Як приготувати тушковану курку з овочами
Курочка — відмінна і дуже ніжне м'ясо, з якого можна зробити велику кількість страв. Особливо добре вона поєднується з овочами.
У процесі приготування м'ясо просочиться соком і ароматом овочів, за рахунок цього воно виходить досить соковитим і ароматним.
Але, незважаючи на це, частування є ситним і корисним, тому його потрібно обов'язково приготувати. Зробіть його як можна швидше, а наші рецепти набагато полегшать цей процес.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| курка (можна м'якоть) - | 700 грам | 
| цибульні головки - | 3-4 шт. | 
| солодкі перчики - | 2 великих | 
| помідори - | 3 штуки | 
| морква середнього розміру - | 1 штука | 
| рослинна олія - | для смаження | 
| сіль - | на свій смак | 
| приправи - | на свій смак | 
| Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал | 
Готування:
- Промиваємо куряче м'ясо, при бажанні можна видалити шкірку; 
- Далі обробляємо м'ясо невеликими шматочками;
- У казан наливаємо рослинне масло, ставимо на газ і прогріваємо;
- У прогріте масло викладаємо шматочки курки, трохи обсмажуємо і перемішуємо;
- Далі зменшуємо вогонь, залишаємо нудитися 20 хвилин;
- Морквяний коренеплід промиваємо, зрізаємо шкірку;
- Очищену моркву розтираємо великої стружкою; 
- З цибулин зчищаємо лушпиння, шаткуємо у вигляді півкілець;
- Солодкий перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння;
- Очищений перець ріжемо соломкою або кільцями;
- Помідори споліскуємо і ріжемо квадратиками; 
- Куряче м'ясо посипаємо сіллю, спеціями. Засипаємо до нього моркву, змішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини;
- Далі засипаємо цибулю, змішуємо; 
- Викладаємо томати, змішуємо і тушкуємо 20-25 хвилин;
- Потім засипаємо перець, перемішуємо, при необхідності додаємо води і прикриваємо кришку. Тушкуємо до готовності перцю.
Курка, тушкована з овочами в мультиварці
Що підготуємо:
- Курка – півкіло;
- Два баклажана;
- Кабачки – 2 штуки;
- Два морквяних коренеплоду;
- 3 помідори;
- Одна головка цибулі;
- Один солодкий перчик;
- Часникові часточки – 3 зубчики;
- Трохи кухонної солі;
- Перець чорний у меленому вигляді – на свій розсуд;
- Суміш приправ – коріандр, паприка та інші улюблені спеції;
- Рослинне масло.
Готування – 80 хвилин.
Рівень калорійності в 100 грамах – 128.
Як робити:
- Зчищають з цибулини цибулі й ріжемо великими шматочками;
- З часникових зубчиків чистимо шкірку і шаткуємо пластинками;
- Споліскуємо баклажани, зрізаємо плодоніжки і нарізаємо квадратиками;
- Солодкий перчик споліскуємо, зрізаємо плодоніжку і виймаємо насіння. Перець розрізаємо на 2 частини і рубаємо тонкими соломками;
- Помідори споліскуємо, ріжемо кубиками середнього розміру;
- Промиваємо кабачки, нарізаємо невеликими кубиками;
- Морква промиваємо, видаляємо всю грязь і чистимо шкірку. Ріжемо навпіл і рубаємо половинками кружечків;
- М'ясо курки споліскують холодною водою, при бажанні видаляємо шкірку. Розбираємо курку скибочками;
- У ємність мультиварки підливаємо масло, вибираємо режим «Випічка»;
- Засипаємо в прогріте олія цибулю з часником, перемішуємо, накриваємо кришкою і засмажуємо 5 хвилин;
- Далі викладаємо шматочки курки, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися в тому ж режимі. Смажимо близько 15 хвилин, кришку прикриваємо. Не забуваємо періодично перемішувати;
- Засипаємо моркву, все добре перемішуємо і тушкуємо;
- Потім кладемо шматочки кабачків, приправляємо спеціями, підсолюємо;
- Кладемо шматочки баклажанів, змішуємо, тушкуємо близько 5 хвилин;
- В кінці викладаємо шматочки помідорів і солодкий перець;
- Режим залишаємо «Випічка», ставимо час 40 хвилин. Все змішуємо і тушкуємо до звукового сигналу.
Рецепт страви з капустою
Складові компоненти:
- Куряча грудка – 400 грам;
- 700 грам свіжої капусти білоголової;
- Одна середня головка цибулі;
- Один середній морквяний коренеплід;
- Один перчик солодкий;
- 2 помідори;
- Кухонна сіль – на смак;
- Спеції на свій розсуд.
Необхідний період готування – 1 годину 40 хвилин.
Кількість калорій на 100 грам – 115.
 Хочете зайняти свого малюка цікавою справою? Рецепти домашнього печива для дітей та їх батьків.  Як мінімум годину дитина буде займатися пізнанням кулінарного терену.
Хочете зайняти свого малюка цікавою справою? Рецепти домашнього печива для дітей та їх батьків.  Як мінімум годину дитина буде займатися пізнанням кулінарного терену.
Пишні млинці на дріжджах і молоці можуть вийти за одним з цих рецептів. Легкість, пористість і легкість млинців гарантована.
Про те, як приготувати суп з рисом і солоними огірками, читайте тут. Смачних страв вам!
Як готувати тушковану курку з капустою:
- Курячу грудку промиваємо, при бажанні видаляємо шкірку;
- Обробляємо грудку середніми скибочками;
- У сковороду з великими бортиками або казанок підливаємо трохи рослинного масла і прогріваємо;
- У розігріте масло закидаємо куряче м'ясо, розмішуємо і засмажуємо до утворення золотавості. Зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 10-15;
- З лука видаляємо шкірку, нарізаємо тонкими півкільцями;
- Засипаємо цибулю до курки, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин;
- Тим часом швидко споліскуємо морква, видаляємо шкірку і шаткуємо соломкою. Засипаємо в казанок до всіх інгредієнтів, підливаємо трохи води, щоб не підгоріло, і залишаємо тушкуватися;
- Промиваємо перчик, зрізаємо плодоніжку, виймаємо насіння. Розрізаємо перчик на 2 частини і рубаємо тонкою соломкою;
- Засипаємо перчик в казанок, перемішуємо і тушкуємо;
- Помідори споліскуємо і ріжемо кубиками невеликого розміру;
- Засипаємо помідори, підсолюємо, приправляємо спеціями і тушкуємо ще 5-10 хвилин;
- Тим часом капусту промиваємо, видаляємо погані листя і рубаємо тонкою соломкою;
- Засипаємо нарізану капусту в казанок, розмішуємо і готуємо 10-15 хвилин. Перемішуємо близько 2-3 разів;
- Підливаємо близько 100 мл води, закриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні. Тушкуємо приблизно 20 хвилин;
- Якщо капуста молода то за цей період вона стане м'якою, якщо ж ні, то час можна збільшити до 30-40 хвилин;
- Як тільки капуста стане м'якою і прозорою, можна вимкнути вогонь.
Тушкована картопля з куркою і овочами
Потрібно придбати наступне:
- Тушка курки;
- Картопляні бульби – 6 штук;
- 3 помідори;
- Два морквяних коренеплоду;
- Цибуля – 3 штуки;
- 2 часникові часточки;
- Солодкий перчик – 1 штука;
- Пучок зеленої цибулі;
- Рослинна олія;
- Трохи кухонної солі;
- Будь-які приправи на свій розсуд.
Тривалість приготування: 1 годину 50 хвилин.
Яка харчова цінність на 100 грам – 135.
Як готувати:
- Тушку курки промиваємо, якщо є пір'я, видаляємо їх;
- Зрізаємо крила, стегенця і грудну частину. Грудинку нарізаємо на кілька частин;
- Викладаємо куряче м'ясо в миску, приправляємо сіллю, спеціями і перемішуємо;
- Часточки часнику очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими пластинками і засипаємо до курки. Знову змішуємо і маринуємо 30-40 хвилин;
- Тим часом чистимо цибулю. Одну головку ріжемо у вигляді кілець, інші кубиками;
- З картоплі видаляємо шкірку, промиваємо та нарізаємо великими шматками, кладемо в холодну воду, щоб вони не почорніли;
- Ставимо на плиту казанок, підливаємо рослинного масла і розжарюємо;
- У розігріте масло викладаємо кільця цибулі, смажимо;
- Далі кладемо курку і обсмажуємо хвилин 10, постійно помішуємо;
- Засипаємо решті цибулю, порізану кубиками. Змішуємо і смажимо на повільному вогні хвилин 5;
- Далі чистимо моркву, промиваємо і шаткуємо смужками;
- Засипаємо моркву до курки з цибулею, перемішуємо, підливаємо пів склянки води;
- Через хвилин 5-7 викладаємо картоплю, підливаємо воду, щоб вона трохи покривала картоплю. Залишаємо тушкуватися на 15-20 хвилин;
- Тим часом споліскуємо помідори і перець. Помідори ріжемо квадратиками. Вичищаємо з перцю насіння, м'якоть шаткуємо тонкими смужками;
- Через 20 хвилин засипаємо помідори з перцем в казанок, підсолюємо і готуємо 10 хвилин;
- Споліскуємо зелений лук і дрібно шаткуємо. В кінці посипаємо їм страву.
Готуємо смачно кабачки
Для приготування тушкованих кабачків з овочами і куркою необхідно буде наступне:
- Курка – 1 кілограм;
- Кабачки молоді – 3-4 штуки;
- Морквяний коренеплід – 1 штука;
- Головка цибулі;
- Два помідора;
- Часник – 2 зубчики;
- Зелень петрушки – 5-6 гілок;
- Трохи солі;
- Будь-які приправи за своїм бажанням;
- Рослинне масло.
Необхідно час готування – 1 година 30 хвилин.
Зміст харчової цінності в 100 грамах – 115.
Як зробити:
- Курку споліскуємо, видаляємо шкірку і розбираємо середніми скибочками;
- Викладаємо шматочки в макітру, приправляємо сіллю, приправами і маринуємо 30-40 хвилин;
- Кабачки споліскуємо і нарізаємо тонкими кружечками;
- Морква споліскуємо, видаляємо шкірку і рубаємо тонкими смужками;
- З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо півкільцями;
- З часнику видаляємо шкірку і шаткуємо пластинками;
- Помідори промиваємо, обдаємо окропом і чистимо шкірку;
- Ставимо на плиту сотейник, підливаємо рослинне масло і кладемо шматочки промаринованной курки. Засмажуємо з усіх боків близько 10 хвилин;
- Далі засипаємо цибулю і смажимо все разом, постійно помішуємо;
- Потім засипаємо морквину, розмішуємо і засмажуємо близько 7 хвилин;
- Кладемо кабачки, помідори, часник, підливаємо склянку води і залишаємо тушкуватися. При необхідності можна підсолити. Тушкуємо приблизно 15-20 хвилин;
- Петрушку споліскуємо, рубаємо дрібними шматочками і висипаємо хвилин за 5 до кінця приготування.
Його аромат наповнить все приміщення, а ваші рідні, дійсно, будуть в захваті від цього смачного частування.
Обов'язково зробіть це блюдо і переконайтеся в його відмінному смаку!









