Гарячі м'ясні страви на святковий стіл
Рецептів м'ясних гарячих страв на святковий стіл існує величезна кількість.
Смачні, ароматні, красиві, приготовані з душею і вмінням, вони доставлять радість рідним і гостям, додадуть свята та гарного настрою під час будь-якого застілля.
Кращі рецепти смачних гарячих страв на святковий стіл
Нескладні рецепти можуть стати основою вишуканої страви, від якого гостей буде просто не відірвати.
Навіть з невеликої кількості цілком звичайних продуктів з допомогою простих маніпуляцій легко вийдуть чудові страви, головне, трохи фантазії, бажання і старання.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Філе свинини, курки або індички - | 500 грам |
Яйце - | 3 шт. |
Цибуля і часник - | за смаком |
Крохмаль - | Три столові ложки |
Майонез - | 3 столових ложки |
Час приготування: 720 хвилин | Калорійність на 100 грам: 182 Ккал |
Це ситне блюдо можна подавати окремо і у поєднанні з будь-яким гарніром.
Спосіб приготування:
- Готуються оладки з дрібно порізаного замаринованого м'яса. Для маринаду змішують яйця, роздавлений часник, насипають крохмаль, додають майонез і дрібно порізану цибулю;
- Дуже дрібні шматочки м'яса ретельно перемішують із приготованою сумішшю, солять і перчать;
- Готову масу на 8 — 10 годин залишають у холодному місці;
- Завершальний етап — випікання. Розігріти сковороду, набирати густу суміш ложкою і смажити як звичайні оладки.
Курячі стрипсы
Це гаряче блюдо з курки з'явилося у нас і завоювало визнання завдяки закладів швидкого харчування.
Стрипсы з англійської перекладається як «смужки» — це і є філе, порізане на смужки.
Хрусткі курячі палички підійдуть для будь-якого торжества. Для них необхідно мінімум продуктів, вони швидко готуються, але такі смачні, що і з'їдаються теж блискавично.
Інгредієнти:
- Основним м'ясним продуктом у цій страві є куряче філе;
- Важливу роль відіграють спеції, саме вони зраджують стрипсам особливий смак. У цьому рецепті в якості спеції буде виступати гірчиця;
- Сіль і панірувальні сухарі.
Спосіб приготування:
- У соус, що складається з гірчиці і солі, на годину покласти тонкі смужки м'якоті курки;
- Кожен шматочок майбутнього хрусткого ласощі потрібно обваляти в панірувальних сухарях (для гостроти любителі можуть додати червоний перець);
- На розігрітій олії стрипсы обсмажуються так, щоб золотава скоринка на м'ясних паличках з'явилася з двох сторін.
У цього простого рецепту існує маса варіантів. Приправи для стрипсов і види панірування вибираються на розсуд господині. Поміняйте пару спецій і насолоджуйтесь новим смаком страви!
М'ясо з ананасом під сирною шубою
Мінімум витраченого часу, зусиль і продуктів, а в результаті — смачне гаряче блюдо на святковий стіл. Всі інгредієнти гармонійно поєднуються один з одним.
Необхідні продукти:
- М'ясо (береться стільки, скільки поміститься на деко або у форму в один шар);
- Один свіжий ананас;
- Цибулина;
- Трохи сметани або майонезу;
- Сіль, перець;
- Сир на пишну «шубу» для всього страви.
Приготування:
- Тонкі скибочки м'яса відбити і викласти у форму, застелену фольгою;
- Посипати, а потім втерти в шматочки м'яса, сіль, спеції, сметану (або майонез);
- Зверху укласти порізану кільцями або півкільцями цибулю;
- Наступний шар — часточки ананаса;
- Всі страву посипати тертим сиром.
Деко з м'ясом поставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 30 хвилин градуси в духовці необхідно зменшити і випікати гаряче блюдо з м'яса ще півгодини. Потім його можна подавати на святковий стіл гостям.
Даний рецепт частенько називають м'ясом по-французьки і кожна господиня готує його по-своєму. Пропонуємо подивитися ще одну версію приготування цього святкового гарячого страви:
Гарячий листковий тортик з курки та картоплі
Красиве, оригінальне і надзвичайно смачне блюдо.
За основу беруться прості продукти, а в підсумку виходить ароматна м'ясна слоенка з хрусткою скоринкою і ніжною начинкою.
Необхідні інгредієнти:
- Філе курки — 600 або 700 грам;
- Великі картоплини — 3 штуки;
- По 2 штуки моркви і цибулі;
- Одне яйце;
- Трохи насіння кунжуту для присипки;
- Сіль, зелень за смаком;
- Рослинне масло.
Послідовність і особливості приготування:
- М'ясо і картоплю ріжуться дуже тонкими пластинами;
- Цибулю і моркву обсмажують в олії до золотистого кольору;
- Картоплю потрібно підсмажити на сухій сковороді;
- Яйце збити;
- З м'яса, картоплі і піджарки на деку викладається своєрідна гірка. Нижній і верхній шари — філе курки. Всередині тортика м'ясо чергується з шаром начинки з овочів. Кожен шар м'яса промащується збитим яйцем. Начинка на філе викладається по центру, біля країв повинно залишатися небагато місця. Обмазати боки яйцями, а зверху посипати кунжутом.
Залишилося тільки для м'ясного тортика розігріти духовку до 180 градусів. Перші півгодини страва готується при зазначеній температурі. Останні 10 -15 хвилин температуру потрібно підвищити до 200 — 210 градусів.
Курочка з фруктами
Рум'яна курочка, приготовлена в духовці, апетитно буде виглядати на святковому столі. Фрукти, запечені в ній, додадуть страві особливий смак і аромат.
- Одна курка;
- Фрукти: по одному апельсину і яблуку, половинка лимона;
- Майонез і сіль, спеції;
Приготування:
- Тушку курки посолити, натерти спеціями і майонезом. Фрукти порізати кубиками і закласти в черевце;
- Зубочистками акуратно закрити отвір нафаршированого черевця;
- Курка повинна трохи постояти промаринуватися і тільки потім її можна відправляти в попередньо розігріту духовку;
- Протягом 1,5 години, поки курочка печеться, час від часу її потрібно поливати бульйоном.
Соковита свинина з начинкою «Гармошка»
Рецепт приготування гарячої страви зі свинини «Гармошка» простий, але, незважаючи на це, в результаті виходить соковите страва з апетитною скоринкою і ніжним смаком.
На 1 кілограм свинини потрібно:
- 2 помідори;
- 200 грам сиру (підійдуть будь-які сорти);
- Кілька зубчиків часнику;
- Сіль і перець за смаком.
Готуємо начинку для «Гармошки»: потрібно змішати сіль і перець, додати будь-які інші спеції. Сир, помідори і часник нарізати тонкими пластинами.
- М'ясо помити, промокнути паперовим рушником;
- З шматка свинини робиться «гармошка»: через невелику відстань філе надрізається, щоб в отвори покласти начинку, але не до кінця;
- М'ясо ретельно обмазується сумішшю з солі і перцю. Потім кожен отвір розрізу наповнюється платівкою сиру, помідора і часнику;
- Любителі грибів можуть додати тонко нарізані печериці.
Нафаршированное м'ясо, загорнуту у фольгу, відправляється в розігріту духовку.
Час випікання залежить від ваги м'яса. Кілограм свинини буде готуватися близько години.
Ще одне гаряче м'ясне блюдо на святковий стіл готово!
Пропонуємо ще один цікавий рецепт — «М'ясні пальчики». Це страва прикрасить святковий стіл на всі сто! Дивимося відео:
Рулет з м'яса з чорносливом і курагою
М'ясний рулет з сухофруктами і копченостями – оригінальний рецепт дуже смачного і красивого страви.
М'який, ароматний згорток буде ефектно виглядати і цілком, і порізаний дольками.
Необхідні інгредієнти для приготування цього простого блюда:
- Свинина — близько 1 кг і 500 м;
- Курага і чорнослив — 300 г;
- Копчена грудинка — 150-200 г;
- Чорний чай — 1 склянка;
- Цибуля — 1 шт.;
- Сіль, гірчиця, інші спеції, часник — за смаком.
Спосіб приготування:
- Спочатку потрібно підготувати сухофрукти. Промиті чорнослив і курагу залити гарячим чаєм і залишити настоюватися приблизно на годину;
- Потім замаринувати м'ясо. Для зручності шматок свинини можна розрізати у вигляді книги, ретельно відбити. Обмазати спеціями і гірчицею, посолити. Залишити на 30-50 хвилин;
- Приготувати залишилися інгредієнти: дрібно порізати грудинку, цибуля, часник. Викласти масу на сковороду і обсмажувати, помішуючи, хвилин 10;
- З сухофруктів віджати рідину і додати їх у приготовлену масу;
- Перемішати Начинку і рівним шаром викласти на м'ясо;
- Згорнути Рулет і міцно зав'язати нитками.
Випікати в духовці слід 2 години. Готувати рулет можна двома способами: або покласти на деко і в процесі випікання додавати воду, або запакувати його у фольгу. У цьому випадку потрібно не забути зняти її за півгодини до готовності.
А ось і інший варіант святкового свинячого рулету:
Страва з яловичини «Хазар»
Смачне гаряче з пікантним смаком. Особливий маринад додасть м'ясу трохи гостроти і аромату. М'яка, соковита яловичина припаде до смаку багатьом.
Склад:
- 500 грам яловичини;
- 100 г свіжих печериць;
- Один червоний солодкий болгарський перець;
- 2 столові ложки насіння кунжуту;
- Масло для обсмажування.
- По 2 столових ложки соєвого соусу і бальзамічного оцту;
- 3 подрібнених зубчики часнику;
- По 1 столовій ложці меду і порошку імбиру;
- Сіль, перець — за смаком.
Спосіб приготування:
- М'ясо нарізати смужками, залити приготовленим маринадом і ставлять у холодне місце на 6-8 годин;
- Промаринованная яловичина смажиться до напівготовності, а потім гаситься з порізаними грибами і перцем;
- Нюанс: м'ясо спочатку не повинна варитися, а саме смажитися на середньому вогні. Після додавання інших компонентів вогонь згасає і страва гаситься;
- Перед тим як подати на стіл, «Хазар» посипають кунжутом.
З яловичини можна готувати багато усіляких страв. Наприклад, яловичину, приготовлену по-китайськи, яку, до речі, обожнює сам Брюс Лі. А ось і етапи приготування страви:
Котлетки-плетінки
Оригінальне блюдо здивує гостей незвичайним виглядом і порадує відмінним смаком. Котлети можна приготувати невеликі для кожного з гостей.
Ще один варіант — велика красива «плетінка» розрізається на порції вже після подачі на стіл.
Для приготування котлеток знадобиться:
- По 200 грам курячого і свинячого філе;
- Сіль і перець, рослинна олія для обсмажування.
Плетемо котлети з м'ясних смужок:
- Філе свинини і курки нарізати тонкими смужками. Чим довше будуть шматки м'яса, тим краще;
- Смужки філе двох видів м'яса переплести в шаховому порядку. Краї закалываются зубочистками;
- Розмір котлети може бути будь, лише б вона помістилася на сковороду;
- Потім все посипається сіллю, спеціями і відправляється на сковорідку;
- М'ясні вироби можна обсмажити, а потім згасити в сковорідці. З часу весь процес приготування займе 30 — 40 хвилин. Можна добре обсмажені котлети довести до готовності в духовці або мікрохвильовій печі.
Курочка «Смакота»
Неповторний смак і симпатичний вигляд м'ясо набуває завдяки карамельної масі.
Знадобиться:
- Куряче м'ясо (будь-які частини: стегенця, стегна, гомілки) — 2 кг;
- Для карамельної суміші: стакан води (250), солі і цукру по 1 їдальні ложки і пара зубчиків часнику.
За вікном погана погода, а хочеться почастувати гостей шашликом? Рішення є! Найкраща підбірка рецептів шашлику в мультиварці. У цьому агрегаті він вийде не гірше, ніж на мангалі. Переконайтеся самі!
Дізнатися про те, як приготувати фарширований болгарський перець у духовці, ви можете тут. Купіть різнокольорові перці і тоді страва заграє новими фарбами!
Рекомендації по приготуванню бефстроганова в мультиварці знаходяться тут. Це гаряче блюдо теж сподобається гостям, причому навіть самим прискіпливим.
Опис процесу приготування:
- Сіль разом з цукром смажити на великому вогні на сухій гарячій сковороді. Суміш потрібно постійно помішувати. Важливо не перетримати. В результаті з розталого цукру повинна вийде коричнева маса, схожа на карамель;
- Сюди ж відразу додати склянку води, вогонь зробити середнім. Поки цукор розчиняється з сіллю, суміш потрібно продовжувати заважати;
- Підготувати курку: натерти м'ясо сіллю і спеціями, викласти на деко;
- Заключний етап — рясно полити м'ясо приготованою сумішшю;
- Запікати страву в духовці при 190-200 градусах близько години.
Мова у вершках
Нескладний рецепт запіканки з яловичого мови і свинини підійде для будь-якого застілля.
Поєднання двох сортів м'яса додасть страві додаткову соковитість.
Інгредієнти:
- Один яловичий язик;
- Свинина — близько 2 кг;
- 500 грам свіжих грибів (печериці або гливи);
- 200 грам вершків;
- 300 грам сиру;
- Кілька цибулин;
- Сіль, перець, інші спеції за смаком.
Послідовність приготування:
- Мова попередньо зварити, тонко нарізати і викласти на дно форми. Потім викладається піджарка з грибів і цибулі;
- Свинину поділити на шматки, добре відбити, посолити і додати спеції. Відбивні будуть укладатися наступним шаром;
- Блюдо залити вершками і посипати зверху сиром. Потім форма разом з вмістом відправляється приблизно на годину в заздалегідь розігріту духовку і випікається близько години.
Перевага наведених вище рецептів в їх простоті і чудовому смаку. Будь-який з цих гарячих страв займе гідне місце на святковому столі, а з їх приготуванням впорається навіть новачок в кулінарній справі.
Наостанок трохи відступимо від м'ясного меню, так як хочемо порекомендувати непогані святкові відео-рецепти приготування риби Камбали на гаряче: