Як смачно приготувати гречку по-купецькому в мультиварці
Як відомо, мультиварка є відмінним пристосуванням для приготування корисних і соковитих страв, будь то каша, суп або ж випічка. Сьогодні розглянемо етапи і способи приготування такого популярного і всім відомого страви, як гречка по-купецькому.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Крупа гречки - | 200 г |
М'якоть свинини - | 300 г |
Морква середньої величини - | 1 шт. |
Цибулька - | 1 головка |
Масло соняшнику або оливкова - | 4 ст. л. |
Приправа з мускатного горіха - | 0,5 ч. л |
Суміш чорного і червоного перцю - | 0,5 ч. л |
Йодована сіль - | за смаком |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 168 Ккал |
Етапи приготування страви:
Підготуємо моркву і цибулю. Для цього овочі потрібно очистити, помити. Після цього цибулю нарізаємо кубиками, а моркву нашинкуем акуратною соломкою;
Наллємо на дно ємності мультиварочной машини масло і обсмажимо овочі. Даний процес здійснюємо в режимі «Смаження» не більше 10 хвилин при відкритій кришці;
Поки овочі обсмажуються необхідно підготувати свинину. М'ясо промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і режим невеликими шматочками;
Додаємо підготовлене м'ясо до овочів і смажимо ще 10 хвилин, але вже при закритій кришці;
Поки смажиться свинина, потрібно підготувати гречану крупу. Її необхідно перебрати і трохи прожарити на сковороді. Гречку додаємо в каструлю і додаємо 4 склянки води;
Міняємо програму мультиварки на «Гасіння» і чекаємо закінчення строку її виконання.
До такої насиченої гречці радимо подавати відварну буряк і свіжий зелений горошок. Приємного апетиту!
Незвичайна на смак гречка по-купецькому з куркою в мультиварці «Поларіс»
Необхідно підготувати наступний набір продуктів:
- 500 гр. гречки;
- 300 гр. курячих грудок;
- 300 гр. білих грибів (чудово підійдуть печериці);
- 1 середня головка цибулі;
- 1 невелика морковина;
- 4 ст. л. олії соняшника;
- 2 зубки часнику;
- Запашний мелений перець;
- Сіль.
Як приготувати смачне блюдо::
- Підготуємо м'ясо. Для цього його варто промити і обсушити. Після цього шаткуємо куряче філе довгими брусочками;
- Підготуємо овочі. Для цього очищаємо і моєму моркву і цибулю. Потім цибулю нарізаємо полукольцам, а моркву натираємо на крупній тертці;
- Гриби очищаємо від плівок і нарізаємо невеликими пластинками;
- Тепер приступимо до процесу приготування. На дно чаші мультиварки «Поларіс» виливаємо оливкова олія. Туди ж кладемо курку. Виставляємо режим «Смаження» і готуємо м'ясо при закритій кришці 20 хвилин. Температура приготування на цьому етапі становить 160 градусів;
- На наступному етапі готування додаємо в чашу по черзі цибулю, моркву і гриби. Приправляємо продукти сіллю і перцем;
- Потім по черзі кладемо цибулю і моркву. А після зміни кольору моркви – гриби;
- Підготовлену заздалегідь гречану крупу додаємо до м'яса і овочів. Всі продукти заливаємо трьома склянками води і вибираємо режим «Плов». При даному режимі час приготування гречки становить не більше 30 хвилин;
- Часник в блюдо додаємо за 2 хвилини до закінчення процесу приготування;
- Для того, щоб блюдо вийшло ніжніше і ароматнішою не поспішайте викладати його на тарілки. Рекомендується хвилин на 10 встановити режим «Підігрів» і ще трохи його потомити.
От і все. Приголомшлива гречка по-купецькому готова для подачі на стіл.
Блюдо по-купецькому з гречки з фаршем в мультиварці «Редмонд»
Отже, будуть потрібні такі складові страви:
- 500 гр. свино-яловичого фаршу (в пропорції 1:1);
- 250 гр. гречаної крупи;
- Ріпчаста цибуля — одна велика головка;
- Одна велика морквина;
- 500 гр. гарячої води;
- Приправа із суміші перців — червоного і чорного;
- 3 ст. л. олії соняшника (але краще оливкова);
- 1 ч. л. йодованої солі.
Основні етапи приготування страви:
- Підготуємо овочі. Очистимо і помиємо цибулю і моркву. Після цього цибулю дрібно шаткуємо, а моркву нарізаємо однаковими тонкими брусочками;
- Виставляємо на мультиварці «Редмонд» режим «Смаження» і пасеруємо овочі до готовності 5-10 хвилин;
- Далі скидаємо до овочів м'ясний фарш;
- Гарненько все перемішуємо і обсмажуємо в цьому ж режимі, розминаючи грудки. Обсмажуємо м'ясо при закритій кришці в цьому ж режимі не більше 25 хвилин;
- Потім додаємо до овочів і м'яса промиту і просушену гречану крупу. Приправляємо сіллю і спеціями і додаємо близько 2.5 склянок гарячої води;
- Виставляємо режим «Гасіння» і чекаємо закінчення виконання заданої програми.
Гречка по-купецькому готова. Можна сідати за стіл і насолоджуватися прекрасним і ніжним м'ясним блюдом.
Залишилася гречана каша? Не біда, приготуйте печінкові рецепт котлети з гречкою готуються швидко і просто.
Кращим гарніром до каші буде свинина або яловичина. Прочитайте як правильно приготувати м'ясо з підливою до гречки.
На перше приготуйте суп з гречкою. Це смачно і просто. Читайте рецепт.
Корисні поради
Хотілося б привести декілька корисних порад для справжніх господинь.
Для того щоб гречка з м'ясом вийшла насиченою і ніжною, замість теплої води в мультиварку найкраще наливати курячий або яловичий бульйон. Свинячий бульйон в даному випадку категорично не підходить із-за підвищеного вмісту в ньому жирів.
Курочку бажано обсмажувати першою, а вже потім додавати в мультиварочную ємність овочі.
Овочі в будь мультиварці обсмажуються тільки при відкритій кришці.
Що стосується кількості цибулі в страві, то при даному способі приготування його повинно бути побільше. Це необхідно для додання гречці пікантності і соковитості.
Основний етап приготування дивовижною гречки по-купецькому здійснюється при закритій кришці і без перемішування.
Гречку рекомендується вживати з печеним буряком або ж свіжим огірочком.