28 апрель 2019 8 735

Як смачно приготувати курку з рисом в мультиварці

Диво відкриття XXI століття для кожної господині в світі, яке не тільки пришвидшило, але й урізноманітнив повсякденний прийом їжі – це мультиварка.

Всі страви звучать по-новому: від каш до страв-шедеврів складного приготування, містять більше двох інгредієнтів. Готування після натискання кнопочок стає швидкою і цікавою, це під силу навіть новачку в кулінарній справі або дитині!

От і добре, тому що зараз ми будемо розглядати одне з дуже смачних страв для приготування в мультиварці — курку з рисом. Відразу приступимо до справи!

Покроковий рецепт приготування страви
Інгредієнти Кількість
Курка (філе від до крилець – на ваш вибір) - 300 - 400 г
Рис - 1 мультистакан
Кухонна сіль, чорний мелений перець і зіра (різновид кмину) - по 1 ч. ложці
Цибулю - 1 середня
Масло рослинне - 0,3 склянки
Кріп - 3 гілочки
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 Ккал

Цей рецепт підійде для тих, у кого був складний день або просто руки не доходили до готування. Побалуйте себе і зробіть швидко і смачно курочку, але не просту, а з рисом в мультиварці.

Пловом страва не назвеш, це нове звучання інгредієнтів. Адже, що краще можна поєднувати з курочкою, якщо не рис.

Курку промиваємо, якщо це філе, то ріжемо на шматочки (бажано не дрібні), солимо і перчимо її.

Потім наливаємо олію і занурюємо курочку в чашу. Ставимо в режим «Смаження», обсмажуючи курочку з усіх боків.

Поки курка смажиться, нарізаємо цибульку дрібними кубиками. Він додає м'ясу приємний смак і аромат. Потім додаємо його до м'яса і продовжуємо обсмажувати до золотистої скоринки.

Попередньо промитий рис (бажано це зробити під проточною водою п'ять разів, як роблять в Азії), закладаємо до курочці. Заливаємо підсоленою водою.

Води повинно бути зверху буквально на товщину вказівного пальця. Додаємо зіру. Зіра надає унікальний смак і запах рісу з м'ясом. Не перемішуємо.

Даємо воді злегка вбратися в рис і википіти, потім перемикаємо на режим «Гасіння» або «Плов». Таким чином, доводимо нашу курку з рисом в мультиварці до готовності – приблизно 30 хвилин.

Нижченаведена таблиця допоможе швидше визначитися у пропорціях:

Найменування Кількість/пропорції
Рис з водою 1:2
М'ясо і рис 1:1

Можна посипати страву свіжонарізаних кропом або прикрасити його цілої гілочкою зелені.

Рис з куркою і овочами в мультиварці Redmond

Рис – це популярний гарнір до курки, однак, його приготування в каструлі або казанку постійно стикається з проблемою склеювання і переварювання. На щастя, ця проблема стала вирішуваною, а саме за допомогою сучасних технічних засобів, таких як мультиварки.

Можна розглянути на прикладі мультиварки фірми Redmond (Редмонд). Функції даної моделі різні і дуже розташовують до приготування рису. А для цього нам знадобляться:

  • Рис довгозерний – 1,5-2 мультистакана;
  • Крила курячі – 4 штуки;
  • Олія соняшникова – 0,3 склянки;
  • Сіль;
  • Перець мелений (червоний і чорний);
  • Перець (червоний або зелений болгарський) – 1 штука;
  • Середня цибулина – 1 штука;
  • Морква – 1 штука.

До початку приготування тушкованого рису з куркою в мультиварці слід помити і почистити всі овочі. Цибуля і перець нарізаємо півкільцями, а моркву — тонкими брусочками.

Крила курячі помити, посолити і поперчити, можна залишити в холодильнику на півгодини для кращого смаку м'яса.

Додаємо в ємність мультиварки олія соняшникова і ставимо програму «Смаження», закидаємо крила і обсмажуємо з кожної сторони.

Засипаємо цибулю, доводимо його до золотистого кольору, додаємо перець болгарський.

Смажимо все до напівготовності. У міру пом'якшення перцю, додаємо моркву.

Перші 5 хвилин смажимо, а потім ставимо на «Гасіння» і доливаємо води.

Солимо і перчимо за смаком. Даємо воді випаруватися, щоб можна було перейти до рису.

Перш ніж закинути в ємність рис, його слід промити до прозорої води.

Висипаємо його і розрівнюємо по поверхні овочів і курячих крил. Заливаємо водою поверх рису на 1 див.

Включаємо режим «Плов» або «Рис» і накриваємо кришкою. Не перемішуємо.

Виходить досить апетитне і яскраве страву, ну і смачне, звичайно ж!

Пропонуємо дізнатися, як приготувати рис з куркою і різними овочами в мультиварці Редмонд, подивившись наступний відео-сюжет:

Рецепт рису з куркою і капустою в мультиварці Polaris

Ще одним приємно радує рецептом, що складається з рису, капусти і курки, може стати всім відоме сільське блюдо – «пересипання», яку з легкістю і не без малого з задоволенням приготуємо в мультиварці Polaris (Поларіс). Інгредієнти потрібні такі:

  • Філе або гомілки курки – 300 г;
  • Рис – 1,5 мультистакана;
  • Капуста білокачанна – 1/2 качана;
  • Олія – 1/3 склянки;
  • Сіль і перець — 1 ч. ложка;
  • Середня цибулина – 1 штука;
  • Морква – 2 штуки;
  • Спеції на любителя.

Починаємо приготування курки з капустою і рисом в мультиварці з нарізування цієї самої капусти брусками, а лука довільно – можна півкільцями, а можна кубиками. Морквину проводимо через крупну тертку. Філе ріжемо кубиками, якщо у вас гомілки — залишаємо їх як є.

У ємність мультиварки Polaris додаємо масло, ставимо в режим «Випічки» хвилин на 40, закладаємо курку і обсмажуємо. Через деякий час туди ж висипаємо цибулю і моркву.

Кришка при цьому повинна бути закритою. Смажимо до закінчення часу програми. Поки смажиться м'ясо і овочі, промиваємо рис.

Є два варіанти того, як можна далі приготувати «пересыпку». Швидшим буде наступний варіант.

Після закінчення часу «Випічки» в чашу мультиварки висипаємо рис і капусту. Заливаємо водою з сіллю.

Води повинно бути з верхом на товщину вказівного пальця. Ставимо на режим «Плов» і протягом 40-50 хвилин тушкуємо під закритою кришкою.

Другий варіант передбачає використання додатково до мультиварці сковороди. В мультиварку закладається рис, як і в першому способі.

Заливаємо водою з вищезазначеної процедури. Однак капуста обсмажується окремо в сковороді. Капуста засипається зверху рису і курки.

Подається «пересипання» у наступному вигляді: шари від нижнього до верхнього – курка, рис та капуста.

Такий рис з філе курки в мультиварці виходить ароматним, з пікантним смаком, і вельми оригінальним.

Пропонуємо переглянути ще й відео-рецепт цієї страви:

Додаємо в рецептуру гриби

Рис з куркою і грибами в мультиварці може урізноманітнити звичайні каші, зробити їх менш калорійними і цікавіше звучать. Для приготування потрібно:

  • Куряче філе – 300 г;
  • Гриби – печериці або інші – 200 г;
  • Рис довгозерний – 300 г;
  • Масло рослинне – 4 ст. ложки;
  • Сіль і перець;
  • Цибуля – 100 г;
  • 2 середніх морквини;
  • Часник – 1 головка;
  • Приправа для плову.

Попередня підготовка овочів полягає в наступному: філе нарізати великими кубиками, гриби нарізати слайсами, цибулю і моркву брусками можна через крупну тертку.

Готуємо мультиварку. У чашу заливаємо масло, включаємо режим «Смаження» і закидаємо м'ясо курки, обсмажуючи з усіх боків. До м'яса додаємо гриби, смажимо їх 10 хвилин.

Заготовлені раніше цибулю та моркву теж додаємо до м'яса з грибами. Злегка обсмажуємо. Потім додаємо трохи води і перемикаємо на режим «Гасіння».

У цю масу додаємо головку часнику – промиваємо його під водою, не очищаючи від шкірки, залишаючи в цілісному вигляді. Тушкуємо до википання води.

Додаємо раніше промитий рис до м'яса з грибами і овочами і заливаємо зверху підсоленою водою (співвідношення води і рису було вище). Включаємо режим «Плову» і готуємо близько 40 хвилин під закритою кришкою.

Виходить ароматне і смачне блюдо, яке подається на тарілці, викладаючи спочатку рис (намагаємося не захоплювати овочі і м'ясо), потім овочі, ну а на вершині водружаем м'ясо і головку часнику. Але можна і по-іншому зробити: просто перемішати страву зі свіжим зеленим горошком.

В мультиварці добре виходить не тільки рис з м'ясом, але і молочна рисова каша на молоці. А якщо додати до неї ще і ягід, то буде просто смакота. Рецепти корисної рисової каші в мультиварці на молоці. Не відмовляйте собі в цьому задоволенні!

В черговий кулінарної статті нашого сайту ви знайдете чудові рецепти рисового супу з куркою. Такий супчик запросто різноманітить ваше повсякденне меню.

Дізнатися про те, що таке чайний гриб і які його властивості, можна тут. Напій на основі гриба наробив чимало шуму в останній час. Пора розібратися, що до чого!

Кулінарні підсумки

Рис є однією з найстародавніших культур і використовується в їжу багатьма народами. Його приготування може стати досить-таки швидким і не приносить незручностей дійством, якщо використовувати каструлю з функціями «Рис» або «Плов».

Крім цього, відмінну службу може надати режим «Пар», так як рис готується не тільки у воді, але і на пару.

Ну а з чим його поєднувати, тут простір для фантазії – це та курка, і риба, і багато хто інші види м'яса. Між іншим, навіть тим, хто не їсть м'ясо можна експериментувати і поєднувати рис з овочами, що теж буде дуже смачно!

А зараз ми не прощаємося — представляємо ще відео з рецептом приготування особливого страви — рису з куркою і вершками в мультиварці теж відомої фірми:

Що ще почитати: