05 июнь 2019 4 714

Як смачно приготувати свиняче серце

Субпродукти — другорядні продукти забою худоби. До них відносяться печінка, серце, мозок, легені, нирки, мова та інше.

Більшість з них не поступається м'ясу по смакових якостях і поживності, тому використовується в кулінарії дуже широко.

Якісні субпродукти: тонкощі вибору

Щоб не розчаруватися в покупці, важливо вибрати якісний і свіжий продукт. Для цього існує кілька правил:

  • Купуйте охолоджені, а не заморожені субпродукти. Це допоможе зберегти максимальну кількість корисних речовин;
  • Не купуйте субпродукти в'ялою і розвалюється консистенції;
  • Використовуйте куплені продукти тільки за призначенням. Наприклад, кісткові придатні для приготування супів і бульйонів, а ноги і голови для холодців.

Кожен з субпродуктів зайняв своє місце в кулінарному мистецтві. Розглянемо особливості найбільш популярних з них.

Субпродукт Склад, корисні властивості Ознаки якості Де використовується
Печінка Містить велику кількістю білків та незамінних амінокислот. Є дієтичним продуктом. • Гладка поверхня.

• Колір від коричневого до темно-червоного.

• Пружна, еластична консистенція.

В смаженому або тушкованому вигляді. Підходить для приготування паштетів, начинок.
Серце Багатий калієм, фосфором і білками. Містить мінімум жирів. • Колір темно-червоний.

• Текстура тверда, не жорстка.

• Середня вага від 350 до 500 гр.

Ідеально підходить для приготування салатів і закусок. Продукт можна варити, тушкувати. Для додання особливого смаку серце додають у фарш, ліверну ковбасу.
Мова У складі субпродукту міститься велика кількість білків, жирів, заліза і цинку. Багатий колагеном. Відноситься до делікатесів. • Чиста і рівномірне фарбування.

• Без порізів і інших дефектів.

Продукт можна варити, смажити, тушкувати, а також готувати з нього холодець.
Голова Недорогий і доступний субпродукт. Свинячі і яловичі голови, як правило, продаються без мізків та язика. • Чистота.

• Свіжість.

• Відсутність сторонніх запахів.

• Відсутність ознак псування.

Продукт підходить для варіння, тушкування і приготування холодцю.

У статті мова піде про серце. Отримана інформація дозволить вам не тільки правильно вибирати продукт, але і готувати його, поєднувати з іншими інгредієнтами, подавати гостям.

Підготовка свинячого серця до приготування

Перш ніж приступити безпосередньо до приготування, субпродукт слід підготувати. Свиняче серце необхідно очистити від жиру на верхній частині, зрізати виступаючі артерії. За бажанням продукт можна розрізати навпіл або залишити цілою.

Щоб страва мала приємний смак та аромат, при варінні серця не можна допускати помилок. Керуйтеся наступними порадами:

  • Починайте варити в холодній воді, попередньо підсолюємо;
  • Дочекайтеся, поки вода закипить і злийте її;
  • Знову залийте водою і варіть близько півгодини, вчасно знімати пінку;
  • Злийте другий бульйон, залийте новою водою і доведіть продукт до готовності 30-40 хвилин;
  • Готове свиняче серце повинно мати м'яку текстуру.

У такому вигляді зберігати серце в морозильній камері можна не більше 4-х місяців.

Рецепти на всі випадки життя

Свиняче серце універсально, тому справжні господині із задоволенням використовують його в повсякденному кулінарної життя. Продукт поєднується з будь-якими гарнірами.

Його можна тушкувати, смажити, варити і навіть запікати. Пропонуємо на ваш вибір кілька швидких і доступних рецептів.

Серце на сковороді: ароматні котлети
Інгредієнти Кількість
свинячого серця - 0,5 кг
яєць - 1 шт.
цибулин - 1 шт.
манної крупи - 1 ст. л.
сухарів - 100 г
булочка - 1 шт.
сала - 50 г
солі і спецій - за смаком
олії соняшникової - для смаження
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Такі котлети можна подавати до сніданку чи обіду. Блюдо виходить дуже легким, ситним і ароматним. Смак котлет насичений і ніжний одночасно.

Як приготувати котлети зі свинячого серця на сковороді:

Вимийте субпродукт і розріжте на 4 рівні частини. Видаліть плівки і прожилки, замочіть у воді на 1 годину;

Наріжте цибулю невеликими кубиками;

Булочку замочити у молоці або воді, відіжміть;

Сало дрібно наріжте;

Подрібніть м'ясорубкою серце, сало, цибулю і булочку;

Вбийте яйце фарш, всипте манну крупу Посоліть і поперчіть;

Сформуйте котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях і обсмажте на сковороді;

За бажанням можна відправити котлети в духовку на півгодини. Це зробить блюдо ще ніжніше і соковитіше.

Серце з картоплею в мультиварці

Мультиварка — помічниця господині. За допомогою цього пристрою можна відкрити для себе новий світ кулінарії. Пропонуємо почати з бюджетного і дуже смачного блюда.

Інгредієнти:

  • 2 середніх помідора;
  • 1 цибулина;
  • 1 кг свинячого серця;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 ст. л. масла рослинного;
  • 800 гр. картоплі;
  • Сіль, спеції за смаком.

Як приготувати серце свиняче з картоплею в мультиварці:

  1. Промийте сердечко, очистіть від прожилок і наріжте кубиками;
  2. Викладіть продукт в чашу мультиварки, додайте рослинне масло і готуйте в режимі «Експрес» 10 хвилин;
  3. Покладіть в чашу цибулю і готуйте ще 10 хвилин;
  4. Залийте все водою до неповного покриття продуктів. Додайте сіль і перець за смаком. Переключіть на режим «Гасіння» і готуйте 45 хвилин;
  5. Наріжте інші овочі і додайте в чашу;
  6. Залийте продукти водою;
  7. Коли картопля стане м'яким — страва готова. Подавайте до столу.

Комбінуємо свиняче серце і легке

Поєднувати субпродукти можна не тільки з іншими інгредієнтами, але і між собою. Страви виходять оригінальними і дуже смачними. Переконайтеся в цьому самі.

Інгредієнти:

  • 1 свиняче серце;
  • 2 середніх цибулини;
  • 1 свиняче легке;
  • 4 ст. л. майонезу 67%;
  • 0,5 ч. л. цукрового піску;
  • 150 гр. твердого сиру;
  • 30 мл оцту 9%;
  • 60 мл води;
  • 1 пучок кропу або іншої зелені.

Приготування:

  1. Серце і легке відваріть до готовності. Злийте воду двічі. Наріжте кубиками;
  2. Цибулю наріжте кільцями. Залиште його на півгодини в маринаді (0,5 ч. л. цукру, 30 мл оцту, 60 мл кип'яченої води);
  3. Твердий сир наріжте соломкою;
  4. Змішати в салатниці всі компоненти, заправте майонезом і перемішайте;
  5. Прикрасьте страву зеленню і подавайте до столу.

Домашня ковбаса з ліверу

Ліверна ковбаса — недорогий, смачний і корисний продукт. Навчіться готувати її самостійно і порадуйте своїх близьких.

Інгредієнти:

  • 700 гр. свинячого серця;
  • 700 гр. свинячого легені;
  • 3 цибулини;
  • 300 гр. свинячого сала;
  • 1 кг свинячої печінки;
  • 7 курячих яєць;
  • 1 ч. л. кардамону;
  • Сіль, чорний мелений перед за смаком;
  • Свинячі кишки.

Приготування:

  1. Відваріть серце, печінка і легке до готовності. Враховуйте, що на приготування печінки необхідно всього 15 хвилин, а для серця і легені — 40 хвилин;
  2. Сало наріжте дрібними кубиками, обсмажте з цибульними кільцями до золотистого кольору;
  3. Пропустіть всі субпродукти і сало з цибулею через м'ясорубку двічі;
  4. Додайте яйця, сіль і перець. Ретельно перемішайте і збийте суміш заглибним блендером;
  5. Кишки очистіть, промийте. Наповніть їх фаршем, залишаючи трохи вільного місця. Краї ковбасок перев'яжіть кулінарною ниткою;
  6. Зробіть кілька проколів голкою, залийте ковбаски холодною водою в каструлі, посоліть і дочекайтеся кипіння. Після варіть ще близько 40 хвилин;
  7. Ліверна ковбаса готова до подачі!

Смачні і корисні курячі котлети на пару в мультиварці для тих, хто віддає перевагу здоровій їжі.Другі страви з свинини найшвидші і незатратные рецепти на швидку руку в нашій статті.А ви знаєте, як правильно і смачно приготувати тефтелі без рису але з підливкою? Тут всі секрети.

Висновок

Зі свинячого серця можна приготувати безліч різноманітних страв: від закусок і салатів до неперевершених запіканок. Фаршем з цього субпродукту можна начиняти млинці, зрази і пиріжки.

У відвареному і тушкованому вигляді серце прийнято доповнити гарнірами з картоплі, овочів, макаронів та різних круп. При цьому, подавати свиняче серце можна і як самостійний продукт, доповнивши оригінальним соусом або піджаркою.

Творіть, експериментуйте і насолоджуйтеся своїми кулінарними шедеврами!

Що ще почитати: