Самі смачні начинки для пиріжків з дріжджового тіста
Пироги та пиріжки — улюблені ласощі кожного. Це блюдо бере свої витоки ще з царської Русі. Гостинність багатьох російських господинь оцінювали по тому, як були приготовані пироги.
Багато рецепти приготування дріжджових пиріжків дійшли і до наших часів. Вони відрізняються за складом тіста і видом начинки.
Начинка має величезне значення при приготуванні пиріжків. Вона може бути солодкою, фруктової, з овочів або м'яса.
Головне, щоб всі інгредієнти відмінно поєднувалися і доповнювали один одного. Отже, розглянемо популярні начинки для дріжджових пиріжків.
Рецепти солодких начинок для пиріжків з дріжджового тіста
Крім цього можна проявити фантазію і кмітливість і зробити свою оригінальну і смачну начинку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Яблука - | 1 кг |
Цукровий пісок - | 200 грам |
Родзинки - | 100 грам |
Рослинна олія - | невелика кількість |
Сік лимона і кориця - | невелика кількість |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 118 Ккал |
Приготування:
- Готуємо яблука. Бажано використовувати яблука не великого розміру, кисло-солодких сортів. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо і вичищаємо насіння. Далі нарізаємо їх на дрібні шматочки;
- Викладаємо яблука в глибоку металеву ємність і засипаємо цукром, додаємо туди родзинки, пару крапель лимонного соку, рослинне масло і щіпку кориці;
- Начинка готова. У процесі випікання пиріжків вона стане м'якою і вийде у вигляді пюре. На смак це чудова начинка для печених пиріжків з тіста на дріжджах.
Сирна начинка
Начинка складається з наступних компонентів:
- Сир або сирна маса – 600 грам;
- Два яєчних жовтки;
- Цукровий пісок – 100 грам;
- Розтоплене вершкове масло – 100 грам;
- Трохи меленої кориці і солі.
Приготування:
- Для початку слід змішати цукровий пісок з жовтками і гарненько збити віночком;
- Далі в суміш додаємо вершкове масло, сіль і корицю. Усе ретельно змішуємо;
- Некислий сир змішуємо з сумішшю і залишаємо в холодильнику на 15 хвилин.
З гарбуза з чорносливом
Потрібні такі інгредієнти:
- 1 кг гарбуза;
- Півлітра густих вершків;
- 200 грам сухого чорносливу;
- 100 грам вершкового масла;
- 100 грам цукру.
Приготування:
- Готуємо гарбуз. Її слід очистити від шкірки і насіння. Далі промиваємо і розрізаємо на середні шматочки;
- Засипаємо шматочки гарбуза в невелику каструлю, додаємо рослинне масло і ставимо на повільний вогонь. Під час приготування гарбуз слід постійно перемішувати, щоб вона не пригоріла. Гасити потрібно до того часу, поки гарбуз не стане зовсім м'якою;
- Чорнослив заливаємо гарячою водою і залишаємо в ній на 20 хвилин. Далі споліскуємо чорнослив холодною водою і ріжемо на дрібні шматочки. Засипаємо чорнослив в каструлю з гарбузом;
- Після цього заливаємо вершки. Засипаємо 100 грам цукру і змішуємо. Повинна вийти однорідна маса. Краще її використовувати в холодному вигляді.
Ягідна начинка
Слід придбати наступні продукти:
- Ягоди – 500 грам (полуниця, малина, чорниця, смородина і будь-яка інша ягода);
- Цукровий пісок – 200 грам;
- Крохмаль або панірувальні сухарі – 100 грам.
Приготування:
- Ягоди слід промити і обсушити на паперовій серветці;
- Ягоди викладаємо в середню чашку і змішуємо з цукровим піском;
- При викладанні начинку на тісто її слід посипати крохмалем або панірувальними сухарями. Тільки після цього можна закривати пиріжок.
Рецепти солоних начинок
М'ясна начинка
Будуть потрібні наступні продукти:
- Яловичина – 250 грам;
- Свинина – 250 грам;
- 1 цибулина ріпчастої цибулі;
- Часник -1 зубчик;
- Пучок петрушки;
- Трохи кухонної солі;
- Щіпка меленого чорного перцю;
- 100 грам жиру для смаження.
Приготування:
- М'ясо промиваємо холодною водою і пропускаємо через м'ясорубку. Робимо змішаний фарш;
- Очищаємо цибулю й ріжемо дрібними кубиками. Зубчик часнику дрібно рубаємо ножем. Ставимо сковороду на вогонь, викладаємо жир і розігріваємо. Далі засипаємо туди шматочки цибулі і часнику, і смажимо до готовності;
- Петрушку ріжемо дрібно і засипаємо в фарш;
- М'ясо слід поперчити і посолити. Змішуємо його з готовим цибулею і часником;
- Якщо фарш вийде дуже сухою, то в нього можна залити трохи води або бульйону.
Рибна начинка
Будуть потрібні наступні продукти:
- Будь-яка відварна риба – 500 грам;
- Ріпчаста цибуля – 2-3 головки;
- 2 відварених курячих яєць;
- Невелика кількість вершкового масла;
- Рослинна олія;
- Трохи солі;
- Спеції за смаком.
Приготування:
-
- Рибу слід обробити. Відокремлюємо від кісток м'якоть. Викладаємо її в невелику металеву ємність, наливаємо воду і підсолюємо;
- Ставимо рибу на середній вогонь і відварюємо до готовності. Приблизно 20 хвилин;
-
- Головки цибулі очищаємо від шкірки і ріжемо у вигляді півкілець або кубиків;
-
- Викладаємо цибулю на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо;
-
- Нарізаємо курячі яйця на дрібні кубики;
-
- Зварену рибу слід розрізати середніми шматочками. Змішуємо їх з цибулею, яйцями і розтопленим вершковим маслом;
- Начинку слід добре перемішати, додати сіль і спеції.
Начинка з грибів і картоплі
Потрібні такі компоненти:
- 500 грам свіжих грибів (печериць);
- Сметана або вершки – 200 грам;
- 1 штука ріпчастої цибулі;
- Картопля – 5-6 штук;
- Рослинна олія;
- 40 грамів маргарину;
- Трохи солі;
- Спеції.
Приготування:
- Гриби слід промити і нарізати на дрібні пластинки;
- Ставимо на середній вогонь сковороду, наливаємо олію і засипаємо шматочки грибів. Все обсмажити до повної готовності. Також гриби потрібно посолити і під кінець залити сметаною;
- Очищаємо картоплю від шкірки. Його потрібно відварити до готовності. Вода з картоплею перед відварюванням підсолювати;
- Готову картоплю подрібнюємо у блендері до утворення пюре;
- Після цього перемішуємо пюре з картоплі з грибами, підсолюємо, додаємо спеції.
Начинка з грибів і капусти
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- 400 грам шампіньйонів;
- 300 грам білокачанної капусти;
- 100 мл сметани або вершків;
- Рослинна олія;
- 50 грам маргарину;
- Трохи солі;
- Спеції.
Приготування:
- Печериці промити і нарізати на дрібні пластинки. Ставимо сковороду на середній вогонь, наливаємо олію і засипаємо гриби. Все обсмажуємо до повної готовності. В кінці додаємо сметану і тушкуємо під закритою кришкою;
- Капусту слід нашаткувати дрібними шматочками. Потім викладаємо її в невелику металеву ємність, заливаємо водою. Підсолюємо і тушкуємо на середньому вогні півгодини;
- Готову капусту слід остудити і змішати з грибами. Додаємо у фарш сіль, розтоплений маргарин і перчимо.
Рецепти смачних начинок для пиріжків з листкового дріжджового тіста
Начинка з курячого м'яса, рису і яєць
Наповнювач складається з наступних інгредієнтів:
- Півкілограма курячого м'яса;
- 200 грам рису;
- 3 штуки курячих яєць;
- Трохи кухонної солі;
- Спеції за смаком.
Приготування:
- Бажано використовувати м'ясо без кісток і шкірки, тільки м'якоть. М'ясо відварюємо до готовності. У процесі варіння воду слід підсолити;
- Відварюємо рис і яйця;
- Охолоджене куряче м'ясо дрібно рубаємо на шматочки. Яйця нарізаємо дрібними кубиками. Всі ці інгредієнти змішуємо і додаємо туди сверенный рис;
- Начинку слід посолити і при бажанні туди можна додати спеції.
Начинка з сиру, родзинок і цукатів
Для начинки потрібні такі інгредієнти:
- 500 грам сиру;
- 200 грам родзинок;
- 200 грамів цукрового піску;
- Пакетик ванілі;
- 50 грамів цукатів.
Приготування:
- Сир засипаємо в блендер і збиваємо до утворення пишної маси;
- Родзинки промиваємо і заливаємо гарячою водою. Наполягаємо його протягом 10 хвилин. Далі просушуємо;
- Змішуємо збитий сир з родзинками, цукровим піском, ваніліном і цукатами;
- Ця начинка підійде для приготування смачного десерту.
Приготуйте смачний пиріг з сиром з пісочного тіста, для вечірнього чаювання це кращий десерт.Дивовижний пиріг з капустою з листкового дріжджового тіста за бабусиним рецептом, читайте як зробити.Пісочний пиріг з замороженими ягодами приготувати не так складно. Відмінний спосіб залучити дітей до допомоги на кухні. Рецепт тут.
Секрети приготування смачних пиріжків
- Замішуючи тісто, використовуйте тепле молоко і воду, але тільки не гарячі. Заливайте в борошно їх тонкою цівкою, періодично перемішуючи дерев'яною ложкою. Тісто вийде пишним і без грудочок;
- Замішане тісто слід закрити паперовим рушником, через нього воно буде «дихати»;
- Оскільки дріжджове тісто не любить протягів, його слід покласти в поліетиленовий пакет і прибрати на пару годин в холодильник;
- Готові вироби з тіста найкраще викладати на підігрітий деко, попередньо змащений маслом;
- Якщо ви додаєте начинку з ягід в закриті пиріжки, то їх слід посипати крохмалем. Начинка вийде густий і не буде витікати;
- Для випікання пиріжків духовку слід розігріти до 180 градусів, але не більше;
- Час випікання — 20 хвилин;
- Пиріжки з сирною начинкою вийдуть смачними і ніжними, якщо сир попередньо перетерти через сито;
- Для того, щоб випічці надати приємний горіховий запах, форму для запікання можна змастити меленим горіхом.
Пиріжки з дріжджового тіста з начинкою стануть головним частуванням вашого столу. Обов'язково приготуйте їх з начинками за наданими рецептами і порадуйте своїх рідних.
Дізнайтеся 8 нових начинок для пирогів:
І не забувайте про секрети приготування. Ці хитрощі допоможуть приготувати чудову випічку з смачною начинкою!