Як найпростіше приготувати пісочне печиво
Пісочна випічка – ніжне, розсипчасте і тане в роті тісто в різних смакових і колірних варіаціях. На вітрині будь-якого продовольчого магазину, напевно, можна знайти не менше 3 – 4 його сортів, а у великих супермаркетах – набагато більше.
Однак все це можна приготувати у себе на кухні, маючи невеликий набір простих продуктів. Сам процес доставить вам масу позитивних емоцій і додасть упевненості в користь приготованого блюда.
Ніяких хімічних барвників, пальмової олії, загусників і ароматизаторів. Тільки натуральні свіжі домашні продукти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 450 г |
Яйця перепелині - | 4 шт. |
Цукор - | 200 г |
Ваніль - | 1 упаковка |
Розпушувач - | 1 упаковка |
Масло вершкове - | 200 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 405 Ккал |
Для початку хочеться відзначити, що всі компоненти повинні бути кімнатної температури. Це запорука гарного тесту, яке згодом стане пісочної випічкою.
У склянці для блендера перебиваємо яйця і пісок до стану гомогенної пасти. Щоб процес проходив швидше, рекомендується цукор попередньо подрібнити в пудру.
В одержаний гоголь-моголь вводимо масло, порзане на шматки. Маса вийде досить густий. Висипаємо по трохи протрушенную борошно і розпушувач тіста. Вимішуємо і занурюємо масу охолодитися.
Розкачуємо на рівній поверхні тісто завтовшки 3 сантиметри. Склянкою продавлюємо форму. Викладаємо на змащене олією деко, притрушиваем цукром.
Активуємо функцію випічки на електродуховки і готуємо півгодини наше печиво.
Простий рецепт домашнього пісочного печива на маргарині
Варіант неперевершеного печива, яке можна зробити вдома, під назвою «Мільйонер». Воно може служити святковим частуванням і скласти гідну конкуренцію красивому торту за рахунок своїх смакових якостей і бюджетної собівартості.
Компоненти:
- Борошно 550 г;
- Цукрова пудра – 150 г;
- Шоколадна Плитка – 1 шт.;
- Маргарин – 250 г;
- Масло вершкове – 150 г;
- Згущене молоко – 1 банка;
- Цукор – 150 р.
Притрушиваем гіркою на рівну суху поверхню борошно, зверху кришимо розм'яклий маргарин, рубаємо всю масу гострим ножем в борошняну крихту.
Підмішуємо яйця, підсипаємо цукор і робимо однорідну масу. Занурюємо в харчовій кульок і кладемо охолодитися на півгодини. У залізному корці змішуємо молоко згущене, масло вершкове і цукрову пудру.
Ставимо на конфорку і, періодично помішуючи, варимо до карамельного кольору.
Шоколадну плитку розтоплюємо в мікрохвильовці. Руками рівномірно розподіляємо тісто по поверхні дека, застеленого калькою.
Занурюємо в розігріту електродуховку на 10 хвилин. Витягаємо, остуджуємо і надергиваем зверху карамель, на неї шоколад і поміщаємо в холодильник.
Простий рецепт пісочного печива без яєць в домашніх умовах
Компоненти:
- Борошно – 600 г;
- Цукор – 200 г;
- Спред – 300 г;
- Молоко нежирне – 150 мл;
- Сода – 0.5 ч. л;
- Кориця – 1 упаковка;
- Шоколад чорний – 400 р.
- Горішки – 200 р.
Підігріваємо в мікрохвильовці молоко і спред, так щоб другий компонент розплавився. Підмішуємо в основну масу соду і цукор (як варіант – цукрову пудру). Приєднуємо протрушенную борошно.
Коли маса стане досить тугий, перекладаємо на суху поверхню столу. Шоколад (краще застосовувати ваговій) розламуємо на скибочки. Будь-які наявні, горіхи очищаємо і злегка подрібнюємо. Підмішуємо до загальної маси тіста. Занурюємо в чисту тару, даємо охолонути.
Розкачуємо тісто товщиною 2 сантиметри, продавлюємо формочками або гранованим склянкою фігурки. Вистилаємо пергаментом лист для випічки. Перекладаємо напівфабрикати. Ставимо в розігріту електродуховку випікатися на півгодини.
Це печиво можна готувати і в мікрохвильовці, тільки тісто розкачувати зовсім тонко і на блюдо викладати по кілька штук. Вмикати електроприлад на максимум і пропікатися півгодини.
У цьому рецепті не обов'язково використовувати тільки чорний шоколад, його можна комбінувати з іншими видами, або брати один за вашим перевагам.
Рецепт простого печива в домашніх умовах — готуємо разом!
Як приготувати печиво на пиві, рецепти з фото і покроковими рекомендаціями.
Читайте як приготувати рецепти з сиру «Гусячі лапки», цей простий рецепт сподобається всім.
Сирне печиво пісочне
Випічка з використанням кисломолочних продуктів вважається більш розсипчастою і корисною. Таке просте сирне печиво часто готують дітям, які не люблять цей продукт.
Компоненти:
- Борошно – 350 г;
- Сир домашній 300 г;
- Маргарин – 250 г;
- Сметана домашня – 200 мл;
- Цукор – 50 г;
- Мигдаль – 50 р.
Протрушенную всипаємо борошно в глибоку скляну ємність, слідом ножем нарізаємо досить м'який маргарин. Рубаємо основу ножем.
Сир пропускаємо через електром'ясорубку або сито. Подбавляем в борошняну масу разом зі сметаною. Підсипаємо цукор і добре рукою промешиваем тісто. Поміщаємо в одноразовий кульок і охолоджуємо півгодини.
Мигдаль ділимо на половинки. Виймаємо тісто розкачуємо, складаємо за принципом простирадла і знову розгортаємо, складаємо. Охолоджуємо. За цією технологією виконуємо дії чотири рази. Вийде принцип листкового сирного тіста.
Останній раз розкачуємо, ножем для піци нарізаємо ромбики, по центру кладемо половинку мигдалю і натискаємо глибше. Перекладаємо на деко і готуємо в духовій шафі 40 хвилин.
Пивне пісочне печиво
Рецепти на основі пива відомі дуже давно. Однак багато непосвячені дивуються, що випічка виходить ніжною і тане в роті за рахунок пивних дріжджів.
Компоненти:
- Борошно – 450 г;
- Пиво живе – 0.5 л.;
- Цукор – 50 г;
- Сода – 1 ч. л.;
- Оцет – 1 ст. л.;
- Маргарин вершковий – 150 р.
Протрушенную борошно з'єднуємо з вершковим маргарином.
Ретельно руками розминаємо масу до однорідного стану. Вливаємо теплу живе пиво і гашену соду.
Краще всього підходять світлі сорти, щоб не було гіркого присмаку. Те, що продається в пластикових пляшках і має тривалий термін зберігання, брати не варто, оскільки живий дріжджової культури там швидше за все немає.
Вимішуємо тісто: воно повинно вийти досить тугим і крутим.
Розкачуємо, продавлюємо формочками напівфабрикат, притрушиваем цукром і викладаємо на підготовлений заздалегідь деко.
Занурюємо в електродуховку на півгодини.
Трохи корисностей
Пісочне печиво можна пропікатися і одним цільним коржем, не нарізаючи попередньо фігурки, а робити це після. Тільки в цьому випадку, рекомендується проколоти тісто виделкою довільно в декількох місцях, щоб не накопичувався вуглекислий газ.
Всі продукти вимішувати потрібно дуже швидко, а потім обов'язково охолодити тісто. Випікати вироби в температурному режимі 170 – 190 °С, при більш високій – печиво згодом буде занадто кришитися. Можна придумати будь-яку форму і потім наповнити начинкою (солодкій, так і м'ясної, на ваш розсуд), наприклад, кошики.
Приємного апетиту!