Як правильно готувати свинячі нирки: покрокові рецепти
Багато хто вважає, що свинячі нирки — це смачний продукт. А даремно. Якщо цей субпродукт правильно підготувати і вимочити, то запах сечовини повністю піде. Найголовніше в цій справі — правильна підготовка і обробка. Тоді з нирок можна приготувати будь-яке смачне блюдо.
Їх можна тушкувати, смажити, варити, додавати в різні страви. Але для початку варто розглянути всі корисні властивості нирок, які бруньки слід вибирати для приготування страв і як їх потрібно правильно відварювати.
Трохи про користь свинячих нирок
Незважаючи на те, що нирки володіють низькою калорійністю, всього 100 калорій на 100 грам, регулярне їх вживання призводить до таких позитивних результатів:
- Підвищення імунітету;
- Поліпшення кровообігу;
- Позбавлення від серцево-судинних захворювань;
- Збереження молодості організму.
Як вибрати і підготувати субпродукт
Під час приготування різних страв слід використовувати нирки молодого тварини. Чим старше тварина, тим жорсткіше нирки і запах сечовини сильніше. Колір повинен бути світло-коричневим. Структура гладка, без плівкових розривів.
Вага однієї нирки повинен бути не більше 200 грам. Також не купуйте субпродукт в жировій оболонці, оскільки вона приховує всі якості продукту.
Перед приготуванням нирки необхідно добре вимочити. Вимочувати можна кількома способами:
- Для цього сирі нирки очищаються від жиру, прожилок і розрізають на дві частини. Потім їх слід залити холодною водою і залишити вимочуватися на 8 годин. За цей час весь неприємний запах сечовини повністю піде. Воду потрібно міняти через кожні 2 години. Після цього видаляємо сечоводи, плівки, великі кровоносні судини і знову гарненько промиваємо в холодній воді;
- Для другого способу вимочування необхідно використовувати харчову соду. Нирки необхідно розрізати на дві частини і обсипати содою. Залишаємо їх на 40 хвилин. Після цього субпродукт промиваємо в прохолодній воді. Очищаємо від сечоводів, плівок, судин і гарненько промиваємо;
- В залежності від страви, для якого будуть використовуватися нирки, у воду для замочування можна додавати трохи молока, це додасть продукту ніжність. Також можна додавати розсіл або оцет.
Секрети правильної варіння і приготування свинячих нирок
Для того щоб правильно відварити субпродукт, необхідно знати всю процедуру відварювання:
- Вимочені субпродукти викладаються в ємність і заливаються теплою водою;
- Ставимо їх на вогонь і чекаємо, коли вони закиплять;
- Після закипання проварюємо 5-10 хвилин;
- Далі зливаємо воду і заливаємо інший гарячою водою;
- Доводимо до кипіння, проварюємо 10 хвилин і знову міняємо воду;
- Проробляємо ці процедури до 3 разів. Необхідно, щоб вода, в якій відварюються нирки, стала чистою і прозорою;
- Після того як вода стане чистою, зменшуємо вогонь і відварюємо нирки протягом години. Весь процес відварювання займає півтори години.
Тепер розглянемо смачні рецепти приготування свинячих нирок. Спробувавши раз, ви будете готувати їх частенько потім!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Субпродукт - | 400 грам |
Шинка - | 100 грам |
Печериці - | 200 грам |
Гострий кетчуп - | 100 грам |
Вершки - | 100 мл |
Цибулю - | 1 головка |
Сир твердий - | 100 грам |
Рослинна олія - | для обсмажування |
Сіль - | за смаком |
Кріп і петрушка - | пучок |
Спеції - | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 119 Ккал |
Приготування:
- Попередньо вимочені і оброблені нирки слід розрізати на тонкі шматочки;
- На сковороду наливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і розігріваємо. На розпечене масло викладаємо шматочки субпродукту і смажимо до готовності. Далі викладаємо їх в миску;
- Зчищають з лушпиння цибулі і ріжемо його на дрібні шматочки;
- Шинку нарізаємо кубиками;
- Гриби ріжемо на тонкі пластинки;
- Всі овочі з шинкою обсмажуємо на рослинній олії до готовності. Викладаємо їх до нирок;
- Готуємо соус. Кетчуп змішуємо зі сметаною. Кріп і петрушка дрібно рубається і засипається в соус. Також туди додаємо спеції, сіль, гвоздику перець;
- Заливаємо соус до всіх обсмаженою компонентів і добре перемішуємо;
- Разлаживаем все по горщикам;
- Сир натирається середньої теркою і посипається зверху горщиків;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди горщики;
- Запікаємо до тих пір, поки сир не стане коричневого кольору.
Свинячі нирки в сметані в мультиварці
Будуть потрібні наступні продукти:
- Субпродукт – 1 кг;
- Цибуля – 1 штука;
- Морква – 1 штука;
- 150 мл сметани;
- 100 мл соєвого соусу;
- Часник – 3 зубчики;
- Молоко – 200 грам;
- Сода – 50 грам;
- Щіпка солі;
- Вершкове масло.
Приготування:
-
- Нирки очистити від жиру, прожилок і розрізаємо на дві частини. Посипаємо содою і залишаємо на півгодини. Далі гарненько промиваємо;
-
- Потім викладаємо в ємність і заливаємо водою. Вимочуємо 2 години. Воду слід 2 рази міняти;
-
- Після води, нирці вимочуємо в молоці протягом години;
-
- Після цього викладаємо субпродукт у чашку мультиварці, заливаємо гарячою водою і відварюємо в режимі «Гасіння» приблизно 15 хвилин;
- Далі нирки витягуємо, промиваємо. Зливаємо Воду з чашки і чашку добре промиваємо. Викладаємо нирки в чашку мультиварки, наливаємо гарячу воду і варимо протягом 30-40 хвилин в режимі «гасіння»;
- Готові нирки охолоджуємо і нарізаємо на тонкі часточки;
-
- Зчищають з лушпиння цибулі і ріжемо його на півкільця. Викладаємо їх у каструлю і обсмажуємо на вершковому маслі в режимі «смаження»;
-
- Моркву і часник очищаються і дрібно нарізати. Засипаємо до цибулі і обсмажуємо;
-
- Потім викладаємо овочі нарізані нирки і смажимо;
-
- Заливаємо все вершками, додаємо сіль і спеції;
- Все закриваємо і ставимо режим «Гасіння» на 1 годину. Вимикаємо мультиварку через півгодини. Частування готово.
Салат з свинячих нирок
Потрібні такі інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Свіжі огірки – 3 штуки;
- Цибуля – 2 штуки;
- 2 зубчики часнику;
- 1 пучок петрушки і кропу;
- Майонез – 200 грам;
- Слабкий оцет – 20 мл;
- Щіпка солі.
Приготування:
- Відварений субпродукт необхідно розрізати на середні кубики;
- Свіжі огірки очищаються від шкірки і розрізають на невеликі квадратики;
- Зчищаємо лушпиння з цибулі і розрізаємо його на дрібні шматочки;
- Пучок петрушки і кропу слід дрібно порубати ножем;
- Готуємо заправку. Для цього часник видавлюємо через прес і додаємо в майонез, також туди додаємо оцет і добре перемішуємо;
- Всі нарізані інгредієнти викладаємо в глибоку чашку і заправляємо соусом. Все добре змішуємо;
- Готовий салат можна прикрасити гілочками петрушки.
Закуска з свинячих нирок
Знадобляться наступні продукти:
- 700 грам субпродукту;
- 200 мл бульйону чи води;
- Борошно – 50 грам;
- Вершкове масло;
- Цибулини – 2 штуки;
- Солоні огірки – 3 штуки;
- Пара листочків лаврушки;
- Трохи солі, чорного перцю горошком.
Приготування:
- Відварений субпродукт слід розрізати на тонкі скибочки;
- Готуємо соусную заливку. Ставимо сковороду на вогонь, викладаємо шматочок вершкового масла і борошно. Маку прожарюється до жовтого кольору. Далі заливаємо бульйон або воду, доводимо до кипіння і відварюємо 10 хвилин;
- Зчищають з лушпиння цибулі і дрібно ріжемо ножем;
- Солоні огірки розрізаємо у вигляді соломки;
- У товстостінний казанок викладаємо нарізані нирки, цибулю, солоні огірки;
- Заливаємо все соусом, солимо, додаємо спеції і все добре перемішуємо;
- Все тушкується на невеликому вогні протягом 15 хвилин;
- Подавати слід з запеченою картоплею.
Соковиті і ніжні нирки яловичі рецепт приготування, який обов'язково варто спробувати.
Як приготувати свинячі вуха по корейськи рецепти в скарбничку.
Як швидко і смачно приготувати свинину, читайте і готуйте.
Запечені субпродукти з цибулею
Для страви готуємо наступні компоненти:
- Півкіло субпродукту;
- 300 грам цибулі;
- Картопля – 4 штуки;
- 200 мл вершків;
- Трохи солі;
- За смаком спеції.
Приготування:
- Варені нирки слід розрізати у вигляді смужок;
- Викладаємо соломку в форму для запікання і заливаємо невеликою кількістю води;
- Цибулю ріжемо півкільцями і викладаємо зверху субпродукту;
- Картопля очищаємо, промиваємо і розрізаємо у вигляді кружечків. Викладаємо шаром зверху лука;
- Все солимо, додаємо спеції;
- Заливаємо все вершками і закриваємо фольгою;
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму з усіма інгредієнтами;
- Запікаємо все від години до півтори години.
Страви з нирок містять високий рівень корисних речовин, які необхідні для нормальної життєдіяльності організму людини. Частування з цим продуктом виходять дуже смачними і ароматними. Тому не полінуйтеся і зробіть їх будинку. Ваші рідні полюблять ці страви з першого разу!