19 март 2019 7 395

Як правильно готувати свинячі нирки: покрокові рецепти

Багато хто вважає, що свинячі нирки — це смачний продукт. А даремно. Якщо цей субпродукт правильно підготувати і вимочити, то запах сечовини повністю піде. Найголовніше в цій справі — правильна підготовка і обробка. Тоді з нирок можна приготувати будь-яке смачне блюдо.

Їх можна тушкувати, смажити, варити, додавати в різні страви. Але для початку варто розглянути всі корисні властивості нирок, які бруньки слід вибирати для приготування страв і як їх потрібно правильно відварювати.

Трохи про користь свинячих нирок

Свинячі нирки дуже корисні для людського організму. В їх складі міститься високий рівень вітамінів групи В, ВВ і мінеральних речовин – калій, магній, сірка. Ці речовини є важливими для здоров'я і нормального функціонування всіх органів. Так само в їх складі містяться жирні кислоти, які відповідають за оновлення організму.

Незважаючи на те, що нирки володіють низькою калорійністю, всього 100 калорій на 100 грам, регулярне їх вживання призводить до таких позитивних результатів:

  • Підвищення імунітету;
  • Поліпшення кровообігу;
  • Позбавлення від серцево-судинних захворювань;
  • Збереження молодості організму.

Як вибрати і підготувати субпродукт

Під час приготування різних страв слід використовувати нирки молодого тварини. Чим старше тварина, тим жорсткіше нирки і запах сечовини сильніше. Колір повинен бути світло-коричневим. Структура гладка, без плівкових розривів.

Вага однієї нирки повинен бути не більше 200 грам. Також не купуйте субпродукт в жировій оболонці, оскільки вона приховує всі якості продукту.

Перед приготуванням нирки необхідно добре вимочити. Вимочувати можна кількома способами:

  1. Для цього сирі нирки очищаються від жиру, прожилок і розрізають на дві частини. Потім їх слід залити холодною водою і залишити вимочуватися на 8 годин. За цей час весь неприємний запах сечовини повністю піде. Воду потрібно міняти через кожні 2 години. Після цього видаляємо сечоводи, плівки, великі кровоносні судини і знову гарненько промиваємо в холодній воді;
  2. Для другого способу вимочування необхідно використовувати харчову соду. Нирки необхідно розрізати на дві частини і обсипати содою. Залишаємо їх на 40 хвилин. Після цього субпродукт промиваємо в прохолодній воді. Очищаємо від сечоводів, плівок, судин і гарненько промиваємо;
  3. В залежності від страви, для якого будуть використовуватися нирки, у воду для замочування можна додавати трохи молока, це додасть продукту ніжність. Також можна додавати розсіл або оцет.

Секрети правильної варіння і приготування свинячих нирок

Для того щоб правильно відварити субпродукт, необхідно знати всю процедуру відварювання:

  1. Вимочені субпродукти викладаються в ємність і заливаються теплою водою;
  2. Ставимо їх на вогонь і чекаємо, коли вони закиплять;
  3. Після закипання проварюємо 5-10 хвилин;
  4. Далі зливаємо воду і заливаємо інший гарячою водою;
  5. Доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин і знову міняємо воду;
  6. Проробляємо ці процедури до 3 разів. Необхідно, щоб вода, в якій відварюються нирки, стала чистою і прозорою;
  7. Після того як вода стане чистою, зменшуємо вогонь і відварюємо нирки протягом години. Весь процес відварювання займає півтори години.

Тепер розглянемо смачні рецепти приготування свинячих нирок. Спробувавши раз, ви будете готувати їх частенько потім!

Жульєн з свинячих нирок
Інгредієнти Кількість
Субпродукт - 400 грам
Шинка - 100 грам
Печериці - 200 грам
Гострий кетчуп - 100 грам
Вершки - 100 мл
Цибулю - 1 головка
Сир твердий - 100 грам
Рослинна олія - для обсмажування
Сіль - за смаком
Кріп і петрушка - пучок
Спеції - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 119 Ккал

Приготування:

  1. Попередньо вимочені і оброблені нирки слід розрізати на тонкі шматочки;
  2. На сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і розігріваємо. На розпечене масло викладаємо шматочки субпродукту і смажимо до готовності. Далі викладаємо їх в миску;
  3. Зчищають з лушпиння цибулі і ріжемо його на дрібні шматочки;
  4. Шинку нарізаємо кубиками;
  5. Гриби ріжемо на тонкі пластинки;
  6. Всі овочі з шинкою обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Викладаємо їх до нирок;
  7. Готуємо соус. Кетчуп змішуємо зі сметаною. Кріп і петрушка дрібно рубається і засипається в соус. Також туди додаємо спеції, сіль, гвоздику перець;
  8. Заливаємо соус до всіх обсмаженою компонентів і добре перемішуємо;
  9. Разлаживаем все по горщикам;
  10. Сир натирається середньої теркою і посипається зверху горщиків;
  11. Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди горщики;
  12. Запікаємо до тих пір, поки сир не стане коричневого кольору.

Свинячі нирки в сметані в мультиварці

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Субпродукт – 1 кг;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Морква – 1 штука;
  • 150 мл сметани;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • Часник – 3 зубчики;
  • Молоко – 200 грам;
  • Сода – 50 грам;
  • Щіпка солі;
  • Вершкове масло.

Приготування:

    1. Нирки очистити від жиру, прожилок і розрізаємо на дві частини. Посипаємо содою і залишаємо на півгодини. Далі гарненько промиваємо;

    1. Потім викладаємо в ємність і заливаємо водою. Вимочуємо 2 години. Воду слід 2 рази міняти;

    1. Після води, нирці вимочуємо в молоці протягом години;

    1. Після цього викладаємо субпродукт у чашку мультиварці, заливаємо гарячою водою і відварюємо в режимі «Гасіння» приблизно 15 хвилин;
    2. Далі нирки витягуємо, промиваємо. Зливаємо Воду з чашки і чашку добре промиваємо. Викладаємо нирки в чашку мультиварки, наливаємо гарячу воду і варимо протягом 30-40 хвилин в режимі «гасіння»;
    3. Готові нирки охолоджуємо і нарізаємо на тонкі часточки;

    1. Зчищають з лушпиння цибулі і ріжемо його на півкільця. Викладаємо їх у каструлю і обсмажуємо на вершковому маслі в режимі «смаження»;

    1. Моркву і часник очищаються і дрібно нарізати. Засипаємо до цибулі і обсмажуємо;

    1. Потім викладаємо овочі нарізані нирки і смажимо;

    1. Заливаємо все вершками, додаємо сіль і спеції;

  1. Все закриваємо і ставимо режим «Гасіння» на 1 годину. Вимикаємо мультиварку через півгодини. Частування готово.

Салат з свинячих нирок

Потрібні такі інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Свіжі огірки – 3 штуки;
  • Цибуля – 2 штуки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 пучок петрушки і кропу;
  • Майонез – 200 грам;
  • Слабкий оцет – 20 мл;
  • Щіпка солі.

Приготування:

  1. Відварений субпродукт необхідно розрізати на середні кубики;
  2. Свіжі огірки очищаються від шкірки і розрізають на невеликі квадратики;
  3. Зчищаємо лушпиння з цибулі і розрізаємо його на дрібні шматочки;
  4. Пучок петрушки і кропу слід дрібно порубати ножем;
  5. Готуємо заправку. Для цього часник видавлюємо через прес і додаємо в майонез, також туди додаємо оцет і добре перемішуємо;
  6. Всі нарізані інгредієнти викладаємо в глибоку чашку і заправляємо соусом. Все добре змішуємо;
  7. Готовий салат можна прикрасити гілочками петрушки.

Закуска з свинячих нирок

Знадобляться наступні продукти:

  • 700 грам субпродукту;
  • 200 мл бульйону чи води;
  • Борошно – 50 грам;
  • Вершкове масло;
  • Цибулини – 2 штуки;
  • Солоні огірки – 3 штуки;
  • Пара листочків лаврушки;
  • Трохи солі, чорного перцю горошком.

Приготування:

  1. Відварений субпродукт слід розрізати на тонкі скибочки;
  2. Готуємо соусную заливку. Ставимо сковороду на вогонь, викладаємо шматочок вершкового масла і борошно. Маку прожарюється до жовтого кольору. Далі заливаємо бульйон або воду, доводимо до кипіння і відварюємо 10 хвилин;
  3. Зчищають з лушпиння цибулі і дрібно ріжемо ножем;
  4. Солоні огірки розрізаємо у вигляді соломки;
  5. У товстостінний казанок викладаємо нарізані нирки, цибулю, солоні огірки;
  6. Заливаємо все соусом, солимо, додаємо спеції і все добре перемішуємо;
  7. Все тушкується на невеликому вогні протягом 15 хвилин;
  8. Подавати слід з запеченою картоплею.

Соковиті і ніжні нирки яловичі рецепт приготування, який обов'язково варто спробувати.

Як приготувати свинячі вуха по корейськи рецепти в скарбничку.

Як швидко і смачно приготувати свинину, читайте і готуйте.

Запечені субпродукти з цибулею

Для страви готуємо наступні компоненти:

  • Півкіло субпродукту;
  • 300 грам цибулі;
  • Картопля – 4 штуки;
  • 200 мл вершків;
  • Трохи солі;
  • За смаком спеції.

Приготування:

  1. Варені нирки слід розрізати у вигляді смужок;
  2. Викладаємо соломку в форму для запікання і заливаємо невеликою кількістю води;
  3. Цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо зверху субпродукту;
  4. Картопля очищаємо, промиваємо і розрізаємо у вигляді кружечків. Викладаємо шаром зверху лука;
  5. Все солимо, додаємо спеції;
  6. Заливаємо все вершками і закриваємо фольгою;
  7. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму з усіма інгредієнтами;
  8. Запікаємо все від години до півтори години.

Страви з нирок містять високий рівень корисних речовин, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму людини. Частування з цим продуктом виходять дуже смачними і ароматними. Тому не полінуйтеся і зробіть їх будинку. Ваші рідні полюблять ці страви з першого разу!

Що ще почитати: