29 март 2019 4 818

Як приготувати тушковану курку з овочами

Курочка — відмінна і дуже ніжне м'ясо, з якого можна зробити велику кількість страв. Особливо добре вона поєднується з овочами.

У процесі приготування м'ясо просочиться соком і ароматом овочів, за рахунок цього воно виходить досить соковитим і ароматним.

Курку, тушковану з овочами можна сміливо вживати під час дієти, тому що дане блюдо досить низькокалорійне.

Але, незважаючи на це, частування є ситним і корисним, тому його потрібно обов'язково приготувати. Зробіть його як можна швидше, а наші рецепти набагато полегшать цей процес.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
курка (можна м'якоть) - 700 грам
цибульні головки - 3-4 шт.
солодкі перчики - 2 великих
помідори - 3 штуки
морква середнього розміру - 1 штука
рослинна олія - для смаження
сіль - на свій смак
приправи - на свій смак
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал

Готування:

  1. Промиваємо куряче м'ясо, при бажанні можна видалити шкірку;
  2. Далі обробляємо м'ясо невеликими шматочками;
  3. У казан наливаємо рослинне масло, ставимо на газ і прогріваємо;
  4. У прогріте масло викладаємо шматочки курки, трохи обсмажуємо і перемішуємо;
  5. Далі зменшуємо вогонь, залишаємо нудитися 20 хвилин;
  6. Морквяний коренеплід промиваємо, зрізаємо шкірку;
  7. Очищену моркву розтираємо великої стружкою;
  8. З цибулин зчищаємо лушпиння, шаткуємо у вигляді півкілець;
  9. Солодкий перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння;
  10. Очищений перець ріжемо соломкою або кільцями;
  11. Помідори споліскуємо і ріжемо квадратиками;
  12. Куряче м'ясо посипаємо сіллю, спеціями. Засипаємо до нього моркву, змішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини;
  13. Далі засипаємо цибулю, змішуємо;
  14. Викладаємо томати, змішуємо і тушкуємо 20-25 хвилин;
  15. Потім засипаємо перець, перемішуємо, при необхідності додаємо води і прикриваємо кришку. Тушкуємо до готовності перцю.

Курка, тушкована з овочами в мультиварці

Що підготуємо:

  • Курка – півкіло;
  • Два баклажана;
  • Кабачки – 2 штуки;
  • Два морквяних коренеплоду;
  • 3 помідори;
  • Одна головка цибулі;
  • Один солодкий перчик;
  • Часникові часточки – 3 зубчики;
  • Трохи кухонної солі;
  • Перець чорний у меленому вигляді – на свій розсуд;
  • Суміш приправ – коріандр, паприка та інші улюблені спеції;
  • Рослинне масло.

Готування – 80 хвилин.

Рівень калорійності в 100 грамах – 128.

Як робити:

  1. Зчищають з цибулини цибулі й ріжемо великими шматочками;
  2. З часникових зубчиків чистимо шкірку і шаткуємо пластинками;
  3. Споліскуємо баклажани, зрізаємо плодоніжки і нарізаємо квадратиками;
  4. Солодкий перчик споліскуємо, зрізаємо плодоніжку і виймаємо насіння. Перець розрізаємо на 2 частини і рубаємо тонкими соломками;
  5. Помідори споліскуємо, ріжемо кубиками середнього розміру;
  6. Промиваємо кабачки, нарізаємо невеликими кубиками;
  7. Морква промиваємо, видаляємо всю грязь і чистимо шкірку. Ріжемо навпіл і рубаємо половинками кружечків;
  8. М'ясо курки споліскують холодною водою, при бажанні видаляємо шкірку. Розбираємо курку скибочками;
  9. У ємність мультиварки підливаємо масло, вибираємо режим «Випічка»;
  10. Засипаємо в прогріте олія цибулю з часником, перемішуємо, накриваємо кришкою і засмажуємо 5 хвилин;
  11. Далі викладаємо шматочки курки, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися в тому ж режимі. Смажимо близько 15 хвилин, кришку прикриваємо. Не забуваємо періодично перемішувати;
  12. Засипаємо моркву, все добре перемішуємо і тушкуємо;
  13. Потім кладемо шматочки кабачків, приправляємо спеціями, підсолюємо;
  14. Кладемо шматочки баклажанів, змішуємо, тушкуємо близько 5 хвилин;
  15. В кінці викладаємо шматочки помідорів і солодкий перець;
  16. Режим залишаємо «Випічка», ставимо час 40 хвилин. Все змішуємо і тушкуємо до звукового сигналу.

Рецепт страви з капустою

Складові компоненти:

  • Куряча грудка – 400 грам;
  • 700 грам свіжої капусти білоголової;
  • Одна середня головка цибулі;
  • Один середній морквяний коренеплід;
  • Один перчик солодкий;
  • 2 помідори;
  • Кухонна сіль – на смак;
  • Спеції на свій розсуд.

Необхідний період готування – 1 годину 40 хвилин.

Кількість калорій на 100 грам – 115.

Хочете зайняти свого малюка цікавою справою? Рецепти домашнього печива для дітей та їх батьків. Як мінімум годину дитина буде займатися пізнанням кулінарного терену.

Пишні млинці на дріжджах і молоці можуть вийти за одним з цих рецептів. Легкість, пористість і легкість млинців гарантована.

Про те, як приготувати суп з рисом і солоними огірками, читайте тут. Смачних страв вам!

Як готувати тушковану курку з капустою:

  1. Курячу грудку промиваємо, при бажанні видаляємо шкірку;
  2. Обробляємо грудку середніми скибочками;
  3. У сковороду з великими бортиками або казанок підливаємо трохи рослинного масла і прогріваємо;
  4. У розігріте масло закидаємо куряче м'ясо, розмішуємо і засмажуємо до утворення золотавості. Зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 10-15;
  5. З лука видаляємо шкірку, нарізаємо тонкими півкільцями;
  6. Засипаємо цибулю до курки, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин;
  7. Тим часом швидко споліскуємо морква, видаляємо шкірку і шаткуємо соломкою. Засипаємо в казанок до всіх інгредієнтів, підливаємо трохи води, щоб не підгоріло, і залишаємо тушкуватися;
  8. Промиваємо перчик, зрізаємо плодоніжку, виймаємо насіння. Розрізаємо перчик на 2 частини і рубаємо тонкою соломкою;
  9. Засипаємо перчик в казанок, перемішуємо і тушкуємо;
  10. Помідори споліскуємо і ріжемо кубиками невеликого розміру;
  11. Засипаємо помідори, підсолюємо, приправляємо спеціями і тушкуємо ще 5-10 хвилин;
  12. Тим часом капусту промиваємо, видаляємо погані листя і рубаємо тонкою соломкою;
  13. Засипаємо нарізану капусту в казанок, розмішуємо і готуємо 10-15 хвилин. Перемішуємо близько 2-3 разів;
  14. Підливаємо близько 100 мл води, закриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні. Тушкуємо приблизно 20 хвилин;
  15. Якщо капуста молода то за цей період вона стане м'якою, якщо ж ні, то час можна збільшити до 30-40 хвилин;
  16. Як тільки капуста стане м'якою і прозорою, можна вимкнути вогонь.

Тушкована картопля з куркою і овочами

Потрібно придбати наступне:

  • Тушка курки;
  • Картопляні бульби – 6 штук;
  • 3 помідори;
  • Два морквяних коренеплоду;
  • Цибуля – 3 штуки;
  • 2 часникові часточки;
  • Солодкий перчик – 1 штука;
  • Пучок зеленої цибулі;
  • Рослинна олія;
  • Трохи кухонної солі;
  • Будь-які приправи на свій розсуд.

Тривалість приготування: 1 годину 50 хвилин.

Яка харчова цінність на 100 грам – 135.

Як готувати:

  1. Тушку курки промиваємо, якщо є пір'я, видаляємо їх;
  2. Зрізаємо крила, стегенця і грудну частину. Грудинку нарізаємо на кілька частин;
  3. Викладаємо куряче м'ясо в миску, приправляємо сіллю, спеціями і перемішуємо;
  4. Часточки часнику очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими пластинками і засипаємо до курки. Знову змішуємо і маринуємо 30-40 хвилин;
  5. Тим часом чистимо цибулю. Одну головку ріжемо у вигляді кілець, інші кубиками;
  6. З картоплі видаляємо шкірку, промиваємо та нарізаємо великими шматками, кладемо в холодну воду, щоб вони не почорніли;
  7. Ставимо на плиту казанок, підливаємо рослинного масла і розжарюємо;
  8. У розігріте масло викладаємо кільця цибулі, смажимо;
  9. Далі кладемо курку і обсмажуємо хвилин 10, постійно помішуємо;
  10. Засипаємо решті цибулю, порізану кубиками. Змішуємо і смажимо на повільному вогні хвилин 5;
  11. Далі чистимо моркву, промиваємо і шаткуємо смужками;
  12. Засипаємо моркву до курки з цибулею, перемішуємо, підливаємо пів склянки води;
  13. Через хвилин 5-7 викладаємо картоплю, підливаємо воду, щоб вона трохи покривала картоплю. Залишаємо тушкуватися на 15-20 хвилин;
  14. Тим часом споліскуємо помідори і перець. Помідори ріжемо квадратиками. Вичищаємо з перцю насіння, м'якоть шаткуємо тонкими смужками;
  15. Через 20 хвилин засипаємо помідори з перцем в казанок, підсолюємо і готуємо 10 хвилин;
  16. Споліскуємо зелений лук і дрібно шаткуємо. В кінці посипаємо їм страву.

Готуємо смачно кабачки

Для приготування тушкованих кабачків з овочами і куркою необхідно буде наступне:

  • Курка – 1 кілограм;
  • Кабачки молоді – 3-4 штуки;
  • Морквяний коренеплід – 1 штука;
  • Головка цибулі;
  • Два помідора;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Зелень петрушки – 5-6 гілок;
  • Трохи солі;
  • Будь-які приправи за своїм бажанням;
  • Рослинне масло.

Необхідно час готування – 1 година 30 хвилин.

Зміст харчової цінності в 100 грамах – 115.

Як зробити:

  1. Курку споліскуємо, видаляємо шкірку і розбираємо середніми скибочками;
  2. Викладаємо шматочки в макітру, приправляємо сіллю, приправами і маринуємо 30-40 хвилин;
  3. Кабачки споліскуємо і нарізаємо тонкими кружечками;
  4. Морква споліскуємо, видаляємо шкірку і рубаємо тонкими смужками;
  5. З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо півкільцями;
  6. З часнику видаляємо шкірку і шаткуємо пластинками;
  7. Помідори промиваємо, обдаємо окропом і чистимо шкірку;
  8. Ставимо на плиту сотейник, підливаємо рослинне масло і кладемо шматочки промаринованной курки. Засмажуємо з усіх боків близько 10 хвилин;
  9. Далі засипаємо цибулю і смажимо все разом, постійно помішуємо;
  10. Потім засипаємо морквину, розмішуємо і засмажуємо близько 7 хвилин;
  11. Кладемо кабачки, помідори, часник, підливаємо склянку води і залишаємо тушкуватися. При необхідності можна підсолити. Тушкуємо приблизно 15-20 хвилин;
  12. Петрушку споліскуємо, рубаємо дрібними шматочками і висипаємо хвилин за 5 до кінця приготування.
Тушкована курка з овочами буде чудовим варіантом для сімейного обіду або вечері. М'ясо просочиться соками овочів, стане неймовірно ніжним і соковитим.

Його аромат наповнить все приміщення, а ваші рідні, дійсно, будуть в захваті від цього смачного частування.

Обов'язково зробіть це блюдо і переконайтеся в його відмінному смаку!

Що ще почитати: