02 апрель 2019 2 932

Швидко і смачно приготувати з курки з кунжутом

Курка з кунжутом — .то поєднання можна вже сміливо назвати класичним. Не тільки в ресторанах популярні такі блюда, але і в точках швидкого харчування. Так що ви просто зобов'язані знати ці рецепти.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
лука - 2 шт.
олії соняшникової - 35 мл
курки - 700 г
томатного соусу - 250 мл
часнику - 2 шматочка
насіння кунжуту - 40 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Смажена курка з кунжутом готується таким чином:

  1. Половину тушки ретельно промити проточною водою;
  2. Розібрати птицю на частини і обсушити сухими серветками;
  3. Нагріти сковорідку, влити олію і дати йому розжаритися;
  4. Викласти частини курки і смажити їх по сім хвилин з кожного боку;
  5. Після цього збільшити вогонь і смажити курку до рум'яності;
  6. Всипати половину кунжуту і дочекатися їх рум'яного кольору;
  7. Луку видалити шкірку, сполоснути його і дрібно порубати;
  8. Всипати його в сковороду, перемішати компоненти і закрити кришкою;
  9. Часник очистити і нарізати крупно, додати під кришку;
  10. Приправити за смаком і влити томатний соус;
  11. Перемішати і готувати десять хвилин під кришкою;
  12. Кунжут підрум'янити на сухій сковороді і посипати їм готову курку.

Варіант страви по-китайськи

  • 1 зубчик часнику;
  • 60 мл соєвого соусу;
  • 10 г крохмалю;
  • 30 г борошна;
  • 45 г зеленої цибулі;
  • 35 г кунжуту;
  • 500 р філе курки;
  • 110 мл води;
  • 10 г коричневого цукру;
  • 10 мл соку лимона;
  • 2 р чилі;
  • 25 мл олії.

Час приготування – 65 хвилин.

Калорії – 140.

Як приготувати курку з кунжутом і соєвим соусом:

  1. Філе вимити, зрізати з нього весь непотрібний жир;
  2. Порізати м'ясо на кубики і додати до нього соєвий соус;
  3. Перемішати і залишити на чверть години маринуватися;
  4. Борошно насипати в миску, всипати до неї кунжут, посолити;
  5. Викласти отриману масу шматочки м'яса;
  6. Масло нагріти в сковороді, всипати курку;
  7. Обсмажити її до рум'яної скоринки;
  8. Часник почистити і подрібнити його пресом;
  9. Додати до нього воду, чилі, сік лимона, цукор і борошно;
  10. Цибуля сполоснути і подрібнити, додати до інших компонентів;
  11. Перемішати всі між собою і влити в сковороду;
  12. Тушкувати курку хвилин п'ять, а після цього вогонь вимкнути;
  13. Крохмаль розвести водою, влити до м'яса, перемішати і накрити кришкою;
  14. Дати настоятися хвилин десять і потім можна їсти.

Курка з медом і кунжутом

  • 30 г меду;
  • 500 р філе курки;
  • 50 мл олії оливи;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 2 см імбиру;
  • 50 г кунжуту;
  • 1 зубчик часнику.

Час на підготовку – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 184.

Готування:

  1. М'ясо ретельно вимити проточною водою, видалити жир і плівки;
  2. Далі порізати його брусками і укласти в миску;
  3. Часнику зняти шкірку і подрібнити його за допомогою преса, відставити;
  4. Імбир очистити ножем або ложкою;
  5. Натерти на терці і з'єднати з часником;
  6. Влити мед, потім соєвий соус, перемішати і готовий маринад;
  7. Скласти в маринад курку, перемішати;
  8. Накрити плівкою і прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
  9. Кунжут всипати в суху сковороду і прожарити його до рум'яності;
  10. Сковороду розігріти, налити в неї масло;
  11. Викласти шматочки курки в сковорідку і смажити до готовності;
  12. Додати спецій за смаком і влити залишки маринаду;
  13. Тушкувати ще хвилин десять, помішуючи;
  14. Посипати кунжутом і подавати до столу.

Курка в кунжуті в духовці

  • 1 яйце;
  • 750 г філе курки;
  • 45 мл соєвого соусу;
  • 5 г меду;
  • 170 г кунжуту;
  • ½ Лимона;
  • 5 г паприки.

Час приготування – 45 хв + маринування.

Калорії – 182.

Метод приготування:

  1. Філе сполоснути, нарізати його скибочками однакового розміру;
  2. Соєвий соус налити в миску, додати мед, сік лимона і змішати компоненти;
  3. Додати паприку і спеції, які вам по смаку;
  4. Помістити м'ясо в маринад, накрити на кілька годин;
  5. Розбити яйця в миску, збити його;
  6. В сусідню миску насипати насіння кунжуту;
  7. Викласти курку в яйце, потім обваляти шматочки в кунжуті;
  8. Викласти філе на лист, змащений маслом і помістити на тридцять хвилин в духову шафу, який вже прогріти до 190 за Цельсієм.

Рецепт салату з кунжутом і куркою

  • 35 г пшеничного борошна;
  • 10 мл кленового сиропу;
  • 250 г курячого філе;
  • 5 г імбиру;
  • 35 мл соєвого соусу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 10 г кунжуту;
  • 10 г кедрових горіхів;
  • 20 мл олії оливи;
  • 1 пера молодої цибулі;
  • 450 г китайської капусти;
  • 20 г червоної цибулі;
  • 2 солодких перцю;
  • 3 гілки кінзи;
  • 1 морква;
  • 10 мл кунжутного масла.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорії – 75.

Приготування:

  1. Курку обов'язково ретельно промити, нарізати соломкою;
  2. Присипати борошном з усіх боків, додати соєвий соус і половину кунжутного масла;
  3. Перемішати, щоб інгредієнти добре змішалися;
  4. Нагріти сковорідку і влити в неї оливкова олія;
  5. Нагріти і викласти в нього курку;
  6. Смажити до рум'яності з усіх сторін;
  7. Перекласти шматочки на серветки, щоб прибрати зайве масло;
  8. Капусту сполоснути, тонко її нашаткувати;
  9. Перець вимити, нарізати м'якоть соломкою;
  10. Моркву теж почистити і нарізати соломкою;
  11. Зелена цибуля сполоснути, нарізати пір'ям;
  12. Скласти цибулю, перець і капусту в салатник;
  13. Червоний лук «роздягнути», промити, порізати і додати в миску;
  14. Кінзу сполоснути, порвати в салатник;
  15. Всипати горіхи і додати часник з імбиром;
  16. Обидва останніх інгредієнта почистити і скористатися пресом;
  17. Взяти трохи соєвого соусу, кленовий сироп, залишки кунжутного масла і трохи оливкової. Перемішати і залити сумішшю овочі;
  18. Перемішати, викласти зверху соковиті шматочки м'яса і подавати.

Скільки варити свинячий язик щоб він був м'яким і ніжним читайте в нашій статті.

Як приготувати шикарний маннік на кефірі за класичним рецептом — рецепт тут.

Як зробити хлібної квас в домашніх умовах. Візьміть на замітку декілька різноманітних рецептів цього напою.

Рецепт курячого філе в кунжуті з сиром

  • 50 мл сметани;
  • 150 г сиру;
  • 350 г курячого філе;
  • 10 г спецій;
  • 20 г гірчиці;
  • 35 г кунжутного насіння.

Час на приготування – 45 хвилин.

Калорії – 200.

Процес приготування:

  1. М'ясо вимити і порізати шматочками, позбавивши їх від жиру;
  2. Сметану перелити в миску, додати спеції і гірчицю;
  3. Перемішати компоненти до однорідності;
  4. Сир подрібнити теркою, відставити;
  5. Кунжут просушити до рум'яного кольору на сухій сковорідці;
  6. Трохи остудити кунжут, потім змішати його з сиром;
  7. Обваляти шматочки курки в сметані з гірчицею, потім перекласти в сирну миску;
  8. Обваляти і викласти на деко або у форму, де вже є пергамент;
  9. Запікати при 220 за Цельсієм до красивої рум'яної скоринки. Це займе не більше двадцяти хвилин.

Корисні поради

Щоб блюдо вийшло смачніше, радимо купувати не заморожене м'ясо, а охолоджене. При покупці необхідно натиснути на товар, щоб визначити це. Вм'ятина від пальця, яка зникає одразу, буде означати, що м'ясо ще свіже, тому і пружне, щільне. Якщо ж вм'ятина йде за кілька секунд, курка заморожувалася, а можливо і не один раз.

В якості спецій вибирайте ті, які припадають вам за смаком. Змішайте їх між собою і застосовуйте до курки.

В останньому рецепті замість сирної панірування можна використовувати ще кілька варіантів. Це можуть бути кукурудзяні пластівці, сухарі, обсмажена кокосова стружка і так далі. Дайте волю своїй фантазії і самі здивуєтеся тому, що вмієте.

До будь-якого з приготованих страв можна приготувати гарнір. Це може бути крупа, коренеплоди або овочі. Також можна приготувати ягідний соус, адже він дуже добре з птахом. Для цього приготуйте цукровий сироп, додайте ягоди і уварите їх. Потім за допомогою сита соус буде готовий за кілька секунд.

Смачне гаряче блюдо у вигляді ніжного і в той же час соковитого м'яса припаде до смаку всім без винятків. Хрусткий і рум'яний кунжут чудово доповнить курку, щоб ще сильніше здивувати ваші рецептори.

Що ще почитати: