Як приготувати апетитну закуску на чіпсах
Прості й одноманітні салати вже багатьом набридли, з цієї причини господині шукають нові та оригінальні закуски. Для цього вони вдаються до різних способів, проявляють фантазію і намагаються робити все незвично. Ми спробуємо полегшити їм завдання і розглянемо кілька рецептів приготування закуски на чіпсах.
Картопляні чіпси зможуть стати відмінними формами для заповнення різними начинками. А якщо додатково прикрасити їх рубаною зеленню, то вони стануть ще гарніше і апетитніше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
чіпсів «Lays» або «Pringls» - | 100 г |
сиру голландського - | 100-120 г |
яєць - | 2 шт. |
консервованої кукурудзи - | половина банки |
кропу свіжого - | кілька стебел |
майонезу - | 80 мл |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 330 Ккал |
Готувати потрібно за наступною схемою:
- Для початку скибочку сиру слід протерти через тертку з дрібними зубчиками;
- Яйця слід варити після закипання близько 10 хвилин. Охолодити в холодній воді і очищаємо від шкаралупи;
- Нарізаємо яйця на дрібні кубики;
- У миску викладаємо протертий сир і шматочки варених яєць;
- З кукурудзи зливаємо рідину і викладаємо також в миску;
- Гілочки кропу промиваємо та нарізаємо дрібними шматочками;
- Перекладаємо кріп до решти інгредієнтів;
- Додаємо майонез і гарненько розмішуємо. Краще готову начинку прибрати на деякий час в холодильник, щоб вона охолола;
- Після цього на чіпси викладаємо начинку. Розкладаємо їх на плоскій тарілці;
- Готову закуску відразу піддаємо на стіл.
Закуска з крабовими паличками на чіпсах Принглс
Для приготування закуски будуть потрібні наступні продукти:
- невелика баночка чіпсів Принглс;
- сир будь-який, але головне твердого сорту – 100-120 грам;
- палички крабові – пачка на 200 грам;
- петрушка свіжа – 2-3 стебла;
- зубчики часнику — 3-4 штуки;
- майонез;
- оливки зелені для декору;
- трохи солі;
- прянощі для аромату.
Час на приготування – 15-20 хвилин.
Калорійність – 178 ккал.
Приготування по кроках:
- Розкриваємо упаковку з крабовими паличками, трохи розморожуємо і рубаємо тонкими кружечками;
- Петрушку споліскуємо і рубаємо її невеликими шматочками;
- Пересипаємо зелень до крабовим паличкам;
- Скибочка сиру потрібно протерти через тертку з дрібними зубцями, пересипаємо в миску до інших компонентів;
- Часникові зубки чистимо від луски і пропускаємо через прес;
- Перекладаємо часник до решти інгредієнтів;
- Додаємо трохи солі, приправляємо ароматними прянощами і додаємо майонез;
- Гарненько змішуємо, майонез повинен рівномірно розійтися по всій масі;
- Готову начинку викладаємо на поверхню картопляних чіпсів;
- Розкладаємо чіпси з начинкою на плоскій тарілці і ставимо на стіл закуску.
Чіпси з помідорами
Готувати будемо з наступних продуктів:
- середня упаковка картопляних чіпсів;
- 130 грам твердого сиру;
- 2 помідора середнього;
- часникові часточки – 2-3 штуки;
- майонез на свій смак;
- сіль на свій смак;
- кілька гілочок свіжого кропу і петрушки.
Приготування займе 15-20 хвилин.
Калорійність – 195 ккал.
Процедура приготування:
- Помідори ретельно промиваємо, протираємо серветкою і розрізаємо середніми кубиками;
- Перекладаємо шматочки в друшляк і залишаємо на деякий час, щоб стік зайвий сік;
- Скибочка сиру потрібно протерти теркою, протирати слід у вигляді великої стружки;
Зелень споліскуємо і шаткуємо дрібними шматочками; - З часникових зубчиків знімаємо шкірку і пропускаємо через прес;
- Всі компоненти перекладаємо в одну чашку, приправляємо сіллю, прянощами;
- Додаємо майонез і розмішуємо, він повинен рівномірно розподілитися;
- На чіпси ложкою викладаємо готову начинку і розкладаємо на блюді.
Чіпси з червоною ікрою
Для закуски будуть потрібні наступні інгредієнти:
- чіпси широкі – одна середня упаковка;
- майонез легкий – 100 грам;
- 5 перепелиних яєць;
- 60 грам червоної ікри;
- кілька стебел свіжого кропу;
- два часникових зубця;
- чіпси широкі – середня упаковка.
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 192 ккал.
Як потрібно правильно готувати:
- Скибочка сиру протираємо. Бажано протерти його до стану дрібної крихти або у вигляді дрібної стружки;
- Викладаємо яйця в невелику каструлю, наливаємо воду і ставимо отвариваться;
- Після закипання, слід проварити близько 5 хвилин;
- Далі виймаємо їх з води за допомогою шумівки і перекладаємо охолоджуються в холодну воду;
- Очищаємо яйця від шкаралупи і протираємо так само, як сир;
- Чистимо часникові зубці і рубаємо дрібними шматочками;
- Всі компоненти перемішуємо, заправляємо майонезом і добре змішуємо;
- Залишаємо постояти начинку близько 30 хвилин;
- Далі за допомогою чайної ложки на чіпси викладаємо начинку і рівно розподіляємо;
- Поверх начинки викладаємо невеликий шар червоної ікри;
- Прикрашаємо верх рубаною зеленню і розкладаємо на великій плоскій тарілці. Подаємо відразу на стіл.
Як приготувати тісто для піци на молоці читайте в нашій статті. Спробуйте наші рецепти в декількох варіантів.
Піца з ковбасою, сиром і оливками — приготуйте страву за нашими підказками.
Спробуйте приготувати рибу по-грецьки з овочами, наші підказки і фото-рецепти допоможуть вам приготувати це смачне блюдо.
Аппитайзеры на чіпси з корейською морквою
Для початку підготуємо продукти з наступного списку:
- 150 грам ковбаси варено-копченої;
- 2 морквини у свіжому вигляді;
- цукор – 10 грам;
- 1 маленька ложка 6 % оцту;
- щіпка коріандру;
- чорний перець в молотом вигляді – ¼ ч. ложки;
- трохи рослинного масла;
- сіль на свій смак;
- скибочка сиру твердого виду — 80 грам;
- середня упаковка широких чіпсів.
На приготування знадобиться 70 хвилин.
Калорійність – 177 ккал.
Як потрібно правильно готувати:
- В першу чергу робимо корейську моркву, звичайно, її можна купити вже в готовому вигляді, але все-таки, якщо її зробити самому вона буде набагато смачніше;
- Коренеплоди добре промиваємо, очищаємо від шкірки;
- Протираємо овочі через спеціальну тертці для корейської моркви або гострим ножем нарізаємо на тонку соломку;
- Перекладаємо моркву в миску, додаємо до неї сіль, цукровий пісок і добре віджимаємо руками до появи соку;
- Зерна коріандру необхідно розтерти в ступці до стану порошку. Змішуємо коріандр разом з чорним перцем;
- Приправляємо морквину сумішшю з перцю і коріандру, добре перемішуємо;
- Соняшникова олія прогріваємо на сковороді і заливаємо його в морквину;
- Додаємо оцет і добре перемішуємо;
- Залишаємо постояти моркву протягом години, щоб вона промаринувалася;
- Потім нарізаємо ковбасу на дрібні квадратики;
- Шматочок сиру протираємо через крупну тертку;
- Всі компоненти змішуємо разом з корейською морквою;
- Викладаємо начинку на чіпси у вигляді гірки;
- Розкладаємо закуску на плоскій тарілці і присипаємо рубаною зеленню.
Пікантна закуска
Пікантна закуска робиться з використанням чіпсів домашнього приготування. До складу начинки входять мариновані гриби, болгарський перець, два види сиру. Знизу розписаний докладний список необхідних продуктів:
- 200 грам маринованих грибів (краще використовувати печериці);
- картопляні бульби – 3-4 штуки;
- 110 грам твердого сиру;
- плавлений сирок – 130 грам;
- 200 грамів солоних огірків;
- 2 болгарських перцю невеликого розміру;
- 70 грам фіолетового цибулі;
- 30 мл оливкової олії;
- 1 велика ложка паприки;
- часник у меленому вигляді – 5 грам;
- сіль поварена на свій смак;
- пучок зелені кропу в свіжому вигляді.
На приготування буде потрібно близько 20-25 хвилин.
Калорійність – 135 ккал.
Як правильно робити:
- З картоплі чистимо шкірку, гарненько промиваємо і витираємо насухо;
- За допомогою ножа картоплю розрізаємо на кружечки або у вигляді витягнутих овалів;
- Товщина кружечків не повинна бути більше 2 мм;
- У миску насипаємо сіль, паприку, мелений часник і додаємо оливкову олію. Всі компоненти добре розмішуємо;
- Пряною сумішшю натираємо картопляні скибочки з усіх сторін;
- Викладаємо їх на поверхню фольги;
- Прогріваємо духовку до температури не більше 220 градусів і відправляємо туди фольгу з майбутніми картопляними чіпсами. Запікаємо близько 15 хвилин, за цей період вони стануть рум'яного кольору і подсушатся;
- Мариновані печериці можна трохи промити. Нарізаємо гриби невеликими шматочками;
- Огірки і очищену цибулю шаткуємо маленькими кубиками;
- Шматочок твердого сиру протираємо через тертку з дрібними зубцями;
- Плавлений сирок розминаємо за допомогою вилки;
- Всі компоненти ретельно розмішуємо в чашці;
- Формуємо з тіста невеликі кульки і викладаємо на домашні чіпси;
- Розкладаємо закуску на великій плоскій тарілці і прикрашаємо гілочками кропу.
Варіант з сьомгою і авокадо
Продукти для приготування:
- 100 грам слабосоленої сьомги;
- одне авокадо;
- один помідор;
- олія оливкова;
- сік лимонний на свій смак;
- одна середня пачка картопляних чіпсів «Lays» або «Pringls».
На приготування піде 20 хвилин.
Калорійність – 189 ккал.
Як потрібно готувати:
- Сьомгу слід розрізати на невеликі кубики;
- Помідори промиваємо, нарізаємо дрібними квадратиками;
- Авокадо миємо й ріжемо кубиками невеликого розміру;
- Всі компоненти перекладаємо в миску, заправляємо оливковою олією і соком лимона;
- Добре розмішуємо і залишаємо постояти близько 15-20 хвилин, щоб добре просочилося;
- Оскільки начинка дуже волога і соковитий, на одну закуску можна використовувати дві чипсины;
- Викладаємо на чіпси начинку і розкладаємо на тарілці.
Паштетних закуска
Які інгредієнти будуть потрібні для приготування:
- одна середня упаковка картопляних чіпсів;
- 150 грам курячого паштету;
- одна банка маслин або оливок;
- пучок з свіжої зелені – з кропу, петрушки, цибулі-порею.
На приготування буде потрібно 15 хвилин.
Калорійність – 172 ккал.
Як потрібно правильно робити:
- На красивій глибокій тарілці розкладаємо картопляні чіпси;
- У середину кожної чипсины викладаємо паштет;
- Розрізаємо кожну оливку іл маслину на дві частини;
- Зверху розкладаємо чіпсів з паштетом по половинці маслини або оливки;
- У центр тарілки викладаємо залишилися шматочки маслин або оливок;
- Зелень промиваємо і шаткуємо;
- Висипаємо зелень зверху закуски і подаємо на стіл.
Закуска на чіпсах, зроблена по перерахованим вище рецептами, стане чудовою прикрасою столу і відмінним доповненням до будь основних страв. Її можна використовувати для різних свят, урочистих вечорів. Однак пам'ятайте, що її потрібно подавати відразу ж після приготування, інакше чіпси розмокнуть і перетворяться на кашу.