Як смачно приготувати салат «Ніжність»: рецепти з фото
Салат «Ніжність» — це відмінний і в теж час легкий салат. Його з величезним успіхом можна використовувати як для частування на свята, так і для дієтичного харчування.
Так що ж це за такий цікавий салат і як його готувати в домашніх умовах?
Давайте розглянемо найпопулярніші рецепти приготування цієї страви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'якоті м'яса курки - | 0,5 кг |
яйця - | 7 штук |
цибулини - | 3 шт. |
рослинна олія - | трохи |
солі - | за смаком |
майонезу - | для заправки |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 г: 213 Ккал |
Приготування:
- В металеву ємність наливаємо воду, викладаємо туди куряче м'ясо, додаємо трохи солі і ставимо на середній вогонь. Відварюємо курку до повної готовності;
- Готове м'ясо охолоджуємо. Далі розрізаємо його на невеликі шматочки;
- Цибулю слід нарізати дрібними квадратиками і обдати окропом. Також його можна замаринувати в суміші з оцту з цукром;
- Потім з яєць смажимо млинці. Кожне яйце збиваємо, підсолюємо і смажимо на олії на сковороді у вигляді млинця. Смажити потрібно з двох сторін. З 7 яєць повинно вийти 7 млинців;
- Яєчні млинці потрібно нарізати соломкою;
- Всі інгредієнти, нарізане куряче м'ясо, шматочки цибулі і соломку яєчних млинців, викладаємо в миску, заправляємо майонезом і змішуємо. Якщо потрібно можна додати трохи солі.
Салат «Ніжність» з шинкою
Будуть потрібні наступні продукти:
- Шинка – 200 грам;
- 3 курячого яйця;
- Свіжі огірки – 2 штуки;
- Півбанки консервованої кукурудзи;
- Кріп – 1 пучок;
- Майонез – 100 грам.
Приготування:
- Шинку слід порізати у вигляді невеликих кубиків;
- Свіжі огірки також необхідно нарізати кубиками. Бажано, щоб огірків і шинки в салаті було в рівних кількостях;
- Яйця відварюємо круто. Воду, в якій будуть отвариваться яйця, слід посолити, так яйця будуть краще очищатися від шкаралупи;
- Зварені яйця треба охолодити, очистити шкаралупу і розрізати невеликими квадратиками;
- Всі нарізані інгредієнти необхідно скласти в чашку;
- Потім відкриваємо банку з консервованою кукурудзою і зливаємо вага сік. Бажано використовувати соковиту і солодку кукурудзу. Погана кукурудза зіпсує весь смак салату;
- Додаємо до решти інгредієнтів півбанки кукурудзи;
- Пучок кропу дрібно нарізаємо і також додаємо туди;
- Всі компоненти заправляємо майонезом і добре перемішуємо.
Салат «Ніжність» з чорносливом
Будуть потрібні наступні продукти:
- Півкіло м'якоті курки, відмінно підійдуть грудки;
- 3 свіжих огірка середнього розміру;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Чорнослив без кісточок – 150 грам;
- Очищені від шкаралупи волоські горіхи – 100 грам;
- Кухонна сіль для відварювання м'яса;
- Пучок кропу і петрушки;
- 200 грам майонезу з невисокою жирністю.
Приготування:
-
- Куряче м'ясо кладемо в металеву ємність, наливаємо воду, підсолюємо і варимо його близько 30-40 хвилин;
- Готове м'ясо повинно охолонути до кімнатної температури. Потім він очищається від кісток, шкірки, м'якоть нарізати невеликими кубиками;
-
- Потім чорнослив промивається і замочується в окропі на 15 хвилин;
-
- Розм'якшений чорнослив промивається прохолодною водою і розрізається невеликими шматочками;
-
- Свіжі огірки потрібно очистити від зайвого і натираємо середньої теркою;
-
- Яйця відварюємо круто. Потім охолоджуємо їх, чистимо шкаралупу і натираємо на дрібній тертці;
-
- Очищений волоський горіх споліскують у прохолодній воді, обсушуємо і обсмажуємо на сковороді. В процесі обсмажування його слід порубати ножем до дрібних шматочків;
-
- Після цього приступаємо до формування шарів. Для цього беремо не дуже глибоку широку тарілку і викладаємо всі інгредієнти шарами. Першим шаром викладаємо кубики курячого м'яса і змащуємо майонезом, потім викладаємо свіжі огірки і також змащуємо майонезом, зверху яйця і знову змащуємо майонезом, чорнослив і волоські горіхи. Верх не змащується;
-
- В кінці дрібно рубаємо зелень і посипаємо зверху.
Салат «Незвичайна ніжність»
Необхідно придбати наступні продукти:
- Півкіло м'яса курки;
- 200 грам рису;
- 6 штук курячих яєць;
- 2 морквини;
- Сир твердого сорту – 250 грам;
- Часник – 2 зубчики;
- 250 грам майонезу;
- Кухонна сіль для відварювання курячого м'яса;
- Петрушка – пару гілочок.
Приготування:
- Морква для салату можна відварювати, а також її можна додати в сирому вигляді. Робіть на свій смак;
- Курячу грудку промиваємо. Далі викладаємо її в металеву ємність, наливаємо воду, солимо і ставимо на плиту. М'ясо відварюється до повної готовності, близько 30-40 хвилин;
- Курні яйця викладаємо в металеву ємність, заливаємо воду і ставимо на плиту. Відварюємо їх круто;
- Готові яйця охолоджуються в прохолодній воді, чистяться від шкаралупи і 4 яйця натираються дрібної теркою. Інші два залишаємо для прикраси;
- Рис потрібно промити і відварити до повної готовності, близько 15-20 хвилин;
- Відварений рис викладаємо в друшляк, промиваємо і залишаємо, щоб вода скла;
- Зубчики часнику очистити і раздавливаем в часничниці;
- Далі майонез змішуємо з розчавленим часником;
- Відварну курячу грудку очищаємо від кісток і шкірки. М'якоть нарізаємо кубиками;
- На широку неглибоку тарілку викладаємо шаром куряче м'ясо, підсолюємо і змащуємо майонезом;
- Потім зверху шаром викладаємо рис і також змащуємо майонезом;
- Далі зверху викладаємо натерті яйця і змащуємо майонезом;
- Моркву очищаємо, натираємо на дрібній тертці і викладаємо також у вигляді шару. Змащуємо майонезом;
- На дрібній тертці сир натирається і викладається зверху морквини шаром. Змащуємо його майонезом;
- Витягуємо з решти яєць жовтки і прикрашаємо ними салат. Трьом дрібної теркою і насипаємо наверх салату;
- З білків вирізаємо квітки лілій, а з гілочок петрушки робимо стебла.
Салат з морською капустою і яйцем рецепт, який повинен бути в щоденному раціоні.
Побалуйте свого чоловіка чимось смачненьким і приготуйте салат «Чоловічі мрії» з куркою за нашими рецептами з покроковим фото і з порадами та рекомендаціями.
Салат «Чоловічий каприз», візьміть на замітку наш рецепт з фото.
Корисні поради
- Для того, щоб цибуля не мав присмак гіркоти, його слід потримати 10 хвилин у гарячій воді або замаринувати в розчині з оцту і води;
- Промазуючи шари, нанесіть більше майонезу, так салат добре просочиться і вийде дуже смачним;
- Для того щоб салат вийшов більш ситним, в нього слід додати відварну картоплю;
- У «Ніжність» можна додати обсмажені шампіньйони, вони додадуть йому більш пікантний і незвичайний смак;
- Сухофрукти, які використовуються для салату, слід попередньо залити гарячою водою і потримати в ній 15 хвилин. Так вони будуть набагато ніжніше і смачніше.
Салат «Ніжність» — ошатне й гарне частування. Крім того, воно дуже смачне і не залишить нікого байдужим. Приготовлені салати за цими рецептами сподобаються вам і вашим близьким. Обов'язково зробіть їх будинки і почастуєте всю свою родину!