29 май 2019 5 203

Як швидко приготувати тісто на сметані для пирога

Рецепти пирогів на сметані виникли в кулінарії досить давно, і користуються популярністю і попитом. З обмеженого набору продуктів виходять неймовірно смачні і повітряні ласощі.

Нескладний рецепт тіста на сметані для яблучного пирога
Інгредієнти Кількість
Борошно - 750 грамів
Цукор - 220 грамів
Яйце куряче - 3 штуки
Сметана домашня - 150 грамів
Пекарський порошок - 1 пакетик
Ваніль - 1 пакетик
Сіль - щіпка
Яблука невеликі - 4 штуки
Кориця - пару щіпок
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 224 Ккал

Простий домашній пиріг з яблуками – улюблене ласощі з дитинства для кожної дитини.

Викладаємо в глибоку емальовану миску цукор, яйця і домашню сметану. Збиваємо спеціальним віночком до однорідної консистенції. В окремій ємності з'єднуємо сипучі інгредієнти (протрушенную борошно з розпушувачем, сіллю і ваніліном).

Невеликими порціями підсипаємо суху суміш в яєчно-сметанную масу. Викладаємо густеющее тісто на рівну поверхню і продовжуємо замішувати. Не забивайте його сильно борошном, якщо бачите, що її досить, більше не додавайте.

Борошно буває різною, і пропорція може змінюватись. Надмірне її кількість зробить тісто тугим і жорстким, а готовий виріб місце пісочного буде кам'яним.

Увімкніть духовку на прогрів (до 190 °С). Очистіть яблука від шкірки, наріжте невеликими кубиками і приправити корицею. Форму для випічки застелити пекарської папером.

Розкачайте тісто і акуратно викладіть в ємність для випікання, сформувавши по краях борту. У середину покладіть начинку, рівномірно розподіливши по поверхні. Надішліть випікатися на 40 хвилин.

Пишне дріжджове тісто для випічки з капустою

Тісто на дріжджах і сметані – одна з кращих основ для пирогів з несолодкої начинкою, в якості якої можна використовувати тушковану капусту.

Компоненти:

  • Борошно – 850 грамів;
  • Дріжджі «Соф момент» – 1 упаковка;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Молоко домашнє – 250 мілілітрів;
  • Сіль – за смаком;
  • Сметана домашня – 3 столові ложки;
  • Капуста білокачанна – 1 головка;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Олія оливкова – 3 столові ложки.

У невелику миску наливаємо підігріте молоко, висипаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо постояти до освіти характерною піни на поверхні.

Капусту дрібно шаткуємо, очищаємо моркву і нарізаємо соломкою. Ставимо сотейник на конфорку, виливаємо масло і тушкуємо підготовлені овочі.

Помішуйте, щоб не пригоріли і у пирога не з'явився гіркий присмак. У готову дріжджову опару додаємо сметану кімнатної температури. Поступово всипаємо протрушенную борошно і замішуємо м'яке повітряне тісто.

Перекладаємо в чисту ємність, прикриваємо чистим рушником і ставимо в тепле місце підходити на годину. Коли воно підніметься досить високо, мокрими пальцями підмішайте його і знову залиште збільшуватися.

Тісто має вийти велике в обсязі, але дуже легке і пузырчатое. Увімкніть духовку на 210 °С. Розкачайте тісто по формі листа.

Намотайте його на качалку і перекладіть на деко. Викладіть зверху остигнула начинку, розрівняйте і поставте випікатися на 30 хвилин.

Ніжне сметанне тісто з майонезом

Маючи під рукою залишки майонезу і сметани, можна спекти чудовий пиріг до чаю або компоту.

Компоненти:

  • Борошно – 450 грамів;
  • Нежирний Майонез – 100 мілілітрів;
  • Сметана домашня – 100 мілілітрів;
  • Цукор – 2 столові ложки;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Яйця курячі – 6 штук;
  • Гриби – 200 грамів;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Сода харчова – 1 чайна ложка без гірки.

У глибоку пластмасову миску висипаємо протрушенную борошно з содою, цукор, майонез і сметану. Вбиваємо 2 яйця і замішуємо тісто. Воно вийде не дуже густим – так і повинно бути.

Гриби (підійдуть печериці, гливи або лисички) промиваємо і чистимо. Нарізаємо на тонкі слайсы. Ставимо сковороду на плиту і відправляємо на неї гриби, щоб випарувалася вода, сильно ужаривать не потрібно. Відварюємо залишилися 4 яйця.

Даємо їм охолонути і шаткуємо на дрібні кубики. У глибокій мисці з'єднуємо гриби, нашатковану зелень і відварені яйця, перемішуємо. Включаємо духовку на 190 °С.

В глибоке деко викладаємо велику частину тесту, потім начинку і останнім шаром – залишки тіста. Ставимо випікатися в прогріту духовку на 50 хвилин.

Пісочне сметанне тісто

Пісочне тісто – м'яке і розсипчасте. Додавши до нього в якості начинки свіжі та заморожені фрукти, повидло або джем, отримаємо відмінний пиріг.

Компоненти:

  • Борошно – 650 грамів;
  • Сметана нежирна – 150 грамів;
  • Цукор – 200 грамів;
  • Яйце куряче – 2 штуки;
  • Лимонний сік – 2 столові ложки;
  • Пекарський порошок – 1 пакетик;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Заморожені вишні без кісточок – 300 грамів;
  • Цукрова пудра – для посипання;
  • Маргарин – 180 грамів.

В глибоку скляну миску рубаємо шматками нетвердый маргарин, засипаємо зверху цукор і добре перемішуємо. Додаємо яйця і сметану. Консистенція у тесту повинна вийти як на оладки. Невеликими порціями додаємо протрушенную борошно з розпушувачем, видавлюємо лимон і замішуємо його, виклавши на рівну поверхню.

Тісто вийде м'яким і еластичним, як пластилін. Покладіть на одну годину його в холодильник. Дістаємо вишні і даємо їм розморозитися.

Включаємо духовку на 190 °С. В глибоку, застелене пекарської папером, форму вкладаємо тісто, рівномірно розподіляючи і формуючи пальцями високі борти. В середину накладаємо вишні і ставимо випікатися в розігріту духовку.

Через 40 хвилин виймаємо і посипаємо пудрою.

Пельмені запечені в сметані в духовці, це смачне і просте блюдо на швидку руку.

Як спекти смачне печиво на сметані, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Вершково-сметанний крем на торт, найцікавіші рецепти тут.

Заливне тісто зі сметаною — смачно і ситно

Заливне тісто на сметані – саме швидке і легке. З нього виходить ніжна м'яка випічка.

Компоненти:

  • Борошно – 450 грамів;
  • Яйце куряче – 2 штуки;
  • Сода харчова – 1 чайна ложка;
  • Цукор – 1 чайна ложка;
  • Сметана нежирна – 250 грамів;
  • Шинка – 300 грамів;
  • Сир – 150 грамів;
  • Смажені гриби – 150 грамів;
  • Зелень – 1 пучок;
  • Сіль – за смаком.

З'єднуємо сметану і яйця в глибокій емальованому мисці. Додаємо протрушенную борошно з содою, цукор і сіль. Замішуємо ложкою рідке тісто (так і має бути, не потрібно більше підсипати борошна). Шинку нарізаємо тонкою соломкою, сир натираємо, з'єднуємо все разом з грибами і зеленню.

Включаємо духовку на 180 °С. В глибоку жаротривку форму виливаємо більшу частину тіста, зверху викладаємо начинку і заливаємо залишками. Печемо в духовці близько 45 хвилин.

Листкове тісто для випічки сирною

Рецептів листкового тіста на сметані досить багато. Воно готується буквально за пару годин і виходить дуже смачним.

Компоненти:

  • Борошно — 650 грамів;
  • Сметана – 220 грамів;
  • Цукор – 150 грамів;
  • Маргарин – 150 грамів;
  • Сіль – за смаком;
  • Сир нежирний – 300 грамів;
  • Яйце – 1 штука;
  • Ванілін – 1 пакетик.

Висипаємо просіяне борошно на рівну поверхню, зверху нарізаємо маргарин і всю масу рубаємо ножем у дрібну крихту.

Додаємо яйце, сіль і замішуємо нетуге тісто. Розкачуємо і складаємо за принципом простирадла кілька разів.

Кладемо в целофановий пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину. Дістаємо тісто, розкачуємо і перекладаємо на великий неглибокий деко, роблячи рукою невеликі борти по краю.

Сир, цукор, яйця і ванілін перебиваємо в повітряний крем і хаотично розподіляємо по поверхні тіста.

Ставимо випікатися в прогріту духовку на 50 хвилин. Вимикаємо духовку, даємо пирогу постояти ще 10 хвилин.

Приємного апетиту вам і вашим домочадцям!

Що ще почитати: