Як приготувати смачний рулет з маком по кроках
Смачна і ароматна випічка до чаю завжди була і є улюбленим ласощами домочадців кожної сім'ї. Як її не любити? Вона така апетитна і створює домашній затишок і теплоту.
Пропонуємо розглянути рецепти апетитного ласощі – рулети з маком. Ця випічка виходить дуже смачною і ароматною, яка стане найулюбленішим з десертів всіх членів вашої родини.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячих яєць - | 5 шт. |
цукрового піску - | стакан |
борошна - | 200 грам |
маку - | 100 грам |
манки - | 70 грам |
молока - | 70 мл |
ваніліну - | за смаком |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 г: 290 Ккал |
Рецептура:
Курячі яйця розбиваємо, звільняємо їх від шкаралупи і повністю відокремлюємо білки від желточков;
Далі білки потрібно покласти в миску, засипати до них цукор і перемішати віночком або міксером до появи крутий піни;
Викладаємо туди по одному жовтку, при цьому продовжуємо перемішувати;
Потім акуратно засипаємо борошно і акуратно перемішуємо великою ложкою. Під час перемішування намагаємося не пошкодити легкість маси;
На деко застеляємо пергаментний папір. Попередньо вона змащується олією;
Далі акуратно у вигляді шару викладаємо на неї тісто. Шар повинен бути рівним, без будь-яких горбків;
Прибираємо деко з тестом в попередньо розігрітий шафа і залишаємо запікатися на 15 хвилин;
Поки тісто запікається, готуємо мак. Для цього слід засипати в кавомолку мак змішати з манною крупою і розмолоти;
Далі засипаємо мак з манкою в невелику металеву ємність і заливаємо до нього молоко;
Поміщаємо на газ і відварюємо до кипіння близько 5-7 хвилин;
Як тільки корж буде готовий, виймаємо його і перевертаємо красивою стороною вгору;
Начинку з маку викладаємо на нього невеликим шаром. Звертаємо корж з маком у вигляді рулету;
Краю слід підрівняти і поставити на пару годин в прохолодне місце, але тільки не в холодильник.
Здобний рулетик з маком
Продукти, які потрібні для приготування:
- Стакан молока;
- Дріжджі сухі – близько 15 грам;
- Цукор – 100-115 грам;
- 400 грам борошна;
- 150 мл рослинного масла;
- Вершковий маргарин – 50 грам;
- Одне куряче яйце;
- 60 грам маку;
- Трохи солі.
Приготування:
- Молоко слід налити в ємність і поставити на газ. Підігріваємо до теплого стану;
- Далі засипаємо в тепле молоко сухі дріжджі і наполягаємо 15-20 хвилин;
- Яйце слід збити до появи піни;
- Маргарин потрібно покласти в ємність і растапить до рідкого стану в мікрохвильовці;
- Після того, як на поверхні молока з дріжджами з'являться бульбашки, додаємо туди сіль, рослинне масло, розтоплений маргарин і збите яйце. Всі компоненти ретельно перемішуються;
- Потім повільно додаємо борошно, при цьому змішуємо масу ложкою;
- Замішуємо тісто, закриваємо його серветкою або кришкою і прибираємо в тепле місце приблизно на 1,5 години, щоб воно піднялося;
- Поки тісто підходить, готуємо начинку. Мак викладаємо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вона покривала поверхню;
- Поміщаємо ємність на газ і відварюємо близько 10-15 хвилин;
- Знімаємо мак з плити, перекладаємо ложкою в сито, щоб стекла вся вода;
- Далі мак засипаємо в чашку, кладемо до нього цукор і гарненько змішуємо;
- Тепер приступаємо до формування рулету. Робочий стіл слід присипати борошном, і перекладаємо туди тісто. Ретельно вимішуємо його і ділимо на дві порції;
- Кожна порція прокочується шаром завтовшки 0,5-0,8 см;
- Поверхню тіста добре змащуємо олією соняшника і кладемо на неї макову начинку;
- Пласти загортаємо рулетами і кладемо на поверхню листа, застеленій папером з пергаменту;
- Поверхня рулетів промазуємо яйцем. Потім відправляємо рулети в заздалегідь підігрітий духову шафу до 175-180 градусів;
- Запікаємо близько 20-30 хвилин.
Читайте рецепт рулету з лаваша і червоної риби — відмінна закуска на будь-який випадок.
Смачний рецепт фаршированих перців в мультиварці.
Як зробити рулетики з баклажанів з помідорами і часником.
Рецепт дріжджового рулети з маком
Компоненти для тіста на дріжджах:
- Коров'яче молоко – 500 мл;
- 15 грамова пачка сухих дріжджів;
- 250 грам цукрового піску;
- 100 грам вершкового (не спреду) масла;
- 2 яйця;
- Ванілін;
- Кухонна сіль;
- 1 кілограм пшеничного борошна.
Для начинки:
- 150 грам маку;
- 100-115 грам цукрового піску;
- Крохмальний порошок або манна крупа – 70 грам.
Починаємо найцікавіше — готування:
- Для початку 50 мл молоко необхідно залити в каструлю і розігріти до теплого стану;
- У тепле молочко засипаємо 2-3 ст. ложки цукрового піску і сухі дріжджі;
- Все розмішуємо до розчинення цукрового піску і накриваємо серветкою. Прибираємо опару в тепле місце для бродіння;
- Курячі яйця слід розбити і розділити білки і жовтки;
- Білки кладемо в чашку, засипаємо сіль і перемішуємо вінчиком до пінообразної суміші;
- Яєчні жовтки викладаємо в чашку, засипаємо до них залишилися цукровий пісок і розтираємо міксером до однорідної консистенції;
- Вершкове масло слід викласти в металеву ємність і розчинити до рідкого стану;
- У чашці змішуємо суміш з білків, жовтків і додаємо до них розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо вінчиком;
- Додаємо в яєчно-масляну суміш ванілін і заливаємо молоко, що залишилося. Також все змішуємо;
- Готову опару виливаємо в основу для тіста і перемішуємо;
- Потім починаємо повільно засипати просіяне борошно і постійно помішуємо, щоб розбити всі грудочки;
- Замішуємо тісто. Тісто повинне вийти з м'якою і не сильно крутий структурою;
- Потім тісто присипаємо борошном і накриваємо рушником. Ставимо його в тепле місце на 1,5 години, щоб воно піднялося;
- Готуємо начинку. Мак заливаємо водою і ставимо на плиту. Відварюємо його близько години;
- Знімаємо мак з плити, зливаємо воду і змішуємо його з манкою, цукром і крохмалем;
- На присипаний борошном робочий стіл викладаємо тісто і ділимо його на 2 частини;
- Кожну частину розкачуємо у вигляді пласта, змащуємо масло і викладаємо макову начинку;
- Звертаємо пласти з начинкою у вигляді рулетів і на деко, застелене пергаментним папером;
- Поміщаємо рулети в розігріту до 180 градусів духовку і печемо приблизно 30-40 хвилин.
Корисні поради
- На деко обов'язково стеліть пергаментний папір. Рулет не пригорить і його можна буде легко прибрати з дека;
- Змастіть рулети перед запіканням яйцем. Це додасть золотистий рум'яний колір;
- Якщо бісквітний рулет вийшов занадто сухим, то його можна просочити цукровим сиропом. Але не перестарайтеся!;
- Замість цукру в начинку можна покласти мед. Він зробить її густий і дуже смачною.
Обов'язково приготуйте рулети з маковою начинкою за запропонованими рецептами. Вони виходять дуже смачними і ароматними. Їх можна використовувати як для вечірнього чаю, так і для частування гостей свята. Головне — виконуйте всю рецептуру приготування і не забудьте про поради.