06 март 2019 3 214

Тушкована картопля з куркою в мультиварці — універсальне блюдо для обіду

Для одного з самих популярних і улюбленого багатьма господинями побутового приладу представлені рецепти простих у виконанні і смачних страв.

Тушкована картопля з куркою в мультиварці – прекрасний варіант смачного і простого сімейного обіду. Ця страва є універсальним і гнучким за складом, так як основних продукту всього два – власне курка і картоплю, а ось які ще овочі і приправи їм складуть компанію, залишається на розсуд господині.

Приготування обіду в мультиварці – це економія часу і сил, диво-каструлька швидко і якісно загасить, зварить, запече улюблені продукти.

Рецепт приготування тушкованої картоплі з куркою в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Картопля - 0,8-1 кг
Курячі стегна - 4-5 штук
Морквина - 2 шт. (якщо коренеплід великий, то вистачить і однієї)
Цибулю - одна головка
Масло рослинне - 1 ст. ложка
Вода - один стакан
Часник - 2-3 зубчики
Спеції та зелень - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 140 Ккал

М'ясо відокремити від кісточки. Отриману м'якоть наріжте на середньої величини шматки, посоліть, додайте перець (при бажанні), злегка обсмажте на рослинному маслі хвилин 10-12, використовуючи режим «Смаження».

Не забуваємо, що при використанні даного режиму, кришку мультиварки закривати не потрібно.

Через кілька хвилин додаємо до курки цибулю, порізану тонкими кільцями, і дрібно нашатковану моркву. М'ясо з цибулею й овочами має обсмажуватися ще хвилин 7-8.

У каструлю викладаємо картоплю, нарізану невеликими кубиками або брусочками. У компанію до овочів відправляємо лавровий лист.

Встановлюємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою чашу. Час приготування страви в мультиварці складе 40 хвилин.

Готову страву посипаємо дрібно порізаним часником. При подачі тушковану картоплю з куркою можна полити нежирної сметаною і посипати свіжою петрушкою і кропом.

Приємного апетиту!

Однак не всі люблять часник. Дивіться відео, як готувати цю страву без часнику із зеленню:

Готуємо смачний обід в мультиварках Редмонд і Поларіс

На ринку представлений великий вибір мультиварок, одні фірми-виробники на слуху у споживача, інші тільки починають завойовувати довіру покупця. Один з найбільш популярних виробників – компанія Редмонд, тому представляємо рецепт картопельки з курочкою спеціально для мультиварки даної фірми.

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля – 0,8 кг;
  • Курячі гомілки– 4-5 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – одна середня головка;
  • Помідори – 2 середніх плода;
  • Морква – 1 шт.;
  • Томатний сік – 0,5 склянки;
  • Рослинне масло – 35 гр. (2 ст. ложки);
  • Сіль, перець горошком, лавровий лист – за смаком;
  • Зелень – за смаком.

З курячих гомілок видалити зайвий жир, промити. У чашу мультиварки налити олію, вибираємо режим «Смаження».

Спочатку обсмажуємо гомілки до появи скоринки хвилин десять, потім додаємо дрібно порізані цибулю і моркву. Через 7-8 хвилин викладаємо в чашку порізані кубиками помідори, картопля, розділений на четвертинки, вливаємо томатний сік, додаємо перець горошком і лавровий лист, солимо.

Закриваємо кришку і перемикається з режиму «Смаження» на режим «Гасіння». Протягом сорока п'яти хвилин не турбуємо процес приготування тушкованої курки з картоплею в мультиварці. По завершенні приготування пролунає звуковий сигнал.

Можна кликати гостей або родину до столу. Якщо залишите страву в мультиварці ще на годину, воно стане більш соковитим і витриманим.

Приємного апетиту!

Мультиварки фірми Поларіс завоювали серця господинь завдяки своїй якості, надійності і красивого дизайну. Вважається, що мультиварки даного виробника краще справляються з випічкою, проте другі страви виходять зовсім не гірше.

Необхідні інгредієнти для тушкованої курки з картоплею в мультиварці Поларіс:

  • Картопля – 0,9-1 кг;
  • Курячі гомілки і стегна – 0,7 кг (3 великих гомілки з стегнами);
  • Аджика – 2 ст. ложки;
  • Соєвий соус – за смаком;
  • Майонез – 3 ст.. ложки;
  • Масло рослинне – 17 гр.(1 ст. ложка);
  • Вода – чверть склянки;
  • Часник – 3 великих зубчики;
  • Цибуля – 1 маленька головка;
  • Кріп, петрушка – невеликий пучок;
  • Сіль, перець – за смаком.

Звичайно, буде здорово, якщо у вас є в наявності домашня курка, тушкована страва з картоплею з нею буде більш наваристим.

Гомілки і стегна промити, зрізати зайвий жир, при необхідності видалити шкірку, стегна додатково обробити на невеликі шматки. Готове м'ясо необхідно замаринувати на 2-3 години (в ідеалі на ніч) в суміші з майонезу, аджики, соєвого соусу і цибулі, порізаного кільцями.

У чашку мультиварки наливаємо олію, викладаємо замариновану курку, обсмажуємо 10-15 хвилин, далі спускаємо картоплю, нарізану великими часточками, сіль і перець. Доливаємо воду, закриваємо кришку, залишаємо в режимі «Гасіння» на 50 хвилин (можна на годину).

Як тільки блюдо приготується, додаємо дрібно порубаний часник, знову закриваємо кришку. Через 20 хвилин курку з картоплею посипаємо рубаною зеленню і тішимо близьких.

Як доповнення ідеально підійде салат зі свіжих овочів або звичайна овочева нарізка.

Приємного апетиту!

Тушкована картопля з курячим філе і овочами в скороварці

Скороварка економить час господині, при цьому має ряд відмінностей від мультиварки, причому далеко не в свою користь.

Прогрес подарував нам мультиварки-скороварки, тобто мало того, що один прилад готує різні по технології страви, так ще і збільшена швидкість приготування.

Необхідні інгредієнти:

  • Філе курки – 0,5-0,6 кг;
  • Картопля – 0,4 кг;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Болгарський перець – 1 середній плід;
  • Помідори — 2-3 шт.;
  • Печериці свіжі — 300 гр.;
  • Вода – чверть мультистакана;
  • Масло рослинне – 35 гр. (2 ст. ложки);
  • Аджика, приправа для курки, чорний мелений перець, сіль – все за смаком.

Щоб приготувати смачну тушковану картоплю з курячим філе в мультиварці-скороварці, грудки нарізаємо невеликими скибочками і маринуємо сорок хвилин у суміші з аджики і спецій для курки.

За цей час готуємо овочі: картоплю нарізаємо часточками, моркву – невеликими брусочками, шампіньйони – скибочками, помідори, болгарський перець, цибулю – кубиками.

У чашу скороварки наливаємо олію, викладаємо курку, зверху овочі, додаємо воду, сіль і перець, закриваємо кришку під тиском, залишаємо тушкуватися на півгодини.

Замість води можна додати аджику, змішану з вершками (пропорції – на розсуд).

Тушкована картопелька з курятиною готова! Приємного апетиту!

У наступному відео сюжеті вам покажуть найпростіший рецепт тушкованої курки з картоплею.

Так мало інгредієнтів і так багато задоволення!

Корисні поради: на що варто звернути увагу?

Поради по приготуванню:

  • Якщо ви прихильник дієтичного харчування, то курячі стегна і гомілки можна очистити від шкірки, або замінити на філе грудок;
  • Представлені рецепти «гнучкі» за складом, тому експериментуйте, додаючи улюблені овочі чи приправи;
  • У кожному рецепті цибуля не є обов'язковим компонентом, так як багато хто просто не люблять цей продукт.

Поради по експлуатації мультиварки:

  • Перемішувати продукти краще пластикової або дерев'яною ложкою, щоб не пошкодити поверхню чаші;
  • Щоб промити кришку мультиварки, наливаємо в чашу води, додаємо пару крапель лимонного соку, закриваємо кришку, включаємо режим «Варка» хвилин на десять;
  • Щоб не порушити цілісність поверхні чаші при митті, слід врахувати, що керамічне і тефлонове покриття сприйнятливі до перепадів температур, тому якщо мити чашу відразу після приготування страви, то тільки теплою водою, холодною водою моєму тільки остиглу ємність.

А чи знаєте ви, який чудовий пиріг під назвою «Курник» можна приготувати з куркою та картоплею? Він повноцінно може виступити у ролі основного страви на обід. Рецепти приготування курника з куркою та картоплею. Спробуйте!

Різні рецепти приготування курячого філе в клярі можна прочитати тут. У такому вигляді грудку обожнюють їсти і діти, і дорослі.

Ще одне ситне блюдо — гречка з куркою в духовці. Дізнайтеся тут про те, як його готувати.

Представлені рецепти можна адаптувати під мультиварку будь-якої моделі, все залежить від потужності приладу, сили тиску. Використані режими приготування стандартні для абсолютної більшості моделей.

Це далеко не єдині способи приготування тушкованої курки з картоплею в мультиварці. Варіанти підкаже ваша фантазія. Не зациклюйтеся на одному блюді, особливо якщо ви володар мультиварки, дивуйте і радуйте близьких людей несподіваними і смачними поєднаннями продуктів.

Вас здивує, як варіюючи інгредієнти, але залишаючи основними курку і картоплю, можна отримати різні варіанти страв. Враховуючи поради по експлуатації мультиварки, приготування стане захоплюючим процесом і не забере зайвого часу господині. Бережіть свій час і сили для найулюбленіших!

Наостанок для цінителів страв з ніжним смаком прикріплюємо відеозапис з рецептом дивно смачною тушкованої курки з картоплею в сметані:

Що ще почитати: