28 июнь 2019 5 082

Як смачно посмажити курячі стегна на сковороді

Дуже смачний і простий варіант вечері/обіду прямо перед вами! Смажені стегна люблять всі, тому що вони виходять неймовірно соковитими і смачними. Доповнюйте їх улюбленим гарніром і насолоджуйтеся!

Смажені курячі стегна на сковороді
Інгредієнти Кількість
оцет - 15 мл
майонез - 90 мл
курячі стегна - 6 шт.
сіль - 1 пучку
сметана - 60 мл
пряні сливи - 12 шт.
рослинна олія - 20 мл
суміш перців - 1 пучку
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 184 Ккал

Незвично, тому що в складі є сливи. Але як тільки ви спробуєте це, тут же закохалася!

Як приготувати:

  1. Стегна ретельно вимити, зняти з них шкіру.
  2. Обсушити і очистити від жил.
  3. Зробити на м'ясі прорізи кінчиком ножа.
  4. У кожен з них помістити сливу.
  5. Покласти стегна в миску, полити майонезом.
  6. Ретельно перемішати ложкою або вручну.
  7. Накрити тарілкою або затягнути плівкою і прибрати в холодильник.
  8. Через дві години дістати.
  9. У сковороді нагріти масло і викласти курку.
  10. Смажити її до рум'яності з усіх боків, не забуваючи перевертати.
  11. Потім додати сметану і оцет, перемішати.
  12. Всипати суміш перців, сіль і тушкувати все разом ще двадцять хвилин.
  13. Після цього відразу ж можна подавати до столу.
Порада: можна додати трохи чилі для пікантності.

Курячі стегна в сметанному соусі

Обов'язково приготуйте таке м'ясо до столу як ситного обіду. Як гарнір підійде абсолютно все, що вам подобається. Буде багато соусу, вийде дуже смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
паприка за смаком
цибуля 1 головка
вершкове масло 20 г
борошно 30 г
курячі стегна 0,8 кг
сметана 0,2 л
сіль за смаком
бульйон 200 мл
сіль за смаком
рослинна олія 20 мл
часник 4 шматочка
італійські трави за смаком
вода 0,2 л
чорний мелений перець за смаком

Піде на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

В одній порції – 143 калорії.

Як приготувати:

  1. Стегна ретельно вимити проточною водою.
  2. Обсушити їх і за бажанням зрізати жир.
  3. Цибулю почистити, вимити і дрібно нарізати.
  4. Часник пропустити через прес.
  5. У сковорідку налити олію, викласти курку.
  6. Обсмажити її з обох боків до рум'яності під кришкою.
  7. Після цього помістити на нього цибулю, посолити.
  8. Готувати до рум'яності, потім посипати все часником і смажити ще хвилину.
  9. Влити воду, дати їй закипіти.
  10. Закрити кришку і тушкувати м'ясо двадцять хвилин.
  11. У сковороді розпустити вершкове масло, всипати борошно.
  12. Обсмажувати її, помішуючи, до коричневого кольору.
  13. Влити бульйон і швидко все перемішати віночком, щоб не з'явилися грудочки.
  14. Ввести сметану, сіль, паприку, пряні трави, чорний перець.
  15. Дати масі закипіти і вилити її до курки.
  16. Тушкувати під кришкою хвилин тридцять, потім відразу до столу.

Порада: замість сметани можна взяти йогурт, буде ніжніше.

Курячі стегна на сковорідці-гриль

Якщо у вас є сковорода-гриль, цей рецепт для вас. М'ясо буде таким же соковитим, як і зазвичай, але вийде рум'яна решітка, яка зробить курку ще більш апетитною.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
стегна 4 шт.
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
сухий кріп 10 г

Піде на приготування – 30 хвилин.

В одній порції – 213 калорій.

Як приготувати:

  1. Курку ретельно вимити, обсушити сухими серветками.
  2. У сковороду-гриль влити олію і прогріти його.
  3. М'ясо присипати сіллю і чорним перцем, втерти їх.
  4. Викласти курку в масло шкірою вгору і смажити до рум'яності.
  5. Потім перевернути і обсмажити до золотистого кольору і з іншого боку.
  6. Після цього закрити кришку і довести м'ясо до готовності.
  7. Готові стегна посипати кропом і подавати.

Порада: як гарнір подайте пюре, вийде просто ідеально!

Приготування в клярі

Коли м'ясо або будь-який інший продукт готується в клярі, виходить дуже рум'яне і хрустко! Таке подобається всім, тому дуже радимо зберегти рецепт цих стегон собі на майбутнє.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
борошно 150 г
курячі стегна 10 шт.
сіль за смаком
рослинна олія 250 мл
яйця 2 шт.
молоко 0,1 л

Піде на приготування – 50 хвилин.

В одній порції – 259 калорій.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, збити їх віночком або ручним міксером.
  2. Додати сіль, молоко і спеції, ретельно перемішати.
  3. Ввести муку через сито і довести масу до консистенції тіста.
  4. У глибоку сковороду налити трохи олії, прогріти його.
  5. Стегна помити, обсушити і обсмажити в олії до рум'яності. Спочатку з одного боку, потім з іншою.
  6. Після цього закрити кришку і довести до готовності м'ясо.
  7. Перекласти його на сухі серветки.
  8. Остудити, потім по черзі опустити в кляр.
  9. У сковороду вилити залишки масла, прожарити.
  10. Покласти туди стегна в клярі.
  11. Смажити до золотистого кольору.
  12. Шумівкою готову курку викласти на сухі серветки.

Порада: щоб у кляру був ще більш апетитний колір, додайте трохи паприки або куркуми.

Зверніть увагу, як легко і просто можна приготувати курячі стегна в мультиварці, заощадивши час і сили.

А рецептів шашлику з курки в духовці ви приємно здивуєте друзів, не виїжджаючи на природу.

Тут ви дізнаєтеся, як посмажити стейк з індички на сковороді. Часу піде небагато, а результат порадує.

Калорійний і смачний рецепт з майонезом

Всім відомо, що майонез надає стравам ситність і насиченість. Саме тому зараз ми готуємо стегна в маринаді з цього соусу. Щоб вам було максимально поживно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
часник 3 шматочка
курячі стегна 8 шт.
цибуля 2 головки
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
майонез 0,3 л
зелень 20 г

Піде на приготування – 3 години і 40 хвилин.

В одній порції – 238 калорій.

Як приготувати:

  1. Курку ретельно промити, обсушити серветками або рушником.
  2. Покласти в пакет або рукав для запікання.
  3. Додати весь майонез, зав'язати і перемішати.
  4. Прибрати в холодильник на три години.
  5. Коли пройде час, дістати м'ясо.
  6. У сковорідку влити олію і прогріти його.
  7. Викласти стегна і обсмажити їх до золотистого кольору з обох сторін. Якщо закрити кришку, все приготується набагато швидше.
  8. Коли вони стануть рум'яними, перемістити їх на тарілку.
  9. Цибулю почистити, дрібно порубати ножем.
  10. Всипати в сковороду і видавити туди часник.
  11. Тушкувати, помішуючи, до м'якості.
  12. Потім додати курку, присипати її цибулею, сіллю і чорним перцем.
  13. Закрити кришку і тушкувати ще двадцять хвилин.
  14. Зелень вимити й подрібнити, посипати нею м'ясо перед подаванням.

Порада: буде смачно з зеленим цибулею.

Як приготувати стегенця з грибами

Стегна в цей раз будуть з грибами і у вині. Вийде божевільно смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
печериці 0,2 кг
чорний мелений перець за смаком
стегна 700 г
цибуля 2 головки
петрушка 30 г
часник 2 шматочка
рослинна олія 20 мл
сіль за смаком
біле вино 0,1 л

Піде на приготування – 1 годину.

В одній порції – 141 калорія.

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно вимити, бажано просушити його.
  2. Часник почистити і нарізати тонкими пластинками.
  3. Наколоти м'ясо ножем і «нафарширувати» слайсами часнику.
  4. У сковороду прожарити масло і викласти стегна.
  5. Обсмажити їх до золотистого кольору з усіх сторін.
  6. Закрити кришку і готувати м'ясо ще близько двадцяти хвилин.
  7. Цибулю за цей час почистити і нарізати четвертинками кілець.
  8. З грибів зняти плівки, прибрати ніжки.
  9. Нарізати їх четвертинками, якщо вони не занадто великого розміру. Якщо гриби великі, нарізати кубиками.
  10. Викласти все це навколо готової курки і тушкувати все разом ще десять хвилин.
  11. Додати сіль, чорний перець і вино, закрити кришку.
  12. Гасити чверть години.
  13. Перед подачею посипати подрібненою зеленню.
Порада: замість вина можна використовувати вершки або бульйон.

Корисні поради

Щоб ваше блюдо при подачі вийшло ще більш апетитним, використовуйте свіжу зелень. Попередньо вимийте її, щоб встигла обсохнути. Підійде м'ята, кріп, зелена цибуля і все, що доступно. Якщо зробити мікс, то взагалі вийде вітамінна бомба!

Якщо ви візьмете вершкове масло для смаження курки, то страва буде більш ароматним і ще більш насиченим.

Курячі стегна на сковороді – це дуже просто. Готувати їх вміє кожен, але не у кожного «у рукаві» є такі рецепти, як у вас. Вони – справжня знахідка, не загубіть!

Що ще почитати: