Як смачно посмажити курячі стегна на сковороді
Дуже смачний і простий варіант вечері/обіду прямо перед вами! Смажені стегна люблять всі, тому що вони виходять неймовірно соковитими і смачними. Доповнюйте їх улюбленим гарніром і насолоджуйтеся!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
оцет - | 15 мл |
майонез - | 90 мл |
курячі стегна - | 6 шт. |
сіль - | 1 пучку |
сметана - | 60 мл |
пряні сливи - | 12 шт. |
рослинна олія - | 20 мл |
суміш перців - | 1 пучку |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 184 Ккал |
Незвично, тому що в складі є сливи. Але як тільки ви спробуєте це, тут же закохалася!
Як приготувати:
- Стегна ретельно вимити, зняти з них шкіру.
- Обсушити і очистити від жил.
- Зробити на м'ясі прорізи кінчиком ножа.
- У кожен з них помістити сливу.
- Покласти стегна в миску, полити майонезом.
- Ретельно перемішати ложкою або вручну.
- Накрити тарілкою або затягнути плівкою і прибрати в холодильник.
- Через дві години дістати.
- У сковороді нагріти масло і викласти курку.
- Смажити її до рум'яності з усіх боків, не забуваючи перевертати.
- Потім додати сметану і оцет, перемішати.
- Всипати суміш перців, сіль і тушкувати все разом ще двадцять хвилин.
- Після цього відразу ж можна подавати до столу.
Курячі стегна в сметанному соусі
Обов'язково приготуйте таке м'ясо до столу як ситного обіду. Як гарнір підійде абсолютно все, що вам подобається. Буде багато соусу, вийде дуже смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
паприка | за смаком |
цибуля | 1 головка |
вершкове масло | 20 г |
борошно | 30 г |
курячі стегна | 0,8 кг |
сметана | 0,2 л |
сіль | за смаком |
бульйон | 200 мл |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 20 мл |
часник | 4 шматочка |
італійські трави | за смаком |
вода | 0,2 л |
чорний мелений перець | за смаком |
Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
В одній порції – 143 калорії.
Як приготувати:
- Стегна ретельно вимити проточною водою.
- Обсушити їх і за бажанням зрізати жир.
- Цибулю почистити, вимити і дрібно нарізати.
- Часник пропустити через прес.
- У сковорідку налити олію, викласти курку.
- Обсмажити її з обох боків до рум'яності під кришкою.
- Після цього помістити на нього цибулю, посолити.
- Готувати до рум'яності, потім посипати все часником і смажити ще хвилину.
- Влити воду, дати їй закипіти.
- Закрити кришку і тушкувати м'ясо двадцять хвилин.
- У сковороді розпустити вершкове масло, всипати борошно.
- Обсмажувати її, помішуючи, до коричневого кольору.
- Влити бульйон і швидко все перемішати віночком, щоб не з'явилися грудочки.
- Ввести сметану, сіль, паприку, пряні трави, чорний перець.
- Дати масі закипіти і вилити її до курки.
- Тушкувати під кришкою хвилин тридцять, потім відразу до столу.
Порада: замість сметани можна взяти йогурт, буде ніжніше.
Курячі стегна на сковорідці-гриль
Якщо у вас є сковорода-гриль, цей рецепт для вас. М'ясо буде таким же соковитим, як і зазвичай, але вийде рум'яна решітка, яка зробить курку ще більш апетитною.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
стегна | 4 шт. |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
сухий кріп | 10 г |
Піде на приготування – 30 хвилин.
В одній порції – 213 калорій.
Як приготувати:
- Курку ретельно вимити, обсушити сухими серветками.
- У сковороду-гриль влити олію і прогріти його.
- М'ясо присипати сіллю і чорним перцем, втерти їх.
- Викласти курку в масло шкірою вгору і смажити до рум'яності.
- Потім перевернути і обсмажити до золотистого кольору і з іншого боку.
- Після цього закрити кришку і довести м'ясо до готовності.
- Готові стегна посипати кропом і подавати.
Порада: як гарнір подайте пюре, вийде просто ідеально!
Приготування в клярі
Коли м'ясо або будь-який інший продукт готується в клярі, виходить дуже рум'яне і хрустко! Таке подобається всім, тому дуже радимо зберегти рецепт цих стегон собі на майбутнє.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
спеції | за смаком |
борошно | 150 г |
курячі стегна | 10 шт. |
сіль | за смаком |
рослинна олія | 250 мл |
яйця | 2 шт. |
молоко | 0,1 л |
Піде на приготування – 50 хвилин.
В одній порції – 259 калорій.
Як приготувати:
- Яйця розбити в миску, збити їх віночком або ручним міксером.
- Додати сіль, молоко і спеції, ретельно перемішати.
- Ввести муку через сито і довести масу до консистенції тіста.
- У глибоку сковороду налити трохи олії, прогріти його.
- Стегна помити, обсушити і обсмажити в олії до рум'яності. Спочатку з одного боку, потім з іншою.
- Після цього закрити кришку і довести до готовності м'ясо.
- Перекласти його на сухі серветки.
- Остудити, потім по черзі опустити в кляр.
- У сковороду вилити залишки масла, прожарити.
- Покласти туди стегна в клярі.
- Смажити до золотистого кольору.
- Шумівкою готову курку викласти на сухі серветки.
Порада: щоб у кляру був ще більш апетитний колір, додайте трохи паприки або куркуми.
Зверніть увагу, як легко і просто можна приготувати курячі стегна в мультиварці, заощадивши час і сили.
А рецептів шашлику з курки в духовці ви приємно здивуєте друзів, не виїжджаючи на природу.
Тут ви дізнаєтеся, як посмажити стейк з індички на сковороді. Часу піде небагато, а результат порадує.
Калорійний і смачний рецепт з майонезом
Всім відомо, що майонез надає стравам ситність і насиченість. Саме тому зараз ми готуємо стегна в маринаді з цього соусу. Щоб вам було максимально поживно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
часник | 3 шматочка |
курячі стегна | 8 шт. |
цибуля | 2 головки |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | за смаком |
майонез | 0,3 л |
зелень | 20 г |
Піде на приготування – 3 години і 40 хвилин.
В одній порції – 238 калорій.
Як приготувати:
- Курку ретельно промити, обсушити серветками або рушником.
- Покласти в пакет або рукав для запікання.
- Додати весь майонез, зав'язати і перемішати.
- Прибрати в холодильник на три години.
- Коли пройде час, дістати м'ясо.
- У сковорідку влити олію і прогріти його.
- Викласти стегна і обсмажити їх до золотистого кольору з обох сторін. Якщо закрити кришку, все приготується набагато швидше.
- Коли вони стануть рум'яними, перемістити їх на тарілку.
- Цибулю почистити, дрібно порубати ножем.
- Всипати в сковороду і видавити туди часник.
- Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
- Потім додати курку, присипати її цибулею, сіллю і чорним перцем.
- Закрити кришку і тушкувати ще двадцять хвилин.
- Зелень вимити й подрібнити, посипати нею м'ясо перед подаванням.
Порада: буде смачно з зеленим цибулею.
Як приготувати стегенця з грибами
Стегна в цей раз будуть з грибами і у вині. Вийде божевільно смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
печериці | 0,2 кг |
чорний мелений перець | за смаком |
стегна | 700 г |
цибуля | 2 головки |
петрушка | 30 г |
часник | 2 шматочка |
рослинна олія | 20 мл |
сіль | за смаком |
біле вино | 0,1 л |
Піде на приготування – 1 годину.
В одній порції – 141 калорія.
Як приготувати:
- М'ясо ретельно вимити, бажано просушити його.
- Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
- Наколоти м'ясо ножем і «нафарширувати» слайсами часнику.
- У сковороду прожарити масло і викласти стегна.
- Обсмажити їх до золотистого кольору з усіх сторін.
- Закрити кришку і готувати м'ясо ще близько двадцяти хвилин.
- Цибулю за цей час почистити і нарізати четвертинками кілець.
- З грибів зняти плівки, прибрати ніжки.
- Нарізати їх четвертинками, якщо вони не занадто великого розміру. Якщо гриби великі, нарізати кубиками.
- Викласти все це навколо готової курки і тушкувати все разом ще десять хвилин.
- Додати сіль, чорний перець і вино, закрити кришку.
- Гасити чверть години.
- Перед подачею посипати подрібненою зеленню.
Корисні поради
Щоб ваше блюдо при подачі вийшло ще більш апетитним, використовуйте свіжу зелень. Попередньо вимийте її, щоб встигла обсохнути. Підійде м'ята, кріп, зелена цибуля і все, що доступно. Якщо зробити мікс, то взагалі вийде вітамінна бомба!
Якщо ви візьмете вершкове масло для смаження курки, то страва буде більш ароматним і ще більш насиченим.
Курячі стегна на сковороді – це дуже просто. Готувати їх вміє кожен, але не у кожного «у рукаві» є такі рецепти, як у вас. Вони – справжня знахідка, не загубіть!