06 апрель 2019 199

Як приготувати картоплю по-селянськи в мультиварці

Картопля – це овоч, який подобається всім без винятку. Картопля варена, запечений, тушкований, а також картопляне пюре і це ще не все, що можна зробити з цього продукту. Його можна готувати не тільки на плиті або в духовці, але і в мультиварці. Просто відмінною виходить картопля по-селянськи в мультиварці. Вона виходить дуже м'якою і ніжною, а при вживанні просто тане у роті.

Хрустка картопля по-селянськи в мультиварці
Інгредієнти Кількість
картопля молода - 1 кілограм
орегано мелений - 1 маленька ложка
кріп у свіжому вигляді - 7-8 стебел
сіль - на свій смак
будь-які спеції - за своїм бажанням
рослинна олія - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал

Докладна готування:

  1. Для початку картопляні бульби слід промити. Споліскують водою, бажано теплою; обов'язково з бульб змиваємо всю грязь, для зручності можна використовувати поролонову губку;
  2. Після цього картоплю обтираем кухонним рушником від усієї води, він повинен бути сухим;
  3. Кріп слід сполоснути і розкласти на рушник, щоб він обсох;
  4. Бульби розрізаємо середніми шматочками, якщо вони невеликі, то їх можна готувати прямо в цілому вигляді;
  5. У миску викладаємо сіль, різні спеції, мелена орегано і всі добре розмішуємо;
  6. Далі наливаємо рослинне масло і знову розмішуємо;
  7. Готовим соусом з пряних компонентів поливаємо шматочки картоплі, всі добре розмішуємо;
  8. Всі шматочки повинні бути рівномірно покриті масляною сумішшю;
  9. Після цього перекладаємо все в ємність мультиварки;
  10. Вибираємо режим «Плов» і залишаємо готуватися протягом 35-40 хвилин;
  11. Зелень кропу шаткуємо дрібними шматочками; наприкінці готування посипаємо все кропом;
  12. Готову картоплю викладаємо на тарілки і подаємо на стіл.

Картопля з м'ясом

Для готування ми підготуємо наступні продукти:

  • картопля молода – 800 грам;
  • свиняче м'ясо, бажано з шийної частини – 500 грам;
  • масло вершкове сільське – 1 велика ложка;
  • томатна паста з густою консистенцією – 40 грам;
  • один морквяний коренеплід середнього розміру;
  • цибуля – 2 штуки;
  • чебрець – ½ ч. ложки;
  • розмарин – щіпка;
  • рослинне масло.

Приготування займе близько 1,5 години, калорійність – 180 ккал.

Докладний приготування:

  1. Картоплю варто старанно промити в теплій воді;
  2. Весь бруд варто змити, тому що картопля буде готуватися разом зі шкіркою;
  3. Далі обтираем овоч сухим рушником від всієї рідини;
  4. Розрізаємо бульби на невеликі часточки;
  5. Цибулини потрібно очистити від лушпиння;
  6. Ріжемо цибулю на дві частини і шаткуємо півкільцями;
  7. Морква споліскуємо, зчищають весь бруд і шкірку;
  8. Трьом коренеплід теркою з крупною решіткою;
  9. М'якоть свинини необхідно гарненько прополоскати під прохолодною водою;
  10. Далі протираємо м'ясо паперовими серветками від зайвої рідини;
  11. Розрізаємо м'ясо невеликими кубиками або прямокутниками;
  12. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло;
  13. Виставляємо режим «Випічка» і прогріваємо;
  14. У розігріте масло висипаємо м'ясо і смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи;
  15. Далі викладаємо півкільця цибулі і протерту моркву;
  16. Всі компоненти перемішуємо, підсолюємо і приправляємо меленим перцем;
  17. Все змішуємо і залишаємо готуватися коло 15 хвилин;
  18. Далі додаємо вершкове олію, томатну пасту і добре перемішуємо;
  19. Засипаємо картопляні шматочки, змішуємо;
  20. Вибираємо режим «Плов», виставляємо час 45 хвилин;
  21. Все тушкуємо до готовності. Після цього викладаємо на велику тарілку, можна посипати зеленню.

Рецепт картоплі з копченим салом і часником

Підготуємо наступні продукти:

  • 700 грам молодої картоплі не великого розміру;
  • сало копчене – 300 грам;
  • часник – 5 зубчиків;
  • сіль на свій розсуд;
  • суміш спецій для картоплі;
  • рослинне масло.

Процес приготування становитиме 1 годину, калорійність – 120 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Картоплю прямо в шкірці слід ретельно обполоснути теплою водою;
  2. Весь бруд з бульб обов'язково потрібно змити, тому краще її зчистити за допомогою губки;
  3. Далі картоплини протираємо рушником від зайвої води;
  4. Картопля великого і середнього розміру необхідно нарізати часточками;
  5. Якщо є дрібні бульби, то їх слід залишити в цілому вигляді;
  6. З сала слід зрізати шкірку;
  7. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками сала, їх розмір повинен бути не більше 1 см;
  8. Зубчики часнику очистити від шкірки і пропускаємо через прес;
  9. Змішуємо сало з часником;
  10. Також сало можна приправити сіллю, спеціями, чорним меленим перцем;
  11. Далі в чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Випічка» і прогріваємо;
  12. Після цього викладаємо сало з часником, спеціями і залишаємо обсмажуватися;
  13. Викладаємо скибочки і бульби картоплі, перемішуємо;
  14. Готуємо все в режимі «випічка» приблизно 40 хвилин;
  15. Далі викладаємо на тарілки, подаємо на стіл.

Як приготувати корисний салат з щавлю, який до того ж дуже смачний. Спробуйте наші рецепти.

Рецепти простий випічки: швидко і смачно. Рецепти до чаю і на солодкий стіл — вибирайте на будь-який смак.

Рецепт пирога з м'ясом і картоплею, читайте наші варіанти цієї страви.

Ароматна картопля: рецепт по-селянськи з хріном і часником

Складові елементи:

  • півкілограма картоплі молодого;
  • часник – 3 зубчики великого розміру;
  • хрін «Столовий» — 15 грам;
  • петрушка і кріп – по 3 стебла;
  • рослинна олія;
  • трохи солі;
  • спеції на свій розсуд.

Готування у нас забере не більше 1 години, калорійність – 118 ккал.

Як буде виглядати приготування:

  1. Картоплю слід гарненько промити прохолодною водою, краще всього його опустити в холодну воду на 5 хвилин і потім змити з нього весь бруд;
  2. Нарізаємо картоплю невеликими часточками;
  3. Зелень кропу потрібно сполоснути, розрізати дрібними шматочками;
  4. У миску викладаємо хрін, додаємо спеції;
  5. Зубчики часнику очистити, пропускаємо через землянку;
  6. Петрушку споліскуємо і дрібно шаткуємо;
  7. Викладаємо часник, петрушку і кріп до хріну;
  8. Додаємо в соус сіль і розмішуємо;
  9. Готовий соус викладаємо до картоплі і перемішуємо;
  10. У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Випічка»;
  11. Викладаємо картоплю з хріном і залишаємо готуватися протягом 40 хвилин;
  12. Після цього готову картоплю можна подавати на стіл.

Кулінарні поради

  • щоб краще змити бруд з картоплі, слід використовувати щітку або губку;
  • після промивання картоплю слід протерти насухо, щоб в процесі приготування він покрився скоринкою золотистого кольору;
  • якщо бульби невеликі, то їх можна готувати в цілому вигляді.

Картопля по-селянськи — це домашнє блюдо, яке володіє прекрасним смаком. Незважаючи на те, що овоч готується прямо в шкірці, він виходить дуже ніжним і шкірка не відчувається на зубах. А приправи надають йому яскравий смак і аромат.

Що ще почитати: