23 март 2019 3 736

Як найпростіше приготувати пісочне печиво

Пісочна випічка – ніжне, розсипчасте і тане в роті тісто в різних смакових і колірних варіаціях. На вітрині будь-якого продовольчого магазину, напевно, можна знайти не менше 3 – 4 його сортів, а у великих супермаркетах – набагато більше.

Однак все це можна приготувати у себе на кухні, маючи невеликий набір простих продуктів. Сам процес доставить вам масу позитивних емоцій і додасть упевненості в користь приготованого блюда.

Ніяких хімічних барвників, пальмової олії, загусників і ароматизаторів. Тільки натуральні свіжі домашні продукти.

Рецепт простого пісочного печива
Інгредієнти Кількість
Борошно - 450 г
Яйця перепелині - 4 шт.
Цукор - 200 г
Ваніль - 1 упаковка
Розпушувач - 1 упаковка
Масло вершкове - 200 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 405 Ккал
Саме звичайне і просте печиво, яке можна давати навіть немовлятам, можна приготувати за дуже короткий проміжок часу.

Для початку хочеться відзначити, що всі компоненти повинні бути кімнатної температури. Це запорука гарного тесту, яке згодом стане пісочної випічкою.

У склянці для блендера перебиваємо яйця і пісок до стану гомогенної пасти. Щоб процес проходив швидше, рекомендується цукор попередньо подрібнити в пудру.

В одержаний гоголь-моголь вводимо масло, порзане на шматки. Маса вийде досить густий. Висипаємо по трохи протрушенную борошно і розпушувач тіста. Вимішуємо і занурюємо масу охолодитися.

Розкачуємо на рівній поверхні тісто завтовшки 3 сантиметри. Склянкою продавлюємо форму. Викладаємо на змащене олією деко, притрушиваем цукром.

Активуємо функцію випічки на електродуховки і готуємо півгодини наше печиво.

Простий рецепт домашнього пісочного печива на маргарині

Варіант неперевершеного печива, яке можна зробити вдома, під назвою «Мільйонер». Воно може служити святковим частуванням і скласти гідну конкуренцію красивому торту за рахунок своїх смакових якостей і бюджетної собівартості.

Компоненти:

  • Борошно 550 г;
  • Цукрова пудра – 150 г;
  • Шоколадна Плитка – 1 шт.;
  • Маргарин – 250 г;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Цукор – 150 р.

Притрушиваем гіркою на рівну суху поверхню борошно, зверху кришимо розм'яклий маргарин, рубаємо всю масу гострим ножем в борошняну крихту.

Підмішуємо яйця, підсипаємо цукор і робимо однорідну масу. Занурюємо в харчовій кульок і кладемо охолодитися на півгодини. У залізному корці змішуємо молоко згущене, масло вершкове і цукрову пудру.

Ставимо на конфорку і, періодично помішуючи, варимо до карамельного кольору.

Шоколадну плитку розтоплюємо в мікрохвильовці. Руками рівномірно розподіляємо тісто по поверхні дека, застеленого калькою.

Занурюємо в розігріту електродуховку на 10 хвилин. Витягаємо, остуджуємо і надергиваем зверху карамель, на неї шоколад і поміщаємо в холодильник.

Простий рецепт пісочного печива без яєць в домашніх умовах

Бувають ситуації, коли хочеться солодкого, а не всі компоненти є під рукою. Для такого випадку підійде нехитрий рецепт печива, виготовленого власноруч, з мінімальним складом продуктів.

Компоненти:

  • Борошно – 600 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Спред – 300 г;
  • Молоко нежирне – 150 мл;
  • Сода – 0.5 ч. л;
  • Кориця – 1 упаковка;
  • Шоколад чорний – 400 р.
  • Горішки – 200 р.

Підігріваємо в мікрохвильовці молоко і спред, так щоб другий компонент розплавився. Підмішуємо в основну масу соду і цукор (як варіант – цукрову пудру). Приєднуємо протрушенную борошно.

Коли маса стане досить тугий, перекладаємо на суху поверхню столу. Шоколад (краще застосовувати ваговій) розламуємо на скибочки. Будь-які наявні, горіхи очищаємо і злегка подрібнюємо. Підмішуємо до загальної маси тіста. Занурюємо в чисту тару, даємо охолонути.

Розкачуємо тісто товщиною 2 сантиметри, продавлюємо формочками або гранованим склянкою фігурки. Вистилаємо пергаментом лист для випічки. Перекладаємо напівфабрикати. Ставимо в розігріту електродуховку випікатися на півгодини.

Це печиво можна готувати і в мікрохвильовці, тільки тісто розкачувати зовсім тонко і на блюдо викладати по кілька штук. Вмикати електроприлад на максимум і пропікатися півгодини.

У цьому рецепті не обов'язково використовувати тільки чорний шоколад, його можна комбінувати з іншими видами, або брати один за вашим перевагам.

Рецепт простого печива в домашніх умовах — готуємо разом!

Як приготувати печиво на пиві, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте як приготувати рецепти з сиру «Гусячі лапки», цей простий рецепт сподобається всім.

Сирне печиво пісочне

Випічка з використанням кисломолочних продуктів вважається більш розсипчастою і корисною. Таке просте сирне печиво часто готують дітям, які не люблять цей продукт.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Сир домашній 300 г;
  • Маргарин – 250 г;
  • Сметана домашня – 200 мл;
  • Цукор – 50 г;
  • Мигдаль – 50 р.

Протрушенную всипаємо борошно в глибоку скляну ємність, слідом ножем нарізаємо досить м'який маргарин. Рубаємо основу ножем.

Сир пропускаємо через електром'ясорубку або сито. Подбавляем в борошняну масу разом зі сметаною. Підсипаємо цукор і добре рукою промешиваем тісто. Поміщаємо в одноразовий кульок і охолоджуємо півгодини.

Мигдаль ділимо на половинки. Виймаємо тісто розкачуємо, складаємо за принципом простирадла і знову розгортаємо, складаємо. Охолоджуємо. За цією технологією виконуємо дії чотири рази. Вийде принцип листкового сирного тіста.

Останній раз розкачуємо, ножем для піци нарізаємо ромбики, по центру кладемо половинку мигдалю і натискаємо глибше. Перекладаємо на деко і готуємо в духовій шафі 40 хвилин.

Пивне пісочне печиво

Рецепти на основі пива відомі дуже давно. Однак багато непосвячені дивуються, що випічка виходить ніжною і тане в роті за рахунок пивних дріжджів.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Пиво живе – 0.5 л.;
  • Цукор – 50 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Оцет – 1 ст. л.;
  • Маргарин вершковий – 150 р.

Протрушенную борошно з'єднуємо з вершковим маргарином.

Ретельно руками розминаємо масу до однорідного стану. Вливаємо теплу живе пиво і гашену соду.

Краще всього підходять світлі сорти, щоб не було гіркого присмаку. Те, що продається в пластикових пляшках і має тривалий термін зберігання, брати не варто, оскільки живий дріжджової культури там швидше за все немає.

Вимішуємо тісто: воно повинно вийти досить тугим і крутим.

Розкачуємо, продавлюємо формочками напівфабрикат, притрушиваем цукром і викладаємо на підготовлений заздалегідь деко.

Занурюємо в електродуховку на півгодини.

Трохи корисностей

Пісочне печиво можна пропікатися і одним цільним коржем, не нарізаючи попередньо фігурки, а робити це після. Тільки в цьому випадку, рекомендується проколоти тісто виделкою довільно в декількох місцях, щоб не накопичувався вуглекислий газ.

Всі продукти вимішувати потрібно дуже швидко, а потім обов'язково охолодити тісто. Випікати вироби в температурному режимі 170 – 190 °С, при більш високій – печиво згодом буде занадто кришитися. Можна придумати будь-яку форму і потім наповнити начинкою (солодкій, так і м'ясної, на ваш розсуд), наприклад, кошики.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: