Як приготувати тушковану курку з овочами
Курочка — відмінна і дуже ніжне м'ясо, з якого можна зробити велику кількість страв. Особливо добре вона поєднується з овочами.
У процесі приготування м'ясо просочиться соком і ароматом овочів, за рахунок цього воно виходить досить соковитим і ароматним.
Але, незважаючи на це, частування є ситним і корисним, тому його потрібно обов'язково приготувати. Зробіть його як можна швидше, а наші рецепти набагато полегшать цей процес.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курка (можна м'якоть) - | 700 грам |
цибульні головки - | 3-4 шт. |
солодкі перчики - | 2 великих |
помідори - | 3 штуки |
морква середнього розміру - | 1 штука |
рослинна олія - | для смаження |
сіль - | на свій смак |
приправи - | на свій смак |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 115 Ккал |
Готування:
- Промиваємо куряче м'ясо, при бажанні можна видалити шкірку;
- Далі обробляємо м'ясо невеликими шматочками;
- У казан наливаємо рослинне масло, ставимо на газ і прогріваємо;
- У прогріте масло викладаємо шматочки курки, трохи обсмажуємо і перемішуємо;
- Далі зменшуємо вогонь, залишаємо нудитися 20 хвилин;
- Морквяний коренеплід промиваємо, зрізаємо шкірку;
- Очищену моркву розтираємо великої стружкою;
- З цибулин зчищаємо лушпиння, шаткуємо у вигляді півкілець;
- Солодкий перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння;
- Очищений перець ріжемо соломкою або кільцями;
- Помідори споліскуємо і ріжемо квадратиками;
- Куряче м'ясо посипаємо сіллю, спеціями. Засипаємо до нього моркву, змішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини;
- Далі засипаємо цибулю, змішуємо;
- Викладаємо томати, змішуємо і тушкуємо 20-25 хвилин;
- Потім засипаємо перець, перемішуємо, при необхідності додаємо води і прикриваємо кришку. Тушкуємо до готовності перцю.
Курка, тушкована з овочами в мультиварці
Що підготуємо:
- Курка – півкіло;
- Два баклажана;
- Кабачки – 2 штуки;
- Два морквяних коренеплоду;
- 3 помідори;
- Одна головка цибулі;
- Один солодкий перчик;
- Часникові часточки – 3 зубчики;
- Трохи кухонної солі;
- Перець чорний у меленому вигляді – на свій розсуд;
- Суміш приправ – коріандр, паприка та інші улюблені спеції;
- Рослинне масло.
Готування – 80 хвилин.
Рівень калорійності в 100 грамах – 128.
Як робити:
- Зчищають з цибулини цибулі й ріжемо великими шматочками;
- З часникових зубчиків чистимо шкірку і шаткуємо пластинками;
- Споліскуємо баклажани, зрізаємо плодоніжки і нарізаємо квадратиками;
- Солодкий перчик споліскуємо, зрізаємо плодоніжку і виймаємо насіння. Перець розрізаємо на 2 частини і рубаємо тонкими соломками;
- Помідори споліскуємо, ріжемо кубиками середнього розміру;
- Промиваємо кабачки, нарізаємо невеликими кубиками;
- Морква промиваємо, видаляємо всю грязь і чистимо шкірку. Ріжемо навпіл і рубаємо половинками кружечків;
- М'ясо курки споліскують холодною водою, при бажанні видаляємо шкірку. Розбираємо курку скибочками;
- У ємність мультиварки підливаємо масло, вибираємо режим «Випічка»;
- Засипаємо в прогріте олія цибулю з часником, перемішуємо, накриваємо кришкою і засмажуємо 5 хвилин;
- Далі викладаємо шматочки курки, перемішуємо і залишаємо обсмажуватися в тому ж режимі. Смажимо близько 15 хвилин, кришку прикриваємо. Не забуваємо періодично перемішувати;
- Засипаємо моркву, все добре перемішуємо і тушкуємо;
- Потім кладемо шматочки кабачків, приправляємо спеціями, підсолюємо;
- Кладемо шматочки баклажанів, змішуємо, тушкуємо близько 5 хвилин;
- В кінці викладаємо шматочки помідорів і солодкий перець;
- Режим залишаємо «Випічка», ставимо час 40 хвилин. Все змішуємо і тушкуємо до звукового сигналу.
Рецепт страви з капустою
Складові компоненти:
- Куряча грудка – 400 грам;
- 700 грам свіжої капусти білоголової;
- Одна середня головка цибулі;
- Один середній морквяний коренеплід;
- Один перчик солодкий;
- 2 помідори;
- Кухонна сіль – на смак;
- Спеції на свій розсуд.
Необхідний період готування – 1 годину 40 хвилин.
Кількість калорій на 100 грам – 115.
Хочете зайняти свого малюка цікавою справою? Рецепти домашнього печива для дітей та їх батьків. Як мінімум годину дитина буде займатися пізнанням кулінарного терену.
Пишні млинці на дріжджах і молоці можуть вийти за одним з цих рецептів. Легкість, пористість і легкість млинців гарантована.
Про те, як приготувати суп з рисом і солоними огірками, читайте тут. Смачних страв вам!
Як готувати тушковану курку з капустою:
- Курячу грудку промиваємо, при бажанні видаляємо шкірку;
- Обробляємо грудку середніми скибочками;
- У сковороду з великими бортиками або казанок підливаємо трохи рослинного масла і прогріваємо;
- У розігріте масло закидаємо куряче м'ясо, розмішуємо і засмажуємо до утворення золотавості. Зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 10-15;
- З лука видаляємо шкірку, нарізаємо тонкими півкільцями;
- Засипаємо цибулю до курки, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин;
- Тим часом швидко споліскуємо морква, видаляємо шкірку і шаткуємо соломкою. Засипаємо в казанок до всіх інгредієнтів, підливаємо трохи води, щоб не підгоріло, і залишаємо тушкуватися;
- Промиваємо перчик, зрізаємо плодоніжку, виймаємо насіння. Розрізаємо перчик на 2 частини і рубаємо тонкою соломкою;
- Засипаємо перчик в казанок, перемішуємо і тушкуємо;
- Помідори споліскуємо і ріжемо кубиками невеликого розміру;
- Засипаємо помідори, підсолюємо, приправляємо спеціями і тушкуємо ще 5-10 хвилин;
- Тим часом капусту промиваємо, видаляємо погані листя і рубаємо тонкою соломкою;
- Засипаємо нарізану капусту в казанок, розмішуємо і готуємо 10-15 хвилин. Перемішуємо близько 2-3 разів;
- Підливаємо близько 100 мл води, закриваємо кришкою і готуємо на повільному вогні. Тушкуємо приблизно 20 хвилин;
- Якщо капуста молода то за цей період вона стане м'якою, якщо ж ні, то час можна збільшити до 30-40 хвилин;
- Як тільки капуста стане м'якою і прозорою, можна вимкнути вогонь.
Тушкована картопля з куркою і овочами
Потрібно придбати наступне:
- Тушка курки;
- Картопляні бульби – 6 штук;
- 3 помідори;
- Два морквяних коренеплоду;
- Цибуля – 3 штуки;
- 2 часникові часточки;
- Солодкий перчик – 1 штука;
- Пучок зеленої цибулі;
- Рослинна олія;
- Трохи кухонної солі;
- Будь-які приправи на свій розсуд.
Тривалість приготування: 1 годину 50 хвилин.
Яка харчова цінність на 100 грам – 135.
Як готувати:
- Тушку курки промиваємо, якщо є пір'я, видаляємо їх;
- Зрізаємо крила, стегенця і грудну частину. Грудинку нарізаємо на кілька частин;
- Викладаємо куряче м'ясо в миску, приправляємо сіллю, спеціями і перемішуємо;
- Часточки часнику очищаємо від шкірки, ріжемо невеликими пластинками і засипаємо до курки. Знову змішуємо і маринуємо 30-40 хвилин;
- Тим часом чистимо цибулю. Одну головку ріжемо у вигляді кілець, інші кубиками;
- З картоплі видаляємо шкірку, промиваємо та нарізаємо великими шматками, кладемо в холодну воду, щоб вони не почорніли;
- Ставимо на плиту казанок, підливаємо рослинного масла і розжарюємо;
- У розігріте масло викладаємо кільця цибулі, смажимо;
- Далі кладемо курку і обсмажуємо хвилин 10, постійно помішуємо;
- Засипаємо решті цибулю, порізану кубиками. Змішуємо і смажимо на повільному вогні хвилин 5;
- Далі чистимо моркву, промиваємо і шаткуємо смужками;
- Засипаємо моркву до курки з цибулею, перемішуємо, підливаємо пів склянки води;
- Через хвилин 5-7 викладаємо картоплю, підливаємо воду, щоб вона трохи покривала картоплю. Залишаємо тушкуватися на 15-20 хвилин;
- Тим часом споліскуємо помідори і перець. Помідори ріжемо квадратиками. Вичищаємо з перцю насіння, м'якоть шаткуємо тонкими смужками;
- Через 20 хвилин засипаємо помідори з перцем в казанок, підсолюємо і готуємо 10 хвилин;
- Споліскуємо зелений лук і дрібно шаткуємо. В кінці посипаємо їм страву.
Готуємо смачно кабачки
Для приготування тушкованих кабачків з овочами і куркою необхідно буде наступне:
- Курка – 1 кілограм;
- Кабачки молоді – 3-4 штуки;
- Морквяний коренеплід – 1 штука;
- Головка цибулі;
- Два помідора;
- Часник – 2 зубчики;
- Зелень петрушки – 5-6 гілок;
- Трохи солі;
- Будь-які приправи за своїм бажанням;
- Рослинне масло.
Необхідно час готування – 1 година 30 хвилин.
Зміст харчової цінності в 100 грамах – 115.
Як зробити:
- Курку споліскуємо, видаляємо шкірку і розбираємо середніми скибочками;
- Викладаємо шматочки в макітру, приправляємо сіллю, приправами і маринуємо 30-40 хвилин;
- Кабачки споліскуємо і нарізаємо тонкими кружечками;
- Морква споліскуємо, видаляємо шкірку і рубаємо тонкими смужками;
- З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо півкільцями;
- З часнику видаляємо шкірку і шаткуємо пластинками;
- Помідори промиваємо, обдаємо окропом і чистимо шкірку;
- Ставимо на плиту сотейник, підливаємо рослинне масло і кладемо шматочки промаринованной курки. Засмажуємо з усіх боків близько 10 хвилин;
- Далі засипаємо цибулю і смажимо все разом, постійно помішуємо;
- Потім засипаємо морквину, розмішуємо і засмажуємо близько 7 хвилин;
- Кладемо кабачки, помідори, часник, підливаємо склянку води і залишаємо тушкуватися. При необхідності можна підсолити. Тушкуємо приблизно 15-20 хвилин;
- Петрушку споліскуємо, рубаємо дрібними шматочками і висипаємо хвилин за 5 до кінця приготування.
Його аромат наповнить все приміщення, а ваші рідні, дійсно, будуть в захваті від цього смачного частування.
Обов'язково зробіть це блюдо і переконайтеся в його відмінному смаку!