | 1 пакетик |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 291 Ккал |
В глибоку скляну миску всипаємо всі сухі інгредієнти: протрушенную борошно, соду, цукор, ваніль і перемішуємо.
В окремий посуд виливаємо рідкі компоненти: кефір, яйця, масло. Потім не поспішаючи об'єднуємо ці дві маси – вливаємо порціями рідку в суху.
Вимішування виконується ложкою з-під дна. Після того, як маса набуде однорідність і в ній не стане грудочок, частина рідкого тіста вливаємо в форму для запікання, застелену пергаментним папером.
Викладаємо злегка розморожені вишні і заливаємо їх зверху залишками тіста. Ставимо випікатися в прогріту до 190 °С духовку на 50 хвилин.
Виймаємо, прикрашаємо пудрою і залишаємо остигати.
Вишневий пиріг в мультиварці
Мультиварка, використовувана більшістю господинь для приготування перших і основних страв, з успіхом застосовується для випікання пирогів з ягідною начинкою.
Компоненти:
- Борошно – 350 грамів;
- Яйце куряче – 3 штуки;
- Сметана нежирна – 250 мілілітрів;
- Цукор – 150 грамів;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Кориця -1 пакетик;
- Сода, погашена оцтом – 1 чайна ложка/1 столова ложка;
- Заморожені вишні – 200 грамів.
В скляну ємність розбиваємо охолоджені яйця і цукор до повної однорідності маси.
Кладемо сметану, соду, гашену оцтом, і частинами протрушенную борошно з ваніллю. Замішуємо негусте тісто. Активуємо прилад в режимі випічки.
Викладаємо все тісто в миску, зверху висипаємо вишні. Випікаємо одну годину.
Вимикаємо прилад, виймаємо і присипаємо зверху корицею.
Пишний пиріг з вишнею з дріжджового тіста
Компоненти:
- Молоко домашнє – 1 літр;
- Борошно – 750 грамів;
- Яйце куряче – 2 штуки;
- Сухі дріжджі – 1 пакетик;
- Сіль – 1 чайна ложка;
- Цукор – 150 грамів;
- Заморожені вишні – 400 грамів;
- Ванілін – 1 пакетик.
У маленьку глибоку миску наливаємо 100 мл теплого молока, додаємо дріжджі і залишаємо на 10 хвилин, поки дріжджі не зароблять і не почнуть працювати.
З'явиться характерна дріжджова шапка. Виливаємо решту прогріте молоко, вбиваємо яйця кімнатної температури, кладемо сіль, цукор і перемішуємо вінчиком.
В дріжджову опару частинами підсипаємо протрушенную борошно. Коли консистенція стане досить густою для роботи руками, викладаємо її на рівну поверхню і продовжуємо вимішувати.
Кладемо готове тісто в чисту ємність, накриваємо зверху мискою і ставимо залишаємо підніматися. В процесі його потрібно два рази осадити змоченою в рослинному маслі рукою.
Розрівнюємо основну частину тесту по листу, викладаємо зверху вишні. Залишився розгортаємо в ковбаску і, формуючи візерунки, кладемо поверх вишень. Ставимо випікатися при температурі 190 °С на 50 хвилин.
Вишневий штрудель з листкового тіста
Приготування листкового тіста – досить довга і копітка робота, проте, коли вишневий аромат витає по кухні, ви розумієте – час витрачений з користю.
Компоненти:
- Борошно – 450 грамів;
- Маргарин – 250 грамів;
- Яйце куряче – 2 штуки;
- Вода очищена – 100 мілілітрів;
- Сіль – 1 чайна ложка без гірки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Сир нежирний – 300 грамів;
- Пудра – 150 грамів.
Просійте всю муку на чисту рівну поверхню. Зверху наріжте невеликими шматками м'який маргарин порубаєте гострим ножем всю масу до однорідної крихти.
Додайте яйце, сіль і підливаючи потроху воду почніть замішувати щільне тісто. Розкачайте його в квадратний пласт і складіть за принципом простирадла. Виконайте цю процедуру ще два рази.
Покладіть масу в пакет і відправте в холодне місце на 1 годину. Дістаньте заморожені вишні, дайте їм розтанути, але не до кінця.
Сир покладіть в чашу блендера, висипте пудру, вишні і перебити. Вийде гарна ароматна начинка. Включаємо духовку на 190 °С.
Дістаємо тісто, розкачуємо і викладаємо на деко, по краях формуючи борту.
В середину виливаємо сирно-вишневу масу, зверху натираємо стружку з тіста і ставимо готуватися на 50 хвилин в духовку.
Відкритий пісочний пиріг з ягодами
Смачний і простий у приготуванні пісочний пиріг, зробити який під силу навіть початківцю кулінару.
Компоненти:
- Борошно – 400 грамів;
- Цукор – 230 грамів;
- Яйця курячі – 4 штуки;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Сметана домашня – 1 склянка;
- Вершкове масло – 200 грамів;
- Вишні заморожені – 300 грамів;
- Кориця – 1 пакетик.
В пластмасовій мисці збиваємо яйця і цукор. Додаємо кімнатної температури масло і сметану. Добре вимішуємо.
Невеликими порціями починаємо всипати протрушенную борошно з ваніллю і корицею. Коли маса почне густіти і приставати до бортів миски, вивалюємо тісто на рівну чисту поверхню і продовжуємо заміс вручну.
Коли воно стане досить густе для роботи, кладемо в харчовій пакет і відправляємо на годину в холодильник. Прогріваємо духовку до 190 °С.
Викладаємо холодне тісто за розміром форми, піднімаючи краю вище її бортів, в середину накладаємо вишневу начинку і ставимо пектися на одну годину.
Пиріг в хлібопічці з начинкою з вишень
Завдяки хлібопічці ви можете насолоджуватися смачною випічкою без зайвих зусиль і витрат часу.
Компоненти:
- Борошно – 300 грамів;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Маргарин – 180 грамів;
- Ванілін – 1 пакетик;
- Цукор – 100 грамів;
- Заморожені вишні – 200 грамів;
- Пекарський порошок – 1 пакетик.
- Какао – 3 столових ложки;
- Молоко домашнє – 4 столові ложки;
- Вода очищена – 4 столові ложки;
- Вершкове масло – 50 грамів.
Тісто готується в глибокій скляній мисці. Збиваємо цукор і яйця в пишну масу, додаємо дрібно порізаний м'який маргарин, вимішуємо, намагаючись не залишити грудок.
Порціями всипаємо протрушенную борошно, ванілін і розпушувач. Перекладаємо готове тісто в чашу для випікання. Зверху хаотично розподіляємо вишні. Закриваємо кришку хлібопічки і готуємо одну годину в режимі випічки.
В емальовану миску вливаємо молоко, воду, додаємо какао, 2 столові ложки цукру і ставимо на конфорку варити глазур. Весь час помішуйте масу і не давайте їй закипіти: необхідно отримати повне розчинення цукру.
Додаємо вершкове масло, все ретельно перемішуємо. Виймаємо готовий пиріг з електроприладу і ложкою акуратно поливаємо зверху готовою глазур'ю.
Пиріг з картоплею і фаршем в мультиварці — це відмінне блюдо, ситне і смачне!
Осетинський пиріг зі шпинатом і сиром, рецепт в скарбничку.
Пиріг з картоплею і сайрою, читайте наші прості і смачні рецепти.
Корисні поради
При підготовці фруктових напівфабрикатів для заморозки обов'язково видаляйте з них кісточки. Якщо вони залишаться, буде дуже важко це зробити в процесі розморожування, та за підсумком фрукт перетворитися в кашоподібну масу.
Не кладіть у випічку вишні відразу з морозилки, дайте їм трохи розморозитися. Інакше під час приготування лід почне танути, з'явиться додаткова зайва волога, яка може зіпсувати ваше блюдо.
Для будь-якої випічки перед використанням борошна обов'язково її протрусите через сито – віддалиться непотрібне сміття і вона насититься киснем. Від цього десерт буде ще більш легким і пишніше.