07 апрель 2019 6 638

Кількість білка в курячому яйці

Яйце — продукт, який становить досить велику частину всього раціону харчування людини.

З давніх часів з яйцем пов'язують різні уявлення про всесвіт, його сакральності і надзвичайні властивості.

Все це широко відображено в культурі і традиціях різних народів світу, а також світової кулінарії.

Саме вони є найбільш уживаною.

У цій статті хотілося б розповісти вам трохи про склад цього продукту, зокрема про вміст у ньому білків і вуглеводів.

Білок: його кількість, особливості

Структура проста: білок і жовток.

Кожен з яких, у свою чергу, складається з ряду корисних речовин.

Розглянемо зацікавив нас білок.

В яйці його в два рази більше, ніж жовтка.

Вміст білка в одному яйці, залежить від маркування продукту.

Не варто опускати з уваги і жовток, в якому міститься близько 4 відсотків білка.

Розглянемо склад яєчного білка:

  • дев'яносто відсотків води,
  • близько дванадцяти істинно білка,
  • інші відсотки розподіляються серед різних ферментів, вітамінів, жирів і вуглеводів.
Можна зробити висновок, що кількість білка в білку яйця, становить лише 12%, що насправді, досить мало.

Яєчний білок — це справжнє джерело органічних компонентів, амінокислот і протеїну.

Тобто дана частина — це своєрідний «цемент» організму, який безпосередньо впливає на повноцінне його функціонування.

Він має особливу біологічну цінність.

Він — єдиний білок тваринного походження, який є фаворитом серед всіх інших.

І не спроста.

Адже саме яєчний білок абсолютно не має в собі холестерин і легко засвоюється організмом.

До того ж, в нього входять ферменти, що покращують роботу головного мозку і сприяють омолодженню клітин всього організму за рахунок насичення їх енергією.

Сам по собі він досить низькокалорійний.

У ньому міститься приблизно 47-48 ккал.

Проте показник рівня калорійності може трохи змінюватися в залежності від розмірів самого яйця в бік плюса або мінуса.

Цікаво, що спосіб приготування яєць також впливає на його калорійність.

Так, наприклад, варене яйце не втрачає своїх первинних властивостей, а ось смаження здатна підвищити його рівень калорій за рахунок використання додаткових жирів.

Приміром, одному зварене яйце, калорійність складатиме 79 калорій, а в смаженому, його кількість буде дорівнює 179 калорій на 100 грам продукту.

При всій своїй не калорійності, білок, все ж, залишається корисним для людини.

Тому цю частину яйця дуже часто включають в раціон професійних спортсменів і до складу різних лікувальних і профілактичних дієт.

Перепелині яйця як унікальне джерело білка

Прекрасним аналогом курячого білка є перепелині яйця.

Кількість білка в перепелиних яєць дещо менше ніж у курячому з-за маленьких розмірів.

Однак різниця ця зовсім несуттєва: наприклад, 12,7 до 11,9.

А ось енергетичною цінністю перепелине яйце трохи перевершує куряче у співвідношенні 168 до 157.

До того ж, воно містить більше білка, поживних компонентів, амінокислот та інших речовин.

Наприклад, у білку перепелиного яйця вітаміну А більше в два рази.

Перепелині яйця є гіпоалергенними, тому часто ними замінюють будь-які пташині яйця у раціоні харчування людей страждають різними харчовими алергіями або мають які-небудь протипоказання для прийому яєць.

Прочитати ще одну дуже цікаву статтю про калорійності гарбуза можна за цим посиланням.

Прочитати відгуки про корисність кунжутного масла:#deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/poleznie-svoystva-kunzutnogo-masla.html.Обов'язкова до прочитання.

Хто ж не любить хурму, детальніше про її корисні властивості і калорійність:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/hurma-kalorijnost.html.

В дієтотерапії, також відомі низькокалорійні властивості перепелиних яєць, чому у всіх дієтах і при порушеннях роботи ШЛУНКОВО-кишкового тракту вживають саме їх.

Міститься в яйці протеїн активно використовується у бодібілдингу для нарощування м'язової маси.

Це свого роду «будматеріал» для м'язів.

Вага звичайного середнього за розмірами курячого яйця становить близько 50-55 грам, а білка дві третини від усього яйця, тобто десь приблизно 35 грам.

У порівнянні з ним жовток є всього однієї третьої і сімнадцять грам відповідно.

Білок — універсальний засіб косметології та народної медицини

Також необхідно відзначити неабиякі властивості білка в косметології і народній медицині.

Білок активно використовується в якості унікального домашнього засоби для волосся і шкіри обличчя.

Наприклад, маски для волосся на основі білка живлять і зміцнюють їх, активізуючи ріст волосся.

Це непогане зміцнювальний засіб.

Також білок в комбінації з іншими інгредієнтами наносять на шкіру обличчя у вигляді масок для зволоження сухої шкіри і в догляді за жирною, так як він має регенеруючі і звужують пори властивості.

В якості народного засобу, сирі яйця і білок використовують при лікуванні опіків (особливо сонячних), кашлі і лікуванні різних гнійних запалений, бронхітах та інших захворювань.

Таким чином, яйце і білок, як його складова частина, що має справжню біологічну цінність для організму людини.

Знайти аналог йому серед продуктів, практично не можливо.

Адже тільки в ньому виключно збалансований весь мінерально-вітамінний склад.

Це справжня скарбниця поживних речовин.

Відео-десерт

Далі, ми трохи відійдемо від головної теми статті і подивимося, як можна приготувати смачну сирну запіканку на основі яєчного білка.

Що ще почитати: