Як швидко і смачно приготувати курку в кефірі в духовці
Простих страв, на які йде небагато часу, маса. З самих звичайних продуктів виходять кулінарні шедеври, якщо правильно підібрати спеції, маринад або соус.
Однак деякі швидкі страви слід трохи промаринувати, щоб вони стали максимально тануть у роті, ось тоді на допомогу приходять суміші зелені, трав, масел і, як не дивно, кисломолочних продуктів.
Курка в кефірі виходить неймовірно ніжною, а хрустка скоринка надає їй привабливий вигляд.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свіжа куряча тушка - | 1 шт. |
кефір - | 1,5 л |
сіль і перець - | за смаком |
приправи для курки - | 2 ст. л. |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Для того щоб м'ясо повністю ввібрало в себе маринад, потрібно хоча б 2 години часу. Таким чином, якщо планується святкова вечеря або обід, в запасі повинно бути не менше 3-4 годин, щоб встигнути підготувати інгредієнти і дати сирої птиці настоятися.
Курочку вимити в проточній воді, якщо є залишилися пір'я – видалити їх. Натерти птицю спеціями, сіллю і перцем з усіх боків. Можна розрізати на порційні шматки, так маринувати птицю легше.
Покласти у високу миску і залити кефіром. Дати постояти в прохолодному місці близько 2 годин.
Бажано, щоб кефір покривав м'ясо повністю, в іншому випадку потрібно періодично перевертати тушку в рідині. У розігріту до 200 градусів духовку поставити огнеустойчивую форму, на яку викласти курочку в кефірі.
Страва готується приблизно 1 годину. Готову птицю можна подати з гарніром з рису, гречки, будь-який інший каші або свіжим салатом, прикрасивши зеленню.
В залежності від величини курки і кількість кефіру буде змінюватися. Головне, щоб після маринування все м'ясо було в кефірі.
Куди ж без картопельки?
Картопля – ідеальний гарнір до будь-якого м'яса або риби. Як би любителі правильного харчування не були проти бульб, вони є найуживанішим овочем в країні.
На 2 порції курочки в кефирном маринаді з картоплею знадобиться:
- 2 курячі стегенця;
- 6 картоплин;
- 1 велика цибулина;
- Сіль і перець за смаком;
- 600 гр. кефіру;
- По 1 щіпці майорану, базиліка і сухого кропу.
Стегенця вимити, добре змастити спеціями і сіллю. Картоплю почистити і розрізати на 4 частини, присолити.
Очищений цибулю нарізати великими півкільцями. У глибоку тарілку налити кисломолочний напій, покласти туди стегенця і дати промаринуватися протягом 1 години.
Після цього розігріти духовку до 180 градусів. В пакет для запікання покласти стегенця, картоплю і цибулю, зав'язати краю.
Запікати страву хвилин 40, потім розкрити пакет і залишити в духовці ще на 10 хвилин.
Таке поєднання птиці, трав і овочів – ідеальний вечерю. Страву можна взяти з собою в поїздку і бути впевненим, що голод страшний не буде.
Шашлик з курки в квартирі або будинку – це реально
Що з себе являє шашлик в ідеалі? Це природа, мангал, сухі гілки для його розпалювання і м'ясо на шампурі з димком.
Шашлик повинен увібрати в себе присмак і аромат диму, тоді вийде не просто смажене м'ясо, а чудове похідне блюдо. Як же бути, якщо шашлику вже дуже хочеться, але можливості виїхати на природу або вийти у двір (злива, ураган, бажання приготувати блюдо швидко і не пропахнуть димом) немає?
Вихід є, потрібно приготувати шашлик з курки в кефірі у духовці. Куряче філе підійде чудово, а кефірний маринад розм'якшить його.
На 4 порції домашнього курячого шашлику знадобиться:
- 1200 кг філе курки;
- 500 гр. кефіру;
- Сіль і чорний перець за смаком;
- 1 ст. л. сухого розмарину;
- 1,5 ст. л. сушеної м'яти;
- 8 дерев'яних шпажок для шашлику.
Філе промити і порізати на квадратні шматочки, щоб зручно було нанизувати їх на шпажки. Кефір вилити в миску з високими бортами і покласти туди м'ясо.
Всипати спеції, сіль, перець і добре перемішати руками. Можна мяско помасажувати, щоб воно ввібрало в себе суміш маринаду. Залишити курочку маринуватися на годину.
Через 50 хвилин у воду (холодну) шпажки покласти, нехай вони вымокнут в ній, тоді вони точно не згорять в духовці. Розігріти духовку до 200 градусів.
На вимочені шпажки нанизати шматочки філе і викласти їх на деко на відстані 0,5 см один від одного. Деко помістити в духовку на 12 хвилин.
Це ідеальний час для філе, щоб не пересушити його. Готовий шашлик можна зняти зі шпажок і викласти в тарілку або подати гостям прямо на них.
Звичайно, запаху багаття такий шашлик мати не буде, але це цікавий варіант для різноманітності святкового і повсякденного меню. А якщо в кефір плеснути рідкого диму, то ніхто з гостей точно не здогадається, що шашлик приготований в духовці.
Ніжні і соковиті курячі стегна з картоплею в духовці з секретами, які роблять їх ще смачнішими.А ви знаєте, як правильно і смачно приготувати курку з рисом в духовці, читайте наші поради.Приготуйте справжній угорський гуляш з курячого філе з грибами, і ви ніколи не забудете цей рецепт.
Без порад нікуди
- Курка за час, проведений в маринаді, вбирає його в себе. Відповідно, чим більше часу м'ясо буде перебувати в кефірі, тим соковитіше воно вийде;
- Для шашлику з курки можна брати будь-які частини птиці. Тільки треба враховувати, що від розміру шматків і буде залежати час готування. Якщо для філе вистачить 12 хвилин, то стегенець або гомілок буде потрібно мінімум 20;
- Кефір для маринаду можна брати будь-якої жирності;
- Курочка в кефірі подається в холодному і гарячому вигляді, тому страва стане в нагоді в якості перекусу в подорожі;
- Спеції для курки потрібно вибирати відповідально. Не варто змішувати все, що є на кухні, цілком достатньо 2-3 видів;
- Для шашлику краще не використовувати металеві шампури. Навіть якщо в будинку є короткі шампура, вони в духовці нагріються до такої міри, що взятися за них і не обпектися буде практично нереально.
Придумати свій рецепт маринаду на основі кефіру і отримати захоплені вигуки задоволених ситих гостей може кожен кулінар.
Досить підключити фантазію, бути в хорошому настрої, трохи поекспериментувати і методом проб і помилок вивести ідеальні пропорції інгредієнтів.