06 март 2019 1 041

Як приготувати апетитну закуску на чіпсах

Прості й одноманітні салати вже багатьом набридли, з цієї причини господині шукають нові та оригінальні закуски. Для цього вони вдаються до різних способів, проявляють фантазію і намагаються робити все незвично. Ми спробуємо полегшити їм завдання і розглянемо кілька рецептів приготування закуски на чіпсах.

Картопляні чіпси зможуть стати відмінними формами для заповнення різними начинками. А якщо додатково прикрасити їх рубаною зеленню, то вони стануть ще гарніше і апетитніше.

Рецепт сирної закуски на чіпсах
Інгредієнти Кількість
чіпсів «Lays» або «Pringls» - 100 г
сиру голландського - 100-120 г
яєць - 2 шт.
консервованої кукурудзи - половина банки
кропу свіжого - кілька стебел
майонезу - 80 мл
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 330 Ккал

Готувати потрібно за наступною схемою:

  1. Для початку скибочку сиру слід протерти через тертку з дрібними зубчиками;
  2. Яйця слід варити після закипання близько 10 хвилин. Охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи;
  3. Нарізаємо яйця на дрібні кубики;
  4. У миску викладаємо протертий сир і шматочки варених яєць;
  5. З кукурудзи зливаємо рідину і викладаємо також в миску;
  6. Гілочки кропу промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками;
  7. Перекладаємо кріп до решти інгредієнтів;
  8. Додаємо майонез і гарненько розмішуємо. Краще готову начинку прибрати на деякий час в холодильник, щоб вона охолола;
  9. Після цього на чіпси викладаємо начинку. Розкладаємо їх на плоскій тарілці;
  10. Готову закуску відразу піддаємо на стіл.

Закуска з крабовими паличками на чіпсах Принглс

Для приготування закуски будуть потрібні наступні продукти:

  • невелика баночка чіпсів Принглс;
  • сир будь-який, але головне твердого сорту – 100-120 грам;
  • палички крабові – пачка на 200 грам;
  • петрушка свіжа – 2-3 стебла;
  • зубчики часнику — 3-4 штуки;
  • майонез;
  • оливки зелені для декору;
  • трохи солі;
  • прянощі для аромату.

Час на приготування – 15-20 хвилин.

Калорійність – 178 ккал.

Приготування по кроках:

  1. Розкриваємо упаковку з крабовими паличками, трохи розморожуємо і рубаємо тонкими кружечками;
  2. Петрушку споліскуємо і рубаємо її невеликими шматочками;
  3. Пересипаємо зелень до крабовим паличкам;
  4. Скибочка сиру потрібно протерти через тертку з дрібними зубцями, пересипаємо в миску до інших компонентів;
  5. Часникові зубки чистимо від луски і пропускаємо через прес;
  6. Перекладаємо часник до решти інгредієнтів;
  7. Додаємо трохи солі, приправляємо ароматними прянощами і додаємо майонез;
  8. Гарненько змішуємо, майонез повинен рівномірно розійтися по всій масі;
  9. Готову начинку викладаємо на поверхню картопляних чіпсів;
  10. Розкладаємо чіпси з начинкою на плоскій тарілці і ставимо на стіл закуску.

Чіпси з помідорами

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • середня упаковка картопляних чіпсів;
  • 130 грам твердого сиру;
  • 2 помідора середнього;
  • часникові часточки – 2-3 штуки;
  • майонез на свій смак;
  • сіль на свій смак;
  • кілька гілочок свіжого кропу і петрушки.

Приготування займе 15-20 хвилин.

Калорійність – 195 ккал.

Процедура приготування:

  1. Помідори ретельно промиваємо, протираємо серветкою і розрізаємо середніми кубиками;
  2. Перекладаємо шматочки в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стік зайвий сік;
  3. Скибочка сиру потрібно протерти теркою, протирати слід у вигляді великої стружки;
    Зелень споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками;
  4. З часникових зубчиків знімаємо шкірку і пропускаємо через прес;
  5. Всі компоненти перекладаємо в одну чашку, приправляємо сіллю, прянощами;
  6. Додаємо майонез і розмішуємо, він повинен рівномірно розподілитися;
  7. На чіпси ложкою викладаємо готову начинку і розкладаємо на блюді.

Чіпси з червоною ікрою

Для закуски будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • чіпси широкі – одна середня упаковка;
  • майонез легкий – 100 грам;
  • 5 перепелиних яєць;
  • 60 грам червоної ікри;
  • кілька стебел свіжого кропу;
  • два часникових зубця;
  • чіпси широкі – середня упаковка.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 192 ккал.

Як потрібно правильно готувати:

  1. Скибочка сиру протираємо. Бажано протерти його до стану дрібної крихти або у вигляді дрібної стружки;
  2. Викладаємо яйця в невелику каструлю, наливаємо воду і ставимо отвариваться;
  3. Після закипання, слід проварити близько 5 хвилин;
  4. Далі виймаємо їх з води за допомогою шумівки і перекладаємо охолоджуються в холодну воду;
  5. Очищаємо яйця від шкаралупи і протираємо так само, як сир;
  6. Чистимо часникові зубці і рубаємо дрібними шматочками;
  7. Всі компоненти перемішуємо, заправляємо майонезом і добре змішуємо;
  8. Залишаємо постояти начинку близько 30 хвилин;
  9. Далі за допомогою чайної ложки на чіпси викладаємо начинку і рівно розподіляємо;
  10. Поверх начинки викладаємо невеликий шар червоної ікри;
  11. Прикрашаємо верх рубаною зеленню і розкладаємо на великій плоскій тарілці. Подаємо відразу на стіл.

Як приготувати тісто для піци на молоці читайте в нашій статті. Спробуйте наші рецепти в декількох варіантів.

Піца з ковбасою, сиром і оливками — приготуйте страву за нашими підказками.

Спробуйте приготувати рибу по-грецьки з овочами, наші підказки і фото-рецепти допоможуть вам приготувати це смачне блюдо.

Аппитайзеры на чіпси з корейською морквою

Для початку підготуємо продукти з наступного списку:

  • 150 грам ковбаси варено-копченої;
  • 2 морквини у свіжому вигляді;
  • цукор – 10 грам;
  • 1 маленька ложка 6 % оцту;
  • щіпка коріандру;
  • чорний перець в молотом вигляді – ¼ ч. ложки;
  • трохи рослинного масла;
  • сіль на свій смак;
  • скибочка сиру твердого виду — 80 грам;
  • середня упаковка широких чіпсів.

На приготування знадобиться 70 хвилин.

Калорійність – 177 ккал.

Як потрібно правильно готувати:

  1. В першу чергу робимо корейську моркву, звичайно, її можна купити вже в готовому вигляді, але все-таки, якщо її зробити самому вона буде набагато смачніше;
  2. Коренеплоди добре промиваємо, очищаємо від шкірки;
  3. Протираємо овочі через спеціальну тертці для корейської моркви або гострим ножем нарізаємо на тонку соломку;
  4. Перекладаємо моркву в миску, додаємо до неї сіль, цукровий пісок і добре віджимаємо руками до появи соку;
  5. Зерна коріандру необхідно розтерти в ступці до стану порошку. Змішуємо коріандр разом з чорним перцем;
  6. Приправляємо морквину сумішшю з перцю і коріандру, добре перемішуємо;
  7. Соняшникова олія прогріваємо на сковороді і заливаємо його в морквину;
  8. Додаємо оцет і добре перемішуємо;
  9. Залишаємо постояти моркву протягом години, щоб вона промаринувалася;
  10. Потім нарізаємо ковбасу на дрібні квадратики;
  11. Шматочок сиру протираємо через крупну тертку;
  12. Всі компоненти змішуємо разом з корейською морквою;
  13. Викладаємо начинку на чіпси у вигляді гірки;
  14. Розкладаємо закуску на плоскій тарілці і присипаємо рубаною зеленню.

Пікантна закуска

Пікантна закуска робиться з використанням чіпсів домашнього приготування. До складу начинки входять мариновані гриби, болгарський перець, два види сиру. Знизу розписаний докладний список необхідних продуктів:

  • 200 грам маринованих грибів (краще використовувати печериці);
  • картопляні бульби – 3-4 штуки;
  • 110 грам твердого сиру;
  • плавлений сирок – 130 грам;
  • 200 грамів солоних огірків;
  • 2 болгарських перцю невеликого розміру;
  • 70 грам фіолетового цибулі;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 1 велика ложка паприки;
  • часник у меленому вигляді – 5 грам;
  • сіль поварена на свій смак;
  • пучок зелені кропу в свіжому вигляді.

На приготування буде потрібно близько 20-25 хвилин.

Калорійність – 135 ккал.

Як правильно робити:

  1. З картоплі чистимо шкірку, гарненько промиваємо і витираємо насухо;
  2. За допомогою ножа картоплю розрізаємо на кружечки або у вигляді витягнутих овалів;
  3. Товщина кружечків не повинна бути більше 2 мм;
  4. У миску насипаємо сіль, паприку, мелений часник і додаємо оливкову олію. Всі компоненти добре розмішуємо;
  5. Пряною сумішшю натираємо картопляні скибочки з усіх сторін;
  6. Викладаємо їх на поверхню фольги;
  7. Прогріваємо духовку до температури не більше 220 градусів і відправляємо туди фольгу з майбутніми картопляними чіпсами. Запікаємо близько 15 хвилин, за цей період вони стануть рум'яного кольору і подсушатся;
  8. Мариновані печериці можна трохи промити. Нарізаємо гриби невеликими шматочками;
  9. Огірки і очищену цибулю шаткуємо маленькими кубиками;
  10. Шматочок твердого сиру протираємо через тертку з дрібними зубцями;
  11. Плавлений сирок розминаємо за допомогою вилки;
  12. Всі компоненти ретельно розмішуємо в чашці;
  13. Формуємо з тіста невеликі кульки і викладаємо на домашні чіпси;
  14. Розкладаємо закуску на великій плоскій тарілці і прикрашаємо гілочками кропу.

Варіант з сьомгою і авокадо

Продукти для приготування:

  • 100 грам слабосоленої сьомги;
  • одне авокадо;
  • один помідор;
  • олія оливкова;
  • сік лимонний на свій смак;
  • одна середня пачка картопляних чіпсів «Lays» або «Pringls».

На приготування піде 20 хвилин.

Калорійність – 189 ккал.

Як потрібно готувати:

  1. Сьомгу слід розрізати на невеликі кубики;
  2. Помідори промиваємо, нарізаємо дрібними квадратиками;
  3. Авокадо миємо й ріжемо кубиками невеликого розміру;
  4. Всі компоненти перекладаємо в миску, заправляємо оливковою олією і соком лимона;
  5. Добре розмішуємо і залишаємо постояти близько 15-20 хвилин, щоб добре просочилося;
  6. Оскільки начинка дуже волога і соковитий, на одну закуску можна використовувати дві чипсины;
  7. Викладаємо на чіпси начинку і розкладаємо на тарілці.

Паштетних закуска

Які інгредієнти будуть потрібні для приготування:

  • одна середня упаковка картопляних чіпсів;
  • 150 грам курячого паштету;
  • одна банка маслин або оливок;
  • пучок з свіжої зелені – з кропу, петрушки, цибулі-порею.

На приготування буде потрібно 15 хвилин.

Калорійність – 172 ккал.

Як потрібно правильно робити:

  1. На красивій глибокій тарілці розкладаємо картопляні чіпси;
  2. У середину кожної чипсины викладаємо паштет;
  3. Розрізаємо кожну оливку іл маслину на дві частини;
  4. Зверху розкладаємо чіпсів з паштетом по половинці маслини або оливки;
  5. У центр тарілки викладаємо залишилися шматочки маслин або оливок;
  6. Зелень промиваємо і шаткуємо;
  7. Висипаємо зелень зверху закуски і подаємо на стіл.

Закуска на чіпсах, зроблена по перерахованим вище рецептами, стане чудовою прикрасою столу і відмінним доповненням до будь основних страв. Її можна використовувати для різних свят, урочистих вечорів. Однак пам'ятайте, що її потрібно подавати відразу ж після приготування, інакше чіпси розмокнуть і перетворяться на кашу.

Що ще почитати: