Швидко і смачно приготувати з курки з кунжутом
Курка з кунжутом — .то поєднання можна вже сміливо назвати класичним. Не тільки в ресторанах популярні такі блюда, але і в точках швидкого харчування. Так що ви просто зобов'язані знати ці рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 2 шт. |
олії соняшникової - | 35 мл |
курки - | 700 г |
томатного соусу - | 250 мл |
часнику - | 2 шматочка |
насіння кунжуту - | 40 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 173 Ккал |
Смажена курка з кунжутом готується таким чином:
- Половину тушки ретельно промити проточною водою;
- Розібрати птицю на частини і обсушити сухими серветками;
- Нагріти сковорідку, влити олію і дати йому розжаритися;
- Викласти частини курки і смажити їх по сім хвилин з кожного боку;
- Після цього збільшити вогонь і смажити курку до рум'яності;
- Всипати половину кунжуту і дочекатися їх рум'яного кольору;
- Луку видалити шкірку, сполоснути його і дрібно порубати;
- Всипати його в сковороду, перемішати компоненти і закрити кришкою;
- Часник очистити і нарізати крупно, додати під кришку;
- Приправити за смаком і влити томатний соус;
- Перемішати і готувати десять хвилин під кришкою;
- Кунжут підрум'янити на сухій сковороді і посипати їм готову курку.
Варіант страви по-китайськи
- 1 зубчик часнику;
- 60 мл соєвого соусу;
- 10 г крохмалю;
- 30 г борошна;
- 45 г зеленої цибулі;
- 35 г кунжуту;
- 500 р філе курки;
- 110 мл води;
- 10 г коричневого цукру;
- 10 мл соку лимона;
- 2 р чилі;
- 25 мл олії.
Час приготування – 65 хвилин.
Калорії – 140.
Як приготувати курку з кунжутом і соєвим соусом:
- Філе вимити, зрізати з нього весь непотрібний жир;
- Порізати м'ясо на кубики і додати до нього соєвий соус;
- Перемішати і залишити на чверть години маринуватися;
- Борошно насипати в миску, всипати до неї кунжут, посолити;
- Викласти отриману масу шматочки м'яса;
- Масло нагріти в сковороді, всипати курку;
- Обсмажити її до рум'яної скоринки;
- Часник почистити і подрібнити його пресом;
- Додати до нього воду, чилі, сік лимона, цукор і борошно;
- Цибуля сполоснути і подрібнити, додати до інших компонентів;
- Перемішати всі між собою і влити в сковороду;
- Тушкувати курку хвилин п'ять, а після цього вогонь вимкнути;
- Крохмаль розвести водою, влити до м'яса, перемішати і накрити кришкою;
- Дати настоятися хвилин десять і потім можна їсти.
Курка з медом і кунжутом
- 30 г меду;
- 500 р філе курки;
- 50 мл олії оливи;
- 50 мл соєвого соусу;
- 2 см імбиру;
- 50 г кунжуту;
- 1 зубчик часнику.
Час на підготовку – 1 годину і 25 хвилин.
Калорії – 184.
Готування:
- М'ясо ретельно вимити проточною водою, видалити жир і плівки;
- Далі порізати його брусками і укласти в миску;
- Часнику зняти шкірку і подрібнити його за допомогою преса, відставити;
- Імбир очистити ножем або ложкою;
- Натерти на терці і з'єднати з часником;
- Влити мед, потім соєвий соус, перемішати і готовий маринад;
- Скласти в маринад курку, перемішати;
- Накрити плівкою і прибрати в холодильник на тридцять хвилин;
- Кунжут всипати в суху сковороду і прожарити його до рум'яності;
- Сковороду розігріти, налити в неї масло;
- Викласти шматочки курки в сковорідку і смажити до готовності;
- Додати спецій за смаком і влити залишки маринаду;
- Тушкувати ще хвилин десять, помішуючи;
- Посипати кунжутом і подавати до столу.
Курка в кунжуті в духовці
- 1 яйце;
- 750 г філе курки;
- 45 мл соєвого соусу;
- 5 г меду;
- 170 г кунжуту;
- ½ Лимона;
- 5 г паприки.
Час приготування – 45 хв + маринування.
Калорії – 182.
Метод приготування:
- Філе сполоснути, нарізати його скибочками однакового розміру;
- Соєвий соус налити в миску, додати мед, сік лимона і змішати компоненти;
- Додати паприку і спеції, які вам по смаку;
- Помістити м'ясо в маринад, накрити на кілька годин;
- Розбити яйця в миску, збити його;
- В сусідню миску насипати насіння кунжуту;
- Викласти курку в яйце, потім обваляти шматочки в кунжуті;
- Викласти філе на лист, змащений маслом і помістити на тридцять хвилин в духову шафу, який вже прогріти до 190 за Цельсієм.
Рецепт салату з кунжутом і куркою
- 35 г пшеничного борошна;
- 10 мл кленового сиропу;
- 250 г курячого філе;
- 5 г імбиру;
- 35 мл соєвого соусу;
- 1 зубчик часнику;
- 10 г кунжуту;
- 10 г кедрових горіхів;
- 20 мл олії оливи;
- 1 пера молодої цибулі;
- 450 г китайської капусти;
- 20 г червоної цибулі;
- 2 солодких перцю;
- 3 гілки кінзи;
- 1 морква;
- 10 мл кунжутного масла.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорії – 75.
Приготування:
- Курку обов'язково ретельно промити, нарізати соломкою;
- Присипати борошном з усіх боків, додати соєвий соус і половину кунжутного масла;
- Перемішати, щоб інгредієнти добре змішалися;
- Нагріти сковорідку і влити в неї оливкова олія;
- Нагріти і викласти в нього курку;
- Смажити до рум'яності з усіх сторін;
- Перекласти шматочки на серветки, щоб прибрати зайве масло;
- Капусту сполоснути, тонко її нашаткувати;
- Перець вимити, нарізати м'якоть соломкою;
- Моркву теж почистити і нарізати соломкою;
- Зелена цибуля сполоснути, нарізати пір'ям;
- Скласти цибулю, перець і капусту в салатник;
- Червоний лук «роздягнути», промити, порізати і додати в миску;
- Кінзу сполоснути, порвати в салатник;
- Всипати горіхи і додати часник з імбиром;
- Обидва останніх інгредієнта почистити і скористатися пресом;
- Взяти трохи соєвого соусу, кленовий сироп, залишки кунжутного масла і трохи оливкової. Перемішати і залити сумішшю овочі;
- Перемішати, викласти зверху соковиті шматочки м'яса і подавати.
Скільки варити свинячий язик щоб він був м'яким і ніжним читайте в нашій статті.
Як приготувати шикарний маннік на кефірі за класичним рецептом — рецепт тут.
Як зробити хлібної квас в домашніх умовах. Візьміть на замітку декілька різноманітних рецептів цього напою.
Рецепт курячого філе в кунжуті з сиром
- 50 мл сметани;
- 150 г сиру;
- 350 г курячого філе;
- 10 г спецій;
- 20 г гірчиці;
- 35 г кунжутного насіння.
Час на приготування – 45 хвилин.
Калорії – 200.
Процес приготування:
- М'ясо вимити і порізати шматочками, позбавивши їх від жиру;
- Сметану перелити в миску, додати спеції і гірчицю;
- Перемішати компоненти до однорідності;
- Сир подрібнити теркою, відставити;
- Кунжут просушити до рум'яного кольору на сухій сковорідці;
- Трохи остудити кунжут, потім змішати його з сиром;
- Обваляти шматочки курки в сметані з гірчицею, потім перекласти в сирну миску;
- Обваляти і викласти на деко або у форму, де вже є пергамент;
- Запікати при 220 за Цельсієм до красивої рум'яної скоринки. Це займе не більше двадцяти хвилин.
Корисні поради
Щоб блюдо вийшло смачніше, радимо купувати не заморожене м'ясо, а охолоджене. При покупці необхідно натиснути на товар, щоб визначити це. Вм'ятина від пальця, яка зникає одразу, буде означати, що м'ясо ще свіже, тому і пружне, щільне. Якщо ж вм'ятина йде за кілька секунд, курка заморожувалася, а можливо і не один раз.
В якості спецій вибирайте ті, які припадають вам за смаком. Змішайте їх між собою і застосовуйте до курки.
В останньому рецепті замість сирної панірування можна використовувати ще кілька варіантів. Це можуть бути кукурудзяні пластівці, сухарі, обсмажена кокосова стружка і так далі. Дайте волю своїй фантазії і самі здивуєтеся тому, що вмієте.
До будь-якого з приготованих страв можна приготувати гарнір. Це може бути крупа, коренеплоди або овочі. Також можна приготувати ягідний соус, адже він дуже добре з птахом. Для цього приготуйте цукровий сироп, додайте ягоди і уварите їх. Потім за допомогою сита соус буде готовий за кілька секунд.
Смачне гаряче блюдо у вигляді ніжного і в той же час соковитого м'яса припаде до смаку всім без винятків. Хрусткий і рум'яний кунжут чудово доповнить курку, щоб ще сильніше здивувати ваші рецептори.