22 апрель 2019 46 376

Скільки варити свиняче серце до готовності: способи та поради

Свиняче серце – субпродукт, що заслуговує уваги не тільки через смакових якостей. Незамінні корисні речовини в оптимальному співвідношенні містяться в цьому продукті.

Чим корисно свиняче серце і як його вибрати

Лікарі рекомендують вживати даний субпродукт людям з низьким вмістом гемоглобіну, розладами нервової системи і пацієнтам з хворобою – недокрів'я. Субпродукт багатий на вітаміни: E, B, PP,C. Свиняче серце – лідер за вмістом заліза. Також в своєму складі має велику кількість фосфору, йоду і калію.

Калорійність становить 118-120 ккал на сто грам серця.

Свіже свиняче серце повинно бути темно-червоного кольору. На дотик щільне і тверде. Вага одного органу приблизно становить – 320-360 грам. Вгорі знаходиться товстий шар жиру з трубками кровоносних судин.

Обробка продукту перед варінням

Перед варінням необхідно провести наступні дії з субпродуктом:

  1. Промити в проточній воді протягом 2-3 хвилин;
  2. Замочити у воді на 10-12 хвилин для пом'якшення кров'яних згустків;
  3. Видалити верхню жирову частину разом з судинами;
  4. Можна нарізати сердечко на невеликі частини для прискорення варіння. При бажанні можна варити цілком.

Так, як і скільки часу потрібно варити свиняче серце до готовності? Зараз дізнаємося.

Основні способи варіння

Найчастіше свиняче серце варять. Допускається смаження, запікання і гасіння. Для варіння потрібно залити його водою в кількості 500-800 мл і поставити на вогонь. Через кожні півгодини треба знімати піну. Загальний час приготування – 1,5 години.

Протягом усього процесу потрібно зрідка перевертати продукт, щоб він не прилипав до стінок посуду. Після години варіння потрібно злити бульйон і залити в каструлю нову воду – 3 склянки води. І знову варити субпродукт ще півгодини. За 15-20 хвилин до закінчення часу варіння можна додати сіль і спеції.

Щоб приготувати серце в мультиварці потрібно:

  1. Підготувати продукт до приготування як описано вище;
  2. Нарізати довільними шматочками;
  3. У ємність мультиварки помістити шматочки і залити їх водою до верхньої позначки;
  4. Додати лавровий лист, перець горошком і сіль;
  5. Вибрати пункт меню – «Гасіння», при цьому встановлюється – 70 хвилин, якщо це необхідно, то його можна збільшити.

Для варіння свинячого серця в пароварці потрібно:

  1. Нарізати субпродукт тонкими брусками;
  2. Одним шаром помістити шматки на решітку;
  3. Налити в пароварку води;
  4. Через дві години дістати варені шматочки з пароварки.

До речі, свиняче легке теж є корисним і легкозасвоюваним субпродуктом з низьким вмістом калорій. Час його варіння залежить від розмірів і на плиті становить приблизно 2,5-3 години. Перед термічною обробкою потрібно видалити з органів трахеї.

Рецепти з використанням субпродукту

Серце, зварене будь-яким способом, є чудовою основою для підливок, салатів, фаршу, соусів, закусок. У промисловості серце застосовують для виготовлення ковбас і паштетів.

Тушковане свиняче серце з часником

Знадобиться:

  • Дрібно нарізані та підсмажені цибулю і моркву протягом двох хвилин;
  • Серце середнього розміру;
  • Рослинні олії – оливкова і соняшникова 50 мл усього;
  • Часник – кілька зубчиків;
  • Спеції, сіль;
  • Вода;
  • Глибока сковорода.

Промите і висушене сердечко потрібно порізати на шматки і видалити всі судини.

На сковороді з високими бортиками підсмажити цибулю і моркву, потім додати часник, видавлений у пресі.

Шматки субпродукту з'єднати на сковороді з смаженими овочами і смажити приблизно 26-31 хвилину з сіллю і спеціями. Після додати води так, щоб від дна посуду можна було відступити два пальці. Повторно посолити готується страва. Зняти сковороду з плити через 1-1,5 години.

Рекомендується, є це блюдо в теплому стані. З овочевим гарніром або з гречаної або рисової кашами.

Теплий салат з вареного серця

З даного субпродукту виходить оригінальна і поживна закуска. Для її приготування знадобиться:

  • Варене свиняче серце;
  • Сир плавлений (наприклад, «Дружба» або спеціальний для салатів);
  • Цибуля – 1 ріпка;
  • Морква – 1 корінь;
  • Борошно 1-2 столових ложки;
  • Густа томатна паста — 1 столова ложка;
  • Мінеральна вода;
  • Олія рослинна 1 ложка;
  • Спеції і сіль.

Серце промити, обробити і порізати на маленькі шматочки. У глибоку сковороду налити олію. У підігрітий жир викласти шматки серця. Обсмажувати їх потрібно протягом 5-9 хвилин періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою.

Додати туди цибулю і моркву, дрібної нарізки. Посолити і додати спеції за бажанням. Вогонь плити зменшити до мінімального значення і смажити 5-7 хвилин. Після справа йде томатна паста борошно. Разом з ними у посуд потрібно додати мінеральну воду.

Так, щоб вода накривала всі інгредієнти в сковороді. Все тушкувати під закритою кришкою -38-55 хвилин. Залежить від розмірів шматків і віку серця.

Коли на приготування залишиться 10 хвилин, потрібно додати тушковані інгредієнти плавлений сир. Його перед цим рекомендують натерти на крупній тертці, можна і дрібно порізати.

Особливо смачно їсти цей салат із зеленню і в теплому свіжому вигляді. Але і після закінчення деякого часу, в холодному вигляді це блюдо зберігає свої смакові якості і буквально тане в роті.

Вишуканий рецепт свинячого серця з грибами

Дуже поживне і смачне блюдо виходить з грибів і свинячого сердечка.

Інгредієнти:

  • Серце;
  • Цибуля – одна головка;
  • Гриби – близько 1,5 кг печериць;
  • Помідор;
  • Петрушка, базилік або кріп і цибулю;
  • Олія рослинна рафінована дезодорована;
  • Сметана півсклянки, можна і більше на розсуд кулінара;
  • Сіль за смаком.

Як готувати:

  1. Підготувати субпродукт до подальшої кулінарній обробці так, як це описано вище;
  2. Можна залишити його в цілому вигляді, а можна нарізати на шматки для прискорення процесу варіння;
  3. Варити продукт близько години, потім злити воду. Очистити каструлю і знову покласти туди серце, залити водою і готувати ще півтора-два години;
  4. Сіль додавати строго за 15 хвилин до кінця варіння, інакше сердечко стане жорстким;
  5. Печериці нарізати і обсмажити, можна взяти і гливи. Якщо є лисички або сироїжки, то перед смаженням їх необхідно поварити 15-30 хвилин;
  6. Серце, зварене і охолоджене, нарізається кубиками;
  7. Гриби і помідори також нарізати будь-яким способом;
  8. З лука зробити тонкі півкільця;
  9. Зелень нашаткувати крупно;
  10. У сковороду налити олію і розігріти його, після додати півкільця. Смажити їх до напівпрозорого кольору. Все посолити;
  11. В смаження додати шматки субпродукту і обсмажувати їх на самому маленькому вогні 5 хвилин;
  12. Пустити в сковороду томат і зелень і смажити 3-7 хвилин;
  13. Поле додавання грибів смажити ще шість хвилин;
  14. За хвилину чи дві до кінця приготування додати сметану і спеції.

Калорійність страви на сто грам становить 180 ккал.

Рецепт свинячий рульки, запеченої в духовці, спробуйте це блюдо, напевно оцінить ваш чоловік.

Свинина запечена у фользі збереже соковитість і ніжність м'яса, і дасть просочитися аромату трав. Читайте рецепт.

Візьміть на замітку рецепти зі свинини на святковий стіл, це буде хіт!

Свиняче серце хоча і має свої невеликі труднощі в приготуванні, але гідно поваги і уваги кулінарів. Рекомендується готувати з субпродукту страви, якщо хочеться чогось незвичайного і новенького. Тим більше, що кількість вітамінів і корисних речовин робить цей продукт унікальним.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: