Як приготувати картоплю по-селянськи в мультиварці
Картопля – це овоч, який подобається всім без винятку. Картопля варена, запечений, тушкований, а також картопляне пюре і це ще не все, що можна зробити з цього продукту. Його можна готувати не тільки на плиті або в духовці, але і в мультиварці. Просто відмінною виходить картопля по-селянськи в мультиварці. Вона виходить дуже м'якою і ніжною, а при вживанні просто тане у роті.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля молода - | 1 кілограм |
орегано мелений - | 1 маленька ложка |
кріп у свіжому вигляді - | 7-8 стебел |
сіль - | на свій смак |
будь-які спеції - | за своїм бажанням |
рослинна олія - | для смаження |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Докладна готування:
- Для початку картопляні бульби слід промити. Споліскують водою, бажано теплою; обов'язково з бульб змиваємо всю грязь, для зручності можна використовувати поролонову губку;
- Після цього картоплю обтираем кухонним рушником від усієї води, він повинен бути сухим;
- Кріп слід сполоснути і розкласти на рушник, щоб він обсох;
- Бульби розрізаємо середніми шматочками, якщо вони невеликі, то їх можна готувати прямо в цілому вигляді;
- У миску викладаємо сіль, різні спеції, мелена орегано і всі добре розмішуємо;
- Далі наливаємо рослинне масло і знову розмішуємо;
- Готовим соусом з пряних компонентів поливаємо шматочки картоплі, всі добре розмішуємо;
- Всі шматочки повинні бути рівномірно покриті масляною сумішшю;
- Після цього перекладаємо все в ємність мультиварки;
- Вибираємо режим «Плов» і залишаємо готуватися протягом 35-40 хвилин;
- Зелень кропу шаткуємо дрібними шматочками; наприкінці готування посипаємо все кропом;
- Готову картоплю викладаємо на тарілки і подаємо на стіл.
Картопля з м'ясом
Для готування ми підготуємо наступні продукти:
- картопля молода – 800 грам;
- свиняче м'ясо, бажано з шийної частини – 500 грам;
- масло вершкове сільське – 1 велика ложка;
- томатна паста з густою консистенцією – 40 грам;
- один морквяний коренеплід середнього розміру;
- цибуля – 2 штуки;
- чебрець – ½ ч. ложки;
- розмарин – щіпка;
- рослинне масло.
Приготування займе близько 1,5 години, калорійність – 180 ккал.
Докладний приготування:
- Картоплю варто старанно промити в теплій воді;
- Весь бруд варто змити, тому що картопля буде готуватися разом зі шкіркою;
- Далі обтираем овоч сухим рушником від всієї рідини;
- Розрізаємо бульби на невеликі часточки;
- Цибулини потрібно очистити від лушпиння;
- Ріжемо цибулю на дві частини і шаткуємо півкільцями;
- Морква споліскуємо, зчищають весь бруд і шкірку;
- Трьом коренеплід теркою з крупною решіткою;
- М'якоть свинини необхідно гарненько прополоскати під прохолодною водою;
- Далі протираємо м'ясо паперовими серветками від зайвої рідини;
- Розрізаємо м'ясо невеликими кубиками або прямокутниками;
- У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло;
- Виставляємо режим «Випічка» і прогріваємо;
- У розігріте масло висипаємо м'ясо і смажимо 5 хвилин, постійно помішуючи;
- Далі викладаємо півкільця цибулі і протерту моркву;
- Всі компоненти перемішуємо, підсолюємо і приправляємо меленим перцем;
- Все змішуємо і залишаємо готуватися коло 15 хвилин;
- Далі додаємо вершкове олію, томатну пасту і добре перемішуємо;
- Засипаємо картопляні шматочки, змішуємо;
- Вибираємо режим «Плов», виставляємо час 45 хвилин;
- Все тушкуємо до готовності. Після цього викладаємо на велику тарілку, можна посипати зеленню.
Рецепт картоплі з копченим салом і часником
Підготуємо наступні продукти:
- 700 грам молодої картоплі не великого розміру;
- сало копчене – 300 грам;
- часник – 5 зубчиків;
- сіль на свій розсуд;
- суміш спецій для картоплі;
- рослинне масло.
Процес приготування становитиме 1 годину, калорійність – 120 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Картоплю прямо в шкірці слід ретельно обполоснути теплою водою;
- Весь бруд з бульб обов'язково потрібно змити, тому краще її зчистити за допомогою губки;
- Далі картоплини протираємо рушником від зайвої води;
- Картопля великого і середнього розміру необхідно нарізати часточками;
- Якщо є дрібні бульби, то їх слід залишити в цілому вигляді;
- З сала слід зрізати шкірку;
- М'якоть нарізаємо невеликими шматочками сала, їх розмір повинен бути не більше 1 см;
- Зубчики часнику очистити від шкірки і пропускаємо через прес;
- Змішуємо сало з часником;
- Також сало можна приправити сіллю, спеціями, чорним меленим перцем;
- Далі в чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Випічка» і прогріваємо;
- Після цього викладаємо сало з часником, спеціями і залишаємо обсмажуватися;
- Викладаємо скибочки і бульби картоплі, перемішуємо;
- Готуємо все в режимі «випічка» приблизно 40 хвилин;
- Далі викладаємо на тарілки, подаємо на стіл.
Як приготувати корисний салат з щавлю, який до того ж дуже смачний. Спробуйте наші рецепти.
Рецепти простий випічки: швидко і смачно. Рецепти до чаю і на солодкий стіл — вибирайте на будь-який смак.
Рецепт пирога з м'ясом і картоплею, читайте наші варіанти цієї страви.
Ароматна картопля: рецепт по-селянськи з хріном і часником
Складові елементи:
- півкілограма картоплі молодого;
- часник – 3 зубчики великого розміру;
- хрін «Столовий» — 15 грам;
- петрушка і кріп – по 3 стебла;
- рослинна олія;
- трохи солі;
- спеції на свій розсуд.
Готування у нас забере не більше 1 години, калорійність – 118 ккал.
Як буде виглядати приготування:
- Картоплю слід гарненько промити прохолодною водою, краще всього його опустити в холодну воду на 5 хвилин і потім змити з нього весь бруд;
- Нарізаємо картоплю невеликими часточками;
- Зелень кропу потрібно сполоснути, розрізати дрібними шматочками;
- У миску викладаємо хрін, додаємо спеції;
- Зубчики часнику очистити, пропускаємо через землянку;
- Петрушку споліскуємо і дрібно шаткуємо;
- Викладаємо часник, петрушку і кріп до хріну;
- Додаємо в соус сіль і розмішуємо;
- Готовий соус викладаємо до картоплі і перемішуємо;
- У ємність мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Випічка»;
- Викладаємо картоплю з хріном і залишаємо готуватися протягом 40 хвилин;
- Після цього готову картоплю можна подавати на стіл.
Кулінарні поради
- щоб краще змити бруд з картоплі, слід використовувати щітку або губку;
- після промивання картоплю слід протерти насухо, щоб в процесі приготування він покрився скоринкою золотистого кольору;
- якщо бульби невеликі, то їх можна готувати в цілому вигляді.
Картопля по-селянськи — це домашнє блюдо, яке володіє прекрасним смаком. Незважаючи на те, що овоч готується прямо в шкірці, він виходить дуже ніжним і шкірка не відчувається на зубах. А приправи надають йому яскравий смак і аромат.