Як смачно приготувати салат з морської капусти з яйцем
Неймовірно корисний продукт – морська капуста. Вона містить у собі: йод, магній, калій, цинк, залізо, вітаміни: А, В12, С, В, Е, В1, В2, кислоти: пантотенову і фолієву. І безліч інших елементів, потрібних людському організму.
Просто жувати цей чудовий, лікувальний продукт мало хто захоче, а от з великого вибору різновидів салатів, які можна приготувати з ламинарией, кожен знайде щось на свій смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Масло рослинне - | 3 столові ложки |
Ламінарія - | 300 г |
Цибуля ріпчаста - | 0,5 шт. |
Яйця - | 4 шт. |
Зелений лук - | 1 пучок |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 62 Ккал |
Такий салат корисний, цікавий і простий у приготуванні.
Зварити яйця круто. Половину цибулини потрібно нарізати на тонкі півкільця.
Покласти капусту в миску (краще використовувати мариновану ламінарію без приправ і спецій) і перемішуємо її з підготовленим цибулею. Цибуля замаринується і віддасть свій сік капусти.
Далі, очищені від шкаралупи яйця нарізаємо прямокутниками або півкільцями. Дрібно нарізаємо зелену цибулю, з'єднуємо всі компоненти разом, заправляємо рослинною олією (можна оливкове, теж буде дуже добре).
Змішавши всі інгредієнти, можна приступати до трапези. Такий салат можна подавати у вигляді гарніру до страв з м'яса.
Рецепт салату з морської капусти з яйцем і крабовими паличками
Це легкий і дуже корисний салатик для всієї родини. Харчова цінність страви на 100 гр. — 85 ккал.
Інгредієнти:
- Морська капуста – 300 гр;
- Крабові палички – 250 гр.;
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
- Яйця – 4 шт.;
- Майонез – за смаком.
Капусту добре промити в друшляку проточною водою. Далі, порізати на невеликі смужки, щоб вона не тяглася як локшина, так набагато зручніше її їсти.
Варені круто яйця очистити від шкаралупи. Після розрізати на квадратики невеликих розмірів.
Цибулю порізати тонкими півкільцями, крабові палички маленькими прямокутниками. Змішати між собою капусту, яйця, цибуля, крабові палички. Всі приправити майонезом.
Можна в цей салат додати мариновану кукурудзу, виходить теж дуже смачно.
Перед подачею можна не змішувати інгредієнти, а розкласти їх у вигляді квіточки окремо на тарілку, посередині налити майонезу. Розмішувати вже під час їжі, так він не закрутиться, і буде виглядати свіжим.
Рецепт салату з консервованої морської капусти з кальмарами і яйцем
Такий салат дуже багатий на вміст корисних речовин. Адже в ньому є не тільки морська капуста, але і ще корисне м'ясо кальмара.
Інгредієнти:
- 5 неочищених кальмарів середнього розміру;
- 1 ріпчаста цибуля;
- 200 гр. ламінарії;
- 50 гр. майонез (бажано нежирного);
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Цукор;
- Оцет;
- Сіль.
Для початку необхідно замаринувати цибулю. Для цього, очистивши цибулини від шкірки, нарізаємо їх кубиками, додаємо по чайній ложці оцту і цукру, після чого заливаємо окропом. Закривши кришкою, залишаємо в теплому місці на 15 — 20 хвилин.
Очищені і потрошеные тушки кальмарів варимо трошки підсоленій кип'яченій воді. Маленькі тушки зваряться за 3 хвилини, великі за 5 хвилин. Перетравлювати їх не варто.
Після того як тушки кальмара охолонуть, потрібно нарізати їх товстою соломкою. Очищені яйця, зварені круто, нарізаємо на шматочки середніх розмірів.
Змішуємо в мисці між собою кальмарів, цибулю, яйця, мариновану морську капусту і заправляємо все майонезом. Зверху салат добре б посипати свіжої подрібненої зеленню.
Якщо хочеться різноманітності, то іноді у такий салат можна додати 30 – 50 гр. моркви по-корейськи, виходить дуже витончений і незвичайний смак.
Практично всі салати з морської ламінарії низькокалорійні. Але так як сам по собі кальмар варений містить 120 ккал, то в сумі калорійність такого страви виходить трохи високою. Але зате в цьому салаті набагато більше корисних речовин.
Салат «Чоловічі мрії» рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.Читайте покроковий рецепт салату «Російська красуня» тут.Прості рецепти смачних салатів на День народження і свята, читайте як зробити, як оформити, як подати.
Салат з морської капусти з яйцем і сиром
За десять хвилин готується такий простий чудовий на смак і корисний салатик.
Інгредієнти:
- Одне куряче яйце;
- 30 гр. сир (твердих сортів);
- Столова ложка майонезу;
- 250 гр. морської капусти.
Після того як з капусти добре піде зайва вода, нарізаємо її шматочками 5-6 див. Ретельно очищаємо шкаралупу з варених круто яєць і натираємо їх на крупній тертці.
Сир натираємо на крупній тертці. Він може бути будь-якого твердого сорту, але на ньому не повинні бути присутніми дірочки.
Добре перемішуємо всі компоненти (яйце, сир, капусту) між собою, приправивши все майонезом.
У якому вигляді ви не придбали капусту для цього салату, необхідно простежити, щоб вся зайва рідина з ламінарії гарненько скла. У цьому вам допоможе звичайний друшляк, залиште капусту на ньому 12-15 хвилин.
Корисні поради
- Якщо при купівлі морської капусти в складі ви помітили оцет, від такого товару краще відмовитися, оскільки він часто використовується для усунення присмаку цвілі;
- Не варто купувати ламінарію в контейнері, де занадто велика кількість рідини;
- Капуста не повинна виглядати як однорідна маса, такий продукт зіпсований;
- Не беріть пластини ламінарії, якщо вони склеєні між собою, це означає, що вони неправильно зберігалися;
- У деформованих жерстяних банках купувати капусту теж не можна;
- У замороженому брикеті не повинно бути шматочків льоду, якщо він є, це означає, що її заморозка була неправильною або її вже розморожували;
- Найсмачнішу ламінарію привозять з Баренцева і Білого моря;
- Бурий відтінок ламінарії каже, що водорість недоспіла. Зріла капуста має зелений колір;
- В будь-якому вигляді морська капуста повинна бути чистою і не повинна містити в собі сторонніх предметів і часток;
- Всі інгредієнти до салату з морської ламінарії ріжте в добре остуженном вигляді;
- Перемішувати інгредієнти салату з капусти потрібно не більш ніж за 40 хвилин перед подачею до столу;
- Якщо після відкриття маринованої капусти ви її використовували не всю, перш ніж ставити в холодильник перекладіть її в скляну банку;
- Відварені овочі для салату максимум можна зберігати 12 годин при температурі 7 градусів, при кімнатній температурі не менше 6 годин;
- Не купуйте очищених кальмарів, такий кальмар вже мінімум один раз точно був розморожений, це впливає на смакові якості м'яса (воно розповзається і стає гумовим) і на його корисні властивості (в такому кальмарі їх практично не залишається);
- На тушки кальмарів не повинно бути більше 8% льоду, на шкірці не повинно бути розривів і вони повинні відділятися один від одного;
- Краще купити кальмара меншого розміру, у такий особини м'ясо ніжне і смачне, ніж у великого.
Дякую за увагу та приємного апетиту!