19 май 2019 1 335

Як приготувати смачний рулет з маком по кроках

Смачна і ароматна випічка до чаю завжди була і є улюбленим ласощами домочадців кожної сім'ї. Як її не любити? Вона така апетитна і створює домашній затишок і теплоту.

Пропонуємо розглянути рецепти апетитного ласощі – рулети з маком. Ця випічка виходить дуже смачною і ароматною, яка стане найулюбленішим з десертів всіх членів вашої родини.

Покроковий рецепт бісквітного рулету з маком
Інгредієнти Кількість
курячих яєць - 5 шт.
цукрового піску - стакан
борошна - 200 грам
маку - 100 грам
манки - 70 грам
молока - 70 мл
ваніліну - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Рецептура:

Курячі яйця розбиваємо, звільняємо їх від шкаралупи і повністю відокремлюємо білки від желточков;

Далі білки потрібно покласти в миску, засипати до них цукор і перемішати віночком або міксером до появи крутий піни;

Викладаємо туди по одному жовтку, при цьому продовжуємо перемішувати;

Потім акуратно засипаємо борошно і акуратно перемішуємо великою ложкою. Під час перемішування намагаємося не пошкодити легкість маси;

На деко застеляємо пергаментний папір. Попередньо вона змащується олією;

Далі акуратно у вигляді шару викладаємо на неї тісто. Шар повинен бути рівним, без будь-яких горбків;

Прибираємо деко з тестом в попередньо розігрітий шафа і залишаємо запікатися на 15 хвилин;

Поки тісто запікається, готуємо мак. Для цього слід засипати в кавомолку мак змішати з манною крупою і розмолоти;

Далі засипаємо мак з манкою в невелику металеву ємність і заливаємо до нього молоко;

Поміщаємо на газ і відварюємо до кипіння близько 5-7 хвилин;

Як тільки корж буде готовий, виймаємо його і перевертаємо красивою стороною вгору;

Начинку з маку викладаємо на нього невеликим шаром. Звертаємо корж з маком у вигляді рулету;

Краю слід підрівняти і поставити на пару годин в прохолодне місце, але тільки не в холодильник.

Здобний рулетик з маком

Продукти, які потрібні для приготування:

  • Стакан молока;
  • Дріжджі сухі – близько 15 грам;
  • Цукор – 100-115 грам;
  • 400 грам борошна;
  • 150 мл рослинного масла;
  • Вершковий маргарин – 50 грам;
  • Одне куряче яйце;
  • 60 грам маку;
  • Трохи солі.

Приготування:

  1. Молоко слід налити в ємність і поставити на газ. Підігріваємо до теплого стану;
  2. Далі засипаємо в тепле молоко сухі дріжджі і наполягаємо 15-20 хвилин;
  3. Яйце слід збити до появи піни;
  4. Маргарин потрібно покласти в ємність і растапить до рідкого стану в мікрохвильовці;
  5. Після того, як на поверхні молока з дріжджами з'являться бульбашки, додаємо туди сіль, рослинне масло, розтоплений маргарин і збите яйце. Всі компоненти ретельно перемішуються;
  6. Потім повільно додаємо борошно, при цьому змішуємо масу ложкою;
  7. Замішуємо тісто, закриваємо його серветкою або кришкою і прибираємо в тепле місце приблизно на 1,5 години, щоб воно піднялося;
  8. Поки тісто підходить, готуємо начинку. Мак викладаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона покривала поверхню;
  9. Поміщаємо ємність на газ і відварюємо близько 10-15 хвилин;
  10. Знімаємо мак з плити, перекладаємо ложкою в сито, щоб стекла вся вода;
  11. Далі мак засипаємо в чашку, кладемо до нього цукор і гарненько змішуємо;
  12. Тепер приступаємо до формування рулету. Робочий стіл слід присипати борошном, і перекладаємо туди тісто. Ретельно вимішуємо його і ділимо на дві порції;
  13. Кожна порція прокочується шаром завтовшки 0,5-0,8 см;
  14. Поверхню тіста добре змащуємо олією соняшника і кладемо на неї макову начинку;
  15. Пласти загортаємо рулетами і кладемо на поверхню листа, застеленій папером з пергаменту;
  16. Поверхня рулетів промазуємо яйцем. Потім відправляємо рулети в заздалегідь підігрітий духову шафу до 175-180 градусів;
  17. Запікаємо близько 20-30 хвилин.

Читайте рецепт рулету з лаваша і червоної риби — відмінна закуска на будь-який випадок.

Смачний рецепт фаршированих перців в мультиварці.

Як зробити рулетики з баклажанів з помідорами і часником.

Рецепт дріжджового рулети з маком

Компоненти для тіста на дріжджах:

  • Коров'яче молоко – 500 мл;
  • 15 грамова пачка сухих дріжджів;
  • 250 грам цукрового піску;
  • 100 грам вершкового (не спреду) масла;
  • 2 яйця;
  • Ванілін;
  • Кухонна сіль;
  • 1 кілограм пшеничного борошна.

Для начинки:

  • 150 грам маку;
  • 100-115 грам цукрового піску;
  • Крохмальний порошок або манна крупа – 70 грам.

Починаємо найцікавіше — готування:

  1. Для початку 50 мл молоко необхідно залити в каструлю і розігріти до теплого стану;
  2. У тепле молочко засипаємо 2-3 ст. ложки цукрового піску і сухі дріжджі;
  3. Все розмішуємо до розчинення цукрового піску і накриваємо серветкою. Прибираємо опару в тепле місце для бродіння;
  4. Курячі яйця слід розбити і розділити білки і жовтки;
  5. Білки кладемо в чашку, засипаємо сіль і перемішуємо вінчиком до пінообразної суміші;
  6. Яєчні жовтки викладаємо в чашку, засипаємо до них залишилися цукровий пісок і розтираємо міксером до однорідної консистенції;
  7. Вершкове масло слід викласти в металеву ємність і розчинити до рідкого стану;
  8. У чашці змішуємо суміш з білків, жовтків і додаємо до них розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо вінчиком;
  9. Додаємо в яєчно-масляну суміш ванілін і заливаємо молоко, що залишилося. Також все змішуємо;
  10. Готову опару виливаємо в основу для тіста і перемішуємо;
  11. Потім починаємо повільно засипати просіяне борошно і постійно помішуємо, щоб розбити всі грудочки;
  12. Замішуємо тісто. Тісто повинне вийти з м'якою і не сильно крутий структурою;
  13. Потім тісто присипаємо борошном і накриваємо рушником. Ставимо його в тепле місце на 1,5 години, щоб воно піднялося;
  14. Готуємо начинку. Мак заливаємо водою і ставимо на плиту. Відварюємо його близько години;
  15. Знімаємо мак з плити, зливаємо воду і змішуємо його з манкою, цукром і крохмалем;
  16. На присипаний борошном робочий стіл викладаємо тісто і ділимо його на 2 частини;
  17. Кожну частину розкачуємо у вигляді пласта, змащуємо масло і викладаємо макову начинку;
  18. Звертаємо пласти з начинкою у вигляді рулетів і на деко, застелене пергаментним папером;
  19. Поміщаємо рулети в розігріту до 180 градусів духовку і печемо приблизно 30-40 хвилин.

Корисні поради

  • На деко обов'язково стеліть пергаментний папір. Рулет не пригорить і його можна буде легко прибрати з дека;
  • Змастіть рулети перед запіканням яйцем. Це додасть золотистий рум'яний колір;
  • Якщо бісквітний рулет вийшов занадто сухим, то його можна просочити цукровим сиропом. Але не перестарайтеся!;
  • Замість цукру в начинку можна покласти мед. Він зробить її густий і дуже смачною.

Обов'язково приготуйте рулети з маковою начинкою за запропонованими рецептами. Вони виходять дуже смачними і ароматними. Їх можна використовувати як для вечірнього чаю, так і для частування гостей свята. Головне — виконуйте всю рецептуру приготування і не забудьте про поради.

Що ще почитати: